Kimya araştırması yapmak için kullanılabilecek kaynaklar aşağıda listelenmiştir.
Journal of the American Chemical Society, Amerikan Kimya Derneği tarafından 1879'dan beri yayımlanan hakemli, haftalık bilimsel dergidir. Dergi tarihi boyunca Journal of Analytical and Applied Chemistry ve American Chemical Journal dergilerini de bünyesine kattı. Dergide kimyanın her alanında orijinal makaleler yayımlanmaktadır. 2002'den beri derginin editörü Utah Üniversitesi'nden Peter J Stang'dır.
Cyril Norman Hinshelwood, İngiliz kimyager, Nikolay Semyonov ile birlikte 1956 yılı Nobel Kimya Ödülü sahibi akademisyen. Özellikle kimyasal tepkime mekanizmaları üzerine çalışmalarıyla tanınmıştır. Hidrojen'in yanması, oksijen'in su oluşturması gibi zincir tepkimelerin tepkime hızı ve mekanizmaları üzerine araştırmalar yapmıştır. Son dönem araştırmaları daha sonra antibiyotik araştırmalarında kullanılacak bakteriyel hücre duvarlarında meydana gelen kimyasal değişiklikler üzerine olmuştur.
Robert Burns Woodward Amerikalı organik kimyager. Birçok kişi tarafından yirminci yüzyılın önde gelen organik kimyageri olarak kabul edilir. Özellikle karmaşık doğal ürünlerin sentezi ve moleküler yapılarının belirlenmesinde çok önemli katkılarda bulunmuştur. Sentezlediği organik bileşiklerin arasında kolesterol ve kortizon (1951), striknin (1954) ve B12 vitamini'de (1971) bulunur. Aynı zamanda kimyasal reaksiyonların teorik çalışmaları üzerine Roald Hoffmann ile yakın çalışmıştır. Woodward 1965 yılında "organik sentez ile ilgili başarıları için" Nobel Kimya Ödülü'ne layık görüldü.
Kraliyet Kimya Topluluğu ya da kısaca RSC, Londra, Birleşik Krallık merkezli, kimya alanında faaliyet gösteren bilimsel kuruluştur. Chemical Society, Royal Institute of Chemistry, Faraday Topluluğu ve Analitik Kimya Topluluğunun 1980 yılında birleşmesiyle kurulmuştur.
Dalton Transactions, inorganik, biyoinorganik ve organometalik bileşiklerin kimyasının tüm yönleri hakkında orijinal (birincil) araştırma ve inceleme makaleleri yayınlayan, hakemli bir bilimsel dergidir. Royal Society of Chemistry tarafından haftalık olarak yayınlanmaktadır. Dergi, modern atom teorisi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan İngiliz kimyager John Dalton'un adını aldı. Yazarlar, makaleleri açık erişim olarak yayınlamayı seçebilirler. Editör Andrew Shore'dur. Dalton Transactions, 2006 yılında Thomson Scientific'ten In-cites tarafından "yükselen yıldız" olarak adlandırıldı.
Education in Chemistry, kimya eğitiminin tüm alanlarını kapsayan, esas olarak liselerde ve üniversitelerde kimya öğretimine odaklanan basılı ve çevrimiçi bir dergidir. Royal Society of Chemistry tarafından yayınlanmakta olan derginin yanında yine aynı alanda aynı kurum tarafından yayınlanan hakemli bir akademik dergi olan Chemistry Education Research and Practice dergisi de bulunmaktadır.
Bu liste maddesi, Kraliyet Kimya Topluluğu tarafından yayımlanan dergileri listeler.
ChemSpider, kimyasal maddelerin bir veritabanıdır. ChemSpider, Kraliyet Kimya Derneği'ne aittir.
Polanyi Madalyası, gaz kinetiği alanına olağanüstü katkılarından dolayı Kraliyet Kimya Derneği'nin iki yılda verdiği bir kimya ödülüdür. Madalya, ödül sahibi tarafından verilen genel bir konferansın ardından Uluslararası Gaz Kinetiği Sempozyumu'nda takdim edilir.
Longstaff Ödülü, kimya biliminin ilerlemesine en çok katkıda bulunan Royal Society of Chemistry üyelerine verilen bir ödüldür. İlk defa 1881 yılında verilmeye başlandı, başlangıçta Chemical Society tarafından veriliyordu ve Longstaff Nişanı olarak biliniyordu.
Soft Matter, yumuşak madde bilimini kapsayan hakemli bilimsel bir dergidir. Royal Society of Chemistry tarafından yayınlanmakıadır ve baş editörlüğünü Darrin Pochan üstlenmektedir.
Jubilee of the Chemical Society, güncel adıyla Journal of the Chemical Society, 1849 yılında Chemical Society tarafından Quarterly Journal of the Chemical Society adıyla yayına başlayan bilimsel bir dergidir. İlk editör Edmund Ronalds idi. Dergi, tarihi boyunca birçok yeniden adlandırma, bölünme ve birleşmeye uğradı. 1980'de Kimya Derneği, Kraliyet Kimya Derneği'ne katıldı. Derginin devamlılığı, tümü Royal Society of Chemistry tarafından yayınlanan Chemical Communications, Dalton Transactions, Faraday Transactions ve Perkin Transactions dergileri ile sağlanmaktadır.
Chemical Science, kimyanın tüm yönlerini kapsayan, sayıları haftalık olarak çıkan bilimsel bir dergidir. Temmuz 2010'da kurulmuş ve Royal Society of Chemistry tarafından yayımlanmıştır; 2018'den önce aylık olarak yayımlanmaktaydı. Öğrenmiş ve Profesyonel Toplum Yayımcıları Derneği tarafından 2011'in "En İyi Yeni Dergi" ödülünü kazandı. Genel yayın yönetmeni Andrew Ian Cooper'dır.
Analyst, analitik kimya, biyoanaliz ve bilimsel tespitlerin tüm yönlerini kapsayan, iki haftada bir yayınlanan hakemli bilimsel dergidir. Royal Society of Chemistry tarafından yayınlanmaktadır ve baş editörü Duncan Graham'dır. Dergi, Analist olarak Analitik Kimya Derneği tarafından 1876 yılında kurulmuş ve 2009 yılında bugünkü adını almıştır.
Bu liste maddesi, Royal Society of Chemistry tarafından dikilen mavi plakaların bir listesidir.
Bilimsel dergiler listesi, kendi alanında etkili olan belli başlı dergileri yayınlarını içermektedir.
ChemComm ya da Chemical Communications, Kraliyet Kimya Topluluğu tarafından yıllık olarak yayımlanan ve kimyayla ilgili içerik barındıran akademik bir dergidir. 1969'da, Journal of the Chemical Society D: Chemical Communications adıyla yayın hayatına başlamış olup 1972-1995 yılları arasında Journal of the Chemical Society, Chemical Communications adıyla yayımlanmıştır.
The Journal of Chemical Physics, Annual Reviews tarafından yıllık olarak yayımlanan, kimyasal fizikle ilgili içerik barındıran akademik bir dergidir. 1933'te yayın hayatına başlamıştır.
Chemical Reviews, Amerikan Kimya Topluluğu tarafından yayımlanan ve kimyayla ilgili içerik barındıran akademik bir dergidir. 1924'te Journal of Inorganic and Nuclear Chemistry adıyla yayın hayatına başlamış ve 1981'de günümüzdeki adını almıştır.