İçeriğe atla

Cadillac XTS

Cadillac XTS
Genel Bakış
ÜreticiAmerika Birleşik Devletleri Cadillac
Üretim yıl(lar)ı2012-günümüze
MontajOshawa, Kanada
Şanghay, Çin
Tasarımcı(lar)Tim Kozub (2010)[1]
Christine Park (iç)
SelefiCadillac DTS
Gövde ve Şasi
SınıfFull-size lüks otomobil
Gövde tipi4 kapılı sedan
DüzenÖnden motorlu, önden çekişli /
dört tekerlekten çekişli
PlatformGM Epsilon II
BenzerleriChevrolet Impala
Buick LaCrosse
Saab 9-5
Teknik Özellikler
Motor2.0 L LTG I4 (t/c)
3.6 L LFX V6
3.6 L LF3 V6 (t/c)
Şanzıman6 ileri 6T70 otomatik
6 ileri 6T75 otomatik
Dingil mesafesi2,837 mm
Uzunluk5,131 mm
Genişlik1,852 mm
Yükseklik1,501 mm
Ağırlık1,812 kg (FWD)
1,896 kg (AWD)

Cadillac XTS, Cadillac tarafından 2012 yılından bu yana üretilen full-size lüks otomobil modelidir.[2] Araç GM Epsilon II platformuna dayanmakta olup STS ve DTS'nin yerini almıştır.[3]

XTS, General Motors'un Kanada'da Oshawa'daki fabrikasında ve Çin'de Şanghay'da Shanghai GM tarafından üretilmektedir.

Kaynakça

  1. ^ "Vehicle body". 21 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2016. 
  2. ^ "GM Poised to Thrive with New Cars, Tech, Reuss Says" (Basın açıklaması). GM Media. 4 Ağustos 2011. 21 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2016. 
  3. ^ Ganz, Andrew (2 Temmuz 2009). "Insignia-based Cadillac STS and DTS replacement to be called XTS?". LeftLaneNews. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2016. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

Cadillac, Amerikalı lüks otomobil markası ve General Motors grubunun bir parçasıdır. 1902'de Henry Martyn Leland tarafından kurulan bu şirket adını Fransız kâşif, Detroit şehrinin kurucusu Antoine Laumet de la Mothe, Sieur de Cadillac'tan almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Chevrolet</span> General Motors şirketine bağlı Amerikalı otomobil firması

Chevrolet, Chevy veya Chevrolet Division of General Motors Company, 1911'de kurulmuş olan ABD merkezli bir otomobil şirketidir. Adını Kurucusu Louis Chevrolet'in soyadından almaktadır. 1918'de %54.6'sını satın alan General Motors bünyesine geçmiştir. 2015 sonu itibarıyla Batı ve Doğu Avrupa'dan çekilme kararı almıştır. Chevrolet araçları için servis hizmeti vermeye ve orijinal Chevrolet parçalarını tedarik etmeye devam etmektedir. Türkiye genelinde 66 adet yetkili servis bulunmaktadır. 7 yıllık aradan sonra çok yakında yeniden Avrupa pazarında olacağını açıklamıştır.

<span class="mw-page-title-main">General Motors</span> 1908 yılında ABDde kurulmuş otomotiv üreticisi

General Motors, 1908 yılında ABD'de kurulmuş, Detroit merkezli bir şirketdir. Buick,Cadillac, Chevrolet, GMC markaları en önemli markalardır. Holden, Wuling, Baojun ve FAW Jiefang, GM Uzbekistan, SAIC-GM-Wuling gibi yabancı markaların önemli bir hissesine sahiptir. Dünya çapında çalışan sayısı 262.500'dür. 2007 yılı cirosu 181,1 Milyar Dolardır. 77 yıl boyunca sürdürdüğü dünyanın en büyük otomobil üreticisi unvanını Toyota'ya kaptırmıştır. Şirket en büyük şanssızlığını küresel ekonomik kriz öncesinde teknoloji ve sanayi yatırımı yapmasına ve bu suretle likiditesini bitirmesiyle yaşamıştır. Alternatif enerji kaynaklı motor teknolojileri ile araç güvenlik ve inovasyonunda dünya lideridir.

<span class="mw-page-title-main">Opel</span> fransız-italyan otomotiv firması

Opel Automobile GmbH veya kısaca Opel, Alman otomobil üreticisidir. Opel 1929'dan 2017'ye kadar, Amerikan otomobil üreticisi General Motors'a aitti. General Motors'dan ayrılan Opel, 2017'de Group PSA bünyesine geçti. 16 Ocak 2021'de Groupe PSA ve Fiat Chrysler Automobiles'ın birleşimi ile meydana gelen Stellantis otomotiv şirketine katıldı. Opel araçları Birleşik Krallık'ta Vauxhall markası altında satılmaktadır. Bazı Opel araçları, Avustralya'da Holden markası altında, Kuzey Amerika ve Çin'de ise Buick markası altında üretilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Discovery Uzay Mekiği</span>

Discovery Uzay Mekiği, hizmet dışı kalmış bir Amerikan uzay mekiği yörünge aracıdır. Bu uzay uçağı, NASA'nın Uzay Mekiği programındaki yörünge araçlarından biri ve inşa edilen beş tam operasyonel yörünge aracının üçüncüsüydü. İlk görevi olan STS-41-D, 30 Ağustos - 5 Eylül 1984 tarihleri arasında gerçekleşti. 27 yılı aşkın hizmeti boyunca 39 kez fırlatılıp indi ve bugüne kadar diğer tüm uzay araçlarından daha fazla uzay uçuşu gerçekleştirdi. Uzay Mekiği fırlatma aracı üç ana bileşenden oluşuyordu: Uzay Mekiği yörünge aracı, tek kullanımlık bir merkezi yakıt tankı ve iki adet yeniden kullanılabilir katı yakıtlı takviye roketi. Yörünge aracını atmosfere girişte yüksek sıcaklıklardan korumak için yaklaşık 25.000 ısıya dayanıklı seramikle kaplıydı.

<span class="mw-page-title-main">Apollo 8</span> Ayın yörüngesinde bulunan ilk ekip

Apollo 8, alçak Dünya yörüngesinden ayrılan ve Ay'a ulaşan ilk mürettebatlı uzay uçuşuydu. Mürettebat, Ay'a inmeden etrafında on kez döndü ve ardından güvenli bir şekilde Dünya'ya geri döndü. Bu üç astronot, Ay'ın uzak tarafına ve Dünya'nın doğuşuna şahsen tanık olan ve fotoğraflayan ilk insanlardı.

Epsilon, GM'nin D boyut segmentindeki araçları için geliştirilmiş bazı platformlarına verdiği isimdir. Epsilon platformu, Vectra C ile birlikte kendisinden önce üretilen GM2900 platformunun yerini almıştır. 2015 yılı itibarıyla Epsilon II sürümündedir.

<span class="mw-page-title-main">Opel Cascada</span> Opel tarafından üretilen otomobil modeli

Opel Cascada, Opel tarafından 2013 ve 2018 yılları arasında üretilen alt orta sınıf cabriolet otomobil modelidir. Araç İspanya'da Opel Cabrio, Birleşik Krallık'ta Vauxhall Cascada, Avustralya'da Holden Cascada ve ABD ile Çin'de Buick Cascada adıyla satılmaktadır. Kanada'da ise satılmamaktadır. Mart 2018 tarihinde Opel üretiminin durdurulacağını açıklamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Konsept otomobil</span>

Konsept otomobil yeni stil ve teknolojiyi tanıtmak amaçlarıyla yapılan otomobildir. Konsept otomobiller genellikle müşterilerin yeni ve radikal tasarımlara olabilecek tepkisini ölçmek için otomobil fuarlarında gösterilirler.

<span class="mw-page-title-main">DVD Oynatıcı (macOS)</span>

macOS DVD Oynatıcı Apple Inc. tarafından yapılan, MacOS'da varsayılan DVD oynatıcısıdır. Birden çok ses, video ve altyazı parçası, ayrıca Dolby Digital 5.1 geçidi, DVD erişim URL'leri ve altyazılar gibi tüm standart DVD özelliklerini destekler. Bazı durumlarda, kullanıcılar açacakları VOB dosyasını seçebilirler. DVD Oynatıcı ayrıca DVD Studio Pro ve iDVD'nin yazdığı DVD'lerle tam uyumludur; bunlara DVD Studio Pro'nun HD DVD'leri dahildir. 2016'dan itibaren, macOS varsayılan uygulamaları arasında kalan tek 32 bitlik uygulamadır.

<span class="mw-page-title-main">Cadillac BLS</span>

Cadillac BLS, Cadillac tarafından 2005-2010 yılları arasında üretilen kompakt lüks otomobil modelidir. Araç GM Epsilon platformuna dayanmakta olup Saab 9-3'ün büyük ölçüde değiştirilmiş versiyonudur ve üretimi Saab 9-3 ile birlikte Trollhättan'da gerçekleştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Cadillac DTS</span>

Cadillac DTS, Cadillac tarafından 2005-2011 yılları arasında üretilen üst sınıf lüks otomobil modelidir. Araç ilk olarak 2005 yılında Chicago Otomobil Fuarı'nda tanıtılmış olup Cadillac DeVille'nin yerini almıştır ve yerini XTS ile CT6'ya bırakmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Cadillac STS</span>

Cadillac STS, Cadillac tarafından 2004-2013 yılları arasında üretilen üst orta sınıf lüks otomobil modelidir. Araç Cadillac Seville'nin yerini almış olup ürün gammında CTS ve DTS arasında yer almaktaydı.

<span class="mw-page-title-main">Cadillac DeVille</span>

Cadillac DeVille, Cadillac tarafından 1949-2005 yılları arasında üretilen üst sınıf lüks otomobil modelidir. Araç, ilk çıktığında Series 62'nin bir üst modeli olup son modelleri Cadillac'ın model gammındaki en büyük otomobildi. 2005 yılında yerini DTS'e bırakmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Buick Lucerne</span>

Buick Lucerne, Buick tarafından 2005-2011 yılları arasında üretilen bir üst sınıf otomobil modelidir. Araç 2011 yılına kadar şirketin amiral gemisi modeli olup bu tarihte yerini ikinci nesil Buick LaCrosse'a bırakmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Opel Regent</span> lüks otomobil

Opel Regent, Alman otomobil üreticisi Opel tarafından Kasım 1928'de piyasaya sürdüğü lüks otomobil. Dört kapılı bir limuzin ve iki kapılı coupe modelleri de mevcuttur. Resmî adı Opel 24/110 idi.

<span class="mw-page-title-main">Irmscher</span> şirket

Irmscher Automobilbau GmbH & Co. KG, Opel, Peugeot ve Kia araçlarında uzmanlaşmış bir Alman otomobil tuning ve üretim şirketidir ve ayrıca bir mühendislik servis sağlayıcısı olarak komple otomotiv endüstrisine hizmet vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Elektrikli pencere regülatörü</span>

Elektrikli pencere regülatörü, krank kolu kullanmanın tersine, otomobil camlarını kaldırıp indirebilmek için elektronik kilit veya anahtardır. İlk kez Packard, 1941 yılında Packard 180 serisi arabaları için hidrolik cam asansörlerini piyasaya sürdü. 1941'de Ford Motor Company, Lincoln Custom'daki ilk elektrikli camları kurdu. Cadillac'ın, 75 serili modelleri düz bir elektrikli bölme penceresine sahipti. İlk güç destekleri vakumla çalıştırıldı ve Chrysler araçlarında, özellikle 1930'ların sonlarında düşük maliyetli Plymouth araçlarında sunuldu. İkinci Dünya Savaşı'ndan kısa bir süre önce General Motors, açılır kapanır tavanlar için merkezi bir hidrolik pompa geliştirdi.

<span class="mw-page-title-main">Cadillac Lyriq</span>

Cadillac Lyriq, Cadillac tarafından 2022 yılından bu yana üretilen bataryalı elektrikli orta sınıf lüks crossover SUV modelidir. Araç, Cadillac'ın ilk tamamen elektrikli aracı ve BEV3 platformunu kullanan ilk GM üretim aracı olup Super Cruise yarı otonom sürüş sisteminin yeni bir versiyonuna da sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">İlk uçuşa göre uzay yolcuları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu, ilk uçuşlarına göre uzay yolcularının bir listesidir. Tablo ilk uçuş tarihinden itibaren kronolojik sırayla listelenmiştir. Tabloda uzay yolcusu tanımı olarak Uluslararası Havacılık Federasyonu'nun 100 km'den daha yüksek bir irtifaya ulaşma ve böylece FAI tarafından tanımlanan Kármán hattını geçme kriteri benimsenmiştir. Kimlerin insanlı uzay uçuş programı gerçekleştirdiğini belirleyen kriterler değişiklik göstermektedir. Sadece 50 mil irtifaya ulaşanlara verilen Birleşik Devletler Astronot Rozetine hak kazanan kişiler X-15'in en yüksek uçuşlarında ve VSS Unity test uçuşlarında listelenmiştir.