Kazakistan'ın idari bölümleri, Kazakistan topraklarının kurumsal ve idari yapısıdır.
Arnavutluk'un illeri, Arnavutluk'un birinci düzeydeki idari bölümleridir. Arnavutluk, 12 ile ayrılmakta olup iller belediyelere ayrılmaktadır.
Ermenistan'ın idarî bölümleri, Ermenistan topraklarının kurumsal ve idarî yapısıdır. Ermenistan, idarî olarak 10 ile ayrılmaktadır. Erivan, ülkenin başkenti olarak kendine özel idarî statüsüne sahiptir. Her marz, hükûmet tarafından atanan bir vali (marzpet) tarafından yönetilir. Erivan ise Erivan Belediye Meclisi tarafından seçilen bir belediye başkanı tarafından idare edilmektedir. İller, ek olarak 503 belediyeye (hamaynker) ayrılmaktadır.
Suudi Arabistan'ın bölgeleri, Suudi Arabistan'ın birinci düzey idari bölümleridir. Bölgeler, ek olarak illere ayrılmaktadır.
Birleşik Arap Emirlikleri'nin emirlikleri, Birleşik Arap Emirlikleri'nin birinci düzey idari bölümleridir. Birleşik Arap Emirlikleri, yedi emirliğe ayrılmakta olup bu emirlikler tarihsel olarak Ateşkes Devletleri olarak bilinmektedir. Emirlikler, ek olarak belediyelere ayrılmaktadır.
Fas'ın bölgeleri, Fas'ın birinci düzey idari bölümleridir. Bu bölgeler, ek olarak 75 il ve prefektörlüklere ayrılmaktadır.
Tunus'un illeri, Tunus'un birinci düzey idari bölümleridir. Tunus, 24 ile ayrılmaktadır. Bu iller, ek olarak 264 ilçeye ve ilçelerde belediye ve bölümlere ayrılmaktadır.
Güney Kore'nin idarî bölümleri, üç hiyerarşik düzey halinde düzenlenmiştir. İl düzeyinde 8 il, bir özel özerk il, bir özel şehir, 6 metropol şehri ile bir özel özerk şehre ayrılmaktadır. Bu bölümler ise şehir, ilçe, semt, kasaba, belde, mahalle ve köy olmak üzere daha küçük bölümlere ayrılır.
Kuzey Kore'nin idari bölümleri, üç hiyerarşik düzey halinde düzenlenmiştir. Bölümlerin çoğunun Güney Kore sisteminde eşdeğerleri bulunmaktadır. Birinci düzeyde 9 il, iki doğrudan yönetilen şehir ve üç özel idari bölüm bulunmaktadır. İkinci düzey bölümler ise şehirler, ilçeler, semtler ve bölgelerdir. Bu bölümlerde üçüncü düzey idari bölümler olan kasaba, mahalle, köy ve işçi bölgelerine ayrılmaktadır.
Japonya'nın prefektörlükleri, Japonya'nın birinci düzey idari bölümleridir. Ülkede 47 adet prefektörlük bulunmaktadır. Prefektörlüklerin 43 tanesi normal prefektörlük , ikisi kentsel prefektörlük , biri bölge ve biri metropoldür . Prefektörlükler ilk defa 1868 yılında Meiji Restorasyonu sırasında kurulmuşlardır.
Tayland'ın illeri, Tayland'ın en üst düzey idari bölümleridir. Tayland, idari olarak 76 il ile bir özel idari bölgesine ayrılmaktadır.
Kolombiya idari olarak 22 departman ve bir başkent bölgesine ayrılır. Her departmanın dört yılda bir seçimle işbaşına gelen bir valisi ve departman meclisi bulunmaktadır. Departmanlar belli bir özerkliğe sahiptirler ve valileri arda arda yeniden seçilemezler. Departmanlar ek olarak belediyelere ayrılmaktadır.
Fransa'nın arondismanları, Fransa'nın idari bölümlerinden biridir. Arondismanlar, departmanların alt bölümleridir.
Özerk il, Çin'in bir etnik azınlığın nüfusun yarısını oluşturduğu veya önemli azınlıkların yurtları olan il düzey idari bölümleridir. Özerk illerin resmi adları bölgedeki en baskın, bazen de iki ve nadiren de üç azınlığın adını almaktadır.
Yunanistan'ın bölgeleri, Yunanistan'ın birinci düzey idari bölümleridir. Yunanistan 13 adet bölgeye ayrılmakta olup her bölge 2011 Kallikratis reformu ile bölgesel birimlere ayrılmaktadır.
Finlandiya'nın bölgeleri, Finlandiya'nın birinci düzey idari bölümleridir. Finlandiya 19 adet bölgeye ayrılmaktadır.
Avustralya'nın eyaletleri ve bölgeleri, Avustralya'nın birinci düzey idari bölümleridir. Avustralya anakarası altı eyalet (state) ve üç iç federal bölgeye ayrılmaktadır. Diğer yedi bölge ise dış federal bölge olarak adlandırılmaktadır. Bölgeler, ek olarak yerel yönetim bölgeleri ve herhangi bir bölgeye ait olmayan alanlara ayrılmaktadır.
Gürcistan'ın belediyeleri, Gürcistan'ın yerel yönetim bölümleridir. Gürcistan, 12 şehir ve 55 topluluk olmak üzere toplam 67 belediyeye ayrılmaktadır.
Brezilya'nın belediyeleri, Brezilya'nın en küçük idari bölümleridir. Belediyeler, Brezilya'daki yerel yönetim düzeyini temsil etmektedirler.
Kazakistan'ın illeri, Kazakistan'ın birinci düzey idari bölümleridir. Toplam 17 adet il bulunmakta olup ek olarak dört adet doğrudan yönetilen cumhuriyet şehirleri bulunmaktadır. İller, ek olarak ilçelere ayrılmaktadır.