İçeriğe atla

Daniel Aaron

Daniel Aaron
Doğum4 Ağustos 1912(1912-08-04)
Chicago, Illinois, Amerika Birleşik Devletleri[1]
Ölüm30 Nisan 2016 (103 yaşında)
Cambridge, Massachusetts, Amerika Birleşik Devletleri
Ölüm sebebiPnömoni komplikasyonları
EğitimBA, Michigan Üniversitesi
PhD, Harvard Üniversitesi
MeslekAmerikanist, akademisyen
İşverenHarvard Üniversitesi
ÖdüllerUlusal Beşeri Bilimler Madalyası

Daniel Aaron (4 Ağustos 1912 - 30 Nisan 2016), Amerikalı yazar ve akademisyen. Aaron Chicago'da 4 Ağustos 1912'de doğmuştur. 1979 yılında Amerikan Ulusal Kütüphanesi başkanı olmuştur.[2] Aynı yerde 1985 yılında başkanlık yapıp emekli olduktan sonra da yönetim kurulu üyesi olarak göreve devam etmiştir.[3][4]

Kendi otobiyografisini The Americanist (2007) adıyla yayımlamıştır. Kendisi Smith Koleji'nde 1971-1980 yılları arasında akademisyenlik yapmıştır. Akademisyen, yazar ve kütüphaneci Daniel Aaron yaşlılığa bağlı sebeplerden Cambridge, Massachusetts'de 30 Nisan 2016'da 103 yaşında ölmüştür.[5]

Kaynakça

  1. ^ Dirda, Michael "From scholar Daniel Aaron, the long view of civilization," 11 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. The Washington Post 6 Mayıs 2007.
  2. ^ Cromie, William J., Ken Gewertz, Corydon Ireland, and Alvin Powell. "Honorary degrees awarded at Commencement’s Morning Exercises," 4 Mayıs 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Harvard Gazette. June 7, 2007.
  3. ^ "History and Mission". Library of America. 7 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2012. 
  4. ^ "2010 National Humanities Medalists". National Endowment for the Humanities. 8 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2012. 
  5. ^ "Daniel Aaron, scholar who helped develop academic field of American studies, dies at 103". Washington Post. 18 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2016. 
 Bir Amerikalı akademisyen ile ilgili bu madde . İçeriğini geliştirerek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz.


İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Massachusetts Teknoloji Enstitüsü</span> ABD, Massachusettste kurulu vakıf üniversitesi

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Cambridge, Massachusetts'te bulunan özel bir araştırma üniversitesi. Enstitü, Charles Nehri boyunca bir milden (1,6 km) daha fazla, kentsel bir kampüse ve bir kara hibe, bir deniz hibe ve uzay hibesine sahiptir. Enstitü ayrıca MIT Lincoln Laboratuvarı, Bates Merkezi ve Haystack Gözlemevi gibi bir dizi büyük, kampüs dışı tesisin yanı sıra Broad ve Whitehead Enstitüleri gibi kendine bağlı laboratuvarları da içerir.

<span class="mw-page-title-main">Washington, DC</span> Amerika Birleşik Devletlerinin başkenti

Washington, D.C. veya Türkçeleştirilmiş ismi ile Vaşington D.C., kısaca D.C. veya resmî ismiyle Kolumbiya Bölgesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti. Türkçe telaffuzu sebebiyle Vaşington olarak da bilinen şehir ismini, Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk başkanı ve Kurucu Baba olan George Washington'dan almıştır. Washington, Amerikan Devrimi'nden sonra bağımsızlığını yeni kazanan Amerikalıların hükûmet merkezi olarak kuruldu. Beyaz Saray, ABD Kongresi, ABD Yüksek Mahkemesi, Dünya ülkelerinin büyükelçilikleri, kabine sekreterlikleri (bakanlıklar) gibi bütün federal kurumlar bu kentte yer alır.

<i>The Washington Post</i> Washington, D.C.de broadsheet formatında yayımlanan günlük Amerikan gazetesi

The Washington Post, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'un en büyük ve en eski gazetesidir. Yayın dili İngilizce olan gazete, broadsheet formatında yayımlanmaktadır.

The Huffington Post, 9 Mayıs 2005 tarihinde kurulan, Amerikan liberal haber sitesi ve blog. Arianna Huffington, Kenneth Lerer ve Jonah Peretti tarafından yaratılan sitede çeşitli haber kaynakları ve köşe yazıları bulunmaktadır. Site; siyaset, iş dünyası, eğlence, çevre, teknoloji, popüler medya, yaşam tarzı, kültür, komedi, sağlıklı yaşam, kadın ve köşe yazarlarının oluşturduğu yerel haberler içermektedir. Drudge Report gibi muhafazakar haber sitelerine liberal bir alternatif sağlamak için oluşturulmuştur. Platform, doğrudan sitede yayınlanan içeriğin yanı sıra video blog, ses ve fotoğraf yoluyla kullanıcı tarafından oluşturulan içeriklere de yer vermektedir.

Foreign Policy 1970 tarihinde Samuel Huntington ve Warren Demian Manshel adlı iki akademisyen tarafından akademık yazıların yayınlandığı bir dergi olarak yayın hayatına başlamıştır. 1990 yılında genel yayın yönetmeni Moisés Naím tarafından 3 aylık akademik bir dergi konseptini değiştirerek iki aylık bir haber-yorum dergisine dönüşmüştür. Bu dönüşümden sonra 2003, 2007 ve 2009 yıllarında ABD'nin en saygın dergicilik ödüllerinden olan "National Magazine Award for General Excellence" ödülünü almıştır. 29 Eylül 2008 tarihinde The Washington Post gazetesinin de sahibi olan The Washington Post Company, Foreign Policy'yi Carnegie Endowment for International Peace adlı kuruluştan satın aldığını açıklamıştır.

Thomas William "Tom" Shales, Amerikalı televizyon programları eleştirmeni. The Washington Post'daki televizyon eleştirili ile tanınır. Shales, 1998 yılında Pulitzer Ödülü'nü kazandı.

Bu liste siyasi değişim, hukuki eylem ve yayın organlarını kullanarak gey hakları için çalışan önemli LGBT hakları aktivistlerinin listesidir. Ülkelerine göre alfabetik olarak sıralanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Robert Laughlin</span> Amerikalı fizikçi

Betts Robert Laughlin, Amerikalı fizikçi ve akademisyendir. Columbia Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi'nden Daniel Tsui ve Horst Störmer ile birlikte, "kesirli yük taşıyan uyarılmalar içeren yeni bir kuantum akışkanı biçiminin keşfinden dolayı" 1998 Nobel Fizik Ödülü'nü kazandı.

<span class="mw-page-title-main">Aaron Sorkin</span> Amerikalı film yönetmeni

Aaron Sorkin, Amerikalı Oscar ve Emmy Ödülü sahibi senarist, yapımcı ve oyun yazarı. Bazı bilindik eserleri A Few Good Men, The American President, The West Wing, Sports Night, Studio 60 on the Sunset Strip, Charlie Wilson's War, The Social Network, Moneyball ve The Trial of the Chicago 7 olarak sıralanabilir.

<span class="mw-page-title-main">Ulusal Güvenlik Ajansı</span> Ajansın logosu diğer amerika merkezli teşkilatların logolarıyla aynı kartal figürünü kullanıyor

Ulusal Güvenlik Dairesi, kısaca NSA, ABD'nin en çok istihbarat toplayan teşkilatı olduğu tahmin edilmektedir. Kriptoloji üzerine uzman olan bir teşkilattır. 4 Kasım 1952 tarihinde resmi olarak kurulmuştur. Yabancı ülkelerin iletişimlerini dinleyerek bilgi toplarlar. Ayrıca Amerikan hükûmetinin iletişimini yabancı teşkilatlardan korumak da onların görevidir.

<span class="mw-page-title-main">Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi</span>

Harvard Medical School (HMS), ABD'de Harvard Üniversitesi bünyesinde yer alan tıp fakültesidir. Boston, Massachusetts yakınlarındaki Mission Hill'de bulunan Longwood Medical Area'da bulunur. U.S. News & World Report verilerine göre ABD'de bulunan en iyi tıbbi araştırma fakültesidir.

<span class="mw-page-title-main">Steve Coll</span> Amerikalı gazeteci ve yazar

Steve Coll, Amerikalı akademisyen, gazeteci, yazar ve yönetici. Columbia Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Lisans Okulu'nun dekanlığını yapmakta ve The New Yorker dergisinde yazıları yayınlanmaktadır. New America Foundation'ın eski yönetim ve icra kurulu başkanlarındandır.

<span class="mw-page-title-main">Jhumpa Lahiri</span> Amerikalı yazar

Nilanjana Sudeshna "Jhumpa" Lahiri, Hint-Amerikalı roman ve öykü yazarı. İlk öykü kitabı Interpreter of Maladies ile 2000 Kurgu dalında Pulitzer Ödülü'nü kazanmış, ilk romanı The Namesake ise aynı adla sinemaya uyarlanmıştır. Lahiri, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama tarafından President's Committee on the Arts and Humanities üyeliğine atanmıştır. Yazarın 2013'te yayımlanan The Lowland adlı kitabı Man Booker ve Kurgu dalında National Book Award'a aday gösterilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">GERB</span> Bulgaristanda 13 Mart 2006 tarihinde kurulan liberal muhafazakâr ve popülist bir siyasi parti

GERB Bulgaristan'da 13 Mart 2006 tarihinde kurulan liberal muhafazakâr ve popülist bir siyasi partidir. Partinin kısa ismi olan герб/gerb Bulgarca "arma" anlamına gelmektedir.

Jill Ker Conway OA, Avustralyalı-Amerikalı kadın otobiyografi yazarıdır. Yazar Hillston, Yeni Güney Galler'de doğdu.

<span class="mw-page-title-main">Bernard Bailyn</span> Amerikalı tarihçi (1922 – 2020)

Bernard Bailyn, Amerikalı tarihçi, yazar ve profesör.

Social Networks and Archival Context (SNAC), bireyler, aileler ve kuruluşlarla ilgili olarak dağıtılmış tarihsel kayıtları keşfetmek, bulmak ve kullanmak için çevrimiçi bir projedir.

<span class="mw-page-title-main">Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi</span> Birleşik Devletler hükümetinin federal kayıtlarını koruyan ve bunlara erişim sağlayan bağımsız ajans

Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi, Amerika Birleşik Devletler hükûmetinin hükûmet ve tarihi kayıtların korunması ve belgelenmesinden sorumlu bağımsız bir kurumudur. Aynı zamanda Ulusal Arşivi oluşturan belgelere halkın erişimini artırmakla da görevlidir. NARA, Kongre yasalarının, başkanlık direktiflerinin ve federal düzenlemelerin yasal olarak orijinal ve yetkili kopyalarını korumaktan ve yayınlamaktan resmi olarak sorumludur. NARA ayrıca Seçim Kurulunun oylarını Kongreye iletir.

<span class="mw-page-title-main">Rebecca Goldstein</span> Amerikalı filozof ve romancı

Rebecca Newberger Goldstein, Amerikalı bir filozof, romancı ve halk entelektüelidir. Hem kurgu hem de kurgu olmayan on kitap yazmıştır. Princeton Üniversitesi'nden bilim felsefesi alanında doktora derecesine sahiptir ve bazen bilim hakkında bilgili ve bilime sempati duyan Richard Powers ve Alan Lightman gibi romancılarla gruplandırılır.

Semantic Scholar, Allen Yapay Zeka Enstitüsü'nde geliştirilen ve Kasım 2015'te halka açık olarak yayınlanan bilimsel literatür için yapay zekâ destekli bir araştırma aracıdır. Bilimsel makaleler için özetler sağlamak üzere doğal dil işlemedeki gelişmeleri kullanır. Semantic Scholar ekibi, yapay zekanın doğal dil işleme, makine öğrenimi, İnsan-bilgisayar etkileşimi ve bilgi çekme alanlarında kullanımını aktif olarak araştırmaktadır.