Barbara Joan "Barbra" Streisand, Amerikalı besteci, şarkıcı, oyuncu, yönetmen, senarist, prodüktör. Güçlü ve tutkulu sesiyle ve söylediği romantik şarkılarla da (The Way We Were) tanınan oyuncu, 24 Nisan 1942'de Brooklyn'de doğdu. Erasmus Hall Lisesi'ni bitirdi. Üniversite eğitimi almamış olmasına karşın, 1995'te Brandeis Üniversitesi tarafından verilmiş 'Fahri Doktora' unvanına sahip. Gerçekte Barbara olan adını, 'kimseye benzememesi için' Barbra olarak değiştirdi. Yıllarını kendi özel gülünü yetiştirmeye adadı, yarattığı güle kendi adını verdi. 1968'de En İyi Kadın Oyuncu Oscarı'nı, Katherine Hepburn ile paylaşmıştı. Streisand çok sık olmasa da, beste çalışmaları da yapmıştır. Bu yaptığı bestelerle de pek çok ödüle layık görülmüştür.
Nicholas King Nolte Akademi Ödülleri'ne aday gösterilmiş Amerikalı oyuncu, model ve film yapımcısıdır.
1978 Grammy Ödülleri, her sene verilen Grammy ödüllerinin 20.sıdır. Yarışmayı sanatçı John Denver sunmuştur.
Lauren Bacall, Amerikalı oyuncu ve eski model. 1940'larda başladığı sinema oyunculuğunu günümüze dek sürdürmüştür. Bacall, genelde buğulu sesi ve bakışlarıyla da tanınmaktadır.
Irvin Kershner, Amerikalı film yönetmeni. En çok Yıldız Savaşları: Bölüm V - İmparator ve RoboCop 2 filmleri ile hatırlanır. 27 Kasım 2010 tarihinde Los Angeles şehrinde öldü.
Bulunduğumuz Yol, 1973 yılı ABD yapımı dramatik dönem filmidir. Özgün adı The Way We Were'dür.
Aşkın İki Yüzü, Barbra Streisand'ın hem yönettiği, hem oynadığı, hem de yapımcılığını üstlendiği 1996 yapımı bir romantik komedidir. Başrollerini Streisand'la birlikte Jeff Bridges ve Lauren Bacall paylaşmaktadır.
Dünya çapında 140 milyonu bulan albüm satışlarını elinde bulunduran Amerikalı şarkıcı ve oyuncu Barbra Streisand'ın diskografisi. Streisand, tüm zamanların en çok satan sanatçıları arasında 15. sıradadır.
Roxanne Seeman, Amerikalı söz yazarı, besteci ve müzik yapımcısıdır. Barbra Streisand, Philip Bailey, Phil Collins, The Jacksons, The Sisters of Mercy, Bette Midler, Earth, Wind & Fire ve Billie Hughes gibi sanatçı ve gruplarla çalışmıştır. Ünlü Türk müzik yapımcısı Arif Mardin’in All my friends are here albümündeki "So Blue" şarkısının sözleri de Seeman’a aittir.
Aşka Vakit Yok, 1972 ABD yapımı romantik komedi filmidir. Özgün adı What's Up, Doc? olan film 7 Ocak 1974 tarihinde Türkiye'de de gösterime girmiştir.
"Barbra Streisand", Duck Sauce grubunun disko house türünde bir şarkısıdır. 10 Eylül 2010'da yayınlandı. Belçika, Hollanda ve Finlandiya'da bir numara olan şarkı; dünya çapında birçok listede ilk ona girmeyi başardı. Single kapağında Barbra Streisand'ın 1980 çıkışlı Guilty albümünün kapağından esinlenildi. 24 Ekim 2010'da Calgary Flames takımı şarkıyı yeni gol şarkısı olarak kullanmaya başladı.
Dann Huff Amerikalı müzisyen, şarkıcı-söz yazarı ve prodüktör. Genelde country müzik tarza yaptığı çalışmalarlar anılan Huff, 2001 ve 2004'te Country Müzik Ödülleri'nde Yılın Müzisyeni; 2006 ve 2009'da da Country Müzik Akademisi'nde Yılın Prodüktörü ödüllerini kazanmıştır. Şarkıcı/ söz yazarı Ashlyne Huff'ın babasıdır.
Pat Conroy, Amerikalı romancı ve yazardır.
1964 Grammy Ödülleri 12 Mayıs 1964'te Chicago, Los Angeles ve New York'ta düzenlendi. Henry Mancini 4 ödül kazandı.
"A Taste of Honey", Bobby Scott ile Ric Marlow'un yazıp Herb Alpert ile Jerry Moss'un bestelediği klasik pop şarkısı. Başlangıçta 1958 İngiliz oyunu A Taste of Honey'nin 1960 Broadway versiyonu için yazılmış enstrümantal bir parçaydı, daha sonra 1961'de aynı adlı filmde de kullanıldı). Şarkının hem orijinal versiyonu hem de 1965'te Herb Alpert tarafından kaydedilen versiyonu toplamda dört Grammy Ödülü kazandı. Şarkının vokal versiyonu ilk olarak Billy Dee Williams tarafından kaydedildi. Daha sonra; 1962 yazında Lenny Welch tarafından, 1963'te ilk albümleri için Beatles tarafından kaydedildi. Barbra Streisand ise şarkıyı, 1962'de kabare gösterisinin bir parçası olarak seslendirdi, daha sonra Ocak 1963'te The Barbra Streisand Album (1963) adlı albümü için kaydetti ve Yılın Albümü dalında Grammy ödülünü kazandı.
Yentl, Barbra Streisand'ın yönettiği, yazdığı, ortak yapımcılığını yaptığı ve başrolde oynadığı 1983 Amerikan romantik müzikal drama filmidir. Isaac Bashevis Singer'ın "Yentl the Yeshiva Boy" adlı kısa öyküsüne dayanmaktadır.
Bir Yıldız Doğuyor, Frank Pierson tarafından yönetilen, Pierson, John Gregory Dunne, Joan Didion tarafından yazılan ve Barbra Streisand, Kris Kristofferson, Gary Busey, Paul Mazursky ve Joanne Linville'in oynadığı 1976 Amerikan müzikal romantik drama filmi. Film ünlü bir rock and roll yıldızıyla tanışan ve ona aşık olan genç bir şarkıcıyı anlatır ancak yıldızın kariyeri düşüşe geçerken genç kızın kendini kariyeri yükselirken bulur. Başrollerini Janet Gaynor ve Fredric March'ın paylaştığı, 1954'te Judy Garland ve James Mason'ın oynadığı ve yine 2018'de Lady Gaga ve Bradley Cooper'ın oynadığı bir müzikal olarak uyarlanan 1937 tarihli orijinal filmin yeniden çevrimidir.
Hello, Dolly! 1964 tarihli Broadway oyununa dayanan 1969 Amerika yapımı müzikal romantik komedi filmidir. Gene Kelly tarafından yönetilen film, Ernest Lehman tarafından yazıldı. Filmin başrollerini Barbra Streisand, Walter Matthau, Michael Crawford, Danny Lockin, Tommy Tune, Fritz Feld, Marianne McAndrew, EJ Peaker ve Louis Armstrong paylaştı. Filmde Armstrong'un seslendirdiği şarkı Mayıs 1964'te bir numaralı single oldu. Film, güçlü iradeli bir çöpçatan Dolly Levi'nin cimri "tanınmış, evlenmemiş yarım milyoner" Horace Vandergelder'a bir eş bulmak için Yonkers, New York'a gidişinin hikâyesini anlatır.
42. Akademi Ödülleri, 7 Nisan 1970'te Los Angeles, California'daki Dorothy Chandler Pavilion'da sahiplerine verildi. Üst üste ikinci yıl tören resmi bir ev sahibi olmadan yapıldı. Ödüller "Friends of Oscar" olarak adlandırılan on yedi kişi tarafından verildi: Bob Hope, John Wayne, Barbra Streisand, Fred Astaire, Jon Voight, Myrna Loy, Clint Eastwood, Raquel Welch, Candice Bergen, James Earl Jones, Katharine Ross, Cliff Robertson, Ali MacGraw Barbara McNair, Elliott Gould, Claudia Cardinale ve Elizabeth Taylor bu kişilerdi. Bu yıl uydu aracılığıyla uluslararası bir izleyici kitlesine yayınlanan, ancak yalnızca Kuzey Amerika dışında yayınlanan ilk Akademi Ödülleri töreniydi. Etkinliği canlı yayınlayan tek ülkeler Meksika ve Brezilya oldu.
49. Akademi Ödülleri 28 Mart 1977 Pazartesi günü Los Angeles, California'daki Dorothy Chandler Pavilion'da sahiplerini buldu. Törenlere Richard Pryor, Ellen Burstyn, Jane Fonda ve Warren Beatty başkanlık etti.