İçeriğe atla

Charles de Worms

Charles de Worms
Doğum1903
Egham, İngiltere
Ölüm1979 (75-76 yaşlarında)
İngiltere
Milliyetİngiliz
EğitimCambridge Üniversitesi
Kariyeri
DalıKimya

Charles de Worms (1903, Surrey, Egham - 1979), İngiliz kimyagerdir.

Babası Baron Anthony Denis Maurice George de Worms (1869-1938), annesi Louisa Matilda Goldscmidt'tir.

Charles De Worms, Cambridge'de eğitim gördü. Çalışma hayatı genellikle, kanser hastanesi olan the Institute of the Royal Cancer Hospital'de ve Porton Down Deneysel İstasyonunda kimyager olarak geçti. Ornitolojiyle ilgilenmeye başladığında asıl ilgi alanı lepidoptera idi. 1962'de The Macrolepidoptera of Wiltshire'ı yayımladı. Charles De Worms, lepidoptera toplayarak Avrupa, Kuzey Afrika, Avustralya, Batı Hint Adaları ve Kanada'yı gezmiştir.

Kaynakça

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Kelebek</span>

Kelebek, böceklerin, pul kanatlılar veya kelebekler (Lepidoptera) takımının kanatlı fertlerine verilen genel ad. 150.000 kadar türü bilinmektedir.

The Wall, İngiliz Rock müzik topluluğu Pink Floyd'un 1979 yılında yayınladığı aynı adlı albüme 1982 yılında Alan Parker tarafından çekilen, animasyonları da olan, pek fazla diyalog olmayan, albümün müziklerinin Hey You ve The Show Must Go On dışında tamamının bulunduğu bir film. Başoyuncu Bob Geldof'dur. Animasyonlar efsane sanatçı Gerald Scarfe tarafından yapılmıştır.

Kimyager, Üniversitelerin Fen Fakülteleri'nin Kimya Lisans Bölümlerinden mezun olan; organik kimya, anorganik kimya, analitik kimya, biyokimya, fizikokimya gibi kimya bilimi konularında ileri düzeyde eğitim alan kimya bilimcilerdir. Araştırma geliştirme, kalite kontrol, kalite güvence, üretim, teknik yönetim, sorumlu müdürlük başlıca çalışma sahalarıdır.

<span class="mw-page-title-main">John Herschel</span> İngiliz matematikçi, gökbilimci ve kimyager

Sör John Frederick William Herschel, 1. Baronet, İngiliz matematikçi, gökbilimci ve kimyagerdir. Gök bilimci William Herschel'in oğlu ve 12 çocuk babası.

<span class="mw-page-title-main">Robert Boyle</span>

Robert Boyle, Anglo-İrlandalı doğa filozofu, kimyager, fizikçi, doğa tanrıbilimcisi ve kâşif.

<span class="mw-page-title-main">Güve</span>

Güve, Lepidoptera (pulkanatlılar) takımından çeşitli kelebek türlerine verilen genel ad. Halk arasında buğday, odun, kumaş ve kürk gibi şeylere musallat olmaları ile bilinirler.

<span class="mw-page-title-main">III. Charles</span> Birleşik Krallık kralı (2022–günümüz)

III. Charles, Birleşik Krallık ve diğer 14 İngiliz Milletler Topluluğu bölgesinin kralı. Annesi II. Elizabeth'in ölümü sonrasında 8 Eylül 2022 tarihinde tahta çıktı. 1952'den tahta çıkışına kadar Cornwall Dükü ve Rothesay Dükü olarak Britanya tarihindeki en yaşlı ve en uzun süre görev yapan veliaht ve aynı zamanda 26 Temmuz 1958'den tahta çıkışına kadar bu unvanı taşıyan en uzun süre görev yapan Galler prensi olmuştur. Görevi devraldığı sırada Charles aynı zamanda 73 yaşında Britanya tahtına geçen en yaşlı isim olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Akira Suzuki</span> Japon kimyager

Akira Suzuki, Japon kimyager ve 2010 Nobel Kimya Ödülü sahibi. Suzuki reaksiyonunu bulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">George de Hevesy</span>

George Charles de Hevesy, Nobel Ödülü sahibi Macar kimyagerdir. 1943'te hayvanların metabolizması gibi kimyasal süreçlerdeki çalışmalarıyla, radyoaktif izleyicilerin gelişmesinde anahtar rol oynamıştır. Aynı zamanda, Hafniyum elementini keşfeden isimlerden birisidir.

<span class="mw-page-title-main">John Pople</span> İngiliz teorik kimyacı

John Anthony Pople, İngiliz matematikçi ve kimyager.

<span class="mw-page-title-main">Jean-Marie Lehn</span> Fransız kimyager (d. 1939)

Jean-Marie Lehn, Fransız kimyager.

<span class="mw-page-title-main">John Polanyi</span>

John Charles Polanyi bir Kanadalı kimyager. 1986 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü kimyasal kinetikler üzerine yaptığı araştırmalar için kazanmıştır.

Herbert Charles Brown İngiltere doğumlu Amerikalı kimyager. 1979 Nobel Kimya Ödülü'nü organoboranlar üzerindeki çalışmaları nedeniyle kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Lorsch Manastırı</span>

Lorsch Manastırı, Almanya'da, Worms'un yaklaşık 10 km doğusundaki Lorsch'ta bulunan eski bir İmparatorluk manastırıdır. Karolenj İmparatorluğu'nun en ünlü manastırlarından biriydi. Harabe halindeyken bile, kalıntıları Almanya'nın Romanesk öncesi-Karolenj tarzındaki en önemli yapılar arasında yer almaktaydı. 1991 yılında harabe halindeki manastır UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak listelenmiştir.

Asaphodes ida, Geometridae ailesinden bir güve türü. Bu tür, Yeni Zelanda için endemiktir. Bu güve, Canterbury ve Otago'daki yüksek arazilerde veya alpin habitatlarında bulunabilir. Yeni Zelanda Tehdit Sınıflandırma sistemi altında sınıflandırılmamasına rağmen, bu tür nadir olarak kabul edilmektedir.

<i>Hemimorina</i>

Hemimorina Nacophorini oymağına bağlı bir cinstir.

Norman Neill Greenwood, Avustralyalı-Britanyalı akademisyen ve kimyagerdir. 1987'de Royal Society üyeliğine seçilmiştir.

Holometabola, Neoptera infrasınıfına bağlı bir hayvan üsttakımıdır.

<span class="mw-page-title-main">Jean-Baptiste Eugène Bellier de la Chavignerie</span> Fransız böcekbilimci (1819-1888)

Eugène Bellier de la Chavignerie lepidoptera ve coleoptera alanında uzmanlaşmış bir Fransız entomologdu.