İçeriğe atla

Camfrog

Camfrog Video Chat
SahipCamshare LLC
OluşturanCamshare LLC
URLhttp://www.camfrog.com
Site türüonline chat
Kullanılabilir dil(ler)Tüm diller
Başlama tarihi2003 (21 yıl önce) (2003)
Geçerli durumAktif

Camfrog ağ üzerindeki kullanıcılarla iltişim kurulabilen bir video konferans yazılımıdır. Sesli ve görüntülü iletişim kurulabilen programda, bünyesinde barındırdığı kanal ve chat odaları sayesinde 1000 kullanıcıya kadar konferans konuşması yapabilmeye veya kullanıcının kendi chat odası üzerinden iletişim kurabilmesine olanak sağlamaktadır.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Bilgisayar ağı</span> kaynaklarını paylaşmak üzere birbirine bağlanmış iki veya daha fazla bilgisayarın oluşturduğu yapı

Bilgisayar ağı, küçük bir alan içerisindeki veya uzak mesafelerdeki bilgisayarların ve/veya iletişim cihazını iletişim hatları aracılığıyla birbirine bağlandığı, dolayısıyla bilgi ve sistem kaynaklarının farklı kullanıcılar tarafından paylaşıldığı, bir yerden başka bir yere veri aktarımının mümkün olduğu iletişim sistemidir. En az iki bilgisayarı birbirine bağlayarak bir ağ oluşturulur. 1980'li yıllarla birlikte, Ethernet ve LAN teknolojisinin gelişmesiyle, kişisel bilgisayarlar ve ofisler bilgisayar ağlarına kavuşmuştur. En bilinen ve en büyük bilgisayar ağı, İnternettir.

Telnet, Internet ağı üzerindeki çok kullanıcılı bir makineye uzaktaki başka bir makineden bağlanmak için geliştirilen bir TCP/IP protokolü ve bu işi yapan programlara verilen genel isimdir. Telnet iki bileşenden oluşur: (1) iki tarafın nasıl iletişim kuracağını belirleyen protokolün kendisi ve (2) hizmeti sağlayan yazılım uygulaması.Kullanıcı verileri, İletim Kontrol Protokolü (TCP) üzerinden 8 bitlik bayt yönlendirmeli bir veri bağlantısında Telnet kontrol bilgisi ile bant içi serpiştirilir. Telnet, 1969'da RFC 15 ile başlayarak geliştirildi, RFC 855'te genişletildi ve ilk İnternet standartlarından biri olan İnternet Mühendisliği Görev Gücü (IETF) İnternet Standardı STD 8 olarak standartlaştırıldı. encryption sağlayan bazı Telnet eklentileri geliştirilmiştir. Bağlanılan makineye girebilmek (login) için orada bir kullanıcı isminizin (İng:username) ve bağlantının gerçekleşebilmesi için bir telnet erişim programınızın olması gereklidir. Fakat bazı kütüphane ve herkese açık telnet bazlı web servisleri, bağlantı sırasında kullanıcı ismi (numarası) istemeyebilirler; ya da, kullanıcı isim ve parola olarak ne yazmanız gerektiği bağlandığınızda otomatik olarak karşınıza çıkar. Telnet, BBS sistemlere İnternet üzerinden erişimde günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Telnet erişim programları, günümüzdeki işletim sistemlerinin çoğunda işletim sistemi ile birlikte gelmektedir. Çok kullanıcılı işletim sistemleri genellikle kullanıcılara metin tabanlı bir arayüz sunar ve bu sistemlerde tüm işlemler klavye vasıtası ile komut isteminden gerçekleştirilir.

<span class="mw-page-title-main">Internet Relay Chat</span> chat protokolü

Internet Relay Chat veya IRC, İnternette en çok kullanılan protokollerden bir tanesidir. 1988 yılında Finlandiya'da Oulu Üniversitesi öğrencisi olan Jarkko Oikarinen tarafından yazılmıştır. Günümüzde IRC dünyanın hemen her yerindeki insanların kullandığı bir platform haline gelmiştir.

<span class="mw-page-title-main">SIP</span>

Oturum başlatma Protokolü (SIP), ses, video ve mesajlaşma uygulamalarını içeren gerçek zamanlı oturumları başlatmak, sürdürmek ve sonlandırmak için kullanılan bir sinyal protokolüdür. VoIP gibi IP üzerinden üzerinden ses, görüntü ve anlık mesaj iletişimi yanı sıra LTE (VoLTE) üzerinden cep telefonu araması için multimedya iletişim oturumlarını sinyalize etmek ve kontrol etmek için kullanılır. Günümüz IP Telefonlarının çoğunluğu SIP Protokolü ile çalışmaktadır. Cisco gibi bazı üreticiler SIP kullanmakla beraber bazı telefon modellerinde SCCP tercih etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">MSN</span>

MSN, Microsoft'un internet tabanlı hizmetlerini yürüttüğü kurumudur. MicroSoft Network kelimelerinin kısaltılmış hâlidir. 24 Ağustos 1995 tarihinde Windows 95 işletim sistemi ile birlikte çıkmıştır ve ilk kez MSN Dial-up adında bir çevrimiçi hizmet olarak başlatıldı. 2006 yılında MSN hizmetlerinin çoğu Windows Live bünyesine katılarak yeniden adlandırılmıştır.

Bir iletişim ve iş birliği sistemi, bireylerin, çalışma gruplarının ve kurumların kendi içlerinde ya da birbirleri ile veri, enformasyon ve bilgi alışverişi için kullandıkları bir bilgisayar tabanlı bilişim sistemidir. Veri, enformasyon ve bilgi alışverişine mesajlaşma adı verilir. Mesajlaşma iki boyutta gerçekleşmektedir: Yer ve zaman. İletişim ve iş birliği sistemleri farklı yerlerde veya aynı yerde farklı zamanlarda bulunan birey ya da grupların mesajlaşma gereksinmelerini karşılamak için kullanılmaktadır. Mesajlaşma farklı zamanlarda gönderilen iletilerle gerçekleşebileceği gibi, iletileri eşzamanlı olarak paylaşma biçimini de alabilmektedir.

WeChat, 2011 yılında Çin'de Tencent Holding tarafından geliştirilen sesli ve yazılı mesajlaşmaya yarayan bir uygulamadır. WeChat, tarihteki ilk süper uygulama olarak kabul edilir. Kullanıcıların akıllı telefonları aracılığıyla ücretsiz anlık mesajlar göndermelerine ve ses, metin, resim ve video formatlarında bilgi alışverişinde bulunmalarına olanak tanır.

<span class="mw-page-title-main">Google Hangouts</span> Mesajlaşma ve görüntülü görüşme platformu

Google Hangouts ya da kısaca Hangouts, Google tarafından geliştirilen, platformlar arası bir mesajlaşma uygulamasıdır.

Paltalk, ağ üzerindeki kullanıcılarla iletişim kurulabilen bir video konferans yazılımıdır. Sesli ve görüntülü iletişim kurulabilen programda, bünyesinde barındırdığı kanal ve sohbet odaları sayesinde birçok kullanıcıyla konferans konuşması yapabilmeye veya kullanıcının kendi sohbet odası üzerinden iletişim kurabilmesine olanak sağlamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">ChatON</span> Samsung Electronics tarafından üretilen mobil iletişim hizmeti

ChatON Samsung Electronics tarafından üretilen mobil iletişim hizmeti. Eylül 2011'de ChatON 62 dilde 120'den fazla ülkeye hizmet vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Çevrimiçi sohbet</span>

Çevrimiçi sohbet veya Chat, İnternet üzerinden metin mesajlarının göndericiden alıcıya gerçek zamanlı olarak iletilmesini sağlayan her iletişim türüdür.

<span class="mw-page-title-main">Mac OS X Tiger</span> Mac OS Xin beşinci büyük sürümü

Mac OS X Tiger, Mac OS X'in, Mac bilgisayarlar için Apple'ın masaüstü ve sunucu işletim sisteminin beşinci büyük sürümüdür. Takma isim olarak yeni sürüme Kaplan ismi verilmiştir. Sürüm Apple Software Update yöntemi ile güncellenmekte. Tiger Mac OS X Pantherin halefi olarak 129.95 dolara 29 Nisan 2005 tarihinde kamuoyuna sunuldu. Yeni özelliklerden bazılarına 64-bit PowerMac G5 için geliştirilmiş destek, Spotlight adlı bir hızlı arama sistemi, Safari web tarayıcısının yeni bir sürümü dahildir.

iMessage

iMessage Apple tarafından geliştirilen anlık mesajlaşma servisidir. Bu, iOS 5 ve sonrasında ve OS X Mountain Lion ve sonrasında Apple Mesajlar uygulamasında desteklenir.

<span class="mw-page-title-main">Kişiler (Apple)</span>

Apple Kişiler OS X ve iOS için Apple tarafından yapılan bir adres defteri yazılım uygulamasıdır. OS X Mountain Lion sisteminde Adres Defteri'nin yerini "Kişiler" uygulaması almıştır. Çeşitli senkronizasyon yetenekleri içerir ve diğer macOS uygulamaları ve özellikleri ile bütünleşir.

<span class="mw-page-title-main">MSN Chat</span>

MSN Chat, MSN'in web servislerinin bir parçası idi. IRCX'in MSN versiyonu idi ve Microsoft Chat'in yerini aldı. Comic Chat'in bağlanması gerekmese de, Microsoft Chat istemcisinde ilk olarak Exchange tabanlı IRCX sunucuları kümesi kullanılabilir.

Windows Chat, Microsoftun 1993 yılında kullanıma verdiği Chat hizmeti idi. Windows NT 3.1, Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003 dahil olmak üzere işletim sistemlerinin Windows NT-satırı içerisindeki basit bir LAN tabanlı metin sohbet programıdır. Daha sonraki Windows sürümlerinde, Ağ DDE hizmetinin çağrıları almak için etkinleştirilmesi gerekebilir.

Microsoft Chat, 1996'da Internet Explorer 3.0 ile ilk kez piyasaya sürülen, Microsoft tarafından üretilen grafiksel bir IRC istemcisidir. Comic Chat, Microsoft Araştırmacısı David Kurlander tarafından Microsoft Research Sanal Dünyalar Grubu ve daha sonra Microsoft'un İnternet Bölümü'nde yönettiği bir grup tarafından geliştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Collabora Online</span>

Collabora Online, özgür yazılım toplulukları tarafından geliştirilen, platform bağımsız ve diğer ofis programlarıyla uyumlu, özgür ve ücretsiz bir ofis yazılımıdır. Collabora Online, Google Docs ve Office 365 gibi çevrimiçi çalışan bir web uygulamasıdır.

<span class="mw-page-title-main">İnternet ünlüsü</span>

İnternet ünlüsü, sosyal medya kişiliği, fenomen, influencer veya mikro ünlü, şöhretlerini internet aracılığıyla edinmiş veya geliştirmiş kişidir. Sosyal medyanın yükselişi insanların küresel bir hayran ve takipçi kitlesine ulaşmalarına yardımcı olmuştur.

Facebook Messenger Rooms, Facebook Messenger'ın, kullanıcıların video konferansa gitmesine izin veren yeni bir özelliğidir. Bu özellik ile, Facebook şirketinin Microsoft şirketinin Skype ve Microsoft Teams hizmetleri, Zoom Görüntülü İletişim'e ait olan Zoom yazılım'ına rakip olduğu iddia edildi. Kullanıcıların bir seferde 50 kişiye kadar eklemesine olanak tanır. Kişiler, toplantı sırasında istedikleri zaman diğer bir toplantıya katılabilir.