Orkinos, Ton balığı olarak da bilinir, uskumrugiller (Scombridae) familyasından Thunnus, Euthynnus ve Katsuwonus cinslerini oluşturan boyu 4,3 metre, ağırlığı 800 kilograma ulaşabilen göçmen balık türlerine verilen ad.
Acipenseridae, Acipenseroidei takımına bağlı bir hayvan familyasıdır.
Sombalığı, som balığı ya da somon olarak adlandırılan balıkların hepsi Salmoniformes sınıfının Salmonidae familyasına ait olsalar da aslında bu familyanın farklı cinslerindenlerdir: Salmo, Salmothymus, Stenodus ve Oncorhynchus.
Gasterosteiformes, kemikli balıkların ışınsal yüzgeçliler sınıfına ait bir takımıdır ve 5 familyadan oluşmaktadır. Bu takıma ait balıklar hem tatlı hem tuzlusuda bulunurlar.
Scorpaeniformes, kemikli balıkların ışınsal yüzgeçliler sınıfına ait bir takım. Çoğunluğu denizde bulunan 1200 balık türü ile bu takım, en büyük 5 takımın arasında yer almaktadır. Kafaları kemik tabakaları ile zırhlanmıştır ve vücutlarıda kısmen zırhlıdır.
Mugilidae, Mugiliformes takımına bağlı bir hayvan familyasıdır.
Chlamydoselachidae, Hexanchiformes takımına bağlı bir hayvan familyasıdır.
Gadus, Gadinae altfamilyasına bağlı bir hayvan cinsidir.
Petromyzontidae, Petromyzontiformes takımına bağlı bir hayvan familyasıdır.
Istiophoridae, Xiphioidei alttakımına bağlı bir hayvan familyasıdır.
Kirpi balığı, vücudunda 1,5 cm'lik dikenler bulunan, İndo-Pasifik kökenli bir balıktır. Günümüzde Akdeniz'e ve hatta Manş Denizi'ne kadar yayılmıştır. Kıyılara yakın bölgelerde yaşar. En bilinen özelliği tehlike anında içine su veya hava çekerek şişirmesidir. Böylece ısırılması zor olur. Çok esnek bir iskelete sahiptir. Dikenler, iskeletin bir parçası olup balık şiştiğinde dikenli kemikler arası mesafe açılır. Kirpi balığı, çok zehirli bir madde olan Tetrodotoksin bulundurur. Dolayısıyla pek fazla doğal düşmanı yoktur. Balon balığıyla yakın akrabadır ve aralarındaki en büyük fark dikenleridir. Çoğunlukla saşimi olarak tüketilir.
Carcharhiniformes, içerdiği 270 tür ile en büyük köpekbalığı takımıdır. Kaplan köpekbalığı, leopar köpekbalığı gibi türleri içerirler.
Squalius orientalis veya Türkçede kullanılan adıyla tatlı su kefali, sazangiller familyasından bir tatlı su balığı türüdür. Çoruh Nehri, Borçka Baraj Gölü, Ilıca Irmağı (Fatsa), Sırlı Deresi (Erzurum), Fırat Nehri, Urmiye Gölü'ne akan Zarrineh Nehri ve Gürcistan'daki bazı akarsularda görüldüğü bildirilmiştir. Şimdiye kadar tespit edilen en büyük örnek 53.2 cm uzunluğunda ve 16 yaşındaydı. Borkça Baraj Gölü'nde yapılan araştırmada türün ortalama boyu 28,3±7,83 cm, ortalama ağırlığı ise 364,35±353,86 olarak hesaplanmıştır.
Hindistan balığı,, adlarıyla bilinen Hint Okyanusu ve Kızıldeniz kökenli balık türü. Çoğunluğu kırmızı rekte olan bu balık türü Türkiye kıyılarına göç ettiği Kızıldeniz üzerinden gelerek Akdeniz ve Ege Denizi kıyılarını kendisine mesken etmiştir.
Symphysodon Cichlidae familyasına bağlı bir cinstir.
Gadus chalcogrammus Gadus cinsine bağlı bir türdür.
Coryphaena hippurus veya lambuka, Coryphaena cinsine bağlı bir balık türüdür.
Ophidiidae, Ophidioidei alttakımına bağlı bir hayvan familyasıdır.
Synanceia veya halk arasında bilinen adıyla taş balığı, Scorpaenidae familyasına bağlı zehirli, tehlikeli ve insanlar için ölümcül olan bir balık cinsidir.
Dactylopterus, Dactylopteridae familyasına bağlı bir balık cinsidir.