
Cakarta, Endonezya'nın 17 Ağustos 2024'e kadar başkenti ve en kalabalık şehridir. -17 Ağustos 2024 tarihinde Nusantara resmen başkent ilan edilmiştir.- Cava Adası'nın kuzeybatısında 661,52 km² alana kurulu olup, nüfusu 8.490.000'dir. Cakarta ülkenin ekonomik, kültürel ve siyasi merkezidir. Endonezya ve Güneydoğu Asya'nın en kalabalık şehri olmakla birlikte dünyanın da on ikinci en büyük şehridir. Cakarta ismi Sanskritçe bir kelime olan "Cayakarta"'dan gelmekte olup "muzafferiyet" veya "zafer" anlamlarına gelir.

Birleşik Arap Emirlikleri, kısaca BAE, Orta Doğu'da Arap Yarımadası'nın güneydoğusunda bulunan, Umman ve Suudi Arabistan'la komşu olan ülke. BAE, Abu Dabi, Dubai, Acman, Füceyre, Resü'l-Hayme, Şârika ve Ümmü'l-Kayveyn adlı yedi emirlikten oluşmaktadır. Ülkenin başkenti ve büyük ikinci emirliği olan Abu Dabi, aynı zamanda ülkenin siyasi, endüstriyel ve kültürel merkezi konumundadır.

Cibuti, resmî adı ile Cibuti Cumhuriyeti, Doğu Afrika'da yer alan bir ülkedir. Komşuları; kuzeyde Eritre, batıda ve güneyde Etiyopya, güneydoğusunda ise Somali'dir. Kızıldeniz'e ve Umman Denizi'nin Aden Körfezi'ne kıyısı vardır. Arap Yarımadası'nda bulunan Yemen'e 20 kilometre uzaklıktadır. Başkenti, ülke ile aynı ismi taşıyan Cibuti şehridir. Halkın %95'i Müslüman'dır.

Weserübung Harekâtı, II. Dünya Savaşı’nda, Almanya’nın Norveç’e yönelen askerî harekâtıdır. Harekât 9 Nisan - 10 Haziran 1940 tarihleri arasında gerçekleşmiştir.

Dubai veya Dübey, Arap Yarımadası'nda Birleşik Arap Emirlikleri'ni oluşturan yedi emirlikten birisidir. Emirlik'in yönetim biçimini ve kapladığı tüm alanı ifade eden Dubai Emirliği'nden; Dubai Kenti tanımlaması ile ayırt edilir.

Mersin Limanı, Türkiye'nin Mersin şehrinde yer alan bir yük ve yolcu limanıdır. Ülkenin konteyner hacmi bakımından birinci büyük limanıdır. 2,6 milyon TEU konteyner ve 10 milyon tonun üzerinde konvansiyonel yük kapasitesiyle ülkenin ithalat ve ihracatının önemli bir bölümüne katkı sağlamaktadır.

Antrim Kontluğu. Kuzey İrlanda'yı oluşturan altı kontluktan biri. İrlanda adasının kuzeydoğusunda yer almaktadır. Yüzölçümü 2,844 km² nüfusu 566,000'dir. Ülkenin başkenti olan Belfast şehri de bu bölge sınırları içerisinde olmasına rağmen idari olarak şehir statüsünde olduğundan kontluk tarafından yönetilmez. Kontluğun merkezi Antrim şehridir.

Havalimanı terminali, bir hava limanında yer alan ve yolcuların hava limanına gelişleri ile en son kalkmadan önce uçağa binişlerini sağlamak amacıyla yapılmış olan ve çeşitli bölümlerden oluşan bir binadır.

Freetown, Sierra Leone'nin en büyük şehri ve başkentidir. 2004 yılı nüfus sayımına göre 772.873 olan şehir nüfusunun bugün 1.070.000 aştığı sanılmaktadır. Sierra Leone yarımadasının batı bölgesinde, Afrika'nın Atlas Okyanusu'nda yer alan en önemli limanıdır. Freetown, hükûmet binalarına ev sahipliği yapmasının yanı sıra, ülkenin finans, eğitim, ulaşım, iletişim, kültür merkezi ve en büyük limanıdır.

Tokyo Körfezi, Japonya'nın Kanto bölgesi'nin güney kısmında yer alan bir körfezdir. Eski adı Edo Körfezi 'dir.

Kanagawa prefektörlüğü, Japonya'nın prefektörlüklerinden biridir. Prefektörlük Kantō bölgesinin güneyinde yer almaktadır. Prefektörlüğün yüzölçümü 2,416.04 km2 olan prefektörlüğün nüfusu 1 Eylül 2014 tarihi itibarıyla 9,098,984'tür. Prefektörlüğün merkezi Yokohama şehridir.

Tacoma, Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington eyaletinde "Pierce İlçesi"nde orta büyüklükteki liman şehri ve Pierce İlçesi'nin merkezî şehridir.

Serbest bölge veya serbest limanlar; bulunduğu ülkede geçerli ticari, mali ve iktisadi alanlara ilişkin hukuki ve idari düzenlemelerin uygulanmadığı veya kısmen uygulandığı, sanayi ve ticari faaliyetler için daha geniş teşviklerin tanındığı, fiziki olarak veya idari kararla ülkenin diğer kısımlarından çitle çevrilerek ayrılan özel ekonomik bölgelerin bir alt türü olarak malların ithal edilebildiği, depolanabildiği, işlenebildiği, üretilebildiği veya re-export edilebildiği planlı yatırım alanlarıdır.
Ras Al Khaimah Serbest Ticaret Bölgesi Yönetimi, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki serbest ticaret bölgelerinden biridir. Bölge, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Ras Al Khaimah Emirliği’nin en kuzeyinde yer almaktadır. Dubai’ye 45 dakika mesafededir. RAK, 2000 yılının Mayıs ayında Ras Al Khaimah Emirliği’nden Ekselansları Şeyh Faisal bin Saqr başkanlığında kurulmuştur.

Şarika, Birleşik Arap Emirlikleri'nde yer alan Şârika Emirliği'nin en büyük şehri ve yönetim merkezidir. Basra Körfezi'nde Arap Yarımadası'nın doğu kıyısında kuzey yönünden Basra Körfezi'ne bakan bir ek küçük yarımada görünümü içinde uzanır. Şehir, sınırları içerisinde yaklaşık 1,3 milyonluk nüfusuyla (2019) BAE içerisinde, Dubai ve Abu Dabi'den sonra 3. sırada yer alır ve 5,6 milyonu aşkın nüfus sahip Dubai-Şarika-Acman Metropoliten Alanı'nın bir parçasını oluşturur.

Palmiye Adaları Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai' de Basra Körfezi kıyısında bulunan yapay takımadalar topluluğudur. Temel ticari ve yerleşim binaları BAE emlâk şirketi Nakheel Properties(Nahil Emlâk) tarafından geliştirilecektir. Yapay takımadalar Palm Deyra, Palm Cumeyra ve Palm Cebel Ali' dir.

Port Raşid, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai'de ticari bir deniz limanıdır. Açılışı 1972'de Şeyh Raşid bin Said el Maktum tarafından yapıldı. 1978'de, liman 35 manevralık alan kadar genişletildi ki bu ölçü o günlerin en geniş beş adet konteyner gemisinin yanaşabilmesini mümkün kılıyordu. Limanda bugün için 13 m. derinliğe sahip 9 vinç rampası ve 1,500,000 TEU konteyner bulunmaktadır.

Gazimağusa Limanı ya da Mağusa Limanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, Gazimağusa İlçesi'nin yönetim merkezi olan Gazimağusa'da yer alan ticari limandır. Bölgedeki limanın inşasına ilk olarak 1902 yılında Britanya Kıbrısı yönetimi altında başlanmış ve ilk liman hizmeti 1904 yılında verilmeye başlanmıştır. O yıldan bu zamana liman, iki kere genişletilme, bir kere de yenilemeden geçmiştir.
Nakheel Properties, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli bir emlak şirketidir. Şirket, 2000 yılında kurulmuş olup 87 ülkede faaliyet göstermektedir. Başlıca rakibi Emaar Properties'dir. Şirketin merkezi Dubai'de yer almaktadır.

Suriye, Batı Asya'da, Arap Yarımadası'nın kuzeyinde, Akdeniz'in doğu ucunda yer almaktadır. Kuzeyde Türkiye, batı ve güneybatıda Lübnan ve İsrail, doğuda Irak ve güneyde Ürdün ile komşudur. Batıda sıradağlardan ve iç kesimlerde sarp bir alandan oluşur. Doğuda Suriye Çölü, güneyde ise Cebel el-Dürzi Sıradağları yer almaktadır. İlk bölge Fırat Vadisi tarafından ikiye bölünür. Fırat üzerinde 1973 yılında inşa edilen bir baraj, Suriye'nin en büyük gölü olan Esad Gölü adında bir rezervuar oluşturur. Suriye'nin en yüksek noktası Lübnan sınırındaki 2,814 metre yüksekliğindeki Hermon Dağı'dır. Nemli Akdeniz kıyısı ile kurak çöl bölgeleri arasında, ülkenin dörtte üçüne yayılan ve çöl boyunca esen sıcak ve kuru rüzgarları alan yarı kurak sarp bir bölge yer alır. Suriye'de toprakların yüzde 28'i ekilebilir, yüzde 4'ü kalıcı ürünlere ayrılmış, yüzde 46'sı çayır ve mera olarak kullanılırken sadece yüzde 3'ü orman ve ağaçlıktır.