İçeriğe atla

Danila Tkaçenko

Danila Tkaçenko
Doğum1989
Moskova
UyrukRus
AlanıFotoğrafçılık

Danila Tkachenko (d. 1989) belgesel fotoğrafçılık alanında çalışan bir Rus görsel sanatçısıdır.[1] Tkachenko, Escape dizisiyle World Press Photo birincilik ödülünü kazandı.

Biyografi

Tkachenko, 1989 yılında Moskova'da doğdu.

2014 yılında Tkachenko, doğada münzevi olarak yaşamak için toplumdan çekilmiş insanları konu alan Escape adlı dizisiyle Dünya Basın Fotoğrafı birincilik ödülünü kazandı.[2]

Tkachenko'nun eserleri Salsali Özel Müzesi daimi koleksiyonunda yer almaktadır.[3]

Sergileri

Kişisel

Grup

Ödülleri

  • 2012 Gümüş Kamera, Moskova, Yüzler kategorisinde özel ödül.[10]
  • 2012 21. yüzyılda genç adam özel ödülü, Litvanya, .[11]
  • 2014 World Press Photo, Hollanda, Sahnelenmiş Portreler kategorisinde 1.lik ödülü.[12]
  • 2015 Merkez Seçimi Ödülü[13]
  • 2015 Avrupa Yayıncılar Ödülü.[14][15][16]

Yayınları

Kaynakça

  1. ^ "Danila Tkachenko". World Press Photo. 28 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  2. ^ "Ones to Watch: Danila Tkachenko". British Journal of Photography. Apptitude Media. 15 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2015. 
  3. ^ "Airplane - amphibia with vertical take-off VVA14". 16 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2016. 
  4. ^ "Ausstellung: "Escape" bei 25books - Ausstellungen". 25books.com. 20 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2015. 
  5. ^ "Danila Tkachenko". Athens Photo Festival. 18 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2015. 
  6. ^ "Красноярская ярмарка книжной культуры". prokhorovfund.ru. 27 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2015. 
  7. ^ "Gimme Shelter - English". gimme-shelter.nl. 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2015. 
  8. ^ "Center The Curve Exhibits - Center". Center. 28 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2015. 
  9. ^ "The Powers That Be". Finnish Cultural Institute in New York. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2015. 
  10. ^ "Серебряная камера 2012". silvercamera.ru. 14 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2015. 
  11. ^ "III international youth photography competition 2011 - Kadras.lt". kadras.lt. 20 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2015. 
  12. ^ "Danila Tkachenko". World Press Photo. 3 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2015. 
  13. ^ "Center Awards - Director's Choice". visitcenter.org. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2015. 
  14. ^ "2015 Winner". europhotobookaward.eu. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2015. 
  15. ^ Fiona Macdonald. "BBC - Culture - Restricted Areas: Eerie relics of a forgotten Russia". BBC. 19 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2015. 
  16. ^ "Announcing the Winners and Finalists". LensCulture. 24 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2015. 
  17. ^ Hannes Wanderer. "Peperoni Books : Escape". Peperoni Books. 19 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Litvanya</span> Kuzeydoğu Avrupada yer alan Baltık ülkesi

Litvanya, resmî adıyla Litvanya Cumhuriyeti, Kuzey Avrupa'daki Baltık bölgesinde yer alan bir ülkedir. Baltık Devletlerinden biri olup Baltık Denizi'nin doğu kıyısında yer alır. Kuzeyde Letonya, doğu ve güneyde Belarus, güneyde Polonya ve güneybatıda Rusya ile sınırı vardır. Batıda ise İsveç ile deniz sınırı bulunur. Litvanya, 65.300 km²'lik bir alanı kaplar ve 2,86 milyon nüfusa sahiptir. Ülkenin başkenti, aynı zamanda en büyük şehri de olan Vilnius'tur. Diğer büyük şehirler sırasıyla Kaunas, Klaipėda, Šiauliai ve Panevėžys'dir. Litvanlar, etnolinguistik olarak Balt halklarının bir parçasıdır ve Hint-Avrupa dil ailesinin Baltik kolunda hayatta kalan birkaç dilden biri olan Litvanca dilini konuşurlar.

<span class="mw-page-title-main">Meryl Streep</span> Amerikalı sinema oyuncusu

Mary Louise "Meryl" Streep, film, televizyon ve tiyatro alanlarında çalışmış Amerikalı oyuncudur. Modern zamanların en yetenekli ve saygıdeğer oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir.

Kısa adı IFFHS olan Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu 1984 yılında kurulmuştur ve merkezi Almanya'nın Bonn şehridir.

<span class="mw-page-title-main">Nicéphore Niepce</span> Fransız mucit ve fotoğrafçı

Joseph Nicéphore Niépce,, Fransız mucit.

"Gimme Shelter" İngiliz rock grubu Rolling Stones'un bir şarkısı. 1969'daki Let It Bleed albümlerinin açılış şarkısı. Şarkı, cinayet, tecavüz ve korku da dahil olmak üzere savaşın acımasız gerçeklerini anlatıyor. Albümde Amerikalı şarkıcı Merry Clayton'ın öne çıkan konuk vokalleri yer alıyor.

Yılın Dünya Basın Fotoğrafı, Hollandalı vakıf World Press Photo tarafından Dünya Basını Fotoğraf Ödülleri kapsamında verilen, foto muhabirliğinin en prestijli ödülüdür. Ödülle birlikte 10.000 € verilir.

<span class="mw-page-title-main">Boggie</span>

Boglárka Csemer bilinen adıyla Boggie Macar şarkıcıdır. Boggie, Ocak 2014'te çıkardığı Fransızca dilinde "Nouveau Parfum" teklisi Uluslararası alanda tanınmasına neden olmuştur.Birleşik Krallık'ta ve ABD listelerine girmeyi başarmıştır. Videoklibinde yaptığı fotoğraflarla oynama tekniği sayesinde büyük ilgi çekmeyi başarmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Cherry Jones</span> Amerikalı sinema oyuncusu

Cherry Jones, Amerikalı Broadway oyuncusu. İki Tony Ödülü, üç Drama Desk Ödülü ve Emmy Ödülü kazandı.

<span class="mw-page-title-main">Google Street View</span>

Google Street View, Google Maps ve Google Earth teknolojileri ile bütünleşik olarak dünyadaki birçok kamuya açık alanlardan caddeler boyunca panoramik görüntülerin izlenebilmesini sağlayan teknoloji servisine verilen isimdir. 2007 yılında ABD'nin çeşitli şehirlerinde başlamış ve o tarihten bu yana kırsal alanları da kapsayacak şekilde dünya genelinde sürekli olarak büyümüştür. Google Haritalar üzerinde Street View ile görüntülenmiş olan alanlar mavi çizgiler ile belirtilmektedir.

Rinko Kawauchi Hon FRPS Japon fotoğrafçı. Eserleri, sıradan anları gösteren, sakin, şiirsel tarzı ile karakterizedir.

Bülent Kılıç, Türk gazeteci ve foto muhabiri. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü bitirdi. Evrensel ve BirGün gazetelerinde çalıştı. 2003 yılında AFP'de foto muhabiri olarak çalışmaya başladı. Gazeteciliğe yönelmesini şöyle anlatır: "Lise yıllarında Metin Göktepe’nin öldürülmesi beni bir hayli etkiledi ve gazeteci olmaya karar verdim. İlerleyen yıllarda ise fotoğraf çekmenin yazı yazmaktan daha etkili bir araç olduğunu düşünerek foto muhabirliğini tercih ettim. Evrensel gazetesinde muhabir olarak çalışırken boş zamanlarımı karanlık odada geçiriyor, fotoğraf merakımın altyapısını oluşturmaya çalışıyordum."

<span class="mw-page-title-main">Josef Koudelka</span>

Josef Koudelka, Çek-Fransız fotoğrafçıdır. Magnum Photos üyesidir ve Prix Nadar (1978), Grand Prix National de la Photographie (1989), Grand Prix Henri Cartier-Bresson (1991) ve Hasselblad Foundation International Award for Photography gibi ödüller kazanmıştır. (1992). Çalışmalarının sergileri Museum of Modern Art ve New York Uluslararası Fotoğraf Merkezi'nde düzenlendi; Hayward Galerisi, Londra; Amsterdam Stedelijk Müzesi; ve Palais de Tokyo, Paris'de sergilendi.

Balazs Gardi, Macaristan doğumlu Amerikalı fotoğrafçı. 2008'de Gardi, Dünya Basın Fotoğraf Ödülleri'nde iki Birincilik Ödülü aldı ve Afganistan'daki çalışmaları nedeniyle Bayeux-Calvados Savaş Muhabirleri Ödülü'nde Foto Muhabirliği ödülünü kazandı.

<span class="mw-page-title-main">Indrė Šerpytytė</span>

Indrė Šerpytytė Londra'da yaşayan ve çalışan Litvanyalı bir sanatçıdır. Savaşın tarih ve algı üzerindeki etkisiyle ilgilenen Šerpytytė, fotoğraf, heykel ve resim ile çalışıyor. Çalışmaları Victoria ve Albert Müzesi, David Roberts's Collection ve Derwent London tarafından düzenlenmektedir ve Tate Modern, The Museum of Modern Art (MoMA), The Photographers' Gallery, Museum of Contemporary Art ve Museum Folkwang'da sergilenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Aleksandr Gronski</span>

Alexander Gronsky bir Rus manzara fotoğrafçısıdır. Rus manzarası fotoğrafları kişisel sergilerinde gösterildi, ödüller aldı ve Pastoral (2013) kitabında yayınlandı. Letonya, Riga'da yaşıyor.

<span class="mw-page-title-main">Vadim Guşçin</span>

Vadim Gushchin bir Rus sanat fotoğrafçısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Edward Opp</span> Amerikalı fotoğrafçı

Edward Oppenheimer Moskova, Rusya merkezli çalışan bir foto muhabiridir. Şu anda Moskova'da Rus medya grubu Kommersant için Görüntü Yönetmeni olarak çalışıyor.

Dmitry Ilyin Rus güzel sanatlar ve belgesel sokak fotoğrafçısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Nikita Şohov</span> Rus fotoğrafçı

Nikita Shokhov, sanal ortamlarda görsel bir sanatçı ve film yapımcısıdır. 2014 yılında Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü, Sahnelenmiş Portre: Öyküler kategorisinde üçüncülük ödülü aldı.

Srdjan Ilic, Associated Press için yirmi yıl çalışmış, Sırp bir fotoğrafçı. 2012'den 2016'ya kadar bir Sırp haber ajansı olan Tanjug'da görüntü yönetmenliği yaptı. Aynı zamanda Sırbistan Fotoğrafçılar Derneği'nin de başkanıdır. 2016'dan 2020'ye kadar Zagreb'de bir fotoğraf ajansı olan Pixell'de çalıştı. 2016'dan itibaren Insajder Produkcija'da fotoğraf editörü olarak çalışıyor.