İçeriğe atla

Cemil Taşcıoğlu

Cemil Taşcıoğlu
DoğumCemil Taşcıoğlu
10 Ağustos 1952(1952-08-10)
Rize
Ölüm1 Nisan 2020 (67 yaşında)
İstanbul
Ölüm sebebiCOVID-19
Defin yeriNakkaş Baba Mezarlığı, İstanbul
MilliyetTürk
VatandaşlıkTürkiye Cumhuriyeti
EvliliklerDidem Akal Taşcıoğlu
Çocuk(lar)3
Kariyeri
Çalıştığı kurumlarÇapa Tıp Fakültesi

Cemil Taşcıoğlu (10 Ağustos 1952, Rize - 1 Nisan 2020, İstanbul), Türk hekimdir.[1][2]

Hayatı

Taşcıoğlu 10 Ağustos 1952 tarihinde Rize'de doğdu.[3] İki yaşındayken ailesi ile İstanbul'a taşındı. Yüksek öğrenimini Çapa Tıp Fakültesinde tamamladıktan sonra ilk görev yeri olan Şanlıurfa'ya tayin oldu ve burada altı yıl çalıştı. Daha sonra Çapa Tıp Fakültesinde dahiliye ihtisasına başladı. Uzmanlığının ardından önce doçent, sonra profesör oldu.[4]

Cemil Taşcıoğlu'nun Nakkaş Baba Mezarlığı'ndaki kabri

COVID-19 pandemisi sırasında Türkiye'de görülen ilk vakalara baktı. Bu muayeneler sırasında koronavirüsü kaptı. Uzun bir süre tedavi altında kalan Taşcıoğlu, 1 Nisan 2020 tarihinde COVID-19 nedeniyle Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde öldü.[1] Cenazesi Nakkaştepe Mezarlığı'na defnedildi. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin adı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi olarak değiştirildi.[5]

Kaynakça

  1. ^ a b "Prof.Dr.Cemil Taşcıoğlu corona virüsten hayatını kaybetti". 2 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2020. 
  2. ^ "Taşcıoğlu corona virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti! Acı veda..." 2 Nisan 2020. 4 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2020. 
  3. ^ "onur tascioglu on Twitter". Twitter. 10 Ağustos 2022. 13 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2022. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2022. 
  5. ^ Koca, Fahrettin (3 Nisan 2020). "...Hastanemizin ismi artık Prof. Dr. CEMİL TAŞÇIOĞLU ŞEHİR HASTANESİ. Hep iyilikle anılsın". twitter.com. Twitter. 4 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2020. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Tıp Fakültesi</span> İstanbul Üniversitesine bağlı tıp fakültesi

İstanbul Tıp Fakültesi, Türkiye'nin en eski üniversitesi İstanbul Üniversitesine bağlı, Türkiye'nin ilk tıp fakültesidir. İstanbul Tıp Fakültesi Osmanlı'nın 1827'de kurulan ilk tıp fakültesi Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin devamıdır. Üniversite reformuyla kurulmuş ilk tıp fakültesidir. Türkiye'de modern tıbbın gelişimine öncülük etmiş, sayısız hekim ve bilim insanı yetiştirmiştir. Fatih ilçesinin Çapa semtinde yer almasından dolayı halk arasında Çapa Tıp Fakültesi olarak da bilinir.

<span class="mw-page-title-main">Behçet Uz</span> Türk politikacı ve pediatrist

Ömer Behçet Uz, Türk tıp doktoru ve 1931-1941 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığı, ardından iki dönem Sağlık Bakanlığı yapmış devlet ve hizmet adamıdır.

Hüsameddin Gökay, Türk doktor.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi</span>

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Üniversitesine bağlı tıp fakültesi ve araştırma hastanesi. 7 Temmuz 1945'te kurulan fakülte, Ankara'daki ilk, İstanbul Tıp Fakültesinden sonra Türkiye'de kurulmuş ikinci tıp fakültesidir.

Nusret Karasu Türk tıp doktoru, akademisyen, asker ve devlet adamı.

İstanbul'da 164 tanesi özel, 16 tanesi üniversite, 54 tanesi Sağlık Bakanlığı'na bağlı olmak üzere 234 hastane bulunmaktadır.

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi ya da halk arasında bilinen adıyla Okmeydanı SSK, İstanbul'un Şişli ilçesi, Kaptanpaşa Mahallesi'nde bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan bir şehir hastanesidir. Hastanenin başhekimliğini Prof. Dr. Mehmet Mesut Sönmez yapmaktadır. Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi bünyesinde 33 farklı branşta klinik ve 8 farklı branşta yoğun bakım ünitesi bulunmaktadır.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1976 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine bağlı olarak Ankara'da kurulmuştur. İlk olarak Dr. Muhittin Ülker Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'nde eğitim öğretime başlayan fakülte 1986 yılında yapımına başlanılan bugünkü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi binasının 30 Haziran 1986 tarihinde hizmete girmesi ile kendi tesislerine kavuşmuştur. Bugün itibarıyla Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, 283 profesör, 93 doçent, 41 yardımcı doçent doktor, 35 uzman doktor, 532 araştırma görevlisi, 1006 öğretim elemanı ve modern araştırma ve uygulama hastanesi ile çağdaş tıp eğitiminde, Türkiye'nin en önemli hastaneleri ve tıp fakülteleri arasındadır.Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi Belgesi almaya hak kazanmış ilk Devlet Üniversitesi Hastanesidir.

Marmara Tıp Fakültesi, Marmara Üniversitesine bağlı tıp fakültesidir. 1983'te Haydarpaşa Kampüsünde kurulmuştur. Okul birincisi kontenjanı ile beraber 216 kişilik kontenjanı vardır. Seçkin akademik kadrosu ve verdiği eğitim ile Türkiye'nin önde gelen fakültelerindendir. Mevcut durumda iki tane klinik eğitimin verildiği hastanesi vardır.

Bu maddede, 2020 yılında Türkiye'de gerçekleşmiş olaylar yer almaktadır.

Melih Tahsinoğlu, Türk patoloji uzmanıdır. Dünya tıp ve diş hekimliği literatürüne tanıttığı bir çene tümörü olan “Ameloblastik dentinosarkoma” ile tanınmıştır.

Türkiye'de COVID-19 pandemisi sırasında yaşanan önemli olayların gün gün listelendiği zaman çizelgesi. Şablon:2019-2020 koronavirüs pandemisi verileri/Türkiye Tıbbi vaka tablosu

<span class="mw-page-title-main">Feriha Öz</span> Türk akademisyen

Ganime Feriha Öz, Türk akademisyen, patolog ve tıp profesörü.

Fevzi Aksoy, Türk spor yazarı, tıp profesörü, nörolog ve akademisyen.

Murat Dilmener, Türk hekim ve akademisyendir.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul'da COVID-19 pandemisi</span>

İstanbul'da COVID-19 pandemisi, Çin'in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan'da ortaya çıkan COVID-19 hastalığı, uluslararası alana yayılarak koronavirüs pandemisine dönüşmesiyle Türkiye'nin İstanbul ilinde de Türkiye Sağlık Bakanlığı açıklamalarına göre 25 Ekim 2020 itibarıyla 140.192 kişide görüldü, 3.253 kişi ise öldü.

<span class="mw-page-title-main">Şehir hastanesi</span> Vikimedya liste maddesi

Şehir hastaneleri, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan hastanelerdir. Şehir Hastaneleri, Devlet Hastanesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesinden farklı olarak bölgesel büyük sağlık kompleksleri olarak yapılandırılmıştır. Bununla amaçlanan durum ise bünyesinde her çeşit sağlık birimini bulundurarak bulunduğu bölgedeki insanların her türlü sağlık ihtiyacını en ileri teknolojik ve tıbbi imkanlarla karşılamaktır. Buna karşın yap-işlet-devret modeli ile yapılması ve yüksek maliyetleri sebebiyle kamuoyunda eleştiri konusu olmuşlardır.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'de COVID-19 pandemisinin sağlık sektörüne etkisi</span>

Türkiye'de COVID-19 pandemisi sırasında Türkiye'de aktif görevde iken koronavirüs enfeksiyonuna bağlı ölen tıp doktorlarının listelendiği sayfadır.

<span class="mw-page-title-main">Okmeydanı Hastane Metrobüs İstasyonu</span> İstanbulda Metrobüs istasyonu

Okmeydanı Hastane Metrobüs İstasyonu, İstanbul'da İETT tarafından işletilen Metrobüslere hizmet veren ve 8 Eylül 2008'de hizmete giren metrobüs istasyonudur. Şişli'nin Kaptanpaşa Mahallesi'nde D.100 üzerinde yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Eğitim hastanesi</span> sağlık çalışanlarına eğitim veren hastane

Bir eğitim hastanesi veya üniversite hastanesi, gelecek ve mevcut sağlık profesyonellerine praksis, tıp eğitimi ve öğretimi sağlayan bir hastane veya tıp merkezidir. Eğitim hastaneleri neredeyse her zaman bir veya daha fazla üniversiteye bağlıdır ve genellikle tıp fakülteleri ile birlikte bulunur.