İçeriğe atla

CiNii

CiNii
OluşturanUlusal Bilişim Enstitüsü (Japonya)
URLhttps://cir.nii.ac.jp/
Site türüBibliyografik veritabanı
Kuruluş tarihi2005
Kullanılabilir dil(ler)Japonca, İngilizce

CiNii (/ˈsn/) Japon kütüphanelerindeki Japonca eserleri ve Japonya'da yayımlanan İngilizce eserleri içeren bir bibliyografik veritabanıdır. Veritabanı Nisan 2005'te kurulmuştur ve Ulusal Bilişim Enstitüsü tarafından yönetilmektedir.[1][2]

Veritabanı, 3.600'den fazla yayın, 22 milyondan fazla makale içermektedir.[3] 2012'de bir ayda 2,2 milyon kişi veritabanını kullandı, bununla beraber 30 milyondan fazla kere içeriklere erişim sağlandı.[4] Japonya'daki en büyük ve en kapsamlı veritabanıdır.[5]

Veritabanı tanımlayıcıları

Veritabanı, dergi ve makalelerin her birine NII Makale Kimliği (NAID) atar.[4] Kitaplar için ise farklı bir tanımlayıcı olan NII Alıntı Kimliği (NCID veya 書誌ID) diğer adıyla NACSIS-CAT Kayıt Kimliği kullanılır.

NCID örnekleri

  • NCID BA04004867 for the 1951 Little, Brown edition and of The Catcher in the Rye
  • NCID BB17611495 for the 2010 Penguin edition of The Catcher in the Rye
  • NCID BA36680090 for a 1952 edition of Kiken na nenrei (危険な年齢), NCID BN01880084 for a 1964 edition of Rai-mugi batake de tsukamaete (ライ麦畑でつかまえて), and NCID BA61718322 for a 2003 edition of Kyatchā in za rai (キャッチャー・イン・ザ・ライ), all three being Japanese translations of The Catcher in the Rye
  • NCID BB13715590 for a 1997 edition of Mai tian li de shou wang zhe (麦田里的守望者), a Chinese translation of The Catcher in the Rye.

Kaynakça

  1. ^ 大向一輝 (Ohmukai, Ikki) (2009). "学術情報プラットフォームとしてのCiNii". Current Awareness (301). 11 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2022. 
  2. ^ "About CiNii". CiNii. 4 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2014. 
  3. ^ "titlelist_els.tsv". CiNii. 15 Şubat 2014. 27 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2014. 
  4. ^ a b 一輝, 大向 (2012). "CiNii Articlesのシステムデザインとデータモデル(データベース構築の今)". 情報の科学と技術 (Japonca). 62 (11): 473-477. doi:10.18919/jkg.62.11_473. 15 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2022. 
  5. ^ 日詰梨恵 (Hizume, Rie) (2010). "CiNii 収録率から見たわが国の学術情報電子化の現状:人文学4領域を対象に". 中部図書館情報学会誌. 50: 19-35. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">J. D. Salinger</span> Amerikalı yazar (1919 – 2010)

Jerome David Salinger ya da J. D. Salinger,, 1951 tarihli Çavdar Tarlasında Çocuklar başlıklı romanıyla ve münzevi yaşam tarzıyla tanınan Amerikalı yazar. Yayımlanmış son eseri 1965 tarihlidir ve son röportajını da 1980'de vermiştir.

<span class="mw-page-title-main">Toshio Suzuki</span>

Toshio Suzuki , japon animasyon şirketi Studio Ghibli'nin baş yapımcısı ve kurucu ortaklarındandır. Ayrıca 2005-2008 yılları arasında şirketin yöneticiliğini yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Morioka</span>

Morioka, Japonya'nın Iwate prefektörlüğünün merkezi ve en büyük şehridir. Yüzölçümü 886,47 km² olan şehrin nüfusu 1 Şubat 2021 tarihi itibarı ile tahmini nüfusu 290.700'dür ve nüfus yoğunluğu kilometrekarede 328'dir.

Savunma İstihbarat Genel Merkezi Japon Savunma Bakanlığı'nın yetkisi altında olan Japon hükûmetinin resmî sinyal istihbarat ajansıdır. Şu anda Amerikan Savunma İstihbarat Ajansı'ndan sonra modellenmiştir, kuruluşu ve yapısı ile büyük Japon istihbarat kurumlarından biridir.

<span class="mw-page-title-main">Sekai no Owari</span> Japon pop-rock müzik grubu

SEKAI NO OWARI Tokyo'da kurulmuş Japon Pop-Rock grubu. 2007 yılında dört kişi ile kurulmuştur. Üyeleri: Nakajin (Lider), Fukase, Saori ve DJ Love'dır.

Japonya'daki Kürtler, Japonya'da yaşayan Kürtleri tarif etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Japonya imparatoru</span> Japonyanın devlet başkanı

Japonya imparatoru, Japonya İmparatorluk Ailesi'nin başı ve Japonya'nın sembolik hükümdarıdır. İmparator, Japonya Anayasası'na göre "ülkenin ve halkın birliğinin sembolü" olup aynı zamanda tarihsel olarak Şinto dininin de en yüksek otoritesidir.

<span class="mw-page-title-main">Kyoto Animation</span> Japon animasyon stüdyosu

Kyoto Animation Co., Ltd. veya KyoAni (京アニ), Japonya merkezli bir animasyon stüdyosudur. Şirket, 1981 yılında Hideaki ve Yoko Hatta tarafından kurulmuş olup özellikle Suzumiya Haruhi no Yūutsu, Lucky Star, Clannad, K-On!, Free!, Hibike! Euphonium, Sessizliğin Sesi ve Violet Evergarden gibi yapımları ile bilinmektedir. Şirketin merkezi Uji kentinde yer almaktadır.

<i>To Aru Majutsu no Index</i>

To Aru Majutsu no Index, Kazuma Kamachi tarafından yazılan bir light novel serisidir. Seri, ASCII Media Works tarafından Nisan 2004-Ekim 2010 tarihleri arasında Dengeki Bunko baskısı altında yayınlandı. Serinin hikâyesi doğaüstü yeteneklerin var olduğu bir dünyada kuruludur. Light noveller, Index City'de Index adında bir İngiliz rahibe ile karşılaşan alışılmadık yetenekleri olan ve akademi şehrinde genç bir lise öğrencisi Tōma Kamijō'ya odaklanmaktadır. Index ile kabiliyeti ve ilişkisi, arkasındaki sırları keşfetmek isteyen diğer sihirbazlar ve hakemler için tehlikeli olduğunu kanıtlıyor. Chuya Kogino tarafından yazılan manga uyarlaması ise Mayıs 2007 tarihinden bu yana Square Enix'in Monthly Shōnen Gangan dergisinde yayınlanmaktadır. J.C.Staff tarafından hazırlanan anime uyarlaması ise 2008-2011 yılları arasında iki sezon halinde yayınlandı. Manganın anime filmi uyarlaması olan To Aru Majutsu no Index: Endyumion no Kiseki ise 23 Şubat 2013 tarihinde gösterime girdi. Üçüncü sezonu ise 2018 yılında yayınlanmaya başlandı.

Alan Shirahama, EXILE üyesi ve aynı zamanda Japon erkek dans ve müzik grubu GENERATIONS from EXILE TRIBE'nin lideridir. Performansçı, oyuncu ve DJ olarak kariyerine devam etmektedir.

<i>Thank U, Next</i> Ariana Grandenin 5. Stüdyo Albümü

Thank U, Next, Amerikalı şarkıcı Ariana Grande'nin 8 Şubat 2019 tarihinde Republic Records tarafından yayınlanan 5. stüdyo albümüdür. Grande, önceki stüdyo albümü Sweetener'ın yayımlanmasının ardından aynı yılın Ocak ayında Tommy Brown, Max Martin, Ilya Salmanzadeh ve Andrew "Pop" Wansel gibi söz yazarları ve yapımcıları içeren yeni bir albüm üzerine çalışmaya başladı. Albüm, Grande'nin eski erkek arkadaşı Mac Miller'ın ölümü ve nişanlısı Pete Davidson'dan ayrılması gibi kişisel sorunlarının tam ortasında doğdu.

Billboard Japonya, ABD merkezli müzik dergisi Billboard'un kardeş kuruluşudur. Japonya'da Billboard markası adına çalışmaktadır. www.billboard-japan.com web sitesini ve ülkede bulunan "Billboard Live" markalı müzik kulüplerini yönetir.

Jōmonlar Jōmon döneminde Japon Takımadalarında yaşamış halkların jenerik adıdır. Günümüzde Japon tarihçilerin çoğu Jōmon'ların hamojen bir grup olmadığını ve farklı gruplardan oluştuğunu düşünmektedir. 2016'da yapılmış bir araştırmaya göre, Japonların genetiğinin ortalama %15'i Jōmonlardan gelmektedir. Bu araştırmada Jōmon genetiğini temsilen Rebun Adası'ndaki Funadomari arkeolojik sit alanında bulunan bir örneğin genetiği baz alınmıştır. Kuzey Japonya'nın yerli halklarından Ryukyulular ve Aynularda Japonlara kıyasla daha yüksek Jōmon genetiğine rastlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Gordon–Loeb modeli</span>

Gordon – Loeb modeli, bilgi güvenliğindeki optimum yatırım düzeyini analiz eden matematiksel bir ekonomik modeldir.

<span class="mw-page-title-main">Bibury Animation Studios</span> Japon animasyon stüdyosu

Bibury Animation Studios G.K., Japonya merkezli bir animasyon stüdyosudur. Şirket, 1 Mayıs 2017 tarihinde kurulmuştur. Şirketin merkezi Tokyo'nun Mitaka kentinde yer almaktadır.

Josee, Kaplan ve Balık yönetmenliğini Kotaro Tamura'nın yaptığı ve senaryosu Mado Nozaki tarafından yazılan 2016 yapımı bir Japon anime filmidir. Aynı isimli kısa hikâye dayanmakta olup Bones tarafından hazırlanmıştır. Film, Japonya'da 17 Eylül 2016 tarihinde ve dünyada Şubat ve Haziran 2017 tarihleri arasında yayınlandı.

<span class="mw-page-title-main">Cygames</span> Japon video oyun geliştiricisi

Cygames, Inc., Japonya merkezli bir video oyunu şirketidir. Şirket, 9 Mayıs 2011 tarihinde kurulmuş olup CyberAgent'ın yan kuruluşudur ve Mobage, iOS ve Android tabanlı mobil oyunlar hazırlamaktadır. Şirketin merkezi Tokyo'nun Shibuya semtinde yer almakta olup Osaka, Saga ve Seul'de bölümleri bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Japon zırhı</span>

Japon zırhı, Japonya'da özellikle samuraylar ve askerler tarafından kullanılan zırh türüdür. Bilim adamları, Japon zırhının ilk olarak 4. yüzyılda mezarlarda zırh ve temel miğferlerin keşfiyle ortaya çıktığı konusunda hemfikirdir. Kore üzerinden Çin'den geldikleri düşünülmektedir. Heian döneminde, benzersiz Japon samuray zırhı ō-yoroi ve dō-maru ortaya çıktı. Japon zırhı, dō olarak bilinen samuraylar tarafından giyilen, deri kayışlar ve hava koşullarına dayanıklı cila kullanılarak daha tanıdık vücut zırhı stiline dönüştü. Deri veya demir pullar da samuray zırhlarını inşa etmek için kullanıldı, deri ve nihayetinde bu zırhların bireysel pullarını birleştirmek için ipek dantel kullanıldı. 16. yüzyılda Japonya, Nanban ticareti olarak bilinecek olan dönemde Avrupa ile ticarete başladı. Bu, fitilli tüfeklerin ilk kez ithal edilişiydi ve yurtiçinde seri üretime geçtiğinden, samurayların daha hafif ve daha koruyucu zırhlara ihtiyacı vardı. Sonuç olarak, modern zırh anlamına gelen tosei-gusoku adı verilen yeni bir zırh tarzı ortaya çıktı. Edo döneminde ise samuraylar statülerinin bir sembolü olarak hem plaka hem de katmanlı zırh kullanmaya devam etti.

<span class="mw-page-title-main">DBLP</span>

DBLP, bilgisayar bilimi bibliyografya sitesidir. 1993'te Almanya'daki Universität Trier'de başlayarak, küçük bir HTML dosyaları koleksiyonundan büyüdü ve bir veritabanı ve mantık programlama bibliyografya sitesi barındıran bir organizasyon haline geldi. Kasım 2018'den bu yana DBLP, Schloss Dagstuhl – Leibniz-Zentrum für Informatik'in (LZI) bir şubesidir. DBLP, 1995'te yaklaşık 14.000 ve Temmuz 2016'da 3,66 milyon olan bilgisayar bilimi üzerine Aralık 2020'de 5,4 milyondan fazla dergi makalesi, konferans makalesi ve diğer yayın listeledi.. Bilgisayar bilimi ile ilgili tüm önemli dergiler izlenir. Birçok konferansın tutanakları da takip edilmektedir. İnternetteki üç sitede yansıtılır.

Japonya'da medya, Japonya'da basılı ve görsel medyayı ifade eder. Japonya'daki kitle iletişim araçları arasında çok sayıda televizyon ve radyo ağının yanı sıra gazete ve dergiler de bulunmaktadır. Televizyon ağları çoğunlukla mevcut radyo ağlarının sermaye yatırımlarına dayalı olarak kuruldu. Varyete şovları, dramalar ve haberler, Japon akşam programlarının büyük bir yüzdesini oluşturur.