Bolu, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nin Batı Karadeniz Bölümü'nde yer alan bir ildir.
Bolu, Bolu ilinin merkezi olan şehirdir.
Abant Gölü, Bolu ilinin Mudurnu ilçesindeki bir heyelan set gölüdür. Bolu'nun 35 kilometre güneybatısında, yaklaşık 1350 metre yükseklikte konumlanan göl, 125 hektarlık bir alan kaplar. Suları tatlı olan gölün en derin yeri 18 m'dir. Göl ile çevresi 9 Haziran 2022'de millî park olarak belirlenmiş, Türkiye'nin 48. millî parkı olmuştur.
Mudurnu, Bolu'nun bir ilçesidir. İl merkezine 52 km uzaklıktaki Mudurnu İlçesi eski Türk evleri bakımından önemli bir özelliğe sahiptir. Yeşilin hakim olduğu ilçede 207 konut, 20 dini kültürel yapı, 2 askeri yapı, 2 doğal anıt, çeşme ve hamam olmak üzere toplam 231 adet mimari değeri yüksek yapı bulunmaktadır. Bu nedenle ilçe "Kentsel Sit Alanı" ilan edilmiştir. Türk sivil mimarisinin en güzel örneklerinden biri ise Armutçular Konağı ve Keyvanlar Konağıdır. Yöresel ev yemeklerinin tanıtıldığı konaklardan oda kiralamak da mümkün. İlçe sınırlarındaki Abant Gölü, Sülük Gölü, Karamurat Gölü, Şeyh-ül Ümran Tepesi görülmeye değer yerlerinden olup tüm Mudurnu'yu kuş bakışı izleme imkânı sunar. Ana gelir kaynağı hayvancılık olan Mudurnu'da bayanların hünerle işlediği iğne oyası da önemli bir gelir kaynağıdır. Ayrıca pişmaniye adıyla bildiğimiz Mudurnu Saray Helvalarının üretim merkezi olan Mudurnu birçok isimle kendini Türkiye ve dünya çapında duyurmuştur. Demirciler çarşısında eskilerin el işlerini bu güne taşıyan birkaç esnaf bulmak da mümkündür.
Uzunöz, Ankara ilinin Nallıhan ilçesine bağlı bir mahalledir.
Ancak, köy Ankaraya bağlı olmasına rağmen, Boluya daha yakın olması ve daha önce Mudurnuya bağlı olması nedeniyle kültür ve folklorik gelenek ve görenek bakımından Bolu il merkezine daha yakındır.
Akyokuş, Bolu ilinin Mudurnu ilçesine bağlı bir köydür.
Çamurluk, Bolu ilinin Mudurnu ilçesine bağlı bir köydür.
Hüsamettindere, Bolu ilinin Mudurnu ilçesine bağlı bir köydür.
Karataş, Bolu ilinin Mudurnu ilçesine bağlı bir köydür.
Otoyol Çamlıca'dan başlayıp Akıncı Hava Üssü'nde (Mürted) biter.
D.100 ya da halk arasındaki adıyla E5, Türkiye'de bulunan bir devlet kara yoludur. Yol, Bulgaristan sınır kapısı Kapıkule'den başlayıp, Türkiye'yi batıdan doğuya boydan boya geçtikten sonra, İran sınır kapısı Gürbulak'ta sona eren ana yollardan biridir.
D.750, Türkiye'de bir devlet kara yoludur.
D.755, Türkiye'de bulunan bir devlet yoludur.
D.715Türkiye'de bulunan bir devlet yoludur.
D.140, Türkiye'de bulunan bir devlet kara yoludur.
D.160, Türkiye'nin kuzeybatısında bulunan bir devlet yoludur.
D.230, Türkiye'nin batısında bulunan bir devlet yoludur.
D.170, Türkiye'nin kuzeybatısında bulunan bir devlet yoludur.
D.765, Türkiye'de bulunan bir devlet yoludur.
Mudurnu Çayı, Sakarya ili içinde yer almaktadır, Akyazı ilçesine yakın bir konumdadır. Coğrafi konum olarak ise; enlem: 40.868 ve boylam: 30.572 koordinatlarındadır. Mudurnu Çayı Söğütlü yerleşim bölgesine 9,27 km. uzaklıktadır. Uzunluğu 65 kilometredir. Dokurcun yakınlarında il topraklarına girer, Hendek İlçesinin Kuzeybatısında Sakarya Nehri'ne karışır.Akyazı ilçesinin Taşburun köyü civarında taşkınlar yapan ve bataklıklar oluşturan çay, yapılan ıslah çalışmalarıyla zararsız hale getirilmiştir.