Osman Zeki Üngör, şair, besteci, orkestra şefi, keman virtüözüdür.
Gazi Üniversitesi, Ankara'da bulunan köklü bir devlet üniversitesidir. 1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile Ankara'da temelleri atılan Gazi Üniversitesi, cumhuriyetin ilk üniversitesi olma ünvanını da elinde bulundurur.
İnönü Üniversitesi 3 Nisan 1975 tarihinde Malatya'da kurulan bir devlet üniversitesidir. İlk olarak Temel Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi olarak kuruldu. 28 Şubat 1977 tarihinde Temel Bilimler Fakültesi'nin Fizik, Kimya ve Matematik bölümlerine öğrenci alınmasıyla fiilen eğitim ve öğretime başlandı.
Cemal Reşit Rey, Türk besteci, piyanist, eğitimci ve orkestra şefidir.
Çanakkale türküsü, Çanakkale Savaşı'nı anlatan bir türküdür. Ait olduğu yöre Kastamonu'dur.
Musa Süreyya Bey Türk klasik müziği bestecisi.
İzmir Marşı veya İzmir'in dağlarında çiçekler açar, Gazi Mustafa Kemal Paşa Marşı Türk ordusunun Kurtuluş Savaşı sırasında İzmir'e girişini konu alan nihavend makamında bir marş.. İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinde kayıtlı Millet Marşı olarak İzzettin Hümayi Elçioğlu (Muallim) bestesi olan bir çeşitlemesi bulunmaktadır.
Şu Gelen Atlı Mıdır Hicaz ,4/4 lük ritme sahip türküdür.İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinde kayıtlı Şu gelen kimin kızı feracesi kırmızı ve Konya Türküsü olarak iki çeşitlemesi bulunmaktadır.
Sakarya Marşı, sözleri Vedat Örfi Bengü, bestesi (Giritli) Ahmet Cemalettin Çinkılıç 'a ait marştır. İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinde kayıtlı bir eserdir.
Çanakkale Türküsü, sözleri Mehmet Nâzım Özgünay tarafından yazılan ve Şevket Gavsi Özdönmez (Neyzen) bestelenen türküdür. İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinde kayıtlı bir eserdir.
Rumeli Marşı , sözleri anonim olan ve Hafız Mustafa Efendi tarafından bestelenen marştır. Hüseyni makamında ve yürük semai usulündedir. Balkan Savaşları yıllarında söylenmiş bir türkü veya marştır.
İzmir Marşı, sözsüz bir marştır. 3/4 lük usule sahiptir. Müntehabat yayınlarından Kudmanizade Şamlı İskender (Udcu) tarafından yayınlanmıştır. İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinde kayıtlı bir eserdir.
Teşrifiye Marşı, bestesi Muallim İsmail Hakkı Bey 'e ait marştır. Teşrifiye Marşı İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezine kayıt edilmiştir.
Mustafa Kemal Paşa Marşı, sözleri Sabri olan ve Aleksi Usta (Kemani) tarafından bestelenen marştır. Nihavent makamında ve 2/4 usulündedir. Kasap havası formundadır. İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinde kayıtlı bir eserdir.
Ordu Marşı , sözleri Sabri olan ve Musa Süreyya Bey tarafından bestelenen marştır. 4/4 usulündedir. İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinde kayıtlı bir eserdir.
Ordu Marşı , sözleri Sabri olan ve Mehmet Sadi Bey tarafından bestelenen marştır. 2/4 usulündedir. İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinde kayıtlı bir eserdir.
Millet Marşı, sözleri Sabri olan ve İzzettin Hümayi Elçioğlu (Muallim) tarafından bestelenen marştır. Nihavent makamında ve düyek usulündedir. İzmir Marşının çeşitlemesidir. İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinde kayıtlı bir eserdir.
Ertuğrul Marşı, sözleri Sabri olan ve Ahmet Cemalettin Çinkılıç (Giritli) tarafından bestelenen marştır. Rast makamındadır. İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinde kayıtlı bir eserdir. Bazı kaynaklar sözlerinin İbrahim Alaettin Gövsa'ya ait olduğunu söylemektedir. Bestesi İzzettin Bey'e ait Sancak Marşı çeşitlemesi bulunmaktadır.
Trakya Marşı, sözleri Sabri olan ve Ali Rıza Şengel (Eyyubi) tarafından bestelenen marştır. Marş acemkürdi makamında ve düyek usuldedir. İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinde kayıtlı bir eserdir.Edirne Marşı(Edirne'ye Girer İken) çeşitlemesi bulunmaktadır. Edirne Marşının sözleri İskeçeli Sıtkı Bey bestesi ise Muallim Kazım Bey olarak gözükmektedir.
İnönü Marşı, sözleri İsmet Fahri Bey'e ait olan ve Ahmet Cemalettin Çinkılıç (Giritli) tarafından bestelenen marştır. 4/4 usulündedir. İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinde kayıtlı bir eserdir.