Hayvan, canlılar dünyasının ökaryotlar (Eukaryota) üst âlemindeki hayvanlar (Animalia) âleminde sınıflanan canlıların ortak adıdır. Arapça "canlı varlık" anlamındaki ḥayevān sözcüğünden Türkçeye geçmiş olan "hayvan" sözcüğü, günlük kullanımda esasen insan dışı, nefes alan ve hareket eden canlıları ifade etmek için kullanılsa da, biyolojik bağlamda insanı da içerir. Anadolu ağızlarında hayvan anlamında bav, bobos, böçü, çer, çokgal, dölük, evcimen, evlük, karaböcü, karaltı, medek, tereke, töm gibi sözcükler kullanılmaktadır. Hayvan sözcüğünün eş anlamlısı döngül sözcüğüdür. Hayvanlar âleminin bilimsel ve Latince adı olan "Animalia" terimi ise yine Latince olan ve "yaşayan" ya da "ruh" anlamına gelen animadan türetilmiş animal sözcüğünün çoğuludur. Hayvanlar âlemini tanımlayan bir başka Yunanca bilimsel terim de metazoa'dır (μετάζωα).
Omurgalılar, hayvanlar aleminin kordalılar şubesine ait bir alt şubedir.
Echinodermata, Deuterostomia infraşubesine bağlı bir hayvan şubesidir.
Actinopterygii, Gnathostomata infraşubesine bağlı bir hayvan üstsınıfıdır.
Cnidaria, Radiata altâlemine bağlı bir hayvan şubesidir.
Perciformes, Acanthopterygii üsttakımına bağlı bir balık takımıdır.
Bilateria, Animalia (hayvanlar) âlemine bağlı bir altâlemdir.
Cestoda, Neodermata altşubesine bağlı bir hayvan sınıfıdır.
TLR7 ya da Toll benzeri reseptör 7, bağışıklık sisteminde rol oynayan Toll benzeri reseptörler ailesinin bir üyesi olan bir gen ve bunun ürünü olan proteindir.
Radiata, Animalia (hayvanlar) âlemine bağlı bir altâlemdir.
Terapsitler (Therapsida), memelileri ve soyu tükenmiş akrabalarını içeren, gelişmiş bir sinapsit kladıdır. Başka bir deyişle terapsitler, Sinapsida'nın hayatta kalan tek sınıfı olan memelilerin tümünü ve onların soyu tükenmiş akrabalarını içeren sphenacodont grubudur. Ancak bu isim, daha çok memeli olmayan terapsitler için kullanılır.
Teleostei, Actinopterygii üstsınıfına bağlı bir hayvan sınıfıdır.
Olfactores, Vetulicolia, Tunicata (Urochordata) ve Vertebrata'yı içeren kordalılar içinde bir daldır. Olfactores, Chordata şubesinin ezici çoğunluğunu temsil eder, çünkü Cephalochordatlar, dalda yer almayan tek kordalılardır.
Neoptera Pterygota altsınıfına bağlı bir infrasınıftır.
Paraneoptera Neoptera infrasınıfına bağlı bir üsttakımdır.
Rosanae, Magnoliopsida sınıfına bağlı bir bitki üsttakımıdır.
Euchelicerata, Chelicerata altşubesine bağlı bir hayvan sınıfıdır.
Lophozoa, Ecdysozoa üstşubesine bağlı bir hayvan şubesidir.
Holometabola, Neoptera infrasınıfına bağlı bir hayvan üsttakımıdır.
Craniida, Craniata sınıfına bağlı bir hayvan takımıdır.