
Buenos Aires, resmî olarak Buenos Aires Özerk Şehri, Arjantin'in başkenti ve en büyük şehridir. Güney yarımkürenin Paris'i olarak da bilinen şehir, Güney Amerika kıtasının güneydoğu kıyısında, Río de la Plata'nın halicinin batı kıyısında yer almaktadır. "Buenos Aires", Türkçeye "güzel rüzgarlar" veya "güzel hava" olarak çevrilebilirse de, şehrin adı 16. yüzyıldaki kurucularının verdiği orijinal ad olan "Real de Nuestra Señora Santa Maria del Buen Ayre"ye dayanmaktadır. Bu adı Sardunya'daki Bonaria Madonna'dan almıştır. Aynı zamanda birkaç Buenos Aires eyaleti semtini de içeren Büyük Buenos Aires yerleşim bölgesi, yaklaşık 15,6 milyonluk nüfusuyla Amerika'nın en kalabalık beşinci metropol bölgesini oluşturmaktadır.

Arjantin, resmî adıyla Arjantin Cumhuriyeti, topraklarının büyük bölümü Güney Amerika kıtasının güneyini kaplayan Güney Konisi’nde yer alan ülke. Arjantin 2.791.810 kilometrekare (1.077.924 sq mi)'lik toplam yüzölçümü ile Güney Amerika'da ikinci, dünyada ise en büyük sekizinci ülkedir. Kuzeyde Bolivya ve Paraguay, kuzeydoğuda Brezilya, batıda Şili, doğuda ise Uruguay komşusudur. Güneyini Drake Boğazı, batısını And Dağları ve doğusunu Atlas Okyanusu çevreler.

Milliyet, Demirören Holding'in sahibi olduğu günlük gazetedir.

Hürriyet, Türkiye'de yayımlanan günlük gazete. 1 Mayıs 1948 tarihinde Sedat Simavi tarafından kurulmuş olup, günümüzde Demirören Holding bünyesinde bulunmaktadır.

Rosario Arjantin'in Santa Fe eyaletinin en büyük, Buenos Aires ve Córdoba'dan sonra Arjantin'in üçüncü en büyük şehridir. Buenos Aires'in 285 km. kuzeybatısında ve Paraná Nehrinin batı kıyısında yer almaktadır. 2001 sayımına göre şehirde 910.000 kişi yaşamaktadır.

Buenos Aires Üniversitesi, Arjantin'deki en büyük üniversite. 12 Ağustos 1821'de Buenos Aires şehrinde kurulmuştur. Buenos Aires üniversitesinde 28.490 doçent ders vermekte olup bünyesinde 13 fakültesi, 6 hastanesi, 10 müzesi, 8 bölgesel üniversite merkezi, 2 kültür merkezi ve üç lisesi bulunmaktadır. Liselerinin adları şöyledir: Colegio Nacional de Buenos Aires, Escuela Superior de Comercio Carlos Pellegrini ve Instituto Libre de Segunda Enseñanza.

The Buenos Aires Herald; Buenos Aires, Arjantin'de 1876-2017 yılları arasında İngilizce yayınlanan günlük/haftalık gazete. Gazete, Latin Amerika'nın en eski ve tek günlük İngilizce yayınlanan gazetesi idi.

Arjantin Dış Borç Müzesi, 28 Nisan 2005 tarihinde Buenos Aires, Arjantin'de açılmıştır. Müze dış borçlanmanın tehlikelerine dikkat çekilmek amacıyla açıldı. Arjantin'de yaşanan ekonomik krizlerle birlikte 2001 yılında isyanlar çıkmış, pek çok mağaza ve market yağmalanmıştı. Bu dönemde 100 milyar dolarla Arjantin'in dış borcu tarihin en yüksek seviyesine çıktı.

Haberturk.com, 1999 yılının Kasım ayında Türkçe olarak yayın hayatına başlamış ve internet üzerinden güncel haber kaynağı olarak faaliyet gösteren ilk web sitesidir. Ufuk Güldemir tarafından kurulmuştur. Alexa verilerine göre dünya üzerinde en çok ziyaret edilen 1399., Türkiye'de ise en çok ziyaret edilen 29. web sitesidir.

Amelia Bence, Arjantinli aktris.

Arjantin sineması, Arjantin'deki film endüstrisine dayanmaktadır. Arjantin sineması, Arjantin ulusunda veya Arjantinli film yapımcıları tarafından yurt dışında yapılan film ve yaratıcı film sanatını da içermektedir.

Julio Argentino Roca, Arjantin devlet başkanlığı görevinde bulunmuş siyasetçi ve general. 2 Ekim 1880 ile 12 Ekim 1886 ve 12 Ekim 1898 ile 12 Ekim 1904 yılları arasında iki kez Arjantin'in devlet başkanıydı. 80 Kuşağı'nın önde gelen temsicilerindendi. Arjantin Patagonyası'ndaki yeni kurulan yerleşim birimlerini yerlilerden koruma amaçlı Çöl Harekâtı'nı idare etti. Devlet başkanlığında inşa ettiği merkezi devlette birçok altyapı ve ulaşım yatırımları tesis etti. Ülke ekonomisinde de gelişmeler görülürken İngiliz yatırımları kayda değer bir artış gösterdi. Roca modern Arjantin'in kurucuları arasında sayılmaktadır. Ülkede sınırları Patagonya’ya kadar genişleten güçlü ve milli bir lider olarak görüldü. 19 Ekim 1941 başkent Buenos Aires'ta Julio Argentino Roca Anıtı yapıldı. Karizmatik etkisi süreç içerisinde değişimlere uğrayarak birbirine zıt şekillerde yorumlandı.

Fernando Ezequiel 'Pino' Solanas Arjantinli film yönetmeni, senaryo yazarı ve politikacı. La hora de los hornos (1968), Tangos: el exilio de Gardel (1985), Sur (Güney) (1988), El viaje (1992), La nube (1998) ve Memoria del saqueo (2004) filmleri ile tanınır. Altı yıl süreyle Buenos Aires Ulusal Senatörü oldu.
Mauricio Goldfarb ya da Mauro Viale, Arjantinli gazeteci ve televizyon sunucusu.

José Juan Bautista Pampuro, Arjantinli siyasetçi ve fizikçi.

José Antonio Yudica, Arjantinli eski profesyonel futbolcu ve teknik direktör.

Carlos María García Cambón, Arjantinli profesyonel futbolcu ve teknik direktör.

Lidia Elsa Satragno ya da Pinky, Arjantinli aktris ve siyasetçi.

Camila Porro Perissé, Arjantinli aktris ve kabare sanatçısı.

Diana Beatriz Conti, Arjantinli kadın hukukçu ve siyasetçi.