Ebru Gündeş, Türk şarkıcı, sunucu ve oyuncu.
Sahte Kabadayı, 1976 yapımı Türk filmi.
Kayıkçı Kul Mustafa, Türk halk edebiyatının Bektaşî koluna bağlı halk ozanı. Şairin doğum ve ölümüyle ilgili net bilgiler bulunmamakla beraber; 17. yüzyıl ozanı olduğu belirlenebilmiştir. Kimi kaynaklarca 1658'de öldüğü rivayet edilmektedir. Ancak bu iddianın tersi olarak 1659'dan sonra öldüğünü savunan araştırmalar da vardır. Edebiyatçı Ahmet Kabaklı ise Kayıkçı Kul Mustafa'nın ölümünün 1646'dan sonra gerçekleştiğini söylemektedir.
Ah Nerede, 1975 yapımlı Türk romantik komedi filmidir. Tarık Akan ve Gülşen Bubikoğlu'nun başrollerini paylaştığı filmdir. Film, adını Füsun Önal'ın "Ah Nerede" şarkısından almıştır.
Karartma Geceleri, Rıfat Ilgaz'ın aynı adlı romanından Yusuf Kurçenli tarafından uyarlanan film. Başrolünde Tarık Akan'ın oynadığı 1990 yapımı film, 9. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde (1991) 'En İyi Türk Filmi' seçildi. 27. Altın Portakal Film Festivali'nde (1990) En İyi 2. film olurken, halk jürisi tarafından da 1. seçildi (1992). Ayrıca 1990'da Yunus Nadi En İyi Uzun Metrajlı Film Ödülü'nü aldı. Venedik Film Festivali'ne de giden Karartma Geceleri, San Sebastián Uluslararası Film Festivali'nde Jüri En İyi Film Ödülü'nü kazandı (1992).
Tokatçı, 1983 yapımı başrolde Kemal Sunal'ın oynadığı, Natuk Baytan'ın yönettiği Türk komedi filmidir.
Hababam Sınıfı Merhaba, 2003 yapımı Türk komedi filmi.
Damga - Bir şeyin üzerine bir işaret basmaya yarayan alet, mühür. Ayrıca herhangi bir şeyin üzerine bu aletle bırakılmış olan işaret, iz.
- Damga, tarihteki Türk boylarının damgaları
- Damga, Posta işlemlerinde kullanılan işaretler
- Damga, Reşat Nuri Güntekin'in romanı
- Damga, Türkiye'de yayımlanan eski ulusal gazete
- Damga vergisi, devlet tarafında alınan sözleşme vergisi
- Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Her türlü resmi damga ve mührün üretildiği devlet kurumu
- Kızıl Damga, Nathaniel Hawthorne'un romanı
- Damga, 1948 yılı yapımı Türk Filmi
- Damga, 1969 yılı yapımı Türk Filmi
- Damga, Osman F. Seden'in yönettiği 1984 yılı yapımıTürk sinema filmi
- Damga, 1987 yılı yapımı Türk Filmi
İyi Aile Çocuğu, senaryo yazarlığı ve yönetmenliğini Osman F. Seden'in üstlendiği, 1978 yapımı bir Türk filmidir. Komedi türündeki bu sinema filminin başrollerini Kemal Sunal ve Harika Avcı paylaşmıştır.
Ümran Baradan,, Türk seramik sanatçısı, ressam.
Yoksul, Zeki Ökten'in yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu Umur Bugay'ın yazdığı, 1986 yapımı Türk sinema filmi.
Endişe, senaryosunu Yılmaz Güney'in yazdığı, Şerif Gören'in yönetip tamamladığı 1974 yapımı politik filmdir.
Yaralı Aslan, senaryo ve yönetmenliğini Osman F. Seden'in üstlendiği 1963 yapımı Türk filmidir. Filmin yapımcıları Yüksel Tanık ve Osman F. Seden'dir.
Ah Güzel İstanbul, yönetmenliğini Ömer Kavur'un yaptığı 1981 yapımı Türk filmi. Film, Füruzan'ın aynı adlı eserinden uyarlanmıştır.
Paramparça, yönetmenliğini Halit Refiğ'in yaptığı, çekimlerinin Kütahya'da tamamlandığı, başrollerinde Cüneyt Arkın, Gülşen Bubikoğlu, Tarık Akan ve Orhan Günşiray'ın yer aldığı, 1985 tarihli Türk filmi.
Olaylar Olaylar, yönetmenliğini Osman Taşcı'nın yaptığı, senaryosunu Sadi Celil Cengiz'in yazdığı 2016 yapımı Türk komedi filmidir. İstanbul'da ilahi klipleri çeken Haldun işleri batırınca ablasının evli olduğu Çarşamba'ya kaçar. Tesadüfen bir yerel kanalın başına geçen Haldun küçük lokma olduğunu düşündüğü bu Karadenizin kendine has kasabasında sert kayalara çarpar.Ablası, şüpheci eniştesi, kendinden nefret eden yeğeni, esrarengiz patronu ve uzatmalı nişanlısının arasında kendine bir yol bulmaya çalışır.
Suçlu, Osman F. Seden'in yönettiği, başrollerini Gülşen Bubikoğlu ve Tarık Tarcan'ın paylaştığı, 1989 yapımı Türk filmidir.
Gecenin Sonu; Natuk Baytan'ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı 1983 yapımı Türk filmidir.
Koreli Kemal, 1970 yapımı Türk sinema filmi. Başrollerinde Tanju Korel ve Seher Şeniz oynamıştır.
Tümgeneral Muhammed Ümran, üniter Baas Partisinin Askeri Komitesinin kurucu üyesi ve 8 Mart Devrimi'nden 1966 Suriye Darbesi'ne kadar Suriye siyasetinin önde gelen isimlerinden biriydi.