İçeriğe atla

DHL International Aviation ME

SNAS/DHL
DHL International Aviation ME
IATAICAOÇağrı Kodu
ES[1]DHX DILMUN
Kuruluş1979
HublarıBahreyn Uluslararası Havalimanı
Uçak filosu6
Ana şirketDHL Express
Ticari işletme merkeziMuharrak, Bahreyn
Önemli kişilerRichard Gale
Websitesihttp://www.dhl.com/
Vikiveri öğesi

SNAS/DHL, DHL International Aviation ME olarak kurulan, Bahreyn merkezli bir kargo havayoludur. Tamamen Deutsche Post DHL'ye aittir[2] ve grubun Orta Doğu'da Afganistan, Irak ve Pakistan dahil olmak üzere DHL Express markalı servislerini işletmektedir.[3] Ana merkezi Bahreyn Uluslararası Havaalanı'dır.[4]

Tarihçesi

Havayolu 1979 yılında kuruldu ve faaliyete geçti. 1996'da, Bahreyn, Avrupa arasında uçuş yapmak için Boeing 757-200 kullanmaya başladı. 2004'ten beri havayolu Ortadoğu, Avrupa, Asya ve Afrika'da uçuş gerçekleştirmektedir.[5]

Filo

Mevcut filo

Ağustos 2019 itibarıyla DHL International filosu aşağıdaki uçaklardan oluşmaktadır:[6][7]

Hava aracıServisteSiparişNotlar
Boeing 767-200SF6
Toplam6

Önceden kullanılan

Ocak 2005'te havayolu ayrıca bunlarla operasyonlarını gerçekleştiriyordu:

Olaylar ve kazalar

  • Überlingen hava çarpışması, 1 Temmuz 2002'de güney Almanya'da DHL ME'ye ait bir Boeing 757 ile Bashkirian Airlines Tupolev Tu-154 havada çarpıştı. Tupolev'deki 69 kişinin yanı sıra kargo uçağındaki iki pilot da kazada öldü.

Kaynakça

  1. ^ "IATA - Airline and Airport Code Search". iata.org. 2 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2015. 
  2. ^ "Beteiligungsliste/Participation list" (PDF). Jahresabschluss (HGB)/Annual Financial Statements (HGB). Deutsche Post AG. 7 Aralık 2008 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2008. 
  3. ^ "DHL Airlines". DHL International GmbH. 5 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2008. 
  4. ^ "DHL Express confirms continuing presence at Bahrain Airport". Air Cargo News (İngilizce). 20 Mayıs 2019. 30 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2019. 
  5. ^ "AX001-1-2 16 Mayıs 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.." German Federal Bureau of Aircraft Accident Investigation. May 2004. 1.17.12 Operator of the B757-200. 42 (). Retrieved on 28 April 2010.
  6. ^ "Global Airline Guide 2019 (Part One)". Airliner World, October 2019. s. 5. 
  7. ^ "DHL International Fleet Details and History". planespotters.net. 6 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2019. 
  8. ^ "DHL International Aviation Fleet | Airfleets aviation". www.airfleets.net. 30 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2019. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Boeing 767</span>

Boeing 767, Amerikan yapımı, orta menzilli, geniş-vücutlu, iki motorlu yolcu ve kargo taşımacılığında kullanılan uçaktır: 767-200 // 767-200ER // 767-300 // 767-300ER // // 767-400ER // 767-300F Kargo olmak üzere 6 modeli vardır. Yolcu kapasitesi 181 ile 375 arası değişir, normal seyir hızı her altı modelde de 0.8 mach (851 km/h) dır. Maksimum Yüklü Menzili 5,200 = 6,590 deniz mili (9,400=12,200 km)dir. İlk hizmete 1982’de girmiştir. Ve aynı zamanda aletli uçuş kullanan ilk yolcu uçağıdır.

<span class="mw-page-title-main">Lufthansa</span> Havayolu şirketi

Deutsche Lufthansa AG, Avrupa'nın 2. en büyük dünyanın ise 9. en büyük havayolu şirketidir. Lufthansa yarı özel yarı kamusal şirket olup Almanya'nın en önemli markalarından biridir. Almanya'nın ulusal havayolu şirketidir. Kendi bünyesinde yaklaşık 100 ülkede 200 çeşit uçuş noktasına ve diğer ortak havayolları ile dünyada yaklaşık 410 uçuş noktasına hizmet sağlamaktadır. 2008 yılında dünyanın en iyi hava yolu şirketi seçilmiştir. Lufthansa'nın filosu Avrupa'nın en büyük havalimanlarından olan Frankfurt Havalimanında bulunmaktadır. Lufthansa AG ayrıca Swiss International Air Lines ve Austrian Airlines'ın sahibidir. Lufthansa 1997 yılından beri her yıl dünyadaki en iyi transatlantik seçilmektedir.

Star Alliance Almanya'nın Frankfurt şehri merkezli küresel havayolu ittifakı. 14 Mayıs 1997'de kurulan Star Alliance'ın logosu, kurucu üyeleri temsil etmektedir. 27 üyesi bulunan Star Alliance'a bağlı havayolu şirketleri, Mart 2014 itibarı ile toplamda 193 ülkede 1,321 havalimanına uçuş gerçekleştirmektedir.

<span class="mw-page-title-main">ASL Airlines Belgium</span>

ASL Airlines önceden TNT Havayolları, TNT Express'in bir alt kuruluşu olarak kargo ve yolcu taşıyan Belçika merkezli bir havayolu şirketidir. TNT Havayolları 1999 yılında kurulmuştur. Çoğunluğu Avrupa olmak üzere 67'den fazla uçuş noktasına kargo taşımacılığı yapmaktadır. 2004'ten bu yana yolcu taşımacılığına yapmaktadır. Filosunda 38 uçak bulunmaktadır. Toplam 90 uçuş noktasında faaliyet göstermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Aegean Airlines</span>

Aegean Airlines Yunanistan'ın yolcu sayısı, uçak sayısı ve uçuş noktası sayısı bakımından en büyük havayolu şirketi. 2010 yılından bu yana Star Alliance üyesi olan şirket; Atina ile Selanik'ten yurt içi ve yurt dışı noktalara tarifeli ve tarifesiz (charter) uçuşlar düzenlemektedir.

<span class="mw-page-title-main">Havayolu bağlantı merkezi</span>

Havalimanı bağlantı merkezi, bir veya daha fazla hava yolu tarafından belirli bir havaalanındaki yolcu trafiğini ve uçuş operasyonlarını yoğunlaştırmak için kullanılır. Yolcuları nihai varış noktalarına götürmek için aktarma merkezleri olarak hizmet ederler. Bir havayolu, bazı bağlantı merkezi dışındaki şehirlerden merkez havalimanına uçuş gerçekleştirir ve gidilmek istenen şehre varmak için yolcuların bu havalimanı üzerinden bağlanması gerekir

SriLankan Airlines, Sri Lanka'nın bayrak taşıyıcısı ve Oneworld havayolu birliğinin bir üyesidir. Şu anda Sri Lanka'daki filo ve destinasyon sayısıyla en büyük havayolu şirketidir. 1998'de Emirates tarafından kısmi olarak satın alındıı, bunun ardından 2008 yılında Sri Lanka hükûmeti havayolu şirketinin tüm hisselerini Emirates'ten satın aldı. Emirates, ortaklığını bitirdikten sonra yeni adını ve logosunu kullanmaya devam etti. Sri Lankan Airlines haftada 560'tan fazla uçuş gerçekleştirmektedir.

Kalitta Air, merkezi Ypsilanti Township, Michigan'da bulunan bir Amerikan kargo havayolu şirketidir. Uluslararası tarifeli ve kargo hizmetleri vermektedir. Ana üssü Ypsilanti yakınlarındaki Willow Run Havalimanı'dır. Çağrı işareti kurucusu Connie Kalitta'ya ithafen "Connie"dir.

Özbekistan Hava Yolları, merkezi Taşkent'te bulunan Özbekistan'ın bayrak taşıyıcı havayolu şirketidir. Şirket Taşkent Uluslararası Havalimanı'ndaki havayolu bağlantı merkezinden, ülke içinde ve Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerine sefer düzenlemektedir.

Silk Way Airlines; Bakü, Azerbaycan merkezli özel bir kargo havayolu şirketidir. Havayolu bağlantı merkezi Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'dır. Avrupa ve Asya ile Amerika Birleşik Devletleri ve Afrika'yı birbirine bağlayan kargo hizmetlerinin yanı sıra hükûmet ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik hizmetler de sürdürmektedir.

Ariana Afghan Airlines Co. Ltd., aynı zamanda Ariana olarak da bilinir, Afganistan'ın en büyük havayolu şirketi ve ülkenin bayrak taşıyıcı havayoludur. 1955 yılında kurulan Ariana, Afganistan'ın en eski havayolu şirketidir. Şirketin ana üssü Kabil Uluslararası Havaalanı'dır; bu havaalanından ülke uçuşlar ve aynı zamanda Afganistan'ın Hindistan, Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerle bağlantısını sağlayan uluslararası uçuşları düzenler. Hava yolunun merkezi Shāre Naw, Kabil olup tamamen Afgan hükûmetine aittir. Ariana Afghan Hava Yolları Ekim 2006 Avrupa Birliği'nde uçması yasaklanan hava taşıyıcıları listesinde yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Bahamasair</span>

Bahamasair Holdings Limited, Nassau merkezli bir havayolu şirketidir. Bahamasair, Bahamalar'ın bayrak taşıyıcı havayoludur ve Lynden Pindling Uluslararası Havalimanı (NAS) üssünden Karayipler ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 32 bölgesel varış noktasına tarifeli hizmetler sunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Royal Air Maroc</span>

Royal Air Maroc, kısaca RAM olarak bilinen, Fas bayrak taşıyıcı havayolu şirketidir. RAM tamamen Fas hükümetine aittir ve genel merkezi Kazablanka-Anfa Havaalanı'ndadır. Şirket V. Muhammed Uluslararası Havalimanı'ndaki ana üssünden Fas'ta iç hat ağı, Afrika, Asya, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika'ya uluslararası uçuşlar ve ara sıra Hac seferleri için charter seferleri düzenlemektedir.

<span class="mw-page-title-main">Atlas Air</span>

Atlas Air, Inc., Atlas Air Worldwide Holdings'in tamamına sahip olduğu bir iştiraki olup, New York'un Harrison ilçesindeki Purchase'ta bulunan bir kargo havayolu, yolcu charter havayolu ve uçak kiralayıcısıdır. Havayolu, adını Yunan mitolojisinde bir Titan olan Atlas'tan almıştır. Uçaklarının kuyruğundaki sembol, altın bir dünya taşıyan altın bir adamdır. Toplam 55 Boeing 747 uçağından oluşan birleşik filosuyla Atlas, bu filo türünde dünyanın en büyük operatörüdür. Havayolunun 2019 yılı sonu itibarıyla 3.587 çalışanı vardır ve 119 ülkede 425 destinasyonda faaliyet gösteriyordu.

<span class="mw-page-title-main">Cabo Verde Airlines</span>

Cabo Verde Airlines, Yeşil Burun Adaları merkezli uluslararası bir havayoludur. Dört kıtayı Sal Adası'ndaki Amílcar Cabral Uluslararası Havaalanı'ndaki merkezlerinden aktarmasız uçuşlarla birbirine bağlar.

<span class="mw-page-title-main">Cargolux</span>

Cargolux, resmi adı Cargolux Airlines International S.A., genel merkezi ve bağlantı merkezi Lüksemburg Havalimanı'nda bulunan bir Lüksemburg kargo havayolu şirketidir. Küresel bir ağ ile Avrupa'nın en büyük tarifeli sadece kargo hizmeti veren havayolundan biridir. Charter uçuşlar ve müşterilere bakımı hizmeti de verir. Cargolux, 2018 itibarıyla 50'den fazla ülkede 85 ofise sahiptir ve 250'den fazla noktaya küresel taşımacılık ağı işletmektedir.

Smartavia, merkezi Arkhangelsk, Rusya'da bulunan Rus düşük ücretli havayolu şirketidir. Esas olarak tarifeli yurtiçi ve bölgesel hizmetleri yürütür. Ana hatları Arkhangelsk Havaalanı, Pulkovo Havaalanı, Moskova Domodedovo Havaalanı'dır. Smartavia bir anonim şirkettir.

<span class="mw-page-title-main">Boeing 737 Classic</span>

Boeing 737 Classic, Boeing tarafından üretilmiş olan bir dar gövdeli uçak serisi. Orijinal Boeing 737'nin ikinci jenerasyonu. Gelişimine 1979 yılında başlandı. İlk varyasyon olan 737-300, ilk uçuşunu Şubat 1984'te gerçekleştirdi ve hizmete aynı yılın Kasım ayında girdi. Daha uzan olan 737-400, ilk kez Şubat 1988'de uçtu ve aynı yıl hizmete girdi. En kısa varyasyon olan 737-500 ise ilk uçuşunu Haziran 1989'da gerçekleştirdi ve 1990'da hizmete girdi.

Bu, Moldova merkezli faal havayolu şirketlerinin bir listesidir.

Golden International Airlines, İstanbul merkezli kısa ömürlü bir charter havayoluydu ve Boeing 757 uçaklarını kullanarak tur operatörleri adına Avrupa'daki varış noktalarına uçuşlar gerçekleştiriyordu.