
Meksika, resmî adıyla Birleşik Meksika Devletleri (İspanyolca: Estados Unidos Mexicanos,

San Francisco, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinin kuzeyindeki San Francisco Körfezi Bölgesi'nin en önemli kültürel, ticari ve finansal merkezi.

Beyaz başlı yunus, Cephalorhynchus cinsinde bulunan dört tür arasında en çok bilinen yunus türüdür.

Shetland, İskoçya'nın 32 idarî yönetim biriminden biridir. Bir takımada olan Shetland, Orkney Adaları'nın ve İskoçya anakarasının kuzeydoğusundadır. Adaların bütünü yaklaşık olarak 1.466 km²dir. Takımadaların en büyüğü olan Mainland, İskoçya'nın en büyük üçüncü adası olduğu gibi Büyük Britanya'yı da çevreleyen en büyük üçüncü adadır. Adalarda toplam 26.000 kişi yaşamaktadır ve nüfus yoğunluğu 15/km²dir.

Makaroni pengueni, penguengiller (Spheniscidae) familyasından Güney Amerika, Güney Afrika ve Antarktika Yarımadası arasında kalan bölgede yaşayan bir penguen türüdür. Sorguçlu penguenler (Eudyptes) olarak adlandırılan penguen cinsinin altı türünden birisidir. Kraliyet pengueni ile akrabalığı vardır ve bazı kesimler bu ikisini tek tür olarak ele alırlar. Sarı bir sorgucu olup, yüzü ile üst kısmı siyahtır ve beyaz olan alt kısımdan keskin bir şekilde ayrılır. Yetişkinler ortalama 5,5 kg (12 lb) ağırlığında ve 70 cm uzunluğundadır. Erkek bireyleri, dişi bireylerinden daha büyük boyuttadır ve gagaları daha uzundur. Makaroni penguenleri göçmendir, istisnai durumlarda yuvalama mevsimi dışında karada görülürler. Yaşam süreleri 8 ila 15 yıl arasında değişir.

Kaziranga Ulusal Parkı, Hindistan'ın Assam eyaletinin Golaghat ve Nagaon ilçelerinde bulunan bir millî park. Dünya Mirası Alanı olarak kabul edilen park dünyadaki büyük tek boynuzlu gergedan nüfusunun üçte ikisine ev sahipliği yapmaktadır.. Kaziranga dünyada korunan alanlar arasında kaplanların en yüksek yoğunluğa sahip olan yerdir ve 2006 yılında Kaplan Rezervi ilan edilmiştir. Park filler, yabani su bufalosu ve bataklık geyiği nüfusuna ev sahipliği yapmakta ve bu türler için üreme alanı oluşturmaktadır. Kaziranga ayrıca avifaunal türlerin korunması için BirdLife International tarafından Önemli Kuş Alanı olarak kabul edilmektedir. Hindistan'ın diğer korunan alanları ile karşılaştırıldığında, Kaziranga yaban hayatı korumada önemli bir başarı elde etmiştir. Doğu Himalayalar biyoçeşitlilik alanında bulunan parkta yüksek tür çeşitliliği ve görünürlüğü vardır.

Macquarie Adası, Pasifik Okyanusu'nun güneybatısında Yeni Zelanda ve Antarktika arasında hemen hemen tam ortada yer alan bir adadır. Siyasi olarak 1900 yılından beri Avustralya, Tasmanya'nın bir parçasıdır. 1978 yılında Tasmanya'nın koruma altına alınan bir bölgesi olmuş ve 1997 yılında UNESCO'nun Dünya Mirası listesine alınmıştır. Yıllık yumurtlama dönemlerinde küresel kraliyet pengueni popülasyonunu bu adada bulunur.

Yeni Zelanda Subantarktik Adaları, Yeni Zelanda'nın dışındaki adaların en güneydeki beş grubunu oluşturmaktadır. Bunlar topluca UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak belirlenmiştir. Adaların çoğu, 60-85 milyon yıl önce Avustralya ve 130 ila 85 milyon yıl önce Antarktika'dan ayrılan ve Yeni Zelanda'nın güneydoğu kenarında yer alan batık Zelandiya kıtasının yakınlarında yer almaktadır.

Chitwan Milli Parkı, Nepal'deki ilk ulusal parktır. 1973 yılında kurulmuş ve 1984 yılında Dünya Mirası statüsüne kavuşmuştur. 932 km2 (360 mi2) bir alanı kaplar ve Nepal'in orta-güneyindeki Nawalparasi, Parsa, Chitwan ve Makwanpur bölgelerindeki subtropikal İç Terai ovalarında yer alır. Yüksekliği, nehir vadilerinde yaklaşık 100 m (330 ft) ila Churia Tepelerinde 815 m (2,674 ft) arasında değişir.

Sagarmāthā Milli Parkı, Nepal'in doğusunda, Himalayalar üzerinde, Everest Dağı'nın egemen olduğu bir koruma alanıdır. Solukhumbu Bölgesi'nde 1,148 km2 (443 mi2) bir alanı kaplar ve 2.845'ten Everest Dağı'nın zirvesinde 8.848 m'ye kadar yükselerek uzanır. Sınırını kuzeyde Tibet'in Qomolangma Ulusal Tabiatı Koruma Alanı ile paylaşır ve güneyinde Dudh Kosi nehri uzanır. Doğu sınırında ise Makalu Barun Milli Parkı yer alır.
Aşağıdaki liste UNESCO tarafından Güney Amerika'da ilan edilmiş Dünya Mirası listesidir.

Solanum aviculare, Solanum cinsine bağlı bir bitki türüdür.

Papirüs veya bilimsel adıyla Cyperus papyrus Cyperaceae familyasından Cyperus cinsine bağlı suda yaşayan çiçekli bir bitki türüdür. Afrika'ya özgü, hassas otsu birçok yıllık bitkidir ve sığ suda uzun sazlık benzeri bataklık örtüsü oluşturur.

Doğal kaynak yönetimi, yönetimin hem mevcut hem de gelecek nesiller için yaşam kalitesini nasıl etkilediğine özellikle odaklanarak, arazi, su, toprak, bitkiler ve hayvanlar gibi doğal kaynakların yönetimidir.

Eudyptes robustus, Eudyptes cinsine bağlı Yeni Zelanda'ya özgü bir penguen türüdür.

Ruapehu Dağı, Yeni Zelanda'nın Manawatu-Wanganui bölgesinde bulunan bir stratovolkandır. Dağ, Tongariro Millî Parkı içinde, Ohakune'nin 23 km kuzeydoğusunda ve Taupō Gölü'nün güney kıyısının 23 km güneybatısında yer almaktadır. Kuzey Adası'nın başlıca kayak merkezi olup yalnızca yamaçlarında buzul bulunmaktadır.

Nelson Lakes Millî Parkı, Yeni Zelanda'nın Güney Adası'nın kuzeyinde bulunan bir millî parktır. 1956 yılında kurulmuş olup 1.018,8 km²'lik alana sahiptir.

Yeni Zelanda'daki millî parklar listesi, Yeni Zelanda'da bulunan millî parkları içerir.

Banks Yarımadası, Yeni Zelanda'nın Güney Adası'nın doğu kıyısında bulunan bir yarımadadır. Yarımada, Yaklaşık 1.150 km²'lik bir alana sahiptir ve iki büyük limanı ve birçok küçük körfez ve koyu kapsamaktadır. Güney Adası'nın en büyük kenti olan Christchurch, yarımadanın hemen kuzeyindedir.

Tarihsel olarak Cambay Körfezi olarak bilinen Khambhat Körfezi, Hindistan'ın Umman Denizi kıyısında, Bombay ve Diu Adası'nın hemen kuzeyindeki Gujarat eyaletini sınırlayan bir körfezdir. Khambhat Körfezi yaklaşık 200 kilometre (120 mi) uzunluğunda, yaklaşık 20 kilometre (12 mi) kuzeyde, 70 kilometre (43 mi) kadar güneyde genişliğe sahiptir. Gujarat'ı boşaltan başlıca nehirler, körfezde haliçler oluşturan Narmada, Tapti, Mahi ve Sabarmati'dir.