Max Karl Ernst Ludwig Planck, Alman fizikçi ve 1918 Nobel Fizik Ödülü sahibi.
Göttingen Üniversitesi, Almanya'nın Göttingen şehrinde bulunan bir araştırma üniversitesidir. 2019 itibarıyla Göttingen Üniversitesi; 13 fakültesi, 32.000 öğrencisi ve 4.200'den fazla profesör ve akademisyeni ile eğitim vermeye devam etmektedir. Üniversite, Coimbra Grubu'na üyedir ve Göttingen'deki 4 Max Planck Enstitüsü ve 1 Leibniz Enstitüsü ile yakından iş birliği içerisindedir.
Heidelberg Ruprecht Karl Üniversitesi, ya da kısa adıyla Heidelberg Üniversitesi, 1386'da Heidelberg'de kurulmuş, Almanya'nın en eski üniversitesi olmasının yanında; en ünlü ve prestijli üniversitelerinden biridir. Üniversitenin tarihi 14. yüzyıla kadar uzanır. 16. yüzyılda hümanizmin merkezi haline gelmiştir. 19. yüzyıl sonrasında bağımsız düşünürlerin, demokratik düşüncenin ve ileri seviye bilimsel araştırmaların merkezi haline gelmiştir. Bu dönemde Amerikan üniversitelerinde yüksek lisans eğitimi veren okullarına rol modeli olmuştur.
Max von Laue, X ışınlarının kristaller tarafından kırınımını bulduğu için 1914 yılında Nobel Fizik Ödülü alan Alman fizikçidir.
Gottfried Wilhelm Leibniz Ödülü, kısa adıyla Leibniz Ödülü, Alman Araştırma Topluluğu 'nun Alman bilim insanlarını desteklemek amaçlı verdiği ödüldür. Adını Alman polimat, filozof ve bilim insanı Gottfried Wilhelm Leibniz (1646-1716)'den alan Leibniz Ödülü, 1986'dan beri, Almanya'daki bir araştırma kurumunda veya yurt dışındaki bir Alman araştırma kurumunda çalışan bireylere veya araştırma gruplarına yılda en fazla on ödül verilmektedir. Almanya'daki en önemli araştırma ödülü olarak kabul edilir. Ödül ilk defa Alman Araştırma Topluluğu başkanı Eugen Seibold tarafından yürürlüğe konulmuştur.
James Franck, Hamburg doğumlu, Alman fizikçi ve Nobel Fizik Ödülü kazanmış bilim insanı.
Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi, Almanya`nin Hessen eyaleti, Frankfurt şehrindedir.
Walther Wilhelm Georg Bothe, 1954'te Max Born ile Nobel Fizik Ödülü'nü paylaşan bir Alman nükleer fizikçiydi.
Max Planck Enstitüsü Max Planck Topluluğu'na ait herhangi bir enstitüyü ifade eder. Enstitüler adlarını Max Planck'tan almışlardır.
İleri bilim için Max Planck Topluluğu veya kısaca Max Planck Topluluğu kâr amacı gütmeyen, Alman federal hükûmeti ve eyaletlerce maddi yönden desteklenen bağımsız bir araştırma kuruluşudur.
Max Planck Bilişim Enstitüsü veya Max Planck Bilgisayar Bilimi Enstitüsü Almanya'nın Saarbrücken kentinde bulunan, bünyesinde bilişim dalında Ar-Ge çalışmaları yürütülen bir araştırma enstitüsüdür. Max Planck Topluluğu'nun bir parçasıdır. Enstitü 1990 yılında kurulmuştur. Günümüzde enstitüdeki araştırmacılar 5 bölüm ve 3 araştırma grubunda çalışmalarını sürdürmektedir. Araştırma çalışmaları yapılan alanlar arasında hem kuramsal hem de uygulamaya yönelik alanlar yer almaktadır. Çalışma dili İngilizcedir.
Paul Jozef Crutzen 1995 yılında Mario J. Molina ve F. Sherwood Rowland ile birlikte Nobel Kimya Ödülü kazanan Hollandalı atmosferik kimyager.
Raphael David Levine, İsrailli kimyager. Kudüs İbrani Üniversitesi, Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles Kimya ve Biyokimya Bölümü ve UCLA David Geffen Tıp Fakültesi Crump Moleküler Görüntüleme Enstitüsü'nde profesördür.
Emmanuelle Marie Charpentier, mikrobiyoloji, genetik ve biyokimya alanlarında çalışan Fransız profesör ve araştırmacıdır. 2015 yılından beri, Almanya, Berlin'deki Max Planck Enfeksiyon Biyolojisi Enstitüsü'nde direktör olarak görev yapmaktadır. 2018'de bağımsız bir araştırma enstitüsü olan Max Planck Patojen Bilimi Birimi'ni kurdu. 2020'de Charpentier ve Jennifer Doudna, "genom düzenlemede bir yöntemin geliştirilmesi nedeniyle" Nobel Kimya Ödülü'ne layık görüldü.
Reinhard Genzel Max-Planck-Institut für extraterrestrische Physik'de yönetici, LMU'da profesör ve Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley' de emeritus profesör olan bir Alman astrofizikçi. Andrea Ghez ve Roger Penrose ile paylaştığı " galaksimizin merkezinde süper kütleli kompakt bir nesnenin keşfi için" 2020 Nobel Fizik Ödülü'ne layık görüldü.
Lorraine Daston Amerikalı bilim tarihçisidir. Berlin'deki Max Planck Bilim Tarihi Enstitüsü'nün (MPIWG) 2019 yılına kadar direktörlüğünü yaptı. Chicago Üniversitesi Sosyal Düşünce Komitesi'nde misafir profesör olarak çalıştı. Pre-modern Avrupa bilim ve entelektüel tarihi konusunda bir otoritedir. 1993 yılında Amerikan Sanat ve Bilim Akademisi üyesi seçildi. Berlin İleri Araştırmalar Enstitüsü'nde daimi araştırmacıdır.
Benjamin List Alman organik kimyager ve bilim insanı. Köln Üniversitesi'nde profesör olarak ders veren List, İskoç kimyager David MacMillan ile birlikte 2021 Nobel Kimya Ödülünü kazandı. Nobel Komitesi yaptığı açıklamada "asimetrik organokataliz" olarak bilinen, molekülleri oluşturmak için geliştirdikleri yeni yönteme dair çalışmaları nedeniyle ikilinin ödüle layık görüldüklerini açıkladı.
Eva Katharina Grebel, Alman astronom. 2007'den beri Almanya'da bulunan Heidelberg Üniversitesi'nin Astronomik Hesaplamalar Enstitüsü'nün eş direktörlüğünü yapmaktadır. Eva Grebel, yıldızlar öbeği ve galaksi oluşumu araştırmalarında uzmandır.
Susanne Albers, bir Alman teorik bilgisayar bilimcisi ve Münih Teknik Üniversitesi Enformatik Bölümü'nde bilgisayar bilimi profesörüdür. Otto Hahn Madalyası ve Leibniz Ödülü sahibidir.
Tania Singer Alman psikolog ve sosyal sinirbilimcidir ve Max Planck Topluluğu'nun Berlin'deki Sosyal Sinirbilim Laboratuvarı'nın bilimsel direktörüdür. 2007 ve 2010 yılları arasında Zürih Üniversitesi'nde sosyal sinirbilim ve nöroekonomi kürsüsünün açılışını yapmış ve Zürih'teki Sosyal ve Sinirsel Sistemler Araştırma Laboratuvarı'nın eş direktörlüğünü yürütmüştür. Araştırmaları, insan sosyal davranışının ve şefkat ve empati gibi sosyal duyguların altında yatan gelişimsel, nöronal ve hormonal mekanizmalara odaklanmaktadır. Avrupa Araştırma Konseyi tarafından ortaklaşa finanse edilen ve zihinsel eğitimin beyin plastisitesinin yanı sıra zihinsel ve fiziksel sağlık üzerindeki etkileri üzerine yapılan en büyük boylamsal çalışmalardan biri olan ReSource projesinin kurucusu ve baş araştırmacısıdır. Ayrıca makro-ekonomist Dennis Snower ile bakım ekonomisi üzerine araştırmalarda işbirliği yapmaktadır. Singer'ın Caring Economics adlı kitabı: Conversations on Altruism and Compassion, Between Scientists, Economists, and the Dalai Lama adlı kitabı 2015 yılında yayımlanmıştır.