
MÖ 1. yüzyıl, 1 Ocak MÖ 100 tarihinde başlayıp, 31 Aralık MÖ 1 tarihinde biter. Bu yüzyıl için alternatif bir isim ise MÖ son yüzyıldır. Bu MS/MÖ gösterimi 0 yılını içermez. Fakat bilimsel gösterim içerir ve eksi işaretini kullanır. Böylese 'MÖ 2' bilimsel gösterimde 'yıl -1' olur.

Gaius Plinius Secundus Maior ya da Büyük Plinius veya Yaşlı Plinius Como doğumlu, Romalı tarihçi, bilgin, avukat, yazar, doğa bilimci, komutan ve filozoftur. Naturalis Historia adlı kitabın yazarı olmasıyla tanınır. Gençlik yıllarında 10 yılı aşkın bir süre Roma ordusu'nda görev yapmıştır. Vespasianus döneminde Galya, Afrika ve İspanya'da praetorluk (vekillik) yapmıştır. Savaş, retorik, hitabet, gramer ve tarih alanlarında da kitaplar yazmıştır ancak o kitapları günümüze ulaşamamıştır. Günümüze ulaşabilmiş olan en önemli eseri Naturalis Historia adlı eser olup, 37 kitaptan oluşmaktadır; eserini Titus'a ithaf etmiştir. Vezüv Yanardağı'nın patlaması sırasında Stabiae'da hayatını kaybetmiştir.

Ebu Hureyre (Arapça: أبو هريرة ;, Yemen asıllı sahabe. Gerçek adı bilinmemekle birlikte Müslüman olmadan önceki adının Abdüamr, Sükeyn, Abdüşşems olduğu yönünde farklı rivayetler vardır. Sahipsiz kedi yavrularını besleyip büyütmesinden dolayı Kedicik babası anlamına gelen Ebu Hureyre ismiyle anılırdı.

Anacletus Cletus adıyla da bilinir, 79-92 yılları arasında papalık yapmıştır. Adının anlamı Cleteus, Yunancadan "Kimse" anlamındadır. Sonraki zamanlarda Anacleteus adını almış ve böylece Papalık ismi bu olmuştur. Nadiren Anacleteus olarak ve Papa Cleteus ile özdeş olarak anılmaktadır.

Silla Kore Yarımadası'nın güney ve orta kesimlerinde bulunmuş eski krallıklardan biridir. Silla, Baekje ve Goguryeo ile birlikte Üç Kore Krallığı'nı oluşturmuştur. Nüfusu 7. yüzyılda 894,680 iken 8. yüzyılda 2,000,000' a kadar çıktı. Resmî dili Şillaca idi. Öncülleri Jinhan konfederansı ve Gojoseon iken varisi Goryeo olmuştur. Bugünkü Kuzey Kore ve Güney Kore topraklarında yer almıştır.

Baekje güneybatı Kore'de kurulmuş bir krallıktır. Koguryo ve Şilla ile birlikte Kore'nin 3 krallığından birisiydi. Budizm, Konfüçyüsçülük ve Kore şamanizmine ev sahipliği yapmıştır.

Üç Kore Krallığı, M.Ö 57-M.S 668 yılları arasında Kore'nin adını aldığı Baekje'deki (百濟), Silla (新羅) ve Goguryeo (高句麗) olmak üzere üç krallık dönemidir.
Buyeo Krallığı, MÖ 2. yüzyıl- MS 494 yılları arasında Kore'nin kuzeyinde var olmuş bir eski Kore krallığıdır. Krallığın kalıntıları 494 yılında Goguryeo Krallığı tarafından ilhak edilmiştir. Ancak hem Goguryeo Krallığı ve hem de Baekje Krallığı kendilerini bu devletin varisi saymaktadırlar.

İmparator Nintoku, Japonya'nın geleneksel veraset düzenine göre 16. imparatorudur. İmparatorun yaşamı ve saltanatı hakkında fazla bilgi bulunmamasına karşın saltanatının MS 313'ten 399 yılında ölümüne kadar sürdüğü düşünülmektedir.

Geç Üç Kore Krallığı, Kore tarihinde 892-936 yılları arasında Silla, Geç Baekje ve Taebong devletlerini kapsayan dönemdir. Bu dönem, Silla Kraliçesi Jinseong döneminde yaşanan kargaşalar ve Gyeon Hwon'un Geç Baekje'yi kurmasından Goryeo'nun tüm yarımadayı birleştirdiği zamanı kapsamaktadır.
Onjo, Baekje Krallığı'nın kurucusu ve ilk hükümdarıdır. Saltanatı MÖ 18'den MS 28 yılına kadar sürmüştür.
Geunchogo, Baekje Krallığı'nın 13. hükümdarıdır. Saltanatı MS 346'dan MS 375 yılına kadar sürmüştür.

Samhan, Kore tarihinde MÖ son yüzyıllarda ve MS ilk yüzyıllarda Kore Yarımadası'nın orta ve güneyinde Mahan, Jinhan ve Byeonhan konfederasyonlarını kapsayan dönemdir. Samhan dönemi genelde Üç Krallık Dönemi'nin bir alt bölümü olarak da kabul edilir.

Mahan, MÖ 1. yüzyıl ile MS 3. yüzyıl arasında Kore Yarımadası'nın güneyinde Chungcheong ve Jeolla bölgelerinde var olan devletlerden oluşan gevşek bir konfederasyondu. Gojoseon ile Jin devletinin birleşmesinden ortaya çıkan Mahan, Byeonhan ve Jinhan ile birlikte üç Samhan'dan biriydi. Baekje, bu federasyonu üye bir devlet iken daha sonra tüm Mahan'ı geçerek Üç Kore Krallığı'ndan biri oldu.

Birleşik Silla veya Geç Silla, MS 668-935 yılları arasında Üç Kore Krallığı'ndan biri olan Silla Krallığı'nın Baekje'yi ve Koguryo'yu fethederek Kore Yarımadası'nın güney ve orta bölümünü birleştirdikten sonra kullanılan adıdır. Birleşik Silla, oldukça zengin bir ülke olup başkenti Gyeongju dünyanın dördüncü büyük kentiydi. Birleşik Silla, bölgede egemenlik kurmak için kuzeydeki Goguryeo-Mohe Krallığı olan Balhae ile mücadeleye girdi. Varlığı boyunca ülke entrika ve siyasi kargaşa yüzünden başta fethedilen Baekje ve Koguryo'daki isyancı gruplar tarafından sıkıştırıldı. Son kral Gyeongsun devleti yalnızca adıyla yönetti ve gelişen Goryeo'ya kraşı MS 935 yılında teslim olmasıyla hanedanı sona erdi.

Baekje Tarihî Bölgeleri, Güney Kore'nin Gongju kenti ile Kuzey Jeolla ilinde bulunan Baekje döneminden kalma sekiz arkeolojik alandır. Gongju'da Gongsanseong Kalesi ve Songsan-ri kraliyet mezarlıkları, Buyeo'da Busosanseong Kalesi ve Gwanbuk-ri idari binaları, Jeongnimsa Tapınağı, Neungsan-ri kraliyet mezarları ve Sabi'deki Naseong surları ile Iksan'da Wanggung-ri Sarayı ve Mireuksa Tapınağı'nı kapsamaktadır. Baekje Tarihi Alanları, 2015 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine dahil edildi.

İmparator Gaozong veya asıl adıyla Li Zhi (李治), Çin'in Tang Hanedanı'nın üçüncü imparatorudur. Saltanatı MS 649'dan 683 yılında ölümüne kadar sürmüştür.
Silla Kore Üç Krallığı'ndan biriydi. İlk yıllarda Silla, Pak, Seok ve Kim aileleri tarafından yönetiliyordu. Silla'nın yöneticileri, Isageum, Maripgan ve Daewang gibi çeşitli unvanlara sahipti. Bazı Baekje kralları gibi, bazıları kendilerini imparator ilan etti.