
Karadeniz Bölgesi, ismini Karadeniz'den alan, Sakarya Ovası'nın doğusundan Gürcistan sınırına kadar uzanan Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Gürcistan, Doğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Marmara Bölgesi ve adını aldığı deniz ile komşudur. Türkiye'deki bölgeler arasında büyüklük bakımından üçüncü sırada yer almaktadır, ayrıca doğu batı genişliği ve yerel saat farkı en fazla olan bölgedir. Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ve gelişmiş şehirleri sırasıyla 1.371.274 nüfusuyla Samsun, ardından Trabzon ve Ordu'dur.

Batum, Gürcistan'ın Özerk Cumhuriyeti Acara'nın başkenti olan Karadeniz kıyısındaki liman kenti. Nüfusu 169.100 olan Batum, önemli bir liman ve ticaret merkezi olarak hizmet vermektedir. Subtropikal bir bölgede yer almaktadır. Narenciye ve çay gibi tarımsal ürünler bakımından zengindir.

Gürcistan, Karadeniz'in doğu kıyısında, Güney Kafkasya'da yer alan ülkedir. Eski Sovyet cumhuriyetlerinden biri olan Gürcistan'ın kuzeyinde Rusya, doğusunda Azerbaycan, güneyinde Ermenistan ve güneybatısında Türkiye yer alır. Ülkenin batı sınırını Karadeniz belirler.

Abhazya, Gürcistan'ın kuzeybatısında, Karadeniz'in doğusunda yer alan tarihsel bölgedir. Abhazya adı, tarihsel bölge dışında, de facto Abhazya Cumhuriyeti ile Gürcistan'a bağlı Abhazya Özerk Cumhuriyeti'ni de ifade etmektedir.

Acara Özerk Cumhuriyeti, Gürcistan'ın güneybatı kesiminde yer alan özerk cumhuriyet. Yönetim merkezi Batum'dur. Türkiye'nin hemen kuzeydoğusunda Artvin ve Ardahan illeri sınırında yer alır. Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Sarp Sınır Kapısı Batum'a açılır. Bir süre Osmanlı İmparatorluğu yönetiminde kalmış olan Acara Özerk Cumhuriyeti, 1921'de imzalanan Kars Antlaşması'nın bir sonucu olarak Acara Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti adıyla kurulmuş, Sovyetler Birliği'nin dağılıp Gürcistan'ın bağımsız olmasından sonra bugünkü adını almıştır. Gürcistan'ın merkezî yönetimine tabi olan Acara Özerk Cumhuriyeti, Türkiye ile tarihî, dinî ve kültürel yakınlığa sahiptir. 1921 Kars Antlaşması metnine göre Türkiye, bölgeyi dinî toplulukların bütün haklarını garanti altına alan geniş bir yönetimsel özerkliğe sahip olması ve Batum limanından vergisiz şekilde serbest ticaret yapabilmesi koşuluyla Gürcistan'a bırakmıştır.

Azerbaycan millî futbol takımı, Azerbaycan'ı uluslararası turnuva ve maçlarda temsil eden futbol takımı. Mavi-beyaz renklere sahip olan millî takım, Azerbaycan Futbol Federasyonları Birliği tarafından kontrol edilmektedir. Azerbaycan'ın iç saha maçlarının büyük bir kısmı ulusal stadyum olan Bakü Olimpiyat Stadyumu'nda, dostluk maçları ise bazen kulüp stadyumlarında oynanmaktadır.

Accipiter nisus veya Atmaca, Accipiter cinsine bağlı bir kuş türüdür.

Gürcistan Demokratik Cumhuriyeti, Gürcistan'ın 1918-1921 arasında bağımsız olduğu dönemdeki adıdır.

Libellula depressa, Libellulidae familyasından bir yusufçuk türü. Geniş bir gövdeye sahip bu yusufçuğun yaklaşık olarak kanat genişliği 70 mm'dir.

Balıklı, Artvin ilinin Şavşat ilçesine bağlı bir köydür.

Abhazya pasaportu, Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarına yurt dışına seyahat ve ülke içerisinde kimlik bilgisi sağlamak amacıyla verilen pasaporttur. Abhazya sadece Rusya, Nikaragua, Venezuela ve Nauru tarafından tanındığı için Abhazyalılar diğer ülkelere seyahat için Rus pasaportunu kullanmaktadırlar.

Louisiana balıkçıl balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türü. ABD'nin güneydoğusu ve Meksika'nın kuzeyinden Orta Amerika ve Karayipler üzerinden Brezilya'nın ortası ve Peru'ya kadar olan bölgede yaşar.

Küçük mavi balıkçıl balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türü. ABD'nin güneydoğusundan Orta Amerika ve Karayipler üzerinden güneyde Peru ve Uruguay'a kadar olan bölgede yaşar. Kışları kuzeyde yaşayan popülasyonlarının güneye göçmesi dışında göçmen değildir.

Gürcistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı, 11 Nisan 1951'de Gürcistan SSC tarafından kabul edildi. Üstte mavi bandın yer aldığı kızıl bayrağın üzerinde 24 ışın ile birlikte orak ve çekiç ile kızıl yıldız sembolleri yer almaktadır. Gürcistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı,Sovyet cumhuriyetlerinin bayrakları arasında orak ve çekiç figürünün sarı olmadığı tek bayraktır.

Oynak sinek, Empididae sinek ailesinden bir dans sineği türüdür. Empis cinsinin Kritempis alt cinsine dahil edilmiştir. Erkekler 75-93 milimetre (2,95-3,66 in), dişiler 75-102 milimetre (2,95-4,02 in) milimetre arasında değişir. Erkeğin karnı kahverengidir ve kanatları hafif kahverengi ve bulanık görünür. Dişinin karnı gri renktedir ve kanatları açıktır. Oynak sinek, çalılarda yaşar, çeşitli Rosaceae türleri, çeşitli Asteraceae türleri ve Heracleum sphondylium nektarıyla beslenir; diğer böceklerle de beslenirler.

Radde sivri faresi veya Resmî Gazetede yayımlanan adıyla Radde böcekçili, sivri faregiller familyasından bir böcekçil türüdür. Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Rusya ve Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesine endemiktir.
Çay filiz güvesi veya bilimsel adıyla Haplochrois theae, Elachistidae familyasından bir güve türüdür. Batı Güney Kafkasya ve Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Çin'de yaşar. Muhtemelen Güneydoğu Asya kökenlidir. 20. yüzyıl boyunca Gürcistan ve Türkiye'deki çay tarlalarına zarar vermiştir. Türkiye'de Kemalpaşa'dan İyidere'ye kadar olan çay tarlalarında görülür.

Polyommatus poseidon Türkçede kullanılan adıyla Çokgözlü Poseydon Mavisi, Lycaenidae familyasından kelebek türüdür. Julius Lederer tarafından 1852'de tanımlanmıştır. Türkiye ve Gürcistan'a endemiktir. Uçuş zamanları Temmuz ve Ağustos aylarıdır.

.
Mecnun güzelesmeri veya Erebia melancholica, Erebia cinsinden bir kelebek türüdür.