
Yılanlar, Pullular takımına ait uzun, ayaksız etçil sürüngenlerdir.

Kral kobra, dünyanın en uzun zehirli yılanı.Uzunluğu ortalama 3.5-4 metreye gelebilir ancak 5.5-6 metreye gelenler olmuştur. Ağırlığı da 9 kilograma kadar çıkabilir. Bu tür Güneydoğu Asya'dan Hindistan'a kadar çok geniş bir yaşam alanına sahiptir. Ayrıca doğada farklı renk ve desenlerde Kral Kobralar vardır. Örneğin Tayland'daki Kral Kobralar zeytin yeşili bir renge sahipken, Çin'dekiler daha koyu renge ve altın sarısı desenlere sahiptir. Kral kobranın cins ismi olan Ophiophagus "yılan yiyici" anlamına gelir. Bu yılanların diyetinde diğer yılanlar da bulunur. Özellikle pitonlar, sıçan yılanları ve hatta kendi türünün daha küçük üyeleri başta gelir. bulunduğu bölgedeki diğer yılanları yer. Kral kobra, gerçek bir kobra değildir. İlk keşfedildiği zaman öyle sanılmış ancak sonrasında ayrı bir aileye özgü bir yılan olarak kabul edilmiştir. Ayrıca dişi bireyler yumurtlamadan önce, tıpkı kuşlar gibi etraftaki nesneleri kullanıp yuva hazırlar. Bunu yapan tek yılandır. Dişiler yuva başında 80-90 gün nöbet tutar ve zamanı gelince oradan ayrılırlar. Kral kobralar Hinduizmde yok oluşun ve yeniden oluşumun tanrısı Shiva'nın habercisi olarak görülür. Bu yılanlar 15-20 yıl civarı yaşayabilir. Esaret altında bu süre daha fazla olabilir.

Kara kuşaklı deniz yılanı, Elapidae ya da Hydrophiidae familyasında denizlerde yaşayan yılan türüdür. Laticauda, Hydrophiidae üyeleri içinde deniz yaşamına en az adapte olmuş cinstir. Genel olarak Geniş şeritli mavi deniz yılanı olarak bilinir. Bu türü Reinwardt 1837 yılında keşfetmiştir. Tıpkı karayılanlarında olduğu gibi ventralinde geniş pullar bulunur ve bir tane az gelişmiş kuyruk yüzgeci vardır. Laticulada kıyıya yakın ve kısa zamanlı olarak karada yaşarlar çünkü karada hareket etmeleri kolaydır. Dillerinin etrafını çevreleyen tuz bezleri, deniz suyunca hayvanın ozmotik dengesini sağlamasına yardımcı olur. Tüm yılanlar gibi karnivordurlar. Gerçek deniz yılanları genelde balıklarla, çoğunlukla da belirli balık türleriyle beslenirler. Akciğerleri yüzünden nefes almak için yüzeye çıkmaları gerekmektedir. Deniz yılanlarında deri ile oksijen alınımı olduğu kanıtlanmıştır. Deniz yılanları dünyada en çok bulunan ve tüm zehirli sürüngenlerin %70’ini oluşturan, geniş yayılım gösteren bir gruptur.

'Boğmaklı yılan, Colubridae familyasından insanlar için zararsız bir yılan türü. Ancak bazı bulgular birkaç alt türde ağızsal salgılar üretildiği yönünde olmuştur, örneğin D. p. occidentalisin avlanırken yüksek ölçüde zehirleyici etkiye sahip olduğu gibi.

Deniz yılanı, hayatlarının tamamını veya çoğunu denizde geçiren elapidae ailesine dahil zehirli yılanlardır. Karasal atadan evrimleşmiş olmalarına rağmen, çoğu geniş ölçüde tamamen akuatik yaşama adapte olmuş ve hatta karada hareket edebilme yeteneğini tamamen kaybetmişlerdir. Deniz yılanları Hint Okyanusu'ndan Büyük Okyanus'a kadar ılık sahil sularında bulunurlar. Tamamının yüzgeç benzeri bir kuyruğu bulunur ve çoğu onlara yılan balığı benzeri bir görüntü kazandıran yandan basık bir vücuda sahiptirler. Ancak balıklardan farklı olarak deniz yılanlarının solungaçları bulunmaz ve nefes alabilmek için düzenli olarak yüzeye çıkmak zorunda kalırlar. Yine de hava soluyan omurgalılar arasındaki en noksansız sucul canlılardır. Bu gruba dahil olan türlerden bazıları bütün yılanlar arasındaki en güçlü zehire sahiptirler. Bazıları uysal yaradılışlı ve sadece provoke edildiklerinde ısırırlarken iken bazıları da daha fazla agresiftir. Şu ana kadar, deniz yılanı olarak tanımlanan 62 türü kapsayan 17 cins bulunmaktadır.

Kırbaç yılanıgiller (Colubridae), kolubridler veya su yılanıgiller bir yılan familyasıdır. Tüm dünyadaki yılan türlerinin üçte ikisi kapsayan geniş bir familya olan kırbaç yılanları Antarktika haricinde bütün kıtalarda bulunur.

Colubridae, Alethinophidia infra takımına bağlı bir hayvan familyasıdır.

Bothrops, Crotalinae altfamilyasına bağlı bir hayvan cinsidir. Orta ve Güney Amerika'da dağılım gösteren zehirli yılanlardandır. Cins adı Yunanca bothros (çukur) ve ops sözcüklerinden türetilmiştir. Bu cinsin üyeleri Amerika kıtalarında yaşayan diğer herhangi bir zehirli yılandan daha çok insan ölümünden sorumludur.

Mercan yılanları Elapidae ailesinde yer alan büyük bir yılan grubudur. Eski Dünya mercan yılanları ve Yeni Dünya mercan yılanları olmak üzere iki ayrı gruba ayrılır. Eski Dünya mercan yılanının sadece bir cinse (Calliophis) ait 11 türü, Yeni Dünya mercan yılanı ise üç cinse ait toplam 65 türü bulunur.

Sarı karınlı deniz yılanı tropikal okyanus sularında bulunan bir deniz yılanı türüdür. Pelamis cinsinde yer alan tek türdür.

Thamnophis sirtalis Kuzey Amerika'nın yerli yılanlarındandır. Yılanın ortama uzunluğu 50 cm (20 in) sahiptir, maksimum 125 cm (49 in) uzunluğuna sahiptir.

Aspidoscelis, Teiidae familyasına bağlı bir hayvan cinsidir. Bu cinsin sınıflandırması T.W. Reeder et al. tarafından 2002 yılında yayımlanmıştır. Daha önceden Cnemidophorus cinsinde sınıflandırılan türlerin çoğu iki grup arasındaki ayırt edici özellikler nedeniyle artık Aspidoscelis cinsinde sınıflandırılmaktadır.

Sceloporus, Sceloporinae altfamilyasına bağlı bir sürüngen cinsidir.

Phrynosoma, Phrynosomatinae altfamilyasına bağlı Kuzey Amerika'da bulunan bir sürüngen cinsidir.

Lamprophiinae, Lamprophiidae familyasına bağlı bir hayvan altfamilyasıdır.

Natricinae, Colubridae familyasına bağlı bir sürüngen altfamilyasıdır.

Colubrinae, Colubridae familyasına bağlı bir sürüngen altfamilyasıdır.

Dipsadinae, Colubridae familyasına bağlı bir hayvan altfamilyasıdır.

Kırmızı yılan, Colubridae familyasına bağlı zehirsiz bir türüdür. Batı Asya'da görülür ve görünüş olarak en yakın akrabası olan Hazer yılanına benzer.

Diadem yılanı, Colubridae familyasının Spalerosophis cinsine dahil, Kuzey Afrika, Batı ve Orta Asya'ya özgü bir yılan türüdür.