
Çöl iklimi veya kurak iklim, bitki örtüsü çalı ve kurakçıl otlar olan, çok az yağış alan ve kutup iklimi olarak sınıflandırılacak kriterleri karşılamayan bir iklimdir.

İklim, bir yerde uzun bir süre boyunca gözlemlenen sıcaklık, nem, hava basıncı, rüzgâr, yağış, yağış şekli gibi meteorolojik olayların ortalamasına verilen addır. Hava durumundan farklı olarak iklim, bir yerin meteorolojik olaylarını uzun süreler içinde gözlemler. Bir yerin iklimi o yerin enlemine, yükseltisine, yer şekillerine, kalıcı kar durumuna ve denizlere olan uzaklığına bağlıdır. İklimi inceleyen bilim dalına klimatoloji adı verilir. İklim türleri, sıcaklık ve yağış rejimi gibi durumlara bakılarak sınıflandırılabilir. Ancak günümüzde en çok kullanılan sınıflandırma sistemi, aslen Wladimir Köppen tarafından geliştirilmiş olan Köppen iklim sınıflandırmasıdır.

Karasal iklim ya da kara iklimi, deniz etkisinden uzak yerlerde görülen bir iklimdir. Kışlar soğuk ve karlı geçer, yazlar ise genellikle sıcak ve kuraktır.

Balıklıçeşme, Çanakkale ilinin Biga ilçesine bağlı bir köydür.

Türkiye, iklim kuşaklarından ılıman kuşak ile subtropikal kuşak arasında yer alır. Türkiye'nin coğrafî konumu ve yer şekilleri sonucunda iklimi, farklı özellikte iklim tiplerinin oluşmasına yol açmıştır. Kıyı bölgelerinde denizlerin etkisiyle daha ılıman iklim özellikleri görülür. Dağların yüksekliği ve uzanışı deniz etkilerinin iç kesimlere ulaşmasını engeller. Bu nedenle iç kesimlerinde karasal iklim özellikleri görülür.

Nuakşot, Novakşot ya da Nouakchott, Moritanya'nın başkenti ve en büyük şehridir. Sahra'nın da en büyük şehirlerinden biri olan Nuakşot, Atlantik Okyanusu'na kıyısı olan bir şehirdir. Şehir, kurulmadan önce bir balıkçı kasabası olmasıyla bilinmektedir.

Köppen iklim sınıflandırması, tüm dünyada en sık kullanılan iklim sınıflandırma yöntemlerinden biridir. Bu yöntem 1900'lü yıllarda Alman klimatolog Wladimir Köppen tarafından ortaya atılmış ve 1918 ile 1936 yılları arasında yine Köppen tarafından büyük ölçüde geliştirilmiştir. Köppen'ın sınıflandırma yönetimine göre bir çevrenin doğal bitki örtüsü, o yörenin iklimini açıklamak için en iyi değerlendirme aracıdır. Bu nedenle Köppen iklim bölgelerini ayırırken bitki örtüsünün dağılışını göz önüne almıştır. Köppen sınıflandırması bir bölgenin yıllık ve aylık sıcaklık ortalaması ile yağış miktarını hesaplayarak iklim bölgelerinin sınırlarını çizer. Köppen iklim sınıflandırması, en yaygın kullanılan iklim sınıflandırma sistemlerinden birisidir. İlk olarak Alman - Rus bilimci Wladimir Köppen 1884' te Köppen tarafından, özellikle 1918 - 1936' da yapılan birkaç değişiklikle yayınlandı. Daha sonra, iklim bilimci Rudolf Geiger sınıflandırma sisteminde bazı değişiklikler yaptı ve bu nedenle bazen Köppen - Geiger iklim sınıflandırma sistemi olarak adlandırıldı.

Babür dağları, Cezayir'in kuzeyindeki bir dağ silsilesidir, Küçük Kabylie bölgesinin veya "Kabylie des Babors"un önemli bir parçasıdır. Djurdjura'dan Soummam vadisi ile ayrılmıştır. Béjaïa körfezine hakim konumu ve Babür doruğunda 2.004 m.'lik zirvesine erişir.

Kintrişi Millî Parkı, Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nde, Kobuleti Belediyesi içinde olan bir doğa koruma alanıdır. Kintrişi Nehri vadisinde yer alan park, 2007 yılında kurulmuştur.

Kopet Dağ Tabiatı Koruma Alanı, Türkmenistan'ın Aşkabat ilinde yer alan bir koruma alanıdır (zapovednik).
Masazır Azerbaycan'ın Abşeron Rayonu'nda bir yerleşim ve belediyedir. 3.247 nüfusa sahiptir. Massasyr-Gel Gölü'ndedir. Masazır çevresindeki arazi kuzeydoğuya doğru düz, güneybatıya doğru ise engebelidir. Yakındaki en yüksek nokta deniz seviyesinden 354 metre yükseklikte bulunan Şabandağ'dır. Masazır bölgesinin km güneyinde. Masazır civarı, kilometrekareye 982 nüfuslu yoğun bir nüfusa sahiptir. En yakın büyük topluluk Bakü, 16.2 Masazır bölgesinin km güneydoğusunda. Masazir çevresindeki bölgede alışılmadık şekilde adlandırılmış birçok dağ var. Masazır çevresi esasen açık bir çalılık peyzajıdır. Bölgede iklim ılıman. Mahallede yıllık ortalama sıcaklık 17 °C. En sıcak ay, ortalama sıcaklığın 30 olduğu Ağustos'tur. °C ve en soğuk Aralık, 6 °C. Yıllık ortalama yağış 477 milimetredir. Yağmurlu ay, ortalama 83 ile Kasım'dır. mm yağış, en kurak, 6 ile Ağustos mm yağış.

Jansügirov, Kazakistan'ın Jetisu eyaletinin Aksu ilçesinde bulunan bir kasaba.

Orog Gölü ; Moğolistan'ın güney kesiminde, Moğolistan'ın Bayankhongor Eyaletine bağlı Bogd ilçesinde bulunan bir göldür.

Kuzey Amerika'da bulunan ve kabaca üçgen şeklinde olan Meksika, kuzeybatıdan güneydoğuya 3000 km'den fazla uzanır. Genişliği kuzeyde 2000 km'den fazla ve güneyde Tehuantepece kıstağında 220 km'den az değişmektedir. Meksika'nın iki büyük su kütlesi üzerinde kıyı şeridi vardır: batıda Pasifik Okyanusu ve doğuda, Meksika Körfezi ve Karayip Denizi'ne yol açan Karayip Denizi. Atlantik Okyanusu. Kıyı ovaları bulunurken, orta Meksika, en yükseği 5610 m rakımlı Pico de Orizaba olan yanardağlar da dahil olmak üzere yüksek platolar ve engebeli dağlardan oluşur.

Yunanistan'da bir köy olan Manolusa veya Manalusa, ülkenin orta kesiminde, ülkenin başkenti Atina'nın 300 km kuzeybatısında, Yanya vilayetinde ve Epir bölgesinde yer almaktadır. 875 rakımda bulunan Manolusa'nın, 184 nüfusu vardır.

Suriye, Batı Asya'da, Arap Yarımadası'nın kuzeyinde, Akdeniz'in doğu ucunda yer almaktadır. Kuzeyde Türkiye, batı ve güneybatıda Lübnan ve İsrail, doğuda Irak ve güneyde Ürdün ile komşudur. Batıda sıradağlardan ve iç kesimlerde sarp bir alandan oluşur. Doğuda Suriye Çölü, güneyde ise Cebel el-Dürzi Sıradağları yer almaktadır. İlk bölge Fırat Vadisi tarafından ikiye bölünür. Fırat üzerinde 1973 yılında inşa edilen bir baraj, Suriye'nin en büyük gölü olan Esad Gölü adında bir rezervuar oluşturur. Suriye'nin en yüksek noktası Lübnan sınırındaki 2,814 metre yüksekliğindeki Hermon Dağı'dır. Nemli Akdeniz kıyısı ile kurak çöl bölgeleri arasında, ülkenin dörtte üçüne yayılan ve çöl boyunca esen sıcak ve kuru rüzgarları alan yarı kurak sarp bir bölge yer alır. Suriye'de toprakların yüzde 28'i ekilebilir, yüzde 4'ü kalıcı ürünlere ayrılmış, yüzde 46'sı çayır ve mera olarak kullanılırken sadece yüzde 3'ü orman ve ağaçlıktır.
Oğuzlar Arak Maden Suyu Türkiye'de bir kaynaktır. Oğuzlar ilçesinde yer alan Arak maden suyu Karadeniz bölgesinde yer almaktadır, Çorum iline bağlıdır. Çorum'a 35 km uzaklıktadır, ülkenin başkenti olan Ankara'nın ise 170 km kuzeydoğusunda yer almaktadır. Oğuzlar Arak Maden Suyu deniz seviyesinden 1,127 metre yükseklikte yer almaktadır.

Mahlatti, Finlandiya'da bir adadır. Ülkenin kuzeyindeki Laponya eyaletinde, ülkenin başkenti Helsinki'nin 1,000 km kuzeyinde yer almaktadır.

Valnäs İsveç'te bulunan bir adadır. Ülkenin güneybatısındaki Västra Götalands län eyaletinde, ülkenin başkenti Stockholm'ün 400 km batısında yer almaktadır.

Cebele, Suriye'nin Lazkiye ilinin bir ilçesidir. Ülkenin batısında, başkent Şam'ın 200 km kuzeyinde bulunmaktadır.