İçeriğe atla

Chrysometa ura

Chrysometa ura
Korunma durumu
Değerlendirilmedi (IUCN 3.1)
Biyolojik sınıflandırma Bu sınıflandırmayı düzenle
Âlem:Animalia
Şube:Arthropoda
Alt şube:Chelicerata
Sınıf:Arachnida
Takım:Araneae
Familya:Tetragnathidae
Cins:Chrysometa
Tür: C. ura
İkili adlandırma
Chrysometa ura

Chrysometa ura, Chrysometa cinsine bağlı bir örümcek türüdür.[1]

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ "ITIS". 30 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2022. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Urla</span> İzmirin ilçesi

Urla, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin doğusunda Güzelbahçe ve Seferihisar, batısında Çeşme, kuzeybatısında Karaburun ve Ege Denizi, kuzeyinde İzmir Körfezi ve güneyinde Ege Denizi bulunmaktadır. Nüfusu TÜİK 2020 yılı verilerine göre 69.550'dir.

<span class="mw-page-title-main">Urduca</span> Pakistanın iki resmî dilinden biri

Urduca, Hindustani dilinin Pakistan'da kullanılan standart biçimine verilen isim. Pakistan'ın iki resmî dilinden biridir. Hindistan'ın bazı bölgelerinde de resmî dilidir. Hintçe ve Urdu Hindustani adlı dilin iki ayrı standart biçimi olarak kabul edilmekle beraber Urduca özellikle Pakistan ve Hindistan'ın kuzeyinde Müslümanların daha yoğun olduğu yerlerde konuşulmakta ve Hintçeye kıyasla daha fazla Farsça aktarma sözcük içermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Karantina Adası</span> İzmir, Türkiyede bir ada

Karantina Adası, İzmir'in Urla ilçesinde bulunan bir adadır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde bulaşıcı hastalıkla mücadelede kullanılan ada, adını Fransızların 1865'te yaptığı karantina tesislerinden almıştır. Kurulduğu döneme göre oldukça ileri bir teknoloji kullanarak oluşturulan bu tesisler, 1865-1869 yılları arasında karantina uygulamaları için yoğun olarak kullanılmış ve sonrasında Birinci Dünya Savaşı’nın sonuna kadar da faaliyet hâlinde olmuştur. Karantina Adası, dünyada ayakta kalmayı başarmış olan üç tahaffuzhane adasından biridir. Diğerleri; Amerika'daki Ellis Adası ve Hırvatistan Dubrovnik'teki Zupa Dubrovacka Adası'dır.

<span class="mw-page-title-main">Üçüncü Ur Hanedanı</span>

Üçüncü Ur Hanedanı, Üçüncü Ur Sülalesi, III. Ur Hanedanlığı ve benzeri isimlerle anılan, Mezopotamya'da bir dönem egemen olmuş, Ur kenti temelli Sümer hanedanıdır. Bundan dolayı “Yeni Sümer Devleti” olarak da tanımlanmaktadır. Kısa bir dönem boyunca bölgesel bir siyasi güç olmuştur. Hanedan kısaca Ur III veya III. Ur olarak da anılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Ursa Major (takımyıldız)</span>

Büyük Ayı takımyıldızı, kuzey gökyüzünde bulunan ve mitolojisi muhtemelen tarih öncesi dönemlere kadar uzanan bir takımyıldızdır. Latince adı "büyük ayı" anlamına gelir ve yakınındaki Küçük Ayı ile tezat oluşturur. Antik çağda, MS 2. yüzyılda Batlamyus tarafından Yunan, Mısır, Babil ve Asur astronomlarının önceki çalışmalarına dayanarak listelenen orijinal 48 takımyıldızdan biriydi. Bugün 88 modern takımyıldız arasında üçüncü en büyük takımyıldızdır.

<span class="mw-page-title-main">Urduca Vikipedi</span> Vikipedinin Urduca sürümü

Urduca Vikipedi Ocak 2004'te başlamış Vikipedi'nin Urdu dilindeki sürümüdür. Haziran 2014 itibarıyla madde sayısı 53.114'ü geçmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Urla Olayları</span>

Urla Olayları, Yunan kuvvetlerinin İzmir'e çıkmasından kısa süre sonra Urla'da gerçekleşen olaylardır. Yunanlar İzmir'in işgalinden sonra zaman kaybetmeden Bornova ve Karşıyaka'yı işgal ettiler. Buraların işgalini tamamladıktan sonra, Seferihisar, Urla, Karaburun ve Çeşme ilçelerinin bulunduğu yarımadaya yöneldiler. O tarihte Urla kasabasında 1914 istatistiklerine göre 9.321 Müslüman ve 24.711 Rum yaşamaktaydı.

<span class="mw-page-title-main">Tetragnathidae</span>

Tetragnathidae, Araneae takımına bağlı bir örümcek familyasıdır.

Urla Yarımadası, İzmir ili topraklarında, Anadolu'nun ortasından, batıya doğru uzanan Ege Denizi yarımadası.

Pırnarlı Ada, İzmir Körfezi'nde ve Urla'nın karşısında yer alan ve üzerinde yerleşim yeri olmayan adalardan biridir. Çiçek Adaları grubunun en güneyindeki adadır. "Pırnar" maki grubundan bir bitki olup, adanın adı da adada yaygın olan bu bitkiden gelir. Ancak pınarlı adı halk arasında söylene söylene Pınarlı haline gelmiştir. Adada ayrıca zeytin ve incir ağaçları da vardır.

Chrysometa Tetragnathidae familyasına bağlı bir cinstir.

Cyrtognatha Tetragnathidae familyasına bağlı bir cinstir.

Chrysometa utcuyacu, Chrysometa cinsine bağlı bir örümcek türüdür.

Chrysometa universitaria, Chrysometa cinsine bağlı bir örümcek türüdür.

Chrysometa troya, Chrysometa cinsine bağlı bir örümcek türüdür.

Chrysometa sicki, Chrysometa cinsine bağlı bir örümcek türüdür.

Chrysometa purace, Chrysometa cinsine bağlı bir örümcek türüdür.

Chrysometa merida, Chrysometa cinsine bağlı bir örümcek türüdür.

Chrysometa guadeloupensis, Chrysometa cinsine bağlı bir örümcek türüdür.

Chrysometa columbicola, Chrysometa cinsine bağlı bir örümcek türüdür.