İçeriğe atla

Deli Fişek (film, 1967)

Deli Fişek
YönetmenAram Gülyüz
YapımcıAram Gülyüz
SenaristErdoğan Tünaş
Görüntü yönetmeniCengiz Batuhan
StüdyoMetro Film
CinsiSinema filmi
TürüKomedi
RenkSiyah-beyaz
Yapım yılı1967
Çıkış tarih(ler)i18 Aralık 1967 (1967-12-18)
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe

Deli Fişek, Erdoğan Tünaş'ın senaryosunu yazdığı, Aram Gülyüz'ün yapım ve yönetmenliğini üstlendiği 1967 yapımı Türk filmidir.

Oyuncular

Filmin başlıca oyuncuları şunlardır,

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Nusret Fişek</span>

Hasan Nusret Fişek, Türk hekimdir.

Tüfek, hafif ateşli bir silahtır. Omuza dayanarak, elde veya kucakta kullanılır. Kullanıldığı yerlere göre piyade tüfeği, su altı tüfeği, av tüfeği gibi adlar alır. Mekanizma, kundak, dipçik ve namlu olmak üzere dört ana parçadan meydana gelir. Mekanizma ateşlemeyi ve kovanı dışarı atmayı sağlar. Kundağın muhafaza ettiği namlu mermiye yön vermeye, dipçik ise tüfeğin omuza dayanarak tepkisini hafifletmeye yarar. Çeşitli tüfekler bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Tabanca</span> Şarjörlü ve toplu olmak üzere ikiye ayrılan kısa namlulu ateşli silah

Tabanca; kısa namlulu, ateşli silah.

<span class="mw-page-title-main">Havai fişek</span> gece yapılan törenlerde yakılarak havaya uçurulan, renkli ışıklar saçan fişek

Havai fişekler estetik ve eğlence amaçlı kullanılan düşük patlayıcı güçlü piroteknik aygıtlardır. Havai fişeklerin en yaygın kullanıldığı alan havai fişek gösterileridir. Bir havai fişek olayı havai fişeklerin ürettiği efektlerin gösterisidir. Ayrıca pek çok yerde havai fişek gösterisi yarışmaları da yapılmaktadır. Havai fişeklerin değişik formlarının ortak özelliği ışık, ses, duman çıkarmaları ve havada hareket edebilmeleridir. Kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, mor, gümüş renkli kıvılcımlar ve renkli alevler çıkarmak için tasarlanabilirler. Havai fişek gösterileri, dünyanın değişik noktalarındaki değişik kültürlere ve değişik dini kutlamalara göre dağılım gösterir.

Ozan Doğulu, Türk DJ ve aranjördür.

<span class="mw-page-title-main">Mermi</span> ateşli silahlarda kullanılan fişeğin atış anında namludan fırlatılan bileşeni

Mermi, ateşli silahlarda kullanılan fişeğin atış anında namludan fırlatılan bileşenidir. Ateşli silahlar tarafından atılan delici, patlayıcı madde, kurşun. Küçük çaplı ateşli silahlar ile ağır ateşli silahların mermileri farklıdır. Tüfek, tabanca gibi küçük silahların mermisi çarpma etkisiyle hedefi deler. Büyük çaplı, ağır ateşli silahlar olan topların mermileri ise hedefi bulduğunda ya da havada patlar.

<span class="mw-page-title-main">Rheinmetall MG3</span> Makineli Tüfek

MG3 hava soğutmalı, mayon serit beslemeli 7.62 x 51mm çapında mermi kullanan Alman yapımı genel amaçlı makineli tüfektir.

<span class="mw-page-title-main">Safety Second</span> Çizgi animasyon filmi

Safety Second, 1950 yapımı, Tom ve Jerry serisinin kısa konulu 51. çizgi animasyon filmidir. William Hanan ve Joseph Barbera tarafından yönetildi, Fred Quimby yapımcısıdır. Technicolor tarafından renklendirilmiştir. Çizgi filmin ilk adının F'r Safety Sake olması öngörülüyordu ancak Hanna ve Barbera, filmin nihai adının Safety Second olmasına karar vermişlerdir. Film, Ray Patterson, Ed Barge, Kenneth Muse, Irven Spence ve Al Grandmain tarafından çizildi. Filmin müziği Scott Bradley'e aittir ve 1 Temmuz 1950 tarihinde Amerika'nın Bağımsızlık Günü Kutlama Yılı'ndan üç gün önce yayınlandı.

<span class="mw-page-title-main">Il Redentore</span>

Il Redentore, İtalyanca kurtarıcı anlamına geldiğinden daha çok Chiesa del Santissimo Redentore uygun gelir. Yapı, Andrea Palladio'nun Venedik'in adalarından biri olan Giudecca üzerinde yaptığı büyük kubbeli bir kilisedir. "Canale della Giudecca" nın liman bölgesi üzerinde yer alır. Yapı, adanın silüetine egemen durumdadır.

<span class="mw-page-title-main">Kurthan Fişek</span>

Süleyman Kurthan Fişek, Türk akademisyen ve gazeteci.

<span class="mw-page-title-main">Dragunov (keskin nişancı tüfeği)</span> Sovyet yapımı keskin nişancı tüfeği

SVD, Sovyetler Birliği yapımı yarı otomatik, uzun menzilli keskin nişancı tüfeğidir. Türkiye'de Kanas adıyla da bilinir. Kanas kelimesinin "Keskin Nişancı Silahı"nın kısaltması olan KNS'den türetildiği ve/veya Arapça "keskin nişancı" (قناص) kelimesinden esinlendiği rivayet edilir.

<span class="mw-page-title-main">Lâgarî Hasan Çelebi</span> 17. yüzyılda yaşadığı rivayet edilen Türk bilim insanı

Lâgarî Hasan Çelebi, Osmanlı İmparatorluğu'nda IV. Murad döneminde, barut macunundan hazırlanmış fişekler vasıtasıyla uçtuğu görülen ve kayıt edilen Osmanlı sanatkârı ve mühendisidir.

<i>Deli Yusuf</i> 1975 yapımı Türk filmi

Deli Yusuf, Atıf Yılmaz'in yönettiği 1975 yapımı Türk filmidir.

<i>Osmanlı Kartalı</i> Osman F. Sedenin 1969 yapımı filmi

Osmanlı Kartalı, senaryo, yapım ve yönetmenliğini Osman F. Seden'in üstlendiği 1969 yapımı Türk filmidir.

Deli Fişek, şu anlamalra gelebilir,

<i>7 Kocalı Hürmüz</i> (film, 1971) 1971 filmi

7 Kocalı Hürmüz, Sadık Şendil'in Yedi Kocalı Hürmüz adlı tiyatro oyunundan sinemaya uyarlanan ve Atıf Yılmaz'ın yönettiği 1971 yapımı Türk filmidir. Senaryosunu Ayşe Şasa'nın yazdığı filmin başrolünde Türkân Şoray oynamaktadır.

<i>Deli Kan</i> 1981 yapımı Türk sinema filmi

Deli Kan, Atıf Yılmaz'ın yönettiği, Zeyyat Selimoğlu'nun Deprem adlı romanından uyarlanan 1981 yapımı Türk filmidir.

<span class="mw-page-title-main">Yarı otomatik tabanca</span>

Yarı otomatik tabanca, şarjörden fişek yatağına yeni fişek sürmek için bir önceki atıştan çıkan enerjiyi kullanan, bir fişek yatağı ve bir namluya sahip olan tabanca türüdür. Yarı otomatik bir tabancada, her tetiği çekişte sadece bir tane fişek ateşlenir.

Eşref Demirel -, Türk siyasetçidir.

<i>Deli Fişek</i> (film, 1984)

Deli Fişek senaristliğini ve yönetmeliğini Çetin İnanç'ın yaptığı 1984 yapımı Türk filmidir.