İçeriğe atla

Cihat İren

Cihat İren, (1914 - 19 Kasım 2001), Türk ekonomist.

Galatasaray ve Mülkiye mezundur. Maliye Bakanlığı'nda çalışmaya başlamış oradan lisansüstü öğrenim için Almanya ve İsviçre'ye gönderilmiştir. İki ayrı üniversitede İşletme ekonomisi üzerinde ihtisas yapmış, Ekonomi Doktoru olmuştur. Ticaret Bakanlığı Müsteşarı iken 27 Mayıs Darbesi'nden sonra Ticaret Bakanı olmuştur.[1]

Kaynakça

  1. ^ "Dr. Cihat İren!". turkiyegazetesi.com.tr. 26 Kasım 2001. 11 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2014. 
Siyasi görevi
Önce gelen:
Hayrettin Erkmen
(Ekonomi ve Ticaret Bakanı olarak)
Türkiye Ticaret Bakanı
30 Mayıs 1960 - 27 Ağustos 1960
Sonra gelen:
Mehmet Baydur

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Sosyal Sigortalar Kurumu</span> Türkiyede bir devlet kurumu (1946–2006)

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı bir sosyal güvenlik kurumuydu. 16 Mayıs 2006 tarihinde kabul edilen 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumuna devir olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Rüştü Kazım Yücelen</span> Türk siyasetçi

Rüştü Kazım Yücelen Türk siyasetçi, eski içişleri bakanıdır.

Mustafa Cihat Baban, Türk gazeteci ve siyasetçi.

Türkiye, İsrail'in başkenti Kudüs'te gerçekleştirilen 1979 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamış ve şarkısını, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) tarafından düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali isimli ulusal final doğrultusunda Maria Rita Epik & 21. Peron tarafından seslendirilen "Seviyorum" olarak belirlemişti. Nitekim TRT, 1979 yılının Mart ayının başlarında ülkenin yarışmadan çekildiğini bildirdi.

Abdullah Dilaver Argun, Türk bürokrat.

<span class="mw-page-title-main">Cihat Arslan</span> Türk futbolcu

Cihat Arslan, Türk eski futbolcu ve teknik direktör. 1988-1990 arasında, zamanın 2. Lig takımı Ayvalıkgücü'nde profesyonel olmuştur. Karşıyaka ve Galatasaray'ın eski futbolcularındandır. Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlüğe başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Jean-Pierre Raffarin</span> 94. Fransa başbakanı

Jean-Pierre Raffarin, Fransız siyasetçidir. 2002 yılından 2005 yılına kadar Fransa Cumhuriyeti Başbakanı olmuştur.

Cihat Erbil, Türk futbolcu ve teknik direktör. 15 Ağustos 2011 tarihinde İstanbul'da 65 yaşında öldü. Cenazesi 16 Ağustos 2011'de Fenerbahçe Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra kabri Karacaahmet Mezarlığında defnedildi.

Tahsin Burcuoğlu,, Türk diplomat.

Hervé de Charette Fransız siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Mehmet Haluk Ilıcak</span>

Mehmet Haluk Ilıcak AB Bakanlığı Müsteşarı, Türk büyükelçi.

<span class="mw-page-title-main">İrem Derici</span> Türk şarkıcı

İrem Derici, Türk şarkıcı. 2010'ların başından itibaren "Zorun Ne Sevgilim", "Kalbimin Tek Sahibine" ve "Dantel" gibi hit şarkılarla Türkiye'de tanınır hâle geldi.

<span class="mw-page-title-main">Benoît Hamon</span> Fransız siyasetçi (d. 1967)

Benoît Hamon Fransa eski Milli Eğitim Bakanı ve sosyalist siyasetçidir.

Hüseyin Avni Botsalı Türk büyükelçi.

Kemal Madenoğlu, Büyükelçi, bürokrat ve planlamacı. 2014-2016 yılları arasında Başbakanlık müsteşarlığı, 2009-2011 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatı müsteşarlığı, 2011-2014 yılları arasında Kalkınma Bakanlığı müsteşarlığı görevlerini yürütmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Murad Medelsi</span> Cezayirli siyasetçi

Murad Medelsi, Cezayir Anayasa Konseyi Başkanı, eski Dışişleri Bakanı.

<span class="mw-page-title-main">Renato Ruggiero</span> İtalyan diplomat (1930-2013)

Renato Ruggiero, İtalyan diplomat ve eski bakan.

Cihat, bir erkek ismi, şu anlamlara gelebilir:

<span class="mw-page-title-main">Çin-Gürcistan ilişkileri</span>

Çin-Gürcistan ilişkileri, Çin ile Gürcistan arasındaki hem tarihî hem de günümüzdeki ilişkileri kapsar. Çin Halk Cumhuriyeti ile Gürcistan devletleri 9 Haziran 1992 tarihinde diplomatik ilişkiler kurdular. Bu zamandan beri iki ülke arasındaki ilişkiler giderek ilerlemiş ve ağırlıklı olarak ekonomik işbirliğine odaklanmıştır. Tiflis'te Çin'in bir büyükelçiliği ve Pekin'de Gürcistan'ın bir büyükelçiliği vardır. 2017 yılında Çin, Gürcistan'ın en büyük dördüncü ticaret ortağı ve Gürcü şarabının en büyük ikinci pazarı konumundaydı. Gürcistan "Tek Çin politikası" konusunda taahhüt göstermiştir ve Çin Cumhuriyeti'ni (Tayvan) tanımamaya ek olarak Çin Cumhuriyeti pasaportunu geçerli bir giriş belgesi olarak da tanımamaktadır. Çin ise Abhazya ile Güney Osetya devletlerini tanımayı reddederek Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne destek göstermiştir.

<span class="mw-page-title-main">Nijer-Türkiye ilişkileri</span>

Nijer-Türkiye ilişkileri, Nijer ile Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir.