Berlin Olimpiyat Stadyumu, 1936 yılında Berlin'de gerçekleşen Olimpiyat Oyunları için yapılmış olan stadyumdur. Berlin Olimpiyat Stadyumu, 1936 Yaz Olimpiyatları'ndan sonra, 1974 FIFA Dünya Kupası ve 2006 FIFA Dünya Kupası final maçına da ev sahipliği yaptı. Hâlen, Bundesliga'da mücadele eden Hertha Berlin'in maçlarını oynadığı stadyum 74.064 seyirci kapasitesine sahiptir.
Goodison Park İngiltere'nin Liverpool şehrindeki "Walton" semtinde Everton FC futbol kulübünun stadyumudur.
Khalifa Uluslararası Stadyumu, Katar'ın başkenti Doha'da çok amaçlı olarak inşa edilen stadyum. Çoğunlukla futbol maçları için kullanılan stadyumda atletizm müsabakaları da yapılmaktadır. Doha 2006 Asya Oyunlarına ev sahipliği yapacak spor kompleksinin bir parçası olan Khalifa Uluslararası Stadyumu 50.000 seyirci kapasitelidir.
Tevfik Behramov Stadyumu Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de çok amaçlı olarak inşa edilen stadyum. Şu anda başlıca olarak futbol maçlarında kullanılmaktadır. Karabağ ve Azerbaycan millî futbol takımı ev sahibi maçlarını bu stadda oynar ve 30 bin kapasitelidir.
Helong Stadyumu, Çin'in Çangşa şehrinde 1987 yılında çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum
Changchun Şehir Stadyumu, Çin'in Changchun şehrinde çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyumdur.
Pekin Fengtai Stadyumu, Çin'in başkenti Pekin'de çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyumdur.
Jiaodaruisun Stadyumu, Çin'in Xi'an şehrinde çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum
Jilin Halk Stadyumu, Çin'in Jilin şehrinde çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum
Hongkou Stadyumu ( ), Çin'in Şangay şehrinde çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum
Tianhe Stadyumu, Çin'in Guangzhou şehrinde 1987 yılında çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum
Arena Națională, Romanya'nın başkenti Bükreş'te 2008 yılında inşa edilmeye başlanan ve Eylül 2011'de açılan birçok amaçlı stadyum. Yapı, 1953 yılında inşa edilen ve genellikle aynı adla anılan stadyum yıkılarak yapılmıştır. 55.634 kişi kapasitelidir. Stadyumun içinde bulunduğu spor kompleksi, Olimpiyat şampiyonu Rumen atlet Lia Manoliu'nun adıyla anılmaktadır.
Stade de la Mosson Fransa'nın Montpellier şehrinde çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum
Omladinski Stadion Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da çok amaçlı olarak inşa edilen stadyum.
Zemun Stadyumu, Sırbistan'ın Zemun şehrinde çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum
Estadio Carlos Tartiere, İspanya'nın Oviedo şehrinde çok amaçlı olarak inşa edilen stadyum.
Stadyum veya stat, çeşitli spor müsabakalarının yapılabilmesi için özel olarak yapılmış spor tesisleri.
Millennium Stadyumu, Galler'in başkenti Cardiff'te 1999 yılında yapımı tamamlanan, Galler Ragbi Federasyonuna ait 74.500 izleyici kapasiteli stadyum.
Prensler Parkı, Paris Saint-Germain'nin maçlarını oynadığı stadyum. Fransa Stadyumu inşa edilene kadar ulusal stadyum olan Le Parc, 1998 FIFA Dünya Kupası'na da ev sahipliği yapmıştır. Stadın olduğu alan 18. yüzyılda asil bir ailenin av köşkü idi. 19. yüzyılın sonunda olimpik amaçla yapılan stad, 1924 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmıştır.
Çok amaçlı stadyum, çok sayıda etkinlik türü tarafından kullanılabilecek şekilde tasarlanmış stadyum türü. Herhangi bir stadyumun birden fazla spor ya da etkinliğe ev sahipliği yapabilme potansiyeli bulunmakla birlikte bu konsept özel bir tasarım felsefesine atıfta bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da Amerikan futbolu ve beyzbol maçları için ayrı ayrı stadyumlar inşa etmek yerine her iki sporun da oynanabileceği boyutlarda tek bir stadyum inşa edilmesi fikri ile ortaya çıkmış olup günümüzde dünya genelinde inşa edilen birçok stadyum bu esasta inşa edilmekte ve çok sayıda spora ev sahipliği yapabilmektedir.