
GNU Genel Kamu Lisansı yaygın kullanılan bir özgür yazılım lisansı. İlk sürümü 1989 yılında Richard Stallman tarafından GNU Tasarısı için kaleme alınmıştır. Üçüncü ve son sürüm ise Richard Stallman'ın yöneticisi olduğu Özgür Yazılım Vakfı (FSF), Eben Moglen ve Yazılım Özgürlüğü Hukuk Merkezi tarafından kaleme alındı ve özgür yazılım topluluklarının çeşitli itiraz ve katkılarıyla son hâlini aldı.

Hacker ya da bilgisayar korsanı, hedefine standart dışı yollarla ulaşan, bilgi teknolojisi alanında yetenekli kişidir. Terim, popüler kültürde bilgisayar sistemlerine girmek ve normalde erişemeyecekleri verilere erişmek için hata veya açık bilgisine sahip bir kişiler olan güvenlik korsanları ile ilişkilendirilmiştir. Hack kavramının olumlu bir örneği ise yasal durumlarda meşru kişiler tarafından da kullanılmasıdır. Örneğin, kolluk kuvvetleri bazen suçlular ve diğer kötü niyetli kişiler hakkında delil toplamak için bilgisayar korsanlığı tekniklerini kullanır. Bu teknikler arasında kimliklerini çevrimiçi ortamda maskelemek ve suçlu gibi davranmak için anonimlik araçlarını kullanmak yer almaktadır. Benzer şekilde, gizli istihbarat teşkilatları da işlerini yasal olarak yürütürken bilgisayar korsanlığı tekniklerini kullanabilirler. Bilgisayar korsanlığı ve siber saldırılar, kolluk kuvvetleri ve güvenlik kurumları tarafından yasa dışı ve yasadışı olarak kullanılmakta ve devlet aktörleri tarafından yasal ve yasadışı savaşın bir silahı olarak kullanılabilir.

Lyndon Baines Johnson, Amerika Birleşik Devletleri'nin 36. başkanıdır. Genellikle Lyndon B. Johnson veya kısaca LBJ olarak anılır. Başkanlığa John F. Kennedy'nin suikast sonucu öldürülmesi üzerine gelmiştir. Bir sonraki seçimde Amerikan tarihinin en yüksek oy oranlarından birini kazanarak tekrar başkanlığa seçilmiştir.

Neo ya da Thomas A. Anderson, Wachowski Kardeşlerin yazıp yönettiği Matrix ve üçlemenin devam filmlerinde de yer alan, Keanu Reeves'in canlandırdığı ana karakter.

Microsoft PowerPoint, Microsoft firması tarafından hazırlanmış bir sunum tasarlama ve düzenleme yazılımıdır. PowerPoint yazılımı, Microsoft Office paketiyle ve Microsoft 365 aboneliğiyle birlikte satılmaktadır.
Truva atı (Trojan), bilgisayar yazılımı bağlamında Truva atı zararlı program barındıran veya yükleyen programdır. Terim klasik Truva Atı mitinden türemiştir. Truva atları masum kullanıcıya kullanışlı veya ilginç programlar gibi görünebilir ancak yürütüldüklerinde zararlıdırlar.

Oyun motoru, kişilerin veya şirketlerin oyun geliştirmek amacıyla kullandığı ücretli veya ücretsiz olan programlara verilen isimdir. Bu program, esasında kütüphanelerden oluşmuş bir yapıdır. Bu kütüphanelerin içinde bilgisayar programlama dilleri ile tanımlanmış fonksiyonlar, sınıflar vb. veriler bulunmaktadır. Kişi oyun motorunu kullandığında, başkası tarafından önceden tanımlanmış olan bu verileri kullanarak oyun geliştirir. Oyun motorunun geliştiriciye sağladığı fayda; önceden başkası tarafından kodlanarak tanımlanmış olan bu verileri yeniden kodlama zahmetinden kurtarması ve bunun sonucunda daha az kod ve bunun getirdiği daha az karmaşıklıktır, zamandan tasarruf etmesini de sağlar.
Demoscene, bir bilgisayar sanatları alt kültürüdür. Temelinde interaktif olmayan, bilgisayarda gerçek zamanlı olarak görsel ve işitsel sunumlar yapan demo üretimi yatar. Bir demo’nun asıl amacı sanat, müzik ve programlama yeteneklerinin ve esas olarak eldeki çok kıt kaynakların elverebileceği maksimum performansın sergilenmesidir.
Shareware, kullanıcının programı tanımasını sağlayan, zaman ve özellik bakımından kısıtlı sürüme verilen addır. Kullanıcıların İnternet'i en yoğun kullandığı alanlardan biri ücretsiz programlar edinmektir. Çeşitli shareware ve download arşivlerinde bulunabilecek bu tür programlar kullanım biçimleri açısından farklı sınıflara ayrılabilir. Örneğin, bazı programcılar ya da yazılım şirketleri tarafından tüm kullanıcılara sunulan ücretsiz programlar ücretsiz yazılım (freeware) olarak adlandırılmaktadır.
Free Software Magazine, genelde iki ayda bir yayınlanan ücretsiz elektronik dergidir. Yayın hayatına 2004 yılında başlamıştır. İçeriği Power-up, User space, Hacker's code adlı üç bölümden oluşur. İçindeki makalelerin pek çoğu özgür lisanslara sahiptir.

Ürün anahtarı, yasal hak sahiplerinin programlara bir algoritma ile gizlediği şifredir. Programı satın alan kişi bu şifre ile yazılımını kısıtlamasız olarak kullanabilir. Genelde farklı harf ve sayı kombinasyonlarından oluşur.
Keygen, şifreleme kırıcısı bilişim hack programıdır. Kod vasıtasıyla, bir program veya yazılımın yüklenmesi için gerekli olan lisans şifrelerini kırmak için kullanılır. Keygen'in kendine ait olan kodu, açıldığında belirtilir. Bu kod sırasıyla girildiğinde, o program veya yazılımın 1. lisans kodu ve sonra o 1. lisans kodunun da "Keygen"e girilmesiyle, son lisans kodu açığa çıkar. Böylece, program veya yazılımın lisans problemi aşılmış olur.

Avrasya Üniversitesi, Trabzon'da yerleşik; Maçka İmar, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmet Vakfı tarafından kurulmuş kamu tüzel kişiliğine haiz bir vakıf üniversitesi'dir. Yükseköğretim Kurulu'na 2010 yılında yapılan başvuruyu takiben mevzuatta öngörülen süreçler tamamlanmış ve TBMM Genel Kurulu'nda kanunla Avrasya Üniversitesi'nin kurulması kabul edilmiştir. Kanunun 28.01.2011 tarihli Resmî Gazetede 27829 sayı numarasıyla yayımlanmasıyla Avrasya Üniversitesi tüzel kişiliğini kazanmıştır. Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından yönetilmektedir.

Tvyo.com, internet üzerinde, insanların ücretsiz olarak televizyon programlarını izleyebilmesi için kurulmuş bir websitedir. Türkiye merkezlidir ve dili Türkçedir. 2012 yılının sonlarında kurulmuştur. Ücretsiz; dizi, maç, müzik klibi ve diğer televizyon programlarını izleyebilme imkânı sunmaktadır. 2016 yılından itibaren Puhutv adıyla devam etmektedir.
Arka kapı, bilgisayar sistemlerinin normal güvenliğini veya şifrelemesini es geçen, genellikle gizli bir yöntemdir. Bu sayede bilgisayar sistemi yetkisiz erişim ve işlemlere açık hale gelir.
Windows Media Video (WMV), Windows işletim sistemi altında hareketli görüntüleri göstermek için Microsoft tarafından tasarlanmış teknolojiye verilen addır. Windows Ortam çatısı'nın bir parçasıdır.

Yazılım kategorileri, yazılım gruplarıdır. Yazılımın bu kategoriler açısından anlaşılmasını sağlamaktadırlar. Farklı sınıflandırma şemaları, yazılımların farklı yönlerini dikkate alır.
Beyaz şapkalı hacker, bilişim suçları işleyen hackerların kullandıkları teknik ve yöntemleri bilen ve hackerların eylemleri sırasında kullandıkları araçları ve yazılımları tanıyan, iyi niyetli hackerlardır.
Siyah şapkalı hacker, sistemlere zarar veren, sistemdeki bilgileri çalan ve sisteme izinsiz erişim sağlayan kötü amaçlı hackerlardır.