Bat, Tokat yöresine ait bir yemek. Malzemeleri şunlardır; yeşil mercimek, ince bulgur, domates salçası, dere otu, yeşil soğan ve ceviz . Mercimek haşlanır ve soğumaya bırakılır bu arada ince bulgur salça ile karıştırılır. İkisi de soğuduktan sonra birbirine karıştırılır ve içine yeşillikler atılır. Yöreye göre ceviz de konur. Sonra da asma yaprağı ya da fırında kızartılıp kıtır kıtır ekmekle yenir
İçli köfte ya da oruk, bulgurun hamur hâline getirilerek içinin doldurulması suretiyle yapılan, Orta Doğu mutfağında bir yemektir.
Galatasaray ya da sponsorluk anlaşması gereğince Galatasaray Daikin, Galatasaray Spor Kulübü'nün Sultanlar Ligi'nde mücadele eden kadın voleybol takımıdır. Takım, maçlarını 5.500 kişilik TVF Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynamaktadır.
CEV Kupası, CEV'e üye ülkelerin kadınlar takımlarının katıldığı ilk kez 1972-73 sezonunda düzenlenen, ulusal liglerdeki kupa şampiyonlarının mücadele ettiği kupadır.
Manisa kebabı, özellikle Manisa, İzmir ve Aydın yöresinde yapılan pideli köfte çeşididir. Domates, sivri biber, yoğurt ve domates salçası kullanılarak hazırlanır. İsteğe bağlı olarak kebabın üstüne tereyağı veya sumak eklenir ve altına pide konularak sunulur. Eskişehir'de Balaban kebabı ve Bursa'da Pideli köfte olan çeşitleri vardır.
Muhammara, Suriye'nin Halep şehrine özgü, kahvaltılık ve yemeklik olarak iki çeşidi olan, biber, ceviz ve çeşitli baharatların karışımından yapılan tuzlu meze.
Türk Hava Yolları , Türk Hava Yolları SK'nın Misli.com Sultanlar Ligi'nde mücadele eden kadın voleybol takımıdır. Takım, maçlarını TVF Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynamaktadır.
Mustafa Ceviz, Türk futbolcu ve teknik direktördür. Orta saha pozisyonunda oynadığı futbolculuk kariyerini sonlandırmasının ardından teknik direktörlük yapmaktadır.
Tas kebap veya tas kebabı, Türk mutfağında yer alan etli bir sulu yemektir. Macar yemeği gulaş ile karşılaştırılabilir. Basılı ilk yemek kitabı Melceü’t-Tabbâhîn'de tas kebabı tarifi vardır.
Davut paşa köftesi,kuzu kıyması, tuz, tane karabiber, kimyon, yenibahar, zeytinyağı, kuru soğan, iç badem, domates salçası, su, limon suyu, tereyağı ile yapılan bir tür köftedir. Davud paşa köftesi, eskiden Osmanlı sarayında akşam ziyafetlerinde servis edilen güzel kokulu bir baş yemektir. Yanında tereyağlı pilavla servis edilir.
Darüzziyafe köftesi ,tavuk, soğan, dana eti, kuzu eti, mantar, yufka, yumurta, tuz, kimyon, biber salçası, pul biber, fıstık, beyaz ekmek, maydanoz ile yapılan bir tür köftedir. Osmanlı mutfağında yer alır.
Harput köftesi bir tür içli köftedir. Yapılış tarihi 17. yüzyıla kadar uzanır. Harput köftesi, Elazığ ve yöresinde bayram başta olmak üzere özel günlerde hazırlanır. Bulgurlu harç ve kıymalı içle her biri fındık büyüklüğünde yapılıp daha sonra tekerlek gibi yanlarından basık şekilde hazırlanır. Köfteler, ocakta tereyağı, ev salçası, kekik ve suyla yapılan sosta pişirilir. Tercihe göre soslu veya süzülerek ikram edilir.
Taze ceviz reçeli veya ceviz reçeli Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Ceviz reçeli yaz aylarında henüz olgunlaşmamış yeşil cevizlerle yapılır. Kuzey Kafkas mutfak kültürün de yer alır.
Medfûne ya da meftune Diyarbakır yemeklerinde yer alır. Badılcan denen patlıcandan yapılmıştır. Diyarbakır lezzetlerinden olup ve bazıncandan ma'mûl bu isimle meşhûrdur " Medfûne'nin tarifi 1764 tarihli Risale'de(Yemek Risalesi ) bu tanımlamayla başlıyor.
Kuru dolma, kurutulmuş sebzelerin içerisine bulgur ya da pirinç başta olmak üzere yöresine göre değişen diğer iç malzemeleri konarak yapılan bir yemektir. Zeytinyağlı kuru dolma ya da kıymalı kuru dolma şeklinde farklı çeşitleri vardır.
Patlıcan dolması, patlıcan içerisine bulgur ya da pirinç başta olmak üzere yöresine göre değişen diğer iç malzemeleri konarak yapılan bir yemektir. Zeytinyağlı patlıcan dolması ya da kıymalı patlıcan dolma sı şeklinde farklı çeşitleri vardır.
Doğrama, bir çeşit sebze yemeğidir.
Mıcırık aşı , bir çeşit aş tır.
Kabaklama, bir çeşit kabak yemeğidir.
Ayvalı ekşili taraklık, bir çeşit et yemeğidir. Koyunun sırt bölümünden elde edilen pirzolaya “taraklık” denir. Malzemeleri ; koyun pirzola eti, ayva, kuru soğan, domates salçası, biber salçası, sadeyağ, nar ekşisi veya limon suyu ya da koruk suyu, karabiber, domates suyu, tuz ve isteğe bağlı olarak arpacık soğan, sarımsaktır.