İçeriğe atla

Cumhuriyet Sonsuza Dek

Cumhuriyet Sonsuza Dek, Ege tarafından yazılan ve bestelenen marştır. Düzenlemesini Erol Temizel yapmıştır. Ege tarafından seslendirilmiştir.Türkiye Cumhuriyetinin yüzüncü yılı için hazırlanmıştır.[1]

Harici video
Ege - Cumhuriyet Sonsuza Dek! (Senfonik)

Kaynakça

  1. ^ Habertürk. "Ege'den Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel marş - Magazin haberleri". Habertürk. 28 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2023. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Onuncu Yıl Marşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 10. yılı kutlamaları için 1933 yılında yazılmış bir marştır.

<span class="mw-page-title-main">Azerbaycan Ulusal Marşı</span> Azerbaycanın millî marşı

Azerbaycan Ulusal Marşı, Azerbaycan'ın ulusal marşıdır. Güftesi Şair Ahmed Cevad, bestesi ise Üzeyir Hacıbeyov tarafından yapılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Tataristan Cumhuriyeti Ulusal Marşı</span>

Tataristan Cumhuriyeti Devlet Marşı, Tataristan Cumhuriyeti Devlet Arması ve Tataristan Cumhuriyeti Devlet Bayrağı ile birlikte cumhuriyetin resmî sembollerinden biridir. Marş, 14 Temmuz 1993’te Cumhuriyet Yüksek Kurulu kararıyla onaylanmıştır ve bu marşın yalnızca bestesi kabul edilerek o dönem güftesi onaylanmamıştır. Ünlü Tatar bestekâr Röstem Yahin’e ait olan bu beste, aslında şair Ramazan Baytimerov’un 1970’li yıllarda yazdığı “Tugan Yagım” adlı şiirinin şarkı olarak terennümü için bestelenmiştir. Bağımsızlık ilanının ardından düzenlenen devlet sembollerine ait yarışmalar arasında marş için yapılan ilk yarışmada bu marşın sözsüz olarak yalnızca bestesinin kabul edilmesi özellikle şart koşulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Manisa 19 Mayıs Stadyumu</span>

Manisa 19 Mayıs Stadyumu, Manisa'da Manisaspor'un ve 2017-18 Süper Lig sezonunun ikinci yarısına kadar Akhisar Belediyespor'un maçlarına ev sahipliği yapan stadyumdur. Kapasitesi yeni yapılan modern ve UEFA standartlarına uygun kapalı tribünüyle 16 bin 900 kişiye ulaşmıştır. 6 Şubat 2013 tarihinde Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasında oynanan hazırlık karşılaşması, bu stadyumda oynanan ilk millî karşılaşma olarak tarihe geçmiştir. 2020 Yılına geldiğimizde Stadyum tadilata alındı. Tadilat 2023 yılında tamamlandı ve stadyumun Manisa FK tarafından kullanılacağı açıklandı.

<span class="mw-page-title-main">Fatih Altaylı</span> Türk gazeteci, programcı, sunucu ve YouTuber

Fatih Altaylı, Türk gazetecidir. Habertürk TV'de yayımlanan Teke Tek, Teke Tek Özel ve Teke Tek Bilim ile Bloomberg HT'de yayımlanan Bire Bir adlı programların sunuculuğunu yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Rusya Federasyonu Devlet Marşı</span>

Rusya Federasyonu Devlet Marşı, Rusya'nın resmî devlet marşı. Bestesinde, Aleksandr Aleksandrov'a ait Jit stalo luçşe ve Bolşevik Parti Marşı'ndan uyarlanan Sovyetler Birliği Marşı'nın müziği, güftede ise Sovyet marşının söz yazarı Sergey Mihalkov'un yeniden yazdığı sözler kullanılmıştır. Sovyetler Birliği Marşı, 1944 yılından itibaren "Enternasyonal" marşının yerine resmî marş olarak kullanılmaya başlandı. Marş, 1956-1977 yılları arasında destalinizasyon politikaları nedeniyle sözsüz, sadece enstrümantal çalındı. 1977 yılında eski Sovyetler Birliği Komünist Partisi Genel Sekreteri Josef Stalin'e atıf yapan sözler çıkartıldı, yine Mihalkov tarafından yazılan komünizmin ve II. Dünya Savaşı'nın zaferlerine vurgu yapan sözlerle değiştirilerek kullanılmaya başlandı.

<span class="mw-page-title-main">Selmi Andak</span>

Ali Selmi Andak, Türk müzisyen, besteci ve köşe yazarı.

<i>Habertürk</i> (gazete) Türkiye merkezli günlük gazete (2009–2018)

Habertürk, 1 Mart 2009 tarihinde yayın hayatına başlayan günlük gazeteydi. Son sayısı 5 Temmuz 2018'de çıktı. Gazete internet ortamında haberturk.com adresinden yayın hayatına devam etmektedir. Genel yayın yönetmenliğini Yavuz Barlas yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">World Türk</span>

World Türk, 1994 yılında Kanal Ege adıyla kurulan ve eskiden İzmir'den günümüzde ise Sivas'tan yayın yapan bir haber kanalı. Kurucusu Yaşar Holding'tir. 2001'de Yaşar Holding'in medya sektöründen çekilmesi üzerine Bakioğlu Holding tarafından satın alınmıştır. KabloTV platformunda bulunmaktaydı. Ege'nin ilk bölgesel kanalı olan Ege TV, 1 Mayıs 2017'de yayınlarını sonlandırmıştır.

İzmir Marşı veya İzmir'in dağlarında çiçekler açar, Gazi Mustafa Kemal Paşa Marşı Türk ordusunun Kurtuluş Savaşı sırasında İzmir'e girişini konu alan nihavend makamında bir marş.. İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinde kayıtlı Millet Marşı olarak İzzettin Hümayi Elçioğlu (Muallim) bestesi olan bir çeşitlemesi bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Belarus Cumhuriyeti Devlet Marşı</span>

Belarus Cumhuriyeti Devlet Marşı veya şarkı sözlerinin ilk kısmının kullanıldığı resmî olmayan adıyla Mı, Byelarusı, Belarus'un devlet marşıdır. Ülkenin devlet sembolleri arasında yer alır. Marş ilk olarak 1940'lı yıllarda yazıldı ve 1955'te Beyaz Rusya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nde kullanılmak üzere kabul edildi. Marşın müziği Nestser Sakalouski tarafından bestelendi, sözleri Mihas Klimkoviç tarafından yazıldı. Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonraki dönemde 1995'ten 2002'ye kadar marşı resmi törenlerde sözsüz olarak Sakalouski tarafından bestelenen müzikle birlikte kullanılmaya devam etti. Klimkoviç ve Uladzimir Karızna tarafından yazılan yeni şarkı sözleri, 2 Temmuz 2002'de yayınlanan devlet başkanlığı kararnamesiyle kabul edilirken, Belarus ile olan tarihi bağlantılarından dolayı bestede değişikliğe gidilmedi. Bu açıdan Belarus, Rusya, Özbekistan ve Tacikistan ile birlikte Sovyet marşlarının müziğini kullanımdan kaldırılmadan devam eden eski Sovyet ülkelerinden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti ulusal marşı</span> eski ulusal marş

Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti marşı Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nin 1944-1992 yılları arasında kullandığı devlet marşı.

<span class="mw-page-title-main">Ermenistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Marşı</span> Millî marş

Ermenistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Marşı, Ermenistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nin 1944-1991 yılları arasında kullandığı ulusal marş.

<span class="mw-page-title-main">Özbekistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Marşı</span> Ulusal Marş

Özbekistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Devlet Marşı Özbekistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nin 1947 ile 1992 yılları arasında kullandığı devlet marşıdır.

<span class="mw-page-title-main">Universal Müzik Yapım</span> Türk müzik şirketi

Universal Müzik Grubu, 1998 yılında Türkiye'de kurulan müzik şirketidir.

<span class="mw-page-title-main">Çin Cumhuriyeti Ulusal Marşı</span>

Çin Cumhuriyeti Ulusal Marşı, Çin Cumhuriyeti'nin (Tayvan) ulusal marşı ve Kuomintang'ın parti marşıdır.

Mehmet Semerci, Türk Siyasetçidir. Cumhuriyet Halk Partisi Aydın 22. dönem milletvekilidir.

Yüzüncü Yıl Marşı, Ayten Mutlu tarafından yazılan ve Fazıl Say tarafından Cumhuriyetin 100'üncü yılı için bestelediği marştır. Bestenin bazı kısımlarının Mehveş Emeç tarafından 1998’de Galatasaray için bestelenen Cimbom’un Sesi adlı marştan alındığı Murat Bardakçı Haber Türk'teki köşe yazısında yazmıştır. Murat Bardakçı la la la la la la...” diye başlayan Fazıl Sayın bestesi Yüzüncü Yıl Marşı'nın girişi ile Mehveç Emeç’e ait Galatasaray Marşı’ndaki “Seni sevdik gönül verdik şanlı cimbomum” mısralarının melodilerinin birebir aynı olduğunu yazmıştır.

İkinci Yüzyıl, Kenan Doğulu tarafından yazılan ve bestelenen marştır. Kenan Doğulu tarafından seslendirilmiştir.Türkiye Cumhuriyetinin yüzüncü yılı için hazırlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Parla (Yüzüncü Yıl Marşı)</span>

Parla, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının 100. yılı şerefine Norm Ender tarafından yazılan ve bestelenen marştır.