Karate, silahsız savaş sanatı karate-do (空手道:からてどう) için yaygın kullanılan kısaltılmış terim olup Japonca kara (空:から) boş + te (手:て) el + do (道) yol, sanat kelimelerinden oluşmakta ve silahsız elin yolu/sanatı anlamına gelmektedir. Zen Budizmi ve Japon kültürü ile yoğrulan karate, kişinin kendini, bedensel ve zihinsel olarak eğitmesi ilkesi üzerine kurulu, eğitim sistemi sayesinde insanı şiddetten uzaklaştıran, barışçıl duygular beslemesini sağlayan bir disiplindir. Japon dövüş sanatları, Çin dövüş sanatları ve Kore dövüş sanatları'nda önemli yere sahiptir.
Uluslararası Otomobil Federasyonu, otomobil yarışma ve rekorlarını teşvik etme ve düzenleme amaçlı yönetmelikleri hazırlamak ve uygulatmak, Uluslararası Şampiyonalar düzenlemek için oluşturulmuş yetkili tek uluslararası spor kurumudur.
Dünya Atletizm Şampiyonası, her iki yılda bir düzenlenen, Atletizm sporunda Olimpiyat Oyunları'ndan sonra en prestijli yarışma olan organizasyondur.
Türkiye nüfusunun % 29’unu 12-24 yaş grubu oluşturmaktadır. Geriye kalan orta yaş ve yaşlı nüfusu oluşturan grupla birlikte genç nüfusun spora olan ihtiyacı oldukça fazladır. Şöyle ki; günümüzde gerek bilim ve teknolojideki gelişmeler, gerekse tıp alanındaki gelişmeler ortalama yaşam sınırını yükseltmiştir. Böylece spor yapmaya olan ihtiyaç artmaktadır. Spora ihtiyaç gösteren grupların spor yapabilmesi ise öncelikle spor kulüpleri ile okullarda olabilmektedir. Ancak Türkiye’de spor kulübü sayısı, 1999 verilerine göre 5.988’dir. Bunun 4.828’i futbol branşında, 1.160’ı ise diğer spor branşlarında faaliyet göstermektedir. Yani, her 10.455 kişiye bir spor kulübü düşmekte, futbol branşı baz alındığında ise her 12.967 kişiye bir futbol spor kulübü düşmektedir. İl bazında ise, Uşak'ta 3874 kişiye bir spor kulübü düşerken, Ankara’da 14.004 kişiye, İstanbul’da 14.474 kişiye bir spor kulübü düşmektedir. Böylece, Ankara, İstanbul gibi büyük iller Türkiye ortalamasının altında kalmaktadır. Nüfusa göre spor kulübü başına düşen en fazla insan sayısı ise Kilis'te bulunmaktadır (36.681).
Dünya Atletizm Birliği, eski adıyla Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği [International Association of Athletics Federations (IAAF)] atletizmin uluslararası yönetim birimi. 1912 yılında Stokholm'de 17 ülke tarafından Uluslararası Amatör Atletizm Federasyon adıyla kurulmuştur. Ekim 1993'ten beri federasyonun merkezi Monako'dur.
Squash raket ve topla iki oyuncu tarafından oynanan bir tür raket sporudur. Squash, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından tanınmaktadır. Squash'ın düzenleyici kuruluşu olan Dünya Squash Federasyonu'na (WSF) üye olan 100'ü aşkın ülke vardır.
Raket sporları oyuncuların raketlerle top veya başka objelere vurması suretiyle yapılan sporlardır.
Dünya Güreş Şampiyonası Dünya Güreş Birliği tarafından organize edilmektedir. Erkekler grekoromen turnuva 1904 yılında başladı. Erkekler serbest turnuva 1951 yılında başladı ve kadın şampiyonası ilk 1987 yılında başlandı.
Türkiye Kano Federasyonu, 2003 yılına kadar Kürek Federasyonu altında faaliyetlerini yürüten federasyon bu yıldan itibaren federasyon statüsüne gelmiştir. Federasyon toplam 7 branşta Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılmaktadır. Türkiye'de 61 kulübün federasyonun düzenlediği yarışmalarına katılabilmektedir.
Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), Türkiye'de motosiklet sporları faaliyetlerini yürütmek, bu alandaki faaliyetlerin gelişmesini ve yurt sathına yayılmasını sağlamak, bu konularda her türlü düzenlemeyi yapmak, kararlar almak ve uygulamakla yetkili kurumdur.
Speed badminton, ayrıca bilinen ismiyle speedminton, ağsız bir şekilde oynanan badmintondan türetilmiş bir spordur.
1998 İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları, 11-21 Eylül tarihleri arasında, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen 16. İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları. Oyunlar tarihinde bir etkinlik ilk defa Asya'da düzenlendi.
2006 İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları, 15-26 Mart tarihleri arasında, Avustralya'nın Melbourne şehrinde düzenlenen 18. İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları.
Uluslararası Halter Federasyonu, halterin uluslararası alandaki en üst düzey yönetim organıdır. 1905'te Budapeşte, Macaristan'da kurulan federasyonunun merkezi Lozan şehrinde yer alır. Günümüzde başkanlık görevini Muhammed Hassan Jalood yürütmektedir.
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu, Türkiye'de görme engelliler için sporu teşvik eden ve geliştiren yönetim organıdır. Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) ve Uluslararası Paralimpik Komitesi'nin (IPC) üyesidir.
Türkiye Kızak Federasyonu; Türkiye’de kızak sporunun faaliyetlerini düzenleyen özerk bir federasyondur. Türkiye Kızak Federasyonu’nun başkanlığını Dr. Ahmet Recep Tekcan yapmaktadır.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu; Türkiye’de üniversite spor faaliyetlerini düzenleyen özerk bir federasyondur.Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun başkanlığını Prof Dr. Mehmet Günay yapmaktadır.
Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu; Türkiye’de sokak oyunlarının unutulmaması ve düzenlenebilmesi amacıyla kurulmuş kulüplerin oluşturduğu bir federasyondur.
Türkiye Dans Sporları Federasyonu; Türkiye’de dans sporunun faaliyetlerini düzenleyen bağımsız bir spor federasyondur. Dünya Dans Sporları Federasyonuna (WDSF) üyedir.
Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Türkiye’de işitme engelliler spor organizasyonlarını düzenleyen spor federasyondur.Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu’nun başkanlığını Kerim Vural yapmaktadır.