İçeriğe atla

Corry Evans

Corry Evans
Kişisel bilgileri
Tam adıCorry John Evans[1]
Doğum tarihi 30 Temmuz 1990 (34 yaşında)
Doğum yeriBelfast, Kuzey İrlanda
Boyu 1,80 m (5 ft 11 in)
MevkiiOrta saha / Defans
Kulüp bilgileri
KulübüSunderland
Numarası 4
Altyapı kariyeri
2005-2009Manchester United
Profesyonel kariyeri*
YıllarTakımMaç(Gol)
2009-2011Manchester United 0 (0)
2010Carlisle United (kiralık) 1 (0)
2011Hull City (kiralık) 18 (3)
2011-2013Hull City 75 (3)
2013-2021Blackburn Rovers 206 (4)
2021-Sunderland 57 (2)
Toplam357(12)
Millî takım kariyeri
2008-2010 Kuzey İrlanda U-21 10 (0)
2009- Kuzey İrlanda 70 (2)
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.
Güncelleme: 13 Ağustos 2023 (2023-08-13)

Corry John Evans (d. 30 Temmuz 1990), orta saha pozisyonunda görev yapan Kuzey İrlandalı millî futbolcudur. Futbolcu Jonny Evans'ın küçük kardeşidir.

Kaynakça

  1. ^ "Notification of shirt numbers: Blackburn Rovers" (PDF). English Football League. s. 8. 26 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 18 Eylül 2020. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">1. Lig</span> Türkiyenin ikinci seviye futbol ligi

1. Lig ya da sponsorluk anlaşması gereği Trendyol 1. Lig, Türkiye'deki ikinci seviye futbol ligi.

<span class="mw-page-title-main">Athletic Bilbao</span> İspanyol futbol kulübü

Athletic Club de Bilbao, İspanya'nın Bask Bölgesi'nin futbol takımıdır. 1929'dan beri La Liga'da mücadele eden kulüp Real Madrid ve Barcelona ile birlikte ligden hiç düşmemiş üç takımdan birisidir. Athletic Bilbao 8 kez La Liga'yı, 24 kez de Copa del Rey'i kazanmayı başarmıştır. Ezeli rakibi Real Sociedad takımıdır.

<span class="mw-page-title-main">Corry Brokken</span>

Corry Brokken, Hollandalı şarkıcı.

"Refrain", Lys Assia tarafından seslendirilen 1956 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsviçre'yi temsil eden şarkılardan biri. Şarkı Fransızca dilinde seslendirilmiştir. Şarkı Émile Gardaz tarafından yazılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hollanda</span>

Hollanda, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez katıldığı 1956 yılından günümüze 60 defa katılmıştır. Hollanda yarışmaya ilk katılan yedi ülkeden birisi olmuştur. Ülke sadece dört kez yarışmadan uzak kalmıştır. 1985 ve 1991 yıllarında yarışmanın tarihlerinin Anma Günü'ne denk gelmesi nedeniyle, 1995 ve 2002 yıllarında ise önceki yıllarında aldığı kötü sonuçlar yüzünden yarışmaya katılmamıştır. Hollanda yarışmaya Hilversum (1958), Amsterdam (1970), iki kez Lahey ve Rotterdam (2020) olmak üzere beş kez ev sahipliği yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">André-Pierre Gignac</span> Fransız futbolcu (d. 1985)

André-Pierre Christian Gignac, Fransız futbolcudur. Meksika'nın Tigres UANL takımında forma giymektedir.

<span class="mw-page-title-main">Chris Evans</span> Amerikalı sinema oyuncusu

Christopher Robert "Chris" Evans, Amerikalı oyuncudur.

<span class="mw-page-title-main">Jonny Evans</span>

Jonathan Grant Evans Kuzey İrlandalı futbolcudur. Premier League takımlarından Manchester United'ta forma giymektedir.

<span class="mw-page-title-main">Yuto Nagatomo</span> Japon futbolcu

Yuto Nagatomo ; d. 12 Eylül 1986, Saijo), sağ ve sol bekte, ayrıca kanat beklerinde görev alan Japon millî futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Evans Kangwa</span>

Evans Kangwa, Zambiyalı millî futbolcudur.

Heel de wereld, 1958 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hollanda'yı temsil eden Corry Brokken tarafından seslendirilen şarkı. Hollanda yarışmada 1 puanla 9. olmuştur.

Voorgoed voorbij, 1956 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hollanda'yı temsil eden Corry Brokken tarafından seslendirilen şarkı. Hollanda yarışmada sıralama açıklanmadığı için direkt 2. olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Evans County</span> Georgia eyaletinde bölge

Evans ili veya Evans County Amerika Birleşik Devletleri'nin Georgia eyaletinde bulunan bir ildir. İlin nüfusu 2020 sayımına göre 10,774'tür. İlin merkezi Claxton şehridir.

Hollanda; 1957 Eurovision Şarkı Yarışması'na bir önceki sene de ülkeyi organizasyonda temsil etmiş olan Corry Brokken'ın seslendirdiği, sözlerini Guus Jansen ve Willy van Hemert'ın yazdığı Net als toen şarkısıyla katılmıştır. Brokken; ülke genelinde gerçekleştirilen ve Nationaal Songfestival olarak anılan ulusal seçmelerin sonucunda seçilmiştir.

Hollanda; 1958 Eurovision Şarkı Yarışması'na ülkeyi yarışmada üçüncü defa temsil edecek olan Corry Brokken ile katılmıştır. Önceki sene Frankfurt'taki yarışmada kazanılan galibiyetin ardından ev sahibi ülke olmaya hak kazanan Hollanda, final organizasyonunu 12 Mart tarihinde Hilversum şehrinde düzenlemiştir.

"Telefon, Telefon", Margot Hielscher tarafından seslendirilen 1957 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Almanya'yı temsil eden şarkı. Şarkı Almanca dilinde seslendirilmiştir. Şarkı Ralph Maria Siegel tarafından yazılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Lacey Evans</span> kadın güreşçi

Macey Estrella-Kadlec, Amerikalı profesyonel kadın güreşçi.

Cadel Evans Great Ocean Road Race, Geelong, Victoria, Avustralya'da başlayıp biten, yarışma boyunca Büyük Okyanus manzarasına sahip olan, yıllık profesyonel tek günlük yol bisikleti yarışı. İlk yarış 2015 yılında düzenlenmiştir. Avustralya'nın tek Tour de France ve UCI Yol Dünya Şampiyonası şampiyonu olan ünlü bisikletçi Cadel Evans'a saygı amacıyla onun adıyla anılmaktadır. 2017 yılında UCI Dünya Turu kapsamına alınmıştır. Kadınlar kategorisi de bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Edward Payson Evans</span>

Edward Payson Evans, Amerikalı bilim insanı ve dilbilimci.

Türkiye, Holokost döneminde Nazi Almanyası ile güçlü diplomatik ilişkilerini sürdürmesine rağmen, 2. Dünya Savaşı sırasında tarafsız kaldı. Savaş sırasında Türkiye, yurt dışında yaşayan 3.000 ila 5.000 Yahudiyi vatandaşlıktan çıkardı; 2.200 ve 2.500 Türk Yahudi, Auschwitz ve Sobibor gibi imha kamplarına sürüldü ve birkaç yüz Nazi toplama kamplarında hapsedildi. Nazi Almanyası tarafsız ülkeleri Yahudi vatandaşlarını geri göndermeye teşvik ettiğinde Türk diplomatlar, Türk vatandaşlıklarını kanıtlasalar bile Yahudileri ülkelerine geri göndermekten kaçınmaları için talimatlar aldı. Türkiye aynı zamanda savaş sırasında Yahudi karşıtı yasaları uygulayan tek tarafsız ülkeydi. Ancak Alman yetkililer, Türkiye'nin açıkça Yahudi karşıtı yasalar uygulamadığını ve Yahudi karşıtı nefret kampanyaları için uygun olmadığını savaş boyunca birçok kez kaydettiler. 1940 ile 1944 yılları arasında, Türkiye üzerinden Filistin Mandası'na yaklaşık 13.000 Yahudi geçti. Rıfat Bali'nin bir araştırmasına göre, savaş sırasında ayrımcı politikalar sonucunda Türkiye tarafından kurtarılandan daha fazla Türk Yahudi zarar gördü. Bunun yanında, İzzet Bahar'a göre dönemin Türk otoritelerinin Yahudilere olan tavrı diğer ülkelerin hükûmetlerinden farklı değildi ve bu yüzden bu sıradışı zamanlarda meydana gelen olumsuz olayların çoğu için Türkiye suçlanmamalıydı.