
İzmir Atatürk Stadyumu, Türkiye'nin İzmir şehrinde yer alan çok amaçlı stadyum. 1971 Akdeniz Oyunları için inşa edilmiştir. Adını ülkenin ilk cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk'ten almaktadır. 51.337 kişilik kapasitesi ile ülkedeki en büyük ikinci olimpik stadyumudur. Yerine Yeni İzmir Atatürk Stadyumu yapılması planlanmaktadır 2020 yılında stadyumun Passolig sistemi sökülmüş ve hâlen âtıl vaziyettedir.

2012 Yaz Olimpiyatları, 27 Temmuz-12 Ağustos 2012 tarihleri arasında Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da düzenlenen yaz olimpiyatlarıdır.

2013 Akdeniz Oyunları, resmî adıyla XVII. Akdeniz Oyunları Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (UAOK) tarafından idare edilen Akdeniz Oyunları geleneğinde yapılan uluslararası bir çok sporlu etkinliktir. UAOK 23 Şubat 2011 günü yapılan oylama sonucu 17.'si düzenlenecek olan oyunların Türkiye'nin Mersin kentinde yapılacağını duyurdu. Müsabakaların 20-30 Haziran günleri arasında yapılması planlandı. Mersin Türkiye'de İzmir'den sonra Akdeniz Oyunları düzenlenen ikinci kenttir. UAOK'nin bütün 24 üye Ulusal Olimpiyat Komitelerinin (UOK'ların) Oyunlara katılmaları bekleniyor. Oyunların resmî programında 27 farklı spor dalına ağırlık verilmektedir. Türkiye, sporcu sayısında 430 sporcuyla ilk sırada yer alıyor. Türkiye'nin ardından İtalya 421 sporcuyla ikinci, Fransa 258 sporcuyla üçüncü sırada bulunuyor. İç savaşın sürdüğü Suriye, 9 sporcuyla en az sporcuyla katılan ülke oldu. Bu arada oyunlar için 500 milyon TL'lik yatırım yapıldı.

Stade de Genève, İsviçre şehri Cenevre'nin güneyindeki Lancy bölgesinde yer alan stadyum. 30,084 kişi kapasitelidir. Stadyum 2003 yılında tamamlanmış, yapımı yaklaşık üç yıl sürmüştür. Cenevre şehrinin takımı Servette FC maçlarını bu stadyunda oynar. Stadyum, 12 Kasım 2005'te İngiltere'nin 3-2 kazandığı İngiltere-Arjantin dostluk maçı ile 4 Haziran 2006'da Brezilya'nın 4-0 kazandığı Brezilya-Yeni Zelanda maçına da evsahipliği yapmıştır. Stade de Genève 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki A grubunun grup maçlarına da ev sahipliği yapmıştır.

Twickenham Stadium, London Borough of Richmond upon Thames'deki Twickhenham'da bulunan futbol stadyumudur. İngiltere'de bulunan en büyük ragbi stadyumudur. Stadyumun kapasitesi son genişletmeyle birlikte 82.000 seyirci kapasitesine ulaşmıştır. Bu kapasiteyle birlikte Wembley Stadyumu'ndan sonra İngiltere'nin en büyük stadyumu unvanına sahip olmuştur. Stadyum İngiltere Millî Ragbi Takımı'nın maçlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Mbombela Stadyumu Güney Afrika'nın Mbombela şehrinde bulunan çok amaçlı stadyum. 2010 FIFA Dünya Kupası'ndaki maçlara ev sahipliği yapan 10 stadyumdan birisidir. Mbombela şehir merkezinden 6 km batıda bulunan stadyum, 43.589 kişi kapasitelidir.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi ya da sponsorluk anlaşması gereği Rams Park, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yer alan çok amaçlı stadyumdur. Galatasaray'ın iç sahadaki futbol maçlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Gal futbolu, Hurling'le beraber İrlanda'nın millî sporlarından biridir.Hem erkekler hem de kadınlar tarafından oynanan, sertlik ve hız açısından futbol ile ragbi arası bir oyundur. On beşer oyuncudan oluşan 2 takımdan oluşur. Takımların 15 kişiye kadar yedek oyuncu bulundurma hakları vardır. Fakat maç esnasında sadece 5 oyuncu değiştirebilirler. Gal futbolunun kökleri çok eskilere gider. Ama ilk kez bir sisteme oturtulması 1885 yılına denk gelir. Kısmen, İrlanda'nın "İngiliz" oyunları olan futbol ve ragbiyi reddetmesinden doğmuştur. Erkeklerin şehir takımlarının final karşılaşmaları televizyon'dan canlı verilir ve 80.000'e kadar izleyici çeker. Gal Atletik Birliği (GAA), 1884'te kurulmuştur. Temel işi Gal futbolu ve Hurling'tir. Oyunda kullanılan top görüntü olarak voleybol topuna benzese de yapılış tarzı ve bazı kullanılan maddeler farklıdır.

Ellis Park Stadyumu, Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde bulunan çok amaçlı bir stadyumdur. 2009 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda final maçına ev sahipliği yapan Ellis Park Stadyumu, 2010 FIFA Dünya Kupası'ndaki maçlara ev sahipliği yapmış 10 stadyumdan birisidir.

Millî Olimpiyat Spor Kompleksi, Kiev, Ukrayna'da bulunan çok amaçlı bir spor merkezidir. Ukrayna'nın en büyük stadyumudur. Birçok spor tesisi bulunmakla birlikte olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapabilecek donanımda yeniden düzenlenmiştir. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasında final maçına ev sahipliği yapmıştır.

Aviva Stadyumu, İrlanda'nın başkenti Dublin'de bulunan çok amaçlı stadyum. UEFA Dublin Arena olarak ifade ederken aynı zamanda yaygın Lansdowne Road olarak bilinir. 2007 yılında yıkılan Lansdowne Road'ın yerine yapılmıştır. 51.700 seyirci kapasiteli olup, ülkenin millî ragbi birliği ve futbol takımlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Geoffroy Guichard Stadyumu, 13 Eylül 1931 tarihinde hizmete girdi. 1984 ve 1998 yıllarında ise yenilendi. Bu stadyumda çoğunlukla futbol maçları yapılmaktadır. Saint-Étienne takımı, genellikle maçlarını bu stadyumda oynamaktadır. Aynı zamanda; 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası, 1998 FIFA Dünya Kupası ve 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası turnuvalarına da ev sahipliği yaptı. Bu stad, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na da ev sahipliği yapacaktır. Aynı zamanda ragbi maçlarına ile turnuvalarına da ev sahipliği yapmaktadır.

Belediye Stadyumu, Fransa'daki en büyük sekizinci futbol stadyumu. Stadyumu Toulouse futbol kulübü ve Stade Toulousain ragbi kulübü kullanmaktadır. Ağırlıklı olarak futbol maçları için kullanılır. Aynı zamanda, Fransa Milli Ragbi Takımı'da içsahadaki maçlarını bu stadyumda yapmaktadır.

Bakü Olimpiyat Stadyumu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan bir stadyumdur. 69.870 seyirci kapasitesiyle ülkenin en büyük stadyumudur. Temeli 6 Haziran 2011'de atılmıştır. Törene Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, FIFA Başkanı Sepp Blatter UEFA Başkanı Michel Platini, Azerbaycan futbol kamuoyunun önemli temsilcileri, federasyon yöneticileri, futbol veteranları ve çok sayıda davetli katılmıştır.

Cardiff City Stadium, Galler'in başkenti Cardiff'te yer alan futbol stadyumu. Stadyum kapasitesi tümü koltuklu olmak üzere 33.000 kişiliktir. Stadyum Cardiff City futbol takımının iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. Bunun dışında Cardiff Blues ragbi takımının iç saha maçlarına da 2029 yılına kadar ev sahipliği yapacaktır.

Mersin Stadyumu, Mersin'in Yenişehir ilçesinde 2013 Akdeniz Oyunları için inşa edilen çok amaçlı futbol stadyumu. 2013 Akdeniz Oyunları'nın açılış ve kapanışına ev sahipliği yapmıştır. XVII. Akdeniz Oyunları kapsamında gerçekleşen 32 spor branşında birçok müsabakaya ev sahipliği yapan stadyum, Akdeniz Oyunları sonrasında Mersin İdman Yurdu'na tahsis edilmiş, 2019'da bu kulübün kapanmasının ardından Yeni Mersin İdman Yurduna ev sahipliği yapmaya başlamıştır. 23 Mart 2014 tarihindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı ile ilk kez bir futbol maçına ev sahipliği yapan stadyum, 25.534 seyirci kapasitesine sahiptir.

Allianz Riviera, Fransa'nın Nice kentinde yer alan çok amaçlı stadyum. OGC Nice futbol takımı ile RC Toulonnais ragbi takımlarının iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır.
İzmir'de spor, Türkiye'nin İzmir şehrinin spor tarihini, spor kulüplerini ve önemli spor tesislerini konu almaktadır. Kentteki spor faaliyetlerinin geçmişi 19. yüzyıla dayanmaktadır. Türkiye'de ilk futbol maçı 1870'te İzmir'de oynanırken Türkiye'nin ilk futbol kulübü de 1890'da İzmir'de kuruldu. İzmir'de ilk koşu 1894'te yapıldı. Türkiye'deki ilk bisiklet yarışı, 15 Mayıs 1895'te İzmir'de düzenlendi. Türkiye'deki ilk at yarışı 1900'de İzmir'de gerçekleştirildi. Türkiye'de golf ve tenis de aynı dönemlerde ilk kez İzmir'de oynandı. İzmir'in futbol, basketbol, voleybol, hentbol, futsal ve sutopu gibi farklı branşlarda faaliyet gösteren spor kulüpleri vardır.

BMO Field, Kanada'nın Toronto, Ontario şehrinde bulunan çok amaçlı bir stadyumdur. Major League Soccer takımlarından Toronto'nun ve Ligue canadienne de football'da mücadele eden Toronto Argonauts ile United Soccer League'de mücadele eden Toronto FC II takımlarının iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. Genellikle "BMO" olarak adlandırılan Montreal Bankası, stadyumun isim haklarının sahibidir.
UEFA Euro 2008 için teklif süreci, 12 Aralık 2002'de, ev sahibi olarak Avusturya ve İsviçre'nin ortak teklifiin seçilmesiyle sonuçlandı.