İçeriğe atla

Deli Divane

Deli Divane orijinal adıyla Sapna Babul Ka...Bidaai, 2007-2010 yılları arasında Hindistan'da çekilmiş ve başta Hindistan olmak üzere birçok ülkede yayınlanmış Hint dizisi. Dizinin başrollerinde Hindistanlı oyuncular Angad Hasija, Sara Khan, Parul Chauhan, Kinshuk Mahajan, Seema Kapoor gibi isimler yer almaktadır. Türkiye'de Kanal 7'de yayınlanmaktadır.[1]

Konusu

Dizinin konusu Agra'da geçmektedir.

Sadhana ve Ragini birbirini çok seven iki kuzendir. Sadhana çocuk yaşta ailesini kaybettiği için Dayısı ve onun ailesi tarafından büyütülmüştür. Büyüyüp güzelleşen Sadhana ve Ragininin yolları Ülkenin zengin ailelerinden biri olan,Rajvanshlar ile kesişmiştir. Zengin bir iş adamı olan İnderjit Rajvansh'ın despot bir karakterde olan karısı Vasundhara Rajvansh, Sadhana'ya zihinsel engelli oğlu Alekh ile evlenmesini teklif eder. Alekh Rasvansh zihinsel engelli ancak zararsız bir çocuktur. Dayısının durumunu bilen Sadhana bu teklifi kabul eder ve Alekh ile evlenir. Ragini ile Ranvir arasında telefon konuşmasıyla başlayan yakınlık büyük bir aşka dönüşür ve ikisi evlenir. Böylelikle Sadhana ve Ragini kardeşler, Alekh ve Ranvir kardeşlerle evlenirler. Zaman içinde Alekh iyileşmeye başlar ve olay sonucunda dedesinin katilinin teyzesi Ambika olduğunu hatırlar. Bu sırada Ambika'nın oğlu Navin ve Gelini Avni'de Rasvansh Malikanesini ve Rasvansh şirketinin yönetimini ele geçirmek için uğraşmaktadır. Zamanla Rasvansh Ailesi kendini çeşitli olayların içinde bulacaktır. İlerleyen bölümlerde hem Sadhana hem de Ragini'nin birer kızları olmuştur. Ancak Sadhana (Sara Khan) ve Ranvir (Kinshuk Mahajan) diziden ayrılmıştır.

Dizinin Finali

Sadhana rolünde Sara Khan, Ranvir rolünde Kinshuk Mahajan'ın diziden ayrılmasıyla farklı bir çizgide devam eden dizinin finalinde Alekh ve Ragini'nin başka kişilerle evlendiği görülmektedir. Dizi mutlu bir final bölümüyle sona ermiştir.

Oyuncular

  • Angad Hasija: Alekh Rajva
  • Sara Khan: Sadhana Ranjvansh
  • Parul Chauhan: Ragini Rajvansh
  • Kinshuk Mahajan: Ranvir Rajvansh
  • Seema Kapoor: Vasundhara Rajvansh
  • Avinash Wadhawan: İnderjit Rajvansh
  • Alok Nath: Prakash Chandra Sharma
  • Vibha Chibber: Kaushalya Prakash Chandra Sharma
  • Ashita Dhawan: Malti Sharma
  • Naveen Saini: Vineet Sharma (Vino)
  • Natasha Rana: Ambika Satyen Rajvansh
  • Aliraza Namdar: Satyen Rajvansh
  • Vimarsh Roshan: Naveen Satyen Rajvansh
  • Preeti Puri: Avni Naveen Rajvansh
  • Simriti Sinha: Maillika Mehra
  • Sulagna Panigrahi: Sakshi
  • Apurva Agnihotri: Anmol Rajvansh

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2016. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Kemal Atatürk</span> Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı

Mustafa Kemal Atatürk, Türk mareşal, devlet adamı, yazar, Türk Kurtuluş Savaşı'nın başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanıdır. Türkiye'yi laik, sanayileşen bir ulusa dönüştüren kapsamlı ilerici reformlar üstlenmiştir. İdeolojik olarak sekülarist ve milliyetçi politikaları ve sosyo-politik teorileri Kemalizm olarak tanınmıştır.

<span class="mw-page-title-main">İskender</span> MÖ 336–323 yılları arasındaki Makedonya kralı

İskender, asıl adıyla III. Aleksandros veya yaygın adıyla Büyük İskender, Yunan Antik Makedonya Krallığı'nın M.Ö. 336–323 yılları arasındaki kralıdır. M.Ö. 356 yılında Pella'da doğdu ve 20 yaşında babası II. Filip'in yerine tahta geçti. İktidarının uzun yıllarını Güneybatı Asya ve Kuzeydoğu Afrika'da eşi benzeri görülmemiş büyük askerî seferlerle geçirdi ve 30 yaşına geldiğinde Yunanistan'dan Kuzeybatı Hindistan'a kadar uzanan antik dünyanın en büyük imparatorluklarından birini oluşturdu. Hükümdarlığı süresince girdiği hiçbir muharebede yenilmeyen Büyük İskender, pek çok uzman kişi tarafından tarihin en başarılı askerî komutanlarından birisi olarak kabul edilir.

<span class="mw-page-title-main">Mahatma Gandi</span> Hint bağımsızlık aktivisti (1869–1948)

Mohandas Karamçand Gandi, Hindistan'ın ve Hindistan Bağımsızlık Hareketi'nin siyasi ve ruhani lideri. Görüşleri Gandizm olarak anılır. Kötülüğe karşı aktif ama şiddetsiz direniş ve gerçek ile ilgili olan Satyagraha felsefesinin öncüsüdür. Bu felsefe Hindistan'ı bağımsızlığına kavuşturmuş ve dünya üzerinde vatandaşlık hakları ve özgürlük savunucularına ilham kaynağı olmuştur. Gandi, Hindistan'da ve dünyada, Tagore tarafından verilen ve yüce ruh anlamına gelen Mahatma ve baba anlamına gelen bapu adlarıyla anılır. Hindistan'da resmî olarak "Ulusun Babası" ilan edilmiştir ve doğum günü olan 2 Ekim Gandhi Jayanti adıyla ulusal tatil olarak kutlanır. 15 Haziran 2007'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu oybirliği ile 2 Ekim gününü "Dünya Şiddetsizlik Günü" olarak ilan etmiştir. Gandi, hakkında en fazla eser yazılan kişiler listesinde 8. sırada yer almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Parfüm</span>

Parfüm, genellikle sıvı halde olan, insan vücuduna, hayvanlara, yiyeceklere, nesnelere ve yaşam alanlarına hoş bir koku vermek için kullanılan hoş kokulu uçucu yağlar veya aroma bileşikleri (kokular), sabitleyiciler ve çözücülerin karışımıdır. Parfümler, hoş bir koku yayan maddeler olarak tanımlanabilir. Aromatik kimyasalların ve esansiyel yağların yapay karışımlarından oluşurlar. 1939 Nobel Kimya Ödülü sahibi Lavoslav Ružička, 1945'te "bilimsel kimyanın ilk günlerinden günümüze kadar parfümlerin, yöntemler, sistematik sınıflandırma ve teori açısından organik kimyanın gelişimine önemli katkılarda bulunduğunu" belirtmiştir.

<i>Avatar</i> (film) 2009 yapımı Amerikan filmi

Avatar, 2009 ABD yapımı destansı bilimkurgu filmi. Filmin senaryosunu Titanik, Yaratık 2, Terminatör filmlerinin yönetmeni James Cameron yazmış ve filmi yönetmiştir. Üç boyutlu (3D) sinema tekniği ile çekilmiştir. 18 Aralık 2009 tarihinde gösterime girmiştir. Aynı zamanda tüm zamanların en çok hasılat yapan film rekorunu elinde bulunduruyor.

<span class="mw-page-title-main">Kutbşahlar</span> Gülkonda Sultanlığını 1518-1687 arasında yöneten hanedan

Kutub Şah Hanedanı, soyu Türk kökenli Karakoyunlu hükümdarı Kara İskender'e dayanan ve 1512-1687 yılları arasında Hindistan'ın güneyine hakim olmuş hanedan. Behmeni Sultanlığı'nın yıkılmasından sonra Kutbşahlar hanedanı 1512'de iktidara geldi. Bu hanedanın ilk hükümdarı Sultankulu Kutbü'l-Mülk'tür. İngilizce kaynaklarda bu hükümdara genellikle Guli Kutubşah adı verilir.

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde yer alan tüm karakterlerin listesi ve oynadıkları bölüm aralığı yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Sincan Uygur Özerk Bölgesi tarihi</span>

Sincan tarihsel olarak farklı tarihsel isimlere sahip iki ana coğrafi, tarihsel ve etnik olarak farklı bölgeden oluşuyordu: Tanrı Dağları'nın kuzeyindeki Çungarya; ve günümüzde çoğunlukla Uygurların yaşadığı Tanrı Dağları'nın güneyindeki Tarım Havzası. Her iki bölge de Dungan Ayaklanması'ndan (1862-1877) sonra Çin Çing hanedanı tarafından yeniden ele geçirildiğinde, 1884'te "yeni sınır" anlamına gelen Sincan olarak yeniden adlandırıldı.

<span class="mw-page-title-main">Kanika Kapoor</span>

Kanika Kapoor Hint bir şarkıcı. Lucknow'da doğdu ve büyüdü. 2012 yılında şarkıcı olmak için Mumbai'ye taşındı. Kapoor'un ilk şarkısı – Jugni Ji " (2012) bir müzik videosu içindi ve bu ticari bir başarı elde etti. 2014 yılında Ragini MMS 2 filmi için “ Baby Doll ” şarkısıyla Bollywood çalma şarkı söyleme kariyerine başladı. Yayınlanmasından sonra, şarkı müzik listelerinde bir numara oldu ve Kapoor geniş eleştirel beğeni topladı ve şarkı söyleme tarzı için Filmfare En İyi Kadın Oynatma Şarkıcısı Ödülü de dahil olmak üzere birçok övgü aldı.

<span class="mw-page-title-main">Nadir Şah Afşar'ın Hindistan'ı fethi</span>

Nadir Şah Afşar'ın Hindistan'ı Fethi, Safevi hanedanını devirip kendi hanedanını kuran Nadir Şah Afşar, birkaç yıl sonra günümüz Hindistan'da bulunan Babür İmparatorluğu'na seferi. Günümüzün kuzey Hindistan'ı ve Pakistan'ını fetheden Nadir Şah, Mart 1739'da Karnal Savaşı'nı kazandıktan sonra Delhi'ye girdi. Böylece tüm savaşlardan galip çıkan Nadir, Babürlülerin başkenti olan şehre girdi.