İçeriğe atla

ChatON

ChatON
Geliştirici(ler)Samsung Electronics
İlk yayınlanma14 Ekim 2011
Erişilebilirlik62[1] dil
Resmî sitesichaton.com

ChatON Samsung Electronics tarafından üretilen mobil iletişim hizmeti. Eylül 2011'de ChatON 62 dilde 120'den fazla ülkeye hizmet vermektedir.

Tarihi

ChatON ilk olarak 29 Ağustos 2011'da, Almanya'nın Berlin kentinde, IFA'da iOS, Android, Blackberry ve Samsung telefonları üzerinde çalışabilecek bir uygulama olarak tanıtıldı.  O günden bu güne, uygulama Android tabletleri, Windows Phone işletim sistemini ve Bada telefonlarını da destekleyecek şekilde geliştirildi.

ChatON mobil uygulaması, Samsung Apps & Android için Google Play, iOS için Apple AppStore, Blackberry için App World ve Windows Mobile için Microsoft Market'ten indirilebilir.

31 Mart 2015'te, ChatON servisi tüm pazarlar için durduruldu.

Cihazlar

ChatON, Galaxy Note 2 ve 3, Galaxy Gear, Galaxy S3, S4, S5 ve Galaxy Camera gibi Samsung Galaxy akıllı telefonları ve tablet PCleri üzerinde default olarak yüklü gelmektedir.  Ayrıca farklı cihazlar için ve cihaz üzerindeki işletim sistemine bağlı olarak yüklenebilecek farklı versiyonlar mevcuttur.

Kaynakça

  1. ^ "Samsung Newsroom". Samsung US Newsroom. 1 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2024. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Akıllı telefon, cep telefonunun sağladığı klasik özelliklere, bilgisayar dünyasının bir ürünü olan PDA’lerin özelliklerinin de eklenmesiyle tasarlanan gelişmiş mobil iletişim cihazıdır. Akıllı telefonlarda mobil işletim sistemleri bulunur bu sayede birçok farklı amaç için daha aktif bir şekilde kullanılabilir ve neredeyse her iş için bir uygulama bulunabilir.

<span class="mw-page-title-main">Tablet bilgisayar</span>

Tablet bilgisayar veya sadece tablet, tek bir ünitede ekran devresi ve batarya bulunan bir mobil bilgisayardır. Tabletler parmak-kalem hareketlerini algılayabilen, fare ve klavye ile kombine edilebilen, kamera ve ivmeölçer gibi sensörlerle donatılan cihazlardır. Temel özellikleri kontrol edebilmek amacıyla ekstra fiziksel tuşlar içerebilir. İçerdiği sanal klavye eklentisi ile kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Android</span> Mobil işletim sistemi

Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından, cep telefonları, tabletler ve televizyonlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Sistem açık kaynak kodlu olsa da, kodlarının ufak ama çok önemli bir kısmı Google tarafından kapalı tutulmaktadır. Google tarafından ücretsiz sunulmasının sebebi, sistemin daha hızlı ve çabuk gelişmesi, birçok popüler marka tarafından kullanılması ve bu sayede reklamlarının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaktır. Google, Android sistemi üzerinde çalışan Google Play marketteki oyun ve uygulamalar üzerinde aldığı reklamları yayınlayarak para kazanmaktadır. Android'in desteklenen uygulama uzantısı ".apk"dır.

<span class="mw-page-title-main">Windows Phone</span> Microsoft tarafından geliştirilmiş akıllı telefon işletim sistemi

Windows Phone, Microsoft tarafından geliştirilmiş ve Windows Mobile serilerinin devamı olan bir mobil işletim sistemidir. Windows Mobile işletim sistemine son verildikden bu sisteme geçiş yapıldı. 2010 Şubat ayında Mobil Dünya Kongresi'nde ilk kez duyurulan sistem; Windows Mobile'daki kurumsal kullanıcı kitlesine nazaran Windows Phone'da hedef kitlesi Microsoft tarafından sadece son kullanıcılar olarak belirlemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Google ürünleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Google ürünleri listesi Google tarafından satın alınan tüm ana masaüstü, mobil ve çevrimiçi ürünleri içerir. Bu ürünler son ürün ya da beta sürümler olabilir. Liste ayrıca kullanımdan kaldırılmış, birleştirilmiş ya da tekrar isimlendirilmiş ürünleri de içerir. Ürünlerin içinde olan özellikler ayrıca listelenmemiştir.

Bada,, akıllı telefon ve tablet bilgisayar gibi mobil cihazlar için Samsung Electronics tarafından geliştirilmiş bir işletim sistemidir. Adı, Korecede "okyanus" veya "deniz" anlamına gelen "바다 (bada)" kelimesinden türemiştir. Orta ve yüksek kaliteli akıllı telefonlara kadar çeşitlilik gösterir.

<span class="mw-page-title-main">Google Play</span> Googleın dijital dağıtım servisi

Google Play, Google'ın Android işletim sistemi için geliştirdiği bir paket yöneticisi ve elektronik medya dağıtım/satış platformudur. Kullanıcılara Android SDK ile geliştirilen ve Google üzerinden yayınlanan uygulamalara göz atmasına ve indirmesine olanak tanır ve Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası olarak hizmet vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Google I/O</span>

Google I/O, Google tarafından San Francisco, Kaliforniya'da her yıl düzenlenen yazılım geliştiricilere yönelik bir toplantıdır. Google I/O, Google ve Android, Chrome, Chrome OS, Google API'leri, Google Web Toolkit, App Engine gibi açık kaynak kodlu web teknolojileriyle ortak olarak geliştirilen web ya da mobil tabanlı uygulamaları konu alan teknik birçok sunum ve tartışmadan oluşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Bing Mobile</span>

Bing Mobile Microsoft'un Bing arama motorunun bir parçası olarak taşınabilir mobil cihazları için bir arama aracıdır. Mobil cihaz ekranları için tasarlanmıştır. Bing Mobileye, Windows phone 7 ve Windows Phone 8 aygıtlarında Arama anahtarı aracılığıyla erişilir, tescilli yazılım olarak Windows Mobile ve Windows Phone'ye dahildir. Ayrıca, Windows Phone 8.1'de mevcuttur ve iOS ve Android de dahil olmak üzere diğer platformlar için indirilebilir.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Office Mobile</span> Microsoft Officein akıllı telefonlar için geliştirilmiş sürümü

Microsoft Office Mobile Microsoft tarafından Windows 10, Windows 10 Mobile, iOS, Android ve Chrome OS için geliştirilen yaratıcılık yazılımı mobil uygulamalarıdır. Çekirdek uygulamalar Word, Excel, PowerPoint ve OneNote'dur. Office Sway, Skype for Business ve SharePoint gibi diğer Office uygulamaları, desteklenen cihazlar ve platformlardaki mobil uygulama mağazasından indirilebilir.

Kilit ekranı çeşitli işletim sistemleri tarafından kullanılan bir bilgisayar kullanıcı arabirimi öğesidir. Kullanıcı şifre girerek, belirli bir tuş kombinasyonu veya bir cihazın dokunmatik ekranını kullanarak belli bir hareketi gerçekleştirme gibi işlem gerçekleştirir ve bir cihaza anında erişim sağlar. PC işletim sistemlerinde bulunan birçok kilit işlevi yalnızca bir giriş ekranı kullanırken, mobil cihazlarda kilit ekranları çoğu zaman telefonun kilidini açmanın ötesinde daha fazla işlevsellik sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy Tab 2 7.0</span>

Samsung Galaxy Tab 2 7.0, Samsung Electronics tarafından üretilen ve pazarlanan 7 inçlik Android tablettir. Samsung Galaxy Tab 2, bir Ice Cream Sandwich sistemlidir. Samsung Galaxy Tab serisinin ikinci kuşağına dahildir; bu seride 10.1 inçlik bir model olan Samsung Galaxy Tab 2 10.1 de bulunur. Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus'ın ardılı, Samsung Galaxy Tab 3 7.0'ın öncülüdür. 13 Şubat 2012'de açıklandı ve 22 Nisan 2012'de ABD'de başlatıldı.

<span class="mw-page-title-main">One UI</span> Samsung tarafından tasarlanan ve Samsungun önceki arayüzlerine kıyasla daha kolay bir kullanım sağlayan arayüz.

One UI, Samsung Electronics tarafından Android cihazları için geliştirilen bir yazılım yerleşimidir. Samsung Experience ve TouchWiz'in ardından, geniş ekranlı akıllı telefonların tek elle kullanılmasını kolaylaştırmak için özel optimizasyonlarla daha da kolaylaştırılacak şekilde tasarlanmıştır. Samsung'un 2018'deki geliştirici konferansında tanıtıldı ve ilk olarak Samsung firmware güncellemelerinin bir parçası olarak Android P ile tanıtıldı.

Opera Mobile Store, cep telefonu sahipleri için platformdan bağımsız bir tarayıcı tabanlı uygulama mağazasıdır. Dünya çapında 40.000'den fazla geliştirici tarafından kullanılan ve Opera Software ASA'nın sahip olduğu bir dijital uygulama dağıtım platformudur. Mart 2011'de bir üçüncü taraf sağlayıcı tarafından başlatılan ve güçlendirilen Opera Mobile Store, Ocak 2012'de bir mobil uygulama mağazası platform şirketi olan Handster'i satın aldıktan sonra yeni bir platformda yeniden başlatıldı. Android, Java, BlackBerry OS, Symbian, iOS, Windows Mobile, Windows Phone'da kullanılabilir. Microsoft, 2015 yılında Nokia Store Mağazasını kullanımdan kaldırdı ve kullanıcılar eski Nokia cihazları için yeni uygulama mağazası olarak Opera Mobile Store'ye geçti. Opera Mobile Store günde 1 milyondan fazla uygulama indirmesi sağlıyor. Opera Mobile veya Opera Mini tarayıcılarda Hızlı Arama'daki OMS logosu veya görsel bir yer imi aracılığıyla herhangi bir cep telefonundan erişilebilir. Mağazaya masaüstü sürümleri de dahil olmak üzere herhangi bir tarayıcıdan herhangi bir işletim sisteminde erişilebilir. Opera Mobile Store tarafından sağlanan Android destekli telefonlar için yapılan uygulamaların% 86'sından fazlası ücretsizdir, diğerleri ise ödeme gerektirir. Tüm platformlar için ortalama ücretsiz ücretli uygulamalar oranı sırasıyla% 70 ve% 30'dur. Bu uygulamalar genellikle video oyunları, iş uygulamaları, sosyal medya uygulamaları, e-kitaplar ve diğerleri dahil olmak üzere belirli bir kategoriyi hedefler.

<span class="mw-page-title-main">Huawei AppGallery</span> Android işletim sistemi için üretilen, Huawei tarafından yönetilen uygulama mağazası

Huawei AppGallery Huawei'nin Android, HarmonyOS, Huawei EMUI ve Windows 11 işletim sistemi için geliştirdiği bir paket yöneticisi ve uygulama dağıtım platformudur. Huawei Mobil Servisleri'nin bir parçasıdır. AppGallery, 700 milyon Huawei cihazında 420 milyon aktif kullanıcı tarafından kullanılmakta olup tüm yeni Huawei cihazlarda yüklü gelmektedir. Huawei'nin yeni cihazları, Mayıs 2019'da Amerika Birleşik Devletleri-Çin ticaret savaşı ve ABD'nin Çin'e yaptırımları nedeniyle Google Mobil Hizmetleri'ne erişimini kaybettiğinde şirket başta Mate 30 olmak üzere bazı yeni telefonlarında Google servislerini kullanamadığı için telefonlarını Google Play içerikleri dahil olmadan sadece AppGallery ve Huawei Mobile Services (HMS) kullanarak piyasaya sürmeye başladı.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy Mini</span> akıllı telefon modeli

Samsung Galaxy Mini (GT-S5570[B/L/i]); Samsung Electronics tarafından üretilmiş, TouchWiz arayüzü ve Android işletim sistemini kullanan bir akıllı telefondur. Cihaz, Samsung tarafından 2011'in başlarında duyurulmuş ve piyasaya sürülmüştür. Cihaz, satıldığı bazı bölgelerde Samsung Galaxy Next/Pop/NG olarak bilinmektedir. Cihazın; steel grey, white (beyaz), lime ve orange olmak üzere 4 rengi mevcuttur. Cihaz, Amerika'da Samsung Dart adıyla T-Mobile için özel olarak satılmaktaydı. Cihazın önündeki sanal düğmeler, Galaxy serisindeki diğer modellerle aynı olan kapasitif düğmelerle değiştirilmiştir. Cihaz, Samsung Galaxy 5'in yerini almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy 5</span>

Samsung Galaxy 5, bir akıllı telefondur. Cihaz, TouchWiz arayüzü ve açık kaynak kodlu Android işletim sistemini kullanır. Cihaz, 15 Haziran 2010'da duyurulmuştur. Cihazın yerini Samsung Galaxy Mini modeli almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy A31</span> Akıllı telefon

Samsung Galaxy A31, Samsung Galaxy A serisinin 2020 modellerinin bir parçası olarak Samsung Electronics tarafından geliştirilmiş, Android işletim sistemini kullanan orta seviye bir akıllı telefondur. Cihaz, Samsung Galaxy A30'un halefi, Samsung Galaxy A32 ve Samsung Galaxy A32 5G'nin selefidir. Cihaz, Android 10 işletim sistemi ve Samsung'un kendi arayüzü One UI 2.1, kullanıcı arayüzü ile yüklü gelmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Mobil bilgisayarlarlar listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu, bir mobil bilgisayar listeleridir.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy A41</span> Samsungun orta seviyeli akıllı telefonu

Samsung Galaxy A41; Samsung Electronics tarafından Samsung Galaxy A serisinin 2020 versiyonunun bir parçası olarak geliştirilmiş, Android işletim sistemini kullanan orta seviye bir akıllı telefondur. Cihaz, 18 Mart 2020'de duyurulmuş ve ilk olarak 22 Mayıs 2020'de Samsung Galaxy A40'ın halefi olarak piyasaya sürülmüştür. Cihaz, Android 10 işletim sistemi ve Samsung'un One UI 2.1 kullanıcı arayüzü yüklü gelir.