İçeriğe atla

Club Bing

Club Bing
SahipMicrosoft
Site türüÇevrimiçi oyunlar
Başlama tarihiNisan 2007 (17 yıl önce) (2007-04)
Bitiş tarihi31 Mayıs 2012 (12 yıl önce) (2012-05-31)
Geçerli durumDurduruldu

Club Bing, Microsoft'un Bing arama motorunun parçası olarak Nisan 2007'den Mayıs 2012'ye kadar süren çevrimiçi sözcük oyunları grubudur. Bir oyunu tamamlayan veya kısmen tamamlayan oyuncular, Microsoft veya diğer ürünler için değiştirilebilen "biletler" (başlangıçta günde 1000'e kadar, daha sonra 500'e düşürdü) kazandılar.[1] Site arama motoru Bing için pazar payında belirgin bir artış ile yatırıldı.[2]

Club Bing, oyunda kazanılan biletlerden bir kısmını kullanıcıların istedikleri bir hayır kurumuna veya okula göndermesine izin vermek için açıldı. Birçok yerel yardım kuruluşu, okul ve kuruluşlar kullanıcılara sunulmaktadır.[3]

15 Şubat 2012'de Microsoft, Club Bing'in 31 Mayıs 2012'de kapanacağını açıkladı. Gerçek oyun 15 Mayıs 2012'de sona erdi; Ödül tazmini 31 Mayıs'ta sona erdi.

Oyunlar

  • Banana Shuffle - Oyuncuların bir kerede bir harf değiştirerek bir sözcüğü diğerine çevirdiği oyun. (Komple oyun başına 2 bilet, maksimum 622 Bilet)
  • Sözlükler - Oyunculara kelimeleri oluşturmak için yedi harf verilmektedir. Sonradan çok oyunculu bir seçenek eklendi. (Tek oyunculu oyun başına 20, en fazla 34,700 biletler)
  • Clink - Öbek eşleme oyunu. (Komple oyun başına 10 bilet)
  • Flexicon - Kare bulmacaya benzer bir oyun. (Tam oyun başına 25 bilet, maksimum 63,500 Bilet)
  • Quote a Pillar - Oyuncuların sağlanan harfleri kullanarak ünlü alıntıları hecelediği bir oyun. (Komple oyun başına 4 Bilet)
  • Seekadoo - Bir kelime arama oyunu. (Komple oyun başına 15 bilet)
  • Spelling Bee - Oyunculara kelimeleri oluşturmak için yedi mektup verilir; Chicktionary oyununa benzer şekildedir. (Tam oyun başına 20 bilet, en fazla 34.700)
  • Taxi Wrangler - Üç turdan oluşan bir zaman yönetimi oyunudur. (Komple oyun başına 30 bilet)
  • Trivia Bound - Beş yarış turundan oluşan bir multiplayer trivia yarışması. Oyuncular, bir Bing arama sorgusunda en yüksek sıralamaya sahip cevapları girerek puan verirler.
  • Word Slugger - Oyunculara kelimeleri oluşturmak için yedi harf verilir; (Tam oyun başına 20 bilet, en fazla 34.700)

Ödüller

Club Bing oyunlarında kazanılan biletler ödüller için değiştirilebilir. Aksi belirtilmedikçe, her bir ödül, itfa talebinin tamamen işlendiği tarihten itibaren on iki hafta içinde teslim edilmiştir.[4] Ödüller, gerekli bilet sayısını elde ederek kazanılmış olmalıdır. Ek biletler satın alma seçeneği yoktu. Biletlerin nakit değeri yoktu. Her bir donanım ve yazılım ürününün hanehalkı başına bir öğe (hesap sahibi adresi temel alınarak) bir sınırı vardı ve yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde gönderilebiliyordu. Microsoft, ödüllerini nakliye masrafı için kullanıcılardan ücret almadı.[3] Ödüller değiştirilebilir. Klub Bing'de kazanılan biletler, okullara, kütüphanelere, yaban hayatı koruma alanlarına, koruma girişimleri, hastaneler, müzeler ve hayır kurumlarına da bağışlanabilir.

Kullanma

Pek çok online tabanlı promosyonda olduğu gibi, bulmaca kullanmanın yolları vardı, çünkü cevaplar kolayca çözülebilir anagramlardı. Birçok kullanıcı otomatik anagram çözücüler ve elle girilen cevapları kullandı. Bununla birlikte, programcılar çabucak tüm bulmacalara tüm anagramları giren Klub Bing için botlar yapmaya başladı.[3] Klub Bing'in günlük limitleri ayarladıktan sonra, çoğu programcı çok sayıda hesap oluşturdu ve her biri günlük olarak maksimum sayıda hesap oluşturdu. Botterler büyük bir başarıya sahipti ve yakında birçok kullanıcı oyunu elle oynamak yerine otomatik programlar kullanıyorlardı. Bazı önemli botlar Bug, Nuke, ICHC, CBX, CLDL ve Chicken idi.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2017. 
  3. ^ a b c "Arşivlenmiş kopya". 19 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2017. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2017. 

Dış bağlantılar

Ayrıca bakınız


İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">John Carmack</span>

John D. Carmack II, Amerikalı bilgisayar programcısı, oyun geliştirici ve mühendistir. John Carmack ve John Romero (oyun tasarımcısı ve programcı), Tom Hall ve Adrian Carmack (Grafiker) bu isimler ortak olup id Software'i kurmuşlardır. Programladığı Wolfenstein 3D ve Doom oyunlarıyla üç boyutlu birinci şahıs nişancı oyunlarının yapısını belirleyenlerden biri olmasıyla bilinir.

<span class="mw-page-title-main">Çok oyunculu oyun</span> birden çok oyuncunun birlikte oynayabileceği video oyunu

Çok oyunculu bir video oyunu, aynı oyun ortamında aynı anda birden fazla kişinin yerel olarak oynayabildiği bir video oyunu türüdür. veya internet üzerinden çevrimiçi olarak oynanabilir. Çok oyunculu oyunlar genellikle oyuncuların tek bir oyun sisteminin kaynaklarını paylaşmasını veya daha uzak bir mesafeden birlikte oynamak için ağ teknolojisini kullanmasını gerektirir. Oyuncular bir veya daha fazla insan yarışmacıya karşı yarışabilir, ortak bir hedefe ulaşmak için bir insan partnerle işbirliği içinde çalışabilir veya diğer oyuncuların faaliyetlerini denetleyebilir. Çok oyunculu oyunlar, oyuncuların diğer kişilerle ortaklık veya rekabet içinde etkileşim kurmasına izin vererek onlara tek oyunculu oyunlarda olmayan sosyal iletişimi sağlar.

Video oyunu, bilgisayar veya oyun konsolu gibi görüntü sinyali gönderen bir video ile görsel bir kullanıcı arayüzü kullanılarak oynanan oyun türü.

<span class="mw-page-title-main">Steam</span> çevrimiçi içerik sunan, dijital dağıtım ve hak yönetimi platformu

Steam, Valve Corporation tarafından geliştirilen, bir dijital dağıtım, dijital hak yönetimi, çok oyunculu oynanış ve iletişim sunan platformdur. Oyunların geniş çapta dağıtımı ve onlarla ilgili çoklu ortamların tamamen internet üzerinden yayılımı için kullanılmaktadır. Pek çok oyun, eklenti paketi, yazılım, video ve oyunlar ile ilgili programların satışı Steam üzerinden yapılmakta ve bu sayede bilgisayara doğrudan çevrimiçi olarak indirilebilmektedir. Ayrıca Steam, kullanım açısından performans sağlayan sistem tepsisi/sistem çekmecesi ve görev çubuğundaki pozisyonu ile benzerlerinden ayrılır.

<span class="mw-page-title-main">Outlook.com</span> Microsoftun 2012de tanıttığı bir e-posta servisi

Bu makale genel web postası hizmeti ile ilgilidir. İş web posta hizmeti için, Outlook Web'e bakın.

<i>Call of Duty: Black Ops III</i> 2015 video oyunu

Call of Duty: Black Ops III, Treyarch tarafından geliştirilen, Activision tarafından ise yayımcılığı yapılan birinci şahıs nişancı türünde bir video oyunudur. Oyunun senaryo bakımından serinin önceki iki oyunuyla alakası yoktur. Sadece oyunun Rise&Fall adlı bölümde Hendricks tarafından bir önceki oyundaki Raul Menendez'in adı geçer. Oyunun tam sürümü Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One için, sadece çok oyunculu oyun modunu destekleyen ve düşük kalite grafikli versiyonu ise PlayStation 3 ve Xbox 360 için çıkış yaptı. Oyun Call of Duty: Black Ops II'den 40 yıl sonra, 2065 yılında geçer. Oyunun 7. nesil konsollar için çıkartılan versiyonlarında hikâye modunun olmaması, sadece desteklenen çok oyunculu moddaki sayısız içerik eksikliği ve 8. nesil konsollar için çıkartılan versiyonlarla aralarındaki grafik farklılıkları yoğun tepki gördü.
2015'te en çok satış yapan video oyunu olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Apple Oyun Merkezi</span>

Apple Oyun Merkezi, Apple tarafından piyasaya sürülen bir çevrimiçi çok oyunculu sosyal oyun ağıdır. Kullanıcılara arkadaşlarını bir oyun oynamaya davet etmelerine, çerezlemeyle çok oyunculu bir oyuna başlamalarına, başarılarını takip etmelerine ve yüksek puanlarını bir lider puanıyla karşılaştırmalarına olanak tanır. Oyun Merkezi, başlangıçta 8 Nisan 2010 tarihinde duyurulmuş ve Kasım ayında iOS 4.2 ile iPad için iOS 4.1 ile 8 Eylül'de piyasaya sürülmüş ve halka açılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">MSN Oyunlar</span>

MSN Oyunlar, tek oyunculu ve çok oyunculu çevrimiçi oyunları yanı sıra, PC indirme oyunlarıyla rahat oyun web sitesidir. Oyunların, ücretsiz çevrimiçi sürümleri, deneme sürümleri ve tam özellikli ödemeli oynamak sürümleri mevcuttur.

<span class="mw-page-title-main">MSN QnA</span>

MSN QnA Microsoft'un MSN grup hizmetlerinin bir parçası olan soru-cevap servisiydi. Hizmet biraz Google Cevaplar'a benzer, ancak Yahoo! Cevaplar işlevine daha yakındır. Kullanıcılar, sorular sorabilir, bunları konuyla etiketleyebilir ve diğer kullanıcıların sorularını cevaplandırmak için puan ve itibar kazanabilir.

N-Gage Nokia'nın S60 (Symbian) üzerinde çalışan birçok Nokia akıllı telefonunda bulunan bir mobil oyun platformuydu. N-Gage çevrimiçi ve sosyal özellikler içeren bir uygulamaya 3D grafiklerle çok sayıda oyun sağladı. Başarılı olan orijinal 2003 N-Gage oyun cihazından adını alıyor. N-Gage platformu aşağıdakilerle uyumludur: Nokia N78, N79, N81, N81 8GB, N82, N85, N86, N86 8 MP, N95, N95 8GB, N96, N97, Nokia 5320 XpressMusic, 5630 XpressMusic, 5730 XpressMusic, Nokia 6210 Navigator, 6710 Navigator, 6720 Classic, E52, E55 ve E75. Hafıza sorunları nedeniyle Şubat 2008'de yapılan bir röportajda Nokia N73, N93 ve N93i'ye verilen destek iptal edildi.

<i>Başlat: Ready Player One</i> 2018 yapımı Steven Spielberg filmi

Başlat: Ready Player One, yönetmenliği Steven Spielberg tarafından gerçekleştirilen ve Ernest Cline'nin aynı isimli romanından uyarlanan 2018 çıkışlı Amerikan yapımı bilimkurgu macera filmidir. Filmin başrollerinde Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Lena Waithe, Simon Pegg, Hannah John-Kamen ve Mark Rylance yer alır.

Bu, web portali MSN'nin ve Microsoft'un İnternet servislerinin topladığı servislerin bir listesidir:

Nintendo 3DS sistem yazılımı, Nintendo, Nintendo IRD, Nintendo SPD, Nintendo SDD tarafından yaratılan, Nintendo 3DS video oyun konsolları ailesinde bulunan bir dizi güncellenebilir ürün yazılımı sürümü ve yazılımıdır. Nintendo DSi sistem yazılımının ardılıdır. Sistemin İnternet bağlantısı üzerinden indirilen güncellemeler, Nintendo'nun özellikler ve yazılım ekleyip kaldırmasına izin verir. Tüm güncellemeler ayrıca önceki güncellemelerdeki tüm değişiklikleri de içerir.

<span class="mw-page-title-main">PlayStation Home</span>

PlayStation Home, Sony Interactive Entertainment, Loot Interactive, Virtuos ve SIE London Studio (PSN) tarafından PlayStation Network'teki (PSN) PlayStation 3 (PS3) için geliştirilen sanal bir 3D sosyal ağ platformuydu. PS3'ün XrossMediaBar'ından (XMB) erişilebilir. Üyelik ücretsiz ancak bir PSN hesabı gerekiyordu. Yüklemenin ardından kullanıcılar, Home için ne kadar sabit disk alanı ayırmak istediklerini seçebilirler. Hizmetin gelişimi 2005 yılının başlarında başladı ve 11 Aralık 2008'de açık bir beta olarak başlatıldı. Home, 31 Mart 2015'te kapanana kadar sürekli bir beta olarak kaldı. Home, kullanıcıların gerçekçi bir şekilde tımar edilebilecekleri özel bir avatar yaratmalarına izin verdi. Her avatarın kullanıcılarına ücretsiz, satın alınan veya kazanılan eşyalarla dekore edebileceği kişisel bir daire verildi. Kullanıcılar, Sony ve ortakları tarafından sıkça güncellenen Home dünyasında seyahat edebilir. Teşhir, eğlence, reklam ve ağ için kamusal alanlar yaratıldı. Hizmetin ana reklam formları arasında boşluklar, video ekranları, posterler ve mini oyunlar yer alıyor. Bunda ayrıca birçok tek ve çok oyunculu mini oyun yer aldı ve bazıları oyunculara ödül verilen çeşitli özel etkinliklere ev sahipliği yaptı. Kullanıcılar avatarlarını veya dairelerini daha da özelleştirmek için kazanılan eşyaları kullanabilirler.

<span class="mw-page-title-main">Kelime bulma oyunu</span> karışık harf tablosunda istenen kelimelerin bulunmaya çalıştığı bir oyun türüdür

Kelime arama, kelime avı gibi isimlerle de bilinen kelime bulma oyunu genellikle kare veya dikdörtgen şekle sahip bir ızgaraya yerleştirilen belirli bazı kelimelerin harflerinden oluşur. Bu bulmacanın amacı kutu içine yerleştirilen gizli kelimeleri bulmak ve işaretlemektir. Kelimeler yatay, dikey veya çapraz olarak yerleştirilmiş olabilir. Çoğunlukla gizlenmiş kelimelerin listesi oyuncuya sağlanır ancak daha zorlu bulmacalarda kelimelerin hangileri olduğunu bulma işi de oyuncuya bırakılabilir. Kelime oyunlarının birçoğu, tüm gizli kelimelerin birbiriyle ilişkili olmasını sağlayan bir temaya sahiptir. Bu tür bulmacalar pek çok ülkede epey popülerdir ve gazetelerin eklerinde yer bulabildiği gibi tamamen onlara adanmış bulmaca dergileri de vardır. Bazı öğretmenler kelime aramayı, genç beyinlerin yeni kelimeleri yoğun bir biçimde bulmaca içinde arayarak öğrenmeleri için eğitim aracı olarak kullanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Club Penguin (franchise)</span>

Club Penguin, 2017'de sona eren çevrimiçi devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunu (MMO) Club Penguin'in piyasaya sürülmesiyle 2005 yılında oluşturulan bir Disney franchise'ıydı. Club Penguin çeşitli konsol video oyunlarına, kitaplara ve televizyon programlarına ilham verdi. Oyunun yerini, mobil ve masaüstünde yayınlanan ve 2018'de sonlandırılan Club Penguin Island adlı halefi aldı ve franchise etkin bir şekilde sona erdi.

<span class="mw-page-title-main">Kahoot!</span> Öğretici Test Oyunu

Kahoot!, eğitim kurumlarında eğitim teknolojisi olarak kullanılan öğrenme tabanlı bir test oyunudur. Oyunlar (kahootlar) bir web tarayıcısı veya Kahoot uygulaması aracılığıyla erişilebilen, kullanıcı tarafından oluşturulmuş çoktan seçmeli sınavlardır.

<i>Wordle</i> 2021 kelime tahmin oyunu

Wordle, daha önce Place ve The Button for Reddit sosyal deneylerini yaratan bir programcı olan Josh Wardle tarafından geliştirilen web tabanlı bir kelime oyunudur. Oyuncular altı denemede beş harfli bir kelimeyi tahmin etmeye çalışırlar; Her tahmin için renkli karolar şeklinde geri bildirim verilir ve oyunculara hangi harflerin doğru konumda ve hangilerinin cevap kelimesinin diğer konumlarında olduğu bildirilir. Mekanik, Mastermind gibi oyunlardakilere benzer, ancak Wordle her tahminde tam olarak hangi harflerin doğru olduğunu belirtir. Her gün ve herkes için aynı olan belirli bir cevap kelimesi vardır.

<span class="mw-page-title-main">Foxhole (video oyunu)</span>

Foxhole, merkezi Toronto, Ontario'da bulunan Kanadalı video oyun şirketi Siege Camp tarafından geliştirilen ve yayınlanan, oyuncuların işbirliğine dayalı bir sanal alan, çok oyunculu, aksiyon-strateji video oyunudur. Oyun, yukarıdan aşağıya bir görünüme sahip geleneksel bir gerçek zamanlı strateji video oyununa çok benzeyen bir aksonometrik projeksiyon perspektifi kullanan oyun motoru Unreal Engine 4'ü kullanmaktadır. Foxhole'un ortamı "20. yüzyılın başlarındaki savaştan esinlenmiştir". Oyun, kullanıcının iki gruptan birine asker olarak katılmasına, kaynakları ve malzemeleri toplayarak, üreterek ve naklederek, savaşta insan gücü ve araçlar sağlayarak ve tahkimatlar inşa edip yöneterek kalıcı bir savaşa katkıda bulunma seçeneğine sahip olmasına izin verir. Karşı tarafı yok etme nihai hedeftir. Oyun, 28 Eylül 2022'de Steam'da yayınlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Kriptogram</span> Kısa bir şifreli metin parçasından oluşan bulmaca türü

Bir kriptogram, kısa bir şifrelenmiş metin parçasından oluşan bir bulmaca türüdür. Genellikle metni şifrelemek için kullanılan şifre, kriptogramın elle çözülebileceği kadar basittir. Her harfin farklı bir harf veya sayı ile değiştirildiği ikame şifresi sıklıkla kullanılır. Bulmacayı çözmek için orijinal harfleri kurtarmak gerekir. Bir zamanlar daha ciddi uygulamalarda kullanılmış olsalar da, artık çoğunlukla gazete ve dergilerde eğlence amaçlı basılmaktadırlar.