Gırgır Dergisi, 1972'de yayına başlayan, Türkiye'nin en çok satmış kült mizah dergisidir.
Penguen, 2002 ile 2017 yılları arasında Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta yayımlanmış haftalık bağımsız mizah ve hiciv dergisi.
Hey, 1970'lerin başından 1980'lerin sonuna dek Milliyet yayın topluluğunca çıkarılan müzik ve gençlik dergisidir. Dergi, en tutulduğu dönemde haftada 60,000 satış sayısını yakaladı.
Süleyman Sedat Simavi, Türk gazeteci, yazar ve karikatürist. Hürriyet gazetesinin kurucusudur.
Yusuf Ziyaettin Ortaç, Türk şair, yazar, edebiyat öğretmeni, yayımcı ve siyasetçidir.
Akbaba, 1922-1977 yılları arasında yayımlanmış haftalık siyasi mizah dergisi.
LeMan, 1991 yılından beri yayınlanmakta olan haftalık mizah dergisi.
Uykusuz, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta haftada bir yayımlanan ve Türkiye'nin en çok satan mizah dergisi. Mürekkep Yayıncılık tarafından perşembe günleri çıkarılan dergi, 16 sayfadır.
Diken, Sedat Simavi tarafından İstanbul'da çıkarılan edebi ve siyasi mizah dergisi. İlk başlarda 15 günde bir çıkarılan dergi daha sonraları haftalık olarak çıkarılmaya başlamıştır ve 72 sayı basılmıştır.
Kalem, Türkçe-Fransızca olarak İstanbul'da 3 Eylül 1908-29 Haziran 1911 yılları arasında yayımlanmış olan haftalık mizah dergisi. Çağdaş Türk mizahı ve karikatürünün öncüsü olarak sayılan dergi.
Mad 1952 yılından beri yayımlanmakta olan popüler bir Amerikan mizah dergisidir.
Ustura 1969 - 1971 yılları arasında yayınlanmış haftalık mizah dergisidir.
Türkiye'de yayımlanmış mizah dergileri
Karakedi, 1979 yılında Suavi Süalp yönetiminde yayımlanmaya başlayan mizah dergisidir.
Türk Yurdu, 1911 yılından beri yayını aralıklarla devam eden milliyetçi fikir dergisidir. Günümüzde Türk Ocakları Genel Merkezi aylık yayın organı olarak Ankara'da yayımlanmaktadır.
İdman, 1913-1914 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'nda yayımlanan spor dergisi. Ülkede çıkan üçüncü spor dergisi konumunda olup ilk 10 sayısı 15 günde bir, kalan sayıları ise haftada bir yayımlanmıştı.
Aydede, Refik Halit Karay tarafından 1922 yılında İstanbul'da haftada iki gün yayımlanmış daha sonra 1948-1949'da yeniden çıkarılmış siyasi mizah dergisi.
Resimli Ay, Sabiha Sertel ve Zekeriya Sertel tarafından çıkarılan aylık edebiyat ve magazin dergisi. 1924 ile 1931 yılları arasında yayımlanmıştır. İlk yıllarında Cumhuriyeti destekleyen bir yapısının olmasıyla beraber eğitici ve çağdaş bir görünüme sahiptir. Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın yazdığı bir makaleden sonra kapatılmıştır. Daha sonra tekrar açılan dergi, Nâzım Hikmet'in de katkılarıyla bazı değişimlere uğramıştır. 1930 yılında ise tekrar kapatılmış, ilerleyen dönemlerde tekrar açma girişimleri olsa da başarılı olunamamıştır. Dergide görev almış başlıca yazarlar: Peyami Safa, Nâzım Hikmet, Sadri Ertem, Suat Derviş, Sabahattin Ali, Emin Türk ve Vâlâ Nureddin gibi isimlerdir.
Karagöz, 1908-1968 yılları arasında Türkiye'de yayımlanan siyasi ve mizahî halk gazetesi. İlk sayısı 10 Ağustos 1908'de çıkan gazete, Ali Fuat Bey tarafından kurulmuştur ve haftada iki gün yayımlanmıştır. Gazetenin her bir sayısının kapağında Karagöz ve Hacivat'ın karikatürü ve altında gündemde olan bir konuyla ilgili konuşmalar yer almıştır.
OT ilk sayısı Mart 2013'te yayımlanan edebiyat, sinema, düşünce ve popüler kültür gibi çok sayıda kategoride yayın yapan dergidir. Kurucu ve yayıncısı Dündar Hızal'dır, Metin Üstündağ da öne çıkan isimlerdendir. Dergi Öküz ve Hayvan gibi mizah dergilerinin devamı olarak görülebilir. 2010'lardan sonra sayıları artan popüler kültür dergileri arasında yer almaktadır. İlk sayısı "Maksat yeşillik olsun" deyişiyle çıktı. Daha çok günlük yaşam eksenindeki ruh hallerinden mizah ve felsefi metinler yayınlanmaktadır. Bunun haricinde edebiyat, futbol, siyaset, müzik ve hayata ilişkin yazılar derginin muhtevasındadır. Sosyal medya derginin tanınırlık ve satışında, popüler hale gelmesinde etkili oldu.