İçeriğe atla

Corra Dirksen

Corra Dirksen
Kişisel bilgileri
Doğum adıCornelius Wilhelmus Dirksen
Tam adıCornelius Wilhelmus "Corra" Dirksen
MilliyetiGüney Afrikalı
Doğumu22 Ocak 1938(1938-01-22)
Vereeniging, Güney Afrika
Ölümü10 Temmuz 2020 (82 yaşında)
Krugersdorp, Güney Afrika
Boy184 cm.
EğitimiVereeniging Yüksek Okulu
Diğer ilgi alanlarıRagbi
Spor
Ülke Güney Afrika
SporRagbi
KulüpGüney Afrika Milli Ragbi Takımı (1963–1968)
TakımNorthern Transvaal

Cornelius Wilhelmus "Corra" Dirksen (d. 22 Ocak 1938 - ö. 10 Temmuz 2020), Güney Afrikalı ragbi birliği oyuncusu.[1]

Yaşamı ve kariyeri

Dirksen 22 Ocak 1938'de Vereeniging, Güney Afrika'da doğdu. Dirksen ilk ragbi müsabakasına Güney Afrika Milli Ragbi Takımı ile 1963 yılında Avustralya'ya karşı çıktı. Kariyeri boyunca yer aldığı ekiplerle çıktığı ragbi karşılaşmalarının 10'nundan zaferle ayrılan sporcu 3 gole imza atmıştır.[2]

Ölümü

Dirksen 10 Temmuz 2020'de Krugersdorp, Güney Afrika'da COVID-19 nedeniyle 82 yaşında öldü.[1]

Kaynakça

  1. ^ a b "Former Springbok wing dies of Covid-19 complications". Sport (İngilizce). 10 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2020. 
  2. ^ "Cornelis Wilhelmus Dirksen". ESPN scrum. 7 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2020. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Güney Afrika Cumhuriyeti</span> Güney Afrikada bir ülke

Güney Afrika Cumhuriyeti ya da daha yaygın kullanımı ile Güney Afrika, Afrika kıtasının güneyinde yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşularını Namibya, Botsvana, Zimbabve, Mozambik ve Esvatini oluştururken ülkenin güneydoğusunda Hint Okyanusu, güney ve güneybatısında Atlas Okyanusu bulunmaktadır. Bu ülkelerin haricinde Lesotho'da da tamamen Güney Afrika Cumhuriyeti toprakları içinde yer alan bir ülke olarak Güney Afrika ile tüm sınırlarını paylaşmaktadır. Güney Afrika'da yürütme başkenti Pretoria, yasama başkenti Cape Town, yargı başkenti Bloemfontein olmak üzere üç başkent bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Namibya</span> Güney Afrikada bulunan bir ülke

Namibya ya da resmî adıyla Namibya Cumhuriyeti, eski adıyla Güney Batı Afrika, batı sınırı Atlantik Okyanusu olan güney Afrika'da bir ülkedir. Kuzeyinde Zambiya ve Angola, doğusunda Botsvana, güney ve doğusunda Güney Afrika Cumhuriyeti ile sınır paylaşmaktadır. Zimbabve ile sınırı olmamasına rağmen, Zambezi Nehri'nin 200 metreden daha az bir kısmı iki ülkeyi en yakın noktalarında ayırır. Namibya Kurtuluş Savaşı sonrasında, 21 Mart 1990 tarihinde Güney Afrika Cumhuriyeti'nden bağımsızlığını kazandı. Başkenti ve en büyük şehri Windhoek'tir. Namibya Birleşmiş Milletler (BM), Güney Afrika Kalkınma Topluluğu (SADC), Afrika Birliği (AU) ve İngiliz Milletler Topluluğu'na üye bir devlettir.

<span class="mw-page-title-main">Tunus</span> Kuzey Afrika ülkesi

Tunus, resmî adıyla Tunus Cumhuriyeti, Kuzey Afrika'da, Akdeniz'e kıyısı olan bir ülkedir. Kurucusu Habib Burgiba'dır. Batısında Cezayir, doğusunda Libya ve Akdeniz, Kuzeyinde de Akdeniz yer alır. Ülkenin güney kısmını Büyük Sahra Çölü kaplar.

<span class="mw-page-title-main">2010 FIFA Dünya Kupası</span> Güney Afrikada düzenlenmiş olan futbol turnuvası

2010 FIFA Dünya Kupası, 11 Haziran ile 11 Temmuz 2010 tarihleri arasında Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nın 19. finalleridir. Bu sayede FIFA Dünya Kupası ilk kez Afrika kıtasında düzenlenmiş oldu. Kupayı, 11 Temmuz 2010 tarihinde oynanan final maçında Hollanda'yı 1-0 yenen İspanya kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Ragbi</span>

Ragbi, iki takım arasında, oval bir topun el ve ayaklarla kontrol edilerek sayı yapılması esasına dayalı olarak oynanan takım oyunu. Ragbi birliği ve ragbi ligi olmak üzere farklı kurallara ve oyuncu sayısına sahip iki türü vardır. Anavatanı İngiltere olan ragbi, sonradan İngiliz sömürgelerine yayılmıştır. Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Galler, İrlanda, İskoçya ve Fiji'de çok popüler olan bu oyun diğer eski İngiliz sömürgelerinde ve Dünya'nın genelinde yaygın değildir.

<span class="mw-page-title-main">Güney Sudan</span> Orta Afrikada bulunan bir ülke

Güney Sudan, resmî adıyla Güney Sudan Cumhuriyeti, Yukarı Nil havzasında denize kıyısı olmayan bir Doğu Afrika ülkesidir. Doğuda Etiyopya, kuzeyde Sudan, batıda Orta Afrika Cumhuriyeti, güneybatıda Kongo Demokratik Cumhuriyeti, güneyde Uganda ve güneydoğuda Kenya ile komşudur.

<i>Yenilmez</i> (film, 2009)

Yenilmez, 2009 çıkışlı biyografik drama filmi. Güney Afrika'da yapılan 1995 Ragbi Dünya Kupası boyunca Nelson Mandela'nın hayatını anlatmaktadır. Clint Eastwood'un yönettiği filmde Morgan Freeman Güney Afrika Cumhuriyeti Başkanı, Matt Damon ise ragbi takımının kaptanını canlandırmıştır. John Carlin'in Playing the Enemy: Nelson Mandela and the Game That Changed a Nation adlı eserinden esinlenilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Ellis Park Stadyumu</span> Güney Afrika, Johannesburgda bulunan bir stadyum

Ellis Park Stadyumu, Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde bulunan çok amaçlı bir stadyumdur. 2009 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda final maçına ev sahipliği yapan Ellis Park Stadyumu, 2010 FIFA Dünya Kupası'ndaki maçlara ev sahipliği yapmış 10 stadyumdan birisidir.

<span class="mw-page-title-main">Belediye Stadyumu (Toulouse)</span>

Belediye Stadyumu, Fransa'daki en büyük sekizinci futbol stadyumu. Stadyumu Toulouse futbol kulübü ve Stade Toulousain ragbi kulübü kullanmaktadır. Ağırlıklı olarak futbol maçları için kullanılır. Aynı zamanda, Fransa Milli Ragbi Takımı'da içsahadaki maçlarını bu stadyumda yapmaktadır.

Yeni Zelanda Millî Ragbi Birliği Takımı, Yeni Zelanda'yı uluslararası ragbi birliği müsabakalarında temsil eden takımdır. Ragbi Yeni Zelanda'nın ulusal sporudur. Yeni Zelanda, Uluslararası Ragbi Birliği (IRB) sıralamasında ilk sıradadır ve tarihte en fazla sayı atan takımdır. İki Ragbi Dünya Kupası kazanan takım 2011 Ragbi Dünya Kupası'nı kazanmayı başarmıştır ve unvanın günümüzdeki sahibidir.

James Small, Güney Afrikalı profesyonel ragbi oyuncusudur.

<span class="mw-page-title-main">Güney Afrika kadın millî ragbi birliği takımı</span>

Güney Afrika kadın millî ragbi birliği takımı, ragbi birliğinde Güney Afrika'yı temsil eden millî takımdır. İlk kez 2004 yılında oynamıştır.

Uganda kadın millî ragbi birliği takımı, ragbi birliğinde Uganda'yı temsil eden millî takımdır. İlk kez 2005 yılında oynamıştır.

Kenya kadın millî ragbi birliği takımı, ragbi birliğinde Kenya'yı temsil eden millî takımdır. İlk kez 2006 yılında oynamıştır.

Ruanda kadın millî ragbi birliği takımı, ragbi birliğinde Ruanda'yı temsil eden millî takımdır. İlk kez 2005 yılında oynamıştır.

Kenya kadın millî yedili ragbi takımı, yedili ragbide Kenya'yı temsil eden millî takımdır.

<span class="mw-page-title-main">Güney Afrika kadın millî yedili ragbi takımı</span>

Güney Afrika kadın millî yedili ragbi takımı Dünya Kadınlar Yedili Ragbi Serisinde 2014-15 yılından beri yer almaktadır. Takım ilk kez 2009 yılında Ragbi Dünya kupasına katıldı.

<span class="mw-page-title-main">Tekerlekli sandalye ragbi ligi</span>

Tekerlekli sandalye ragbi ligi, ragbi ligi futbolunun tekerlekli sandalye ile oynanan bir versiyonudur. Fransız ragbi ligi oyuncusu ve antrenörü Wally Salvan tarafından 2004 yılında geliştirilmiştir. Diğer tekerlekli sandalye sporlarından aksine engelli olmayan kişilerin üst düzey yarışmalara katılmasına izin verilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Olimpiyat Oyunları'nda Benin</span>

Benin ilk olimpiyat oyunlarına, resmi adı henüz Dahomey Cumhuriyeti iken, 1972 yılında katıldı. 1980 yılından günümüze kadar da bütün olimpiyat oyunlarına sporcu göndermiştir. Ülke bugüne kadar katıldığı oyunlarda, madalya kazanma başarısı gösterememiştir. Bununla birlikte Benin, bugüne kadar hiçbir kış olimpiyatına sporcu göndermemiştir.

Güney Afrika millî ragbi birliği takımı, Güney Afrika'yı uluslararası turnuva ve maçlarda temsil eden ragbi birliği takımıdır. SA Rugby tarafından yönetilmektedir.