
Kahire, Mısır'ın başkenti, Arap dünyası ve Afrika'nın en büyük kenti. Büyük bölümü Nil Irmağının doğu kıyısında, ırmağın Reşid ve Dimyat kollarına ayrıldığı noktanın biraz aşağısında yer alır. 1300 yılı aşkın süredir aynı alanda, aynı adla yer alan kent, Doğu ve Batı'nın, eski ile yeninin gelişigüzel bir bileşimini yansıtır. Kentin adı Mısırlılar tarafından çoğu kez ülkenin adı olan Arapça Misru, Mısır Arapçası Masr olarak adlandırılır.
Mengü Ertel,, grafik sanatçısı.

Louvre Müzesi, dünyanın en büyük sanat müzesidir. Fransa'nın başkenti Paris'te, Louvre Sarayı'na kurulmuştur. Şehrin içinden geçen Sen Nehri'nin kıyısında yer alır. Tarih öncesi çağlardan, 21. yüzyıla kadar uzanan, oldukça geniş bir koleksiyon yelpazesi vardır. Yaklaşık 35.000 kadar tarihî sanat eseri, 72.735 metrekarelik bir alanda sergilenmektedir. 2017 yılında, 8,1 milyon ziyaretçi oranıyla dünyanın en çok ziyaret edilen sanat müzesi seçilmiştir.

Jean-Léon Gérôme, Fransız ressam, heykeltıraş ve öğretmen.

Halil Dikmen, (1906-1964) Türk ressam ve neyzen.

Hale (Salih) Asaf, Türk ressamdır.

Ali Sami Boyar, Türk ressam ve müzeci.
Constantine Andreou, altmış yıl boyunca başarılı bir kariyere sahip olmuş olan Yunan kökenli ressam ve heykeltıraş. Andreou 20. yüzyılın ünlü uluslararası sanatçısı tarafından övülmüştür.

Halil Şerif Paşa, 19. yüzyılda yaşamış bir Osmanlı devlet adamı, diplomattır.
Yavuz Görey, Türk heykeltıraş.

Alexandre Michel Gérard Desplat, Fransız film müziği bestecisi. Desplat'ın 5 En İyi Özgün Müzik Akademi Ödülü adaylığı, 6 BAFTA En İyi Film Müziği Ödülü adaylığı, 6 Altın Küre adaylığı ve 2 Grammy adaylığı bulunmaktadır. Desplat ilk Altın Küre ödülünü 2006 yapımı The Painted Veil filmiyle almış ve ilk BAFTA ödülünü 2011 yılında kazanmıştır. Çeşitli projeleri arasından, bağımsız ve gişede başarılı Hollywood filmlerine film müzikleri yapmıştır. Bu filmlere örnek olarak The Queen, The Curious Case of Benjamin Button, New Moon, Fantastic Mr. Fox, Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1, Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2, The Imitation Game ve The King's Speech filmleri gösterilebilir.

A1 Ethnikis ya da uluslararası pazarlama adıyla Basket League, Yunanistan'daki 1. kademe profesyonel basketbol ligi. HEBA, tarafından organize edilmektedir. Sponsorluk anlaşmaları dolayısıyla Yunan Basketbol Ligi OPAP olarak da bilinmektedir.

Emmanouil Tsouderos, Yunanistan'ın siyasi ve mali bir figürüydü. II. Dünya Savaşı sırasında kısa bir süre 1941'de Yunanistan Başbakanı olarak görev yapmış ve daha sonra Yunanistan hükûmetinde Başbakan olarak görev yapmıştır (1941-1944).

Atina (Maçovan) Ulusal Teknik Üniversitesi ya da Atina Politeknik Yunanistan'ın en eski eğitim kurumlarından biri ve en prestijli mühendislik üniversitesi. Adındaki Maçovan ibaresi üniversitenin bağışçıları Nikolaos Sturnaris, Eleni Tositsa, Mihail Tositsas ve Yorgos Averoff'un Epir'in Maçova kentinden gelmesinden gelir.

Şerif Oral Enuğur Türk ressam.

Iannis Xenakis, Yunan asıllı Fransız besteci, müzik kuramcısı, mimar ve matematikçi. 1947 yılından sonra Yunanistan'dan kaçarak Fransız yurttaşlığına kabul edildi.
Nil Yalter, Türk kavramsal sanatçı.
Ömer Kaleşi, Arnavut ve Makedon kökenli ressam.

Jean-Claude Carrière, Fransız romancı, senarist ve oyuncudur. Heureux Anniversaire (1963) filminin senaryosunu yazarak en iyi kısa film dalında Akademi Ödülü almış ve 2014 yılında kendisine Akademi Onur Ödülü verilmiştir. Burjuvazinin Gizli Çekiciliği (1972), Arzunun O Belirsiz Nesnesi (1977) ve Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği (1988) filmlerindeki çalışmalarıyla üç kez daha Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir. Ayrıca Le Retour de Martin Guerre (1983) filmiyle En İyi Özgün Senaryo dalında César Ödülü kazandı.
Niki Gulandris Yunan hayırsever ve botanik ressam.