İçeriğe atla

Demag

Demag Cranes Gmbh
TipGmbh
EndüstriMakine
Kuruluş1910
KurucuWolfgang Andreas Reuter
Genel merkeziDüsseldorf, Almanya
ÜrünAğır ve standart vinçler
SahibiKonecranes
Çalışan sayısı5.893 (2011)
Web sitesiwww.demagcranes.com

Demag Cranes Gmbh, Almanya merkezli bir iş makineleri üreticisidir. Şirket, 1910 yılında kurulmuş olup Konecranes'in bir parçasıdır.[1] Şirketin merkezi Düsseldorf'ta yer almaktadır.

Demag, 1910 yılında Duisburg'ta Wolfgang Andreas Reuter tarafından Märkische Maschinenbau-Anstalt L. Stuckenholz AG, Duisburger Maschinenbau AG ve Benrather Maschinenfabrik GmbH şirketlerinin birleşmesi sonucu Deutsche Maschinenfabrik AG adı altında kuruldu.[2] Başlangıçta, şirket liman makineleri (rıhtımlar için vinçler) üretti. 1925'ten itibaren ayrıca ekskavatörler, ardından lokomotifler ve vagonlar üretti. II. Dünya Savaşı sırasında, Sd.Kfz. 250 olmak üzere zırhlı savaş araçları da üretti.

1973'te Demag, Düsseldorf merkezli Mannesmann grubu tarafından devralındı. Mannesmann-Demag grubu sonra daha küçük şirketlere bölündü ve Demag adı günümüzde çeşitli alanlarda faaliyet göstermektedir. Son olarak 2020 yılında Konecranes tarafından satın alındı.

Kaynakça

  1. ^ "Konecranes has completed the acquisition of MHE-Demag | Corporate press releases". Konecranes (İngilizce). 17 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2023. 
  2. ^ Kurrer, Karl-Eugen (2008). The history of the theory of structures: from arch analysis to computational mechanics. Berlin: Ernst & Sohn. ISBN 978-3-433-01838-5. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Panzer II</span> Nazi Almanyası tarafından üretilen hafif sınıf tank

Panzerkampfwagen II, Alman yapımı II. Dünya Savaşı'nda kullanılmış hafif tanktır. Mühimmat envanter tanımı Sd.Kfz. 121'dir.

<span class="mw-page-title-main">Sd.Kfz. 251</span>

Sd.Kfz. 251 Nazi Almanyası ordusu Wehrmacht tarafından II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan yarı paletli zırhlı personel taşıyıcı (ZPT).

<span class="mw-page-title-main">Sturmgeschütz III</span> Nazi Almanyası üretimi taarruz topu

Sturmgeschütz III, Nazi Almanyası ordusu Wehrmacht tarafından II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan en önemli taarruz topudur. Mühimmat envanter tanımı Sd.Kfz.142 'dir. Panzer III tankının şasesi üzerine yapılmıştır. Asıl yapılış amacı çatışma sırasında piyade birliklerine doğrudan destek vermekti. Bunun yanında savaşın ilerleyen yıllarında tanksavar mermisi kullanılarak tanklara karşı da kullanılmıştır. Bütün savaş boyunca 10,500 adet üretilen Sturmgeschütz serisi mükemmel maliyet-performans oranına sahip bir araçtı. Sturmgeschütz III sürekli olarak değiştirildi ve daha sonraki Jagdpanzer araçları gibi, bir tank avcısı olarak kullanıldı.

<span class="mw-page-title-main">Sd.Kfz. 253</span> II. Dünya Savaşında Wehrmacht tarafından kullanılan yarı paletli hafif gözetleme aracı

Sd.Kfz. 253, Alman ordusu Wehrmacht tarafından II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan yarı paletli hafif gözetleme aracıdır. Düşman piyade birlikleri ve tanklarının durumlarını gözetleyerek gerideki topçu birliklerine bildirirdi. Bu araç SdKfz 250 ailesinden gelmektedir.

<span class="mw-page-title-main">II. Dünya Savaşı'nda Almanya tank üretimi</span> Vikimedya madde listesi

Aşağıdaki tablolarda Nazi Almanyası ordusu Wehrmacht tarafından II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan, seri üretilmiş modelleri ve varyantları da dahil olmak üzere tam paletli zırhlı savaş araçlarının üretim adetleri, Kasım 1939 başlangıç tarihi olmak üzere gösterilmektedir. 1943 Cassibile ateşkes antlaşması sonrası Wehrmacht için üretilen İtalyan zırhlı araçları ve prototipler dahil edilmemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Sd.Kfz. 252</span>

Sd.Kfz. 252 , Nazi Almanyası ordusu Wehrmacht tarafından II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan zırhlı yarı paletli mühimmat taşıma aracıydı. 1940 yılında Fransa cephesinde kullanıldı. Arkasına PLU178 model Sd.Anh.32 mühimmat taşıma treyleri takılıyordu.

Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. veya kısaltmasıyla TÜLOMSAŞ, Eskişehir merkezli, TCDD'nin bağlı ortaklığında 1986-2020 arası faaliyet gösteren lokomotif üreticisi anonim şirket. Tüm faaliyetleri 2020'de kurulan TÜRASAŞ bünyesine dahil edilerek varlığına son verilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Sd.Kfz. 9</span> topçu traktörü

Sd.Kfz. 9 veya Schwerer Zugkraftwagen 18t, II. Dünya Savaşı boyunca Mihver güçlerince kullanılan bir Alman ağır yarı paletli topçu traktörüdür. Genellikle 24 cm Kanone 3 gibi çekili ağır top ve obüsleri çekme ve tank kurtarma çalışmalarında kullanılmıştır. 1938-1945 yılları arasında yaklaşık 2500 adet üretilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Mannesmann</span>

Mannesmann AG merkezi Almanya'nın Düsseldorf kentinde olan bir bir Alman anonim şirketidir. Vodafone ve Salzgitter AG tarafından devralınmadan önce 2000 yılına kadar ünlü Alman borsası DAX bünyesinde hisse senetleri bulunuyordu.

<span class="mw-page-title-main">Linde AG</span>

Linde AG, The Linde Group olarak bilinen uluslararası gaz ve mühendislik şirketler grubudur. Alman borsası DAX endeksinde yer alır. Merkezi Almanya'nın Münih şehrindedir. Şirket gruba ait işletmelerden "Soğutma tekniği" bölümünü 2004 yılında Carrier Corporation (UTC)'a satmıştı. Linde AG 2006 yılında oluşturdukları bu finansmanla ünlü İngiliz gaz işletmesi BOC firmasını satın aldı.

<span class="mw-page-title-main">Regensburg</span> Bavyerada büyük şehir (Almanya)

Regensburg, Regen Nehri'nin Tuna Nehri ile birleştiği noktada kurulmuş şehir. Regen Nehri yanındaki kamp, MS 179 yılından sonra kullanılan bir Romalı askeri üssü idi. Oberpfalz bölgesinin başkenti ve yönetim merkezidir. Tarihi şehir merkezi karşı kıyısında bulunan Stadtamhof ile birlikte 13 Temmuz 2006'dan beri UNESCO Dünya Mirası listesi listesinde yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Hilti</span>

Hilti, Lihtenştayn merkezli, özellikle profesyonel kullanıcılar için yapı malzemeleri ve madencilik endüstri malzemelerini üreten, pazarlayan ve geliştiren bir şirket.Öncelikle demirleme, darbeli deliciler, yangın durdurucular ve kurulum sistemlerine yoğunlaşmıştır fakat öncelikli olarak kablosuz elektrikli matkap ve elektrikli testere gibi aletleri de içinde bulunduran araçlar dizisini üretir ve pazarlar. Hilti, 1941 yılında Martin ve Eugen Hilti tarafından kurulmuştur ve adı kurucu ailenin soyadından gelir.

<span class="mw-page-title-main">ThyssenKrupp</span> Alman çok uluslu holding şirketi

ThyssenKrupp AG, merkezi Almanya olan çok uluslu holding şirketi. ThyssenKrupp AG dünyanın en büyük Konglomeratlarından biri olup dünya çapında 670 şirketten oluşmaktadır. ThyssenKrupp dünyanın en büyük çelik üreticilerinden biridir. Şirket aynı zamanda bileşenleri ve otomotiv endüstrisi için sistemler, asansörler, yürüyen merdivenler üretmektedir. Ticaret ve sanayi alanlarında hizmet vermektedir. Şirket Thyssen AG ve Krupp şirketlerinin 1999 yılında birleşmesinin sonucudur. Duisburg'da merkez binası ve Essen'de operasyonel merkezi vardır.

<span class="mw-page-title-main">Husqvarna Motorcycles</span>

Husqvarna Motorcycles, motokros, enduro motosiklet, supermoto, mobilet ve sokak motosikletleri tasarlar, üretir ve dağıtır. Şirket 1903 yılında Husqvarna silahlanma firmasının bir iştiraki olarak İsveç'in Huskvarna kentinde motosiklet üretmeye başladı. Bugün, Husqvarna Motorcycles GmbH, Avusturya merkezli KTM AG'ye aittir.

<span class="mw-page-title-main">Sd.Kfz. 250</span>

Sd.Kfz. 250 Nazi Almanyası ordusu Wehrmacht tarafından II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan ve DEMAG şirketi tarafından üretilen hafif zırhlı ve yarı paletli bir araçtır. Kendisinden biraz büyük olan Sd.Kfz. 251 modeline benzemektedir. "Sd.Kfz. 250" modeli 4 adet dingilli, "Sd.Kfz. 251" ise 6 dingillidir. Sd.Kfz. 251 modeli 3 ton yük kapasitesine, Sd.Kfz. 250 ise bir ton yük kapasitesine sahipti. Önden bakıldığı zaman iki araçta birbirine çok benzemekteydi.

<i>Sd.Kfz. 8</i> Almanya yapımı yarı paletli kamyon

Sonderkraftfahrzeug 8, Almanya yapımı yarı paletli kamyondur. Ana görevi 21 cm Mörser 18, 15 cm Kanone 18 ve 10,5 cm FlaK 38 gibi ağır çekili toplar için topçu traktörü olarak faaliyet göstermekse de, aynı zamanda piyade taşıma görevi de yapabilmekteydi. 1938 ve 1945 arasında yaklaşık 4.000 adet üretildi. II. Dünya Savaşı'nda Almanlar tarafından her cephede, özellikle Polonya'nın İstilası, Fransa Muharebesi, Balkan Cephesi, Doğu Cephesi, Kuzey Afrika Cephesi, Normandiya Savaşı ve İtalyan Cephesi'nde kullanıldı.

<span class="mw-page-title-main">MAN (şirket)</span> Alman makine mühendisliği şirketi

MAN SE, Almanya merkezli bir otomotiv ve makine imalat şirketidir. Şirket, 1758 yılında bir demir atölyesi olarak kurulmuş olup günümüzde ağırlıklı olarak otobüs, kamyon, dizel motorlar ve buhar türbinleri üretmektedir. Şirketin merkezi Münih'te yer almaktadır. Yan kuruluşları MAN Truck & Bus AG, ticari araçlar üreticisi MAN Latin Amerika bölümü ve dizel motorlar üretici Sinotruk'dur.

<span class="mw-page-title-main">Duewag</span>

Duewag, Düwag ya da eski adıyla Waggonfabrik Uerdingen, Uerdingen'de kurulmuş Alman raylı taşıt üreticisiydi. 1999 yılında tamamen Siemens'e satıldı, Siemens Mobility'ye katıldı ve marka emekli edili.

<span class="mw-page-title-main">Hanomag</span>

Hannoversche Maschinenbau AG, Almanya merkezli bir taşıt üreticisiydi. Şirket, 1871 yılında kurulmuş olup buharlı lokomotifler, traktörler, kamyonlar ve askeri araçlar üretmekteydi. Şirketin merkezi Hannover kentinde yer almaktaydı.

Dürkopp Adler, giyim ve döşeme üretiminde kullanılan malzeme taşıma sistemleri ve endüstriyel dikiş makinesi üreten bir Alman üreticisidir. Merkezi Almanya'nın Bielefeld kentindedir. Şirket,