7 Aralık, Miladi takvime göre yılın 341. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 24 gün vardır.

Köstence, Romanya'nın Dobruca bölgesinde, Karadeniz kıyısındaki en büyük liman şehri.

Bükreş, Romanya'nın başkentidir. Romanya Ovasının ortasında, Tuna Nehri'nin bir kolu olan Dâmbovița'nın kıyısında kurulmuştur. Nüfusu 2,1 milyon civarındadır (2016).

Robert Schumann Almanya’daki Romantik hareketin öncülerinden birisi olan Alman besteci ve müzik eleştirmendir.

Verda Erman, Türk piyanist.

Liga I, Romanya'nın en üst seviyedeki futbol ligidir. Bu lig 1909 yılında kurulmuştur ve ilk sezonu da 1909-1910 sezonudur. 1932 yılına kadar play-off maçları usulüyle oynandı. 2006-2007 sezonundan önce Divizia A ismiyle anılıyordu ama bu ismin koruma altına alındığı ortaya çıkınca ligin ismi zorunlu olarak değiştirildi. Liga I maçları Kanal D Romanya TV'de yayınlanmaktadır. 2016 yılından beri play-off maçları oynanıyor.

Petre Dumitrescu, II. Dünya Savaşı esnasında Doğu Cephesinde Sovyetler Birliği'ne karşı Romanya 3. Ordusuna komuta eden Rumen Üst-orgeneral.

Vevey, İsviçre'deki Vaud kantonunda 18,364 kişi nüfuslu bir şehirdir. Cenevre Gölü'nün kuzey kıyısında yer alır. Burası İsviçre'nin Fransızca konuşan bölgesi içerisindedir.
National Bükreş, FC Progresul București, Progresul București veya kısaca Progresul olarak bilinen, Romanya'nın Bükreş merkezli futbol kulüplerinden biriydi. Takım Liga II'de mücadele etmektedir. Bükreş'in üç büyük takımı da ile girdiği mücadelede bir miktar geride kalsa da, başarılı sonuçlara imza atmıştır.

Elena Gheorghe, Rumen şarkıcı. 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Romanya'yı "The Balkan Girls" adlı şarkıyla temsil etmiştir.

Romanya Krallığı, 1881 ile 1947 yılları arası varlığını sürdürmüş eski bir parlamenter monarşik Rumen devletidir. Devlet 26 Mart 1881 tarihinde ilan edilmiştir. I. Carol da Romanya'nın ilk kralı olarak Sinaia Peleş Sarayında taç giymiştir. I. Carol ise Alman Hohenzollern Hanedanı'ndan gelmektedir ve önceki adı Prens Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig 'dir. Romanya Krallığı, 1913 yılında Bulgaristan'a karşı diğer Balkan ülkeleriyle birleşerek II. Balkan Savaşı'na katılmıştır. Sonuç olarak Güney Dobruca'yı Bulgaristan'dan almıştır. Ancak I. Dünya Savaşı'nda Almanya'ya yenilmiş, Romanya toprakları işgal edilmiş ve Almanya ile barış imzalamak zorunda kalmıştır. Ancak savaşın sonunda Almanya, İtilaf Devletleri'ne yenilince Romanya'nın şansı tekrar değişmiş, Versailles Barış Antlaşması'nda Bukovina ve Transilvanya'yı elde etmiştir. II. Dünya Savaşı'nda Romanya, Ion Antonescu önderliğinde Mihverler'in yanında savaşa girdi. Bu seferki sonuç çok farklı oldu, Romanya savaşı kaybetti. Ion Antonescu'nun diktatörlüğü yıkıldı. 1947 yılında Sovyet güçlerinin de etkisiyle ve desteğiyle komünist yönetim başa geçti ve Romanya Halk Cumhuriyeti kuruldu.

Bahri Altıntabak, Türk eski millî futbolcudur.

Lazare Lévy, Fransız piyanist, orgcu, besteci ve öğretmendir.

Alfred Denis Cortot, Fransız-İsviçreli piyanist ve orkestra şefi. 20. yüzyılın en tanınmış klasik müzikçilerinden olan Cortot, başta Chopin ve Schumann olmak üzere, özellikle Romantik dönem piyano eserlerine yönelik şiirsel iç görüsüyle öne çıktı.

İsveç yarışmaya, yarışmanın ilk yılından beri 2003 yılından beri katılıyor. Bu zamana kadar en iyi derecesini Romanya'nın başkenti olan Bükreş'te yapılan 2006 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışmasında Molly'in seslendirmiş olduğu Det finaste någon kan få adlı şarkıyla 3. olarak aldı. En kötü derecesini 2003 ve 2004'te 15. olarak aldı.

Romanya, Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'na yedi kez katılmıştır. İlk kez 2003'te katılmıştır ve 10. olmuştur. En iyi derecesini 2004'te 4.'lükle Noni Răzvan Ene'nin "Iţi mulţumesc" şarkısıyla almıştır.
Luminița Anghel, Rumen şarkıcıdır.

Maria Vicol, Rumen eskrimci. İlk ve en büyük başarısı 1960'ta Roma'da Yaz Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazandı.

Gheorghe Țițeica , Rumen matematikçi.

Monica Anghel, Rumen şarkıcıdır. Monica 2002 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Romanya'yı Marcel Pavel ile birlikte "Tell Me Why" adlı şarkıyla temsil etmiştir. Yarışmada 9. olmuştur.