İçeriğe atla

Collabtive

Collabtive
Geliştirici(ler)Philipp Kiszka, Eva Kiszka
Güncel sürüm3.1 / 19 09 2017
LisansGPL
Resmî sitesihttp://collabtive.o-dyn.de
Kod deposu Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Collabtive proje yönetimi için hazırlanmış, web tabanlı ve açık kaynak kodlu bir yazılımdır Bu projeye Kasım 2007 yılında başlanmıştır. Bu projenin amacı Basecamp gibi özel yazılımlara benzer açık kaynak kodlu bir alternatif oluşturmaya çalışmaktır.

Karakteristik

Collabtive PHP 5 ile yazılmış ve AJAX tabanlı kullanıcı arayüzü kullanmaktadır. Çoklu dil deseğine sahiptir ve 20'den falza dilde destek vermektedir. Collabtive ile entegre olarak XML API web servisleri bulunmaktadır. Ayrıca diğer uygulamalardan işlevsel olarak veri alabilmektedir. Bu için ve listeler, Milestones, Dosyalar yapmak zaman izlemek için özel görevler üzerinde çalıştı ile çalışma olanağı sağlar.

Özellikler

Ana özellikler

  • Yapılacaklar lisesi
  • Mil taşı
  • Mesajlaşma
  • Takvim
  • Dosya yönetimi
  • Rol tabanlı kullanıcı izinleri
  • Saat İzleme
  • Etiketleme
  • Arama
  • Raporlama (CSV, PDF)
  • Dışa aktarma (ZIP, XML, RSS, iCal)
  • Çoklu dil

Neler gerekli

Sunucu Tarafı:

Kullanıcı Tarafı:

Dış bağlantılar

Kaynakça

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Linux</span> Bir işletim sistemi çekirdeği

Linux ; Linux çekirdeğine dayalı, açık kaynak kodlu, Unix benzeri bir işletim sistemi ailesidir. GNU Genel Kamu Lisansı versiyon 2 ile sunulan ve Linux Vakfı çatısı altında geliştirilen bir özgür yazılım projesidir. Linux ismi ilk geliştiricisi olan Linus Torvalds tarafından 1991 yılında verilmiştir. Günümüzde süper bilgisayarlarda, akıllı cihazların ve internet altyapısında kullanılan cihazların işletim sistemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunlardan en popüler olanı Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemidir.

<span class="mw-page-title-main">PHP</span> bir programlama dili

PHP: Hypertext Preprocessor, internet için üretilmiş, sunucu taraflı, çok geniş kullanımlı, genel amaçlı, içerisine HTML gömülebilen betik ve programlama dilidir. İlk kez 1995 yılında Rasmus Lerdorf tarafından yaratılan PHP'nin geliştirilmesi bugün PHP topluluğu tarafından sürdürülmektedir. Ocak 2013 itibarıyla 244 milyondan fazla web sitesi PHP ile çalışırken 2.1 milyon web sunucusunda PHP kurulumu bulunmaktadır.

PHP-Nuke, David Norman tarafından yazılıp Francisco Burzi tarafından geliştirilen, web tabanlı bir içerik yönetim sistemidir. Çalışması için sunucuda PHP ve MySQL desteği bulunması gerekir. Sistem tamamen web tabanlı bir kullanıcı arabirimi üzerinden kontrol edilir.

<span class="mw-page-title-main">Moodle</span> Internasyonal Online ögrenme platformu

Moodle, özgür ve açık kaynak kodlu bir uzaktan eğitim sistemidir. Açılımı, Modular-Object-Oriented-Dynamic-Learning-Environment yani Esnek Nesne Yönelimli Dinamik Öğrenme Ortamı olarak çevrilebilir.

<span class="mw-page-title-main">MyBB</span> PHP ve mySQL arabirimlerini kullanan forum betiği

MyBulletinBoard veya bilinen adıyla MyBB, PHP programlama dili ile kodlanmış ve MySQL veri tabanı ile uyumlu olan açık kaynak kodlu ücretsiz bir forum sistemidir.

<span class="mw-page-title-main">İnternet forumu</span> internet üzerinden tartışma platformu

İnternet forumu ya da mesaj panoları, insanların iletiler biçiminde tartışma yürütebileceği platformlardır. Mesajlar genellikle bir satırdan uzun olur, başlıklara ve kategorilere ayrılır. Bu özellikler, forumları diğer sohbet odalarından ayıran özelliklerden bazılarıdır.

<span class="mw-page-title-main">Drupal</span> web içerik yönetim sistemi

Drupal; ücretsiz, açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemi ya da içerik yönetim'e odaklı bir altyapı yazılımıdır. Modüler yapısı sayesinde, web uygulama çatısı, topluluk portalı, forum ya da blog motoru olarak da kullanılabilmektedir. 2000'li yılların ortalarında Drupal esneklik, genişleyebilirlik, yönetim kolaylığı ve etkin bir topluluğun desteği ile popülerlik kazanmıştır.

phpMyAdmin

phpMyAdmin, PHP ile yazılmış açık kaynak kodlu bir araçtır. Başlıca kullanım amacı İnternet üzerinden MySQL veritabanı yönetimidir. Veritabanı oluşturma ve silme, tablo ekleme/değiştirme/silme, alan ekleme/değiştirme/silme, SQL sorguları çalıştırma, kullanıcıları, yetkileri ve alan anahtarlarını yönetme gibi işlevleri yapabilen ücretsiz bir yazılımdır.

<span class="mw-page-title-main">Zend Studio</span>

Zend Studio. PHP'nin geliştiricisi Zend firması tarafından geliştirilen bir editördür. PHP'yi en verimli şekilde kodlamayı amaç edinmiştir. Otomatik kod tamamlama ve hata bulma gibi özellikleri mevcuttur. Proje de kullanmış olduğunuz değişkenleri, fonksiyonları, sınıfları hatırlatıp işin karmaşıklığından sizi kurtarır.

Lucene, Doug Cutting tarafından Java kullanılarak yazılmış bir açık kaynak kodlu bilgi toplama kütüphanesidir. Apache Yazılım Derneği'nce desteklenen yazılım Apache Yazılım Lisansı'nı kullanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Apache Ivy</span>

Apache Ivy halihazırda Apache Ant bünyesinde geliştirilmekte olan bir geçişken bağımlılık yöneticisidir. Ivy, Apache Ant'le birlikte çalışarak Java diliyle yazılmış bir projenin bağımlılık çözümlemesini yapmaktadır. Bir projenin son halini alması için gerekli bağımlılık tanımları ayrı bir XML dosyasında saklanır. Ivy, Apache Maven'in çalışma mantığına sa hiptir ancak projelere son halini verebilen bu yazılımın tersine yalnızca bir bağımlılık yöneticisi işlevi görmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Apache Ant</span>

Apache Ant, yazılım inşası süreçlerini otomatikleştirmeye yarayan bir araçtır. Make'e benzeyen uygulama, Java ile geliştirilmiş olup Java platformunu gerektirmekte ve Java projelerinde sıkça kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Code::Blocks</span>

Code::Blocks, özgür açık kaynak kodlu bir C++ tümleşik geliştirme ortamıdır. wxWidgets tabanlı tamamen özelleştirilebilir arabirimiyle, GNU/Linux, Microsoft Windows, MacOS platformlarında sorunsuzca kullanılabilmektedir. Gelişmiş plugin desteğiyle kod yazımı esnasında ihtiyaç duyabileceğiniz birçok yardımcı fonksiyon sunar ve kod üzerinde tam bir hakimiyet kurmanıza olanak tanır.


Yazılım geliştirmede Apache Subversion (eski adıyla Subversion, 2000 yılında CollabNet firması tarafından başlatılan ve desteklenen bir sürüm kontrol sistemidir. Yazılım geliştiricileri Subversion'ı kaynak kodu, ağ sayfaları veya belgelendirme gibi dosyaların güncel ve geçmiş tüm değişikliklerini tutmak için kullanırlar. Amacı yaygın olarak kullanılan Concurrent Versions System 'in olabildiğince uyumlu bir ardılı olmaktır.

<span class="mw-page-title-main">Openmoko Linux</span>

Openmoko Linux Openmoko projesi tarafından geliştirilen akıllı telefonlar için bir işletim sistemidir. Çeşitli özgür yazılım bile oluşan Ångström dağıtımına dayanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">CMS Made Simple</span>

CMS Made Simple (CMSMS) açık kaynak (GPL) lisansıyla yayınlanan bir içerik yönetim sistemidir (CMSMS) web geliştiricileri ve site sahipleri tarafından kullanılmaktadır. Bilişim kitapları alanında dünyanın en saygın yayın evlerinden Packt Publishing tarafından 2010 yılı içerisinde yapılan ankette PHP ile geliştirilmiş en iyi açık kaynak içerik yönetim sistemi seçilmiştir.

ownCloud Özgür bulut dosya depolama hizmeti

ownCloud, genel bir terimle dosya barındırma hizmeti hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Yaygın kullanılan Dropbox, Google Drive hizmetlerinin aksine özgür ve açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Kullanıcılar ownCloud'u bir özel sunucu içerisine kurarak hiçbir ücret ödemeden ve depolama miktarında veya bağlanan istemci sayısında sınır olmaksızın kullanabilir.

<span class="mw-page-title-main">GPE</span>

GPE Palmtop Environment bazı Linux çekirdeği tabanlı işletim sistemlerini çalıştıran Palmtop PC ve kişisel dijital yardımcılar (PDA'lar) gibi avuçiçi bilgisayarlar için bir grafik kullanıcı arabirimi ortamıdır. GPE, kişisel bilgi yönetimi (PIM), ses çalma, e-posta ve web tarama gibi görevler için bir Linux avuçiçi kullanmayı mümkün kılan yazılım bileşenleri ve uygulamaları içeren komple bir alandır.

<span class="mw-page-title-main">OpenZaurus</span>

OpenZaurus Sharp Zaurus kişisel mobil araç PDA'ları için açık kaynaklı gömülü bir işletim sistemidir. Unix benzeri ailesine aittti. ARM mimarisi için yaratıldı. Monolitik çekirdek olan Linux çekirdeğine sahiptir. Lisansı GNU Genel Kamu Lisansıdır. Komut satırı, X Pencere Sistemi, GPE, OPIE varsayılan arayüzleri vardır. 26 Nisan 2007'de OpenZaurus projesinin bittiği açıklandı. Gelecekteki geliştirme çabaları, gömülü sistemler için Ångström dağıtımına odaklanmaktır.

<span class="mw-page-title-main">Gramps (yazılım)</span>

Gramps ücretsiz ve açık kaynaklı bir soybilim yazılımıdır. Gramps, Python programlama dilinde PyGObject kullanılarak programlanmıştır. İlişki grafikleri oluşturmak için ise, Graphviz kullanılır.