1925 (MCMXXV) perşembe günü başlayan bir yıldır.

Mahmud Ahmedinejad, İran'ın altıncı cumhurbaşkanı. Ayrıca, ülkedeki muhafazakâr siyasi gruplardan oluşan bir koalisyon olan İslamî İran İnşaatçılar İttifakı'nın ana siyasi lideriydi ve 2003'ten 2005'e kadar Tahran belediye başkanı olarak görev yaptı.

İran Devrimi veya İslam Devrimi, 1979 yılında İran'ın Muhammed Rıza Pehlevi liderliğindeki bir monarşiden, Ayetullah Ruhullah Humeyni yönetiminde İslam hukuku ve Şiî mezhebi görüşlerini esas alan İslam Cumhuriyeti kurulmasına dönüşen popüler hareketin adıdır.

Ali Ekber Haşimi Rafsancani, İranlı din ve devlet adamı. 1989-1997 arasında İran'nın 4. Cumhurbaşkanı.

Türkiye-İran ilişkileri Türkiye Cumhuriyeti'nin İran ile süregelen uluslararası politikaları içerir.

1988 İran siyasi suçlu idamları: 19 Temmuz 1988 tarihinde başlayıp 5 ay süren ve binlerce siyasi suçlunun İran hükûmetince sosyalist örgütlere ve İran'da faaliyet gösteren çeşitli komünist parti mensuplarına sistematik bir şekilde antikomünizm kaynaklı infaz edilmelerini anlatan terim. Ana hedef İran'daki Halkın Mücahitleri Örgütü üyeleri idi ancak buna rağmen daha az sayıda da olsa diğer sosyalist ve komünist grupları kapsayacak şekilde üyeleri de idamlara dâhil edildi.

Manuçehr Muttaki, İranlı siyasetçi ve diplomat. 2005 ile 2010 arasında İran dışişleri bakanı.

İran'da 2009 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ardından seçimi hileli olduğu düşenen Mir Hüseyin Musavi ve Mehdi Kerrubi taraftarları başkent Tahran'da ve ülkenin diğer büyük şehirlerinde gösteriler düzenlediler. Ancak bu gösterilere karşılık olarak Tahran'da onbinlerce kişi Mahmut Ahmedinejad'ın zaferini desteklemek için toplandı. Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ülkedeki huzursuzlukları reddederek "futbol maçından sonraki tutkular" olarak niteledi. Bazı kaynaklar İran İslam Katılım Öncülüğünün merkezinin basıldığını ve tutuklamalar yapıldığını duyurdu.

Ahmed Cenneti veya Ayetullah Ahmed Cenneti,, İranlı din adamı, politikacı ve yargıç.

Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi, İran Dini Lideri'nin izin verdiği konularda Anayasa Koruma Konseyi ile İslami Şûra Meclisi arasındaki anlaşmazlıkları çözme ve İran Dini Lideri'ne ülkenin genel siyasetinin belirlenmesinde danışmanlık etme görevleri olan anayasal kuruldur.

Seyyid Hasan Firuzabadi, İranlı asker ve eski İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı. 28 Haziran 2016 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı görevinden ayrıldı ve yerine Genelkurmay Başkan Yardımcısı Muhammed Bakıri atandı. Emekli olduktan sonra Muhammed Bakıri'nin başdanışmanı olarak atandı.

Seyid Mehdi Tebatebayi Şirazi, İranlı Şii din adamı ve muhafazakâr görüşte olan siyasetçidir.

Davud Fenayi, kaleci pozisyonunda görev yapmış İranlı millî futbolcu ve teknik direktördür.

Muhammed Hüseyin Kenanizadegan, Perspolis takımında orta saha pozisyonunda görev yapan İranlı millî futbolcudur.
Emirhüseyin Maksudlu, bilinen adıyla Emir Tatalu İranlı rapçi ve söz yazarıdır.
Hamid Kahram, İranlı siyasetçi ve veteriner.

Davud Monşizade SUMKA'nın kurucusudur. II. Dünya Savaşı sırasında Almanya'da, savaştan sonra ise İran'da Nazizm'i desteklemiştir. Daha sonra İsveç'te Uppsala Üniversitesi'nde İran Dilleri bölümünde profesör olmuştur.

Rüstem Kasımi, İranlı asker ve siyasetçi. 3 Ağustos 2011'den 15 Ağustos 2013'e kadar Petrol Bakanı ve 25 Ağustos 2021'den 22 Kasım 2022'ye kadar Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı olarak görev yaptı.

Venezuela-İran ilişkileri Venezuela Cumhuriyeti'nin İran ile süregelen uluslararası politikaları içerir. Bu iki ülke arasındaki ilişkilerin büyük bir kısmı Amerikan emperyalizmine karşı mücadeleyi amaçlamaktadır. Venezuela ve İran'ın önceki cumhurbaşkanları olan Hugo Chávez ve Mahmud Ahmedinejad, dünya alanında kendilerini "Amerikan emperyalizmine karşı" gösterdiler. Örneğin, 6 Ocak 2007'de, daha önce açıklanan 2 milyar dolarlık ortak fonun bir kısmını "emperyalizmin boyunduruğundan kurtulma mücadelesinde çaba gösteren ülkelere" yardım etmek için kullanacaklarını duyurdular.

Rıza Davud Nejad, İranlı aktör ve televizyon yapımcısı.