Cascading Style Sheets, HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir işaretleme dilidir.
Nevşehir, Nevşehir ilinin merkezi olan şehirdir. Antik ismi Nissa ve Yunancada "Yeni Şehir" anlamına gelen Neapolis'tir. Selçuklu döneminde fethedilip ismi Muşkara olmuştur. Lale Devri'nin ünlü sadrazamı Damat İbrahim Paşa burada doğmuş ve döneminde şehri imar edip hanlar, camiler, hamamlar gibi yapıların inşasına öncülük ederek bölgenin kalkınmasında önemli bir etkide bulunmuştur. Adını değiştirerek Farsçada "Yeni Şehir" anlamına gelen Nevşehir adını vermiştir.
WordPress, PHP dilinde yazılmış ve HTTPS ile desteklenen bir MySQL veya MariaDB veritabanıyla eşleştirilen bir ücretsiz ve açık kaynaklı içerik yönetim sistemi (CMS)‘dir. Özellikler, WordPress içinde "Temalar" olarak adlandırılan bir eklenti mimarisi ve bir şablon sistemi içerir. WordPress başlangıçta bir blog yayınlama sistemi olarak oluşturuldu ancak daha geleneksel posta listeleri ve İnternet forumları, medya galerileri, üyelik siteleri, öğrenim yönetim sistemleri (LMS) ve çevrimiçi mağazalar dahil olmak üzere diğer web içeriği türlerini desteklemek için gelişti.
Web renkleri, web sayfası tasarımında kullanılan ve izlenen sayfanın görünümünü düzenlemeye yarayan renklerdir.
Web sayfası, World Wide Web için hazırlanan ve web tarayıcısı kullanılarak görüntülenebilen dokümanlardır. Web sayfaları çoğunlukla HTML formatında kodlanır, CSS, betik, görsel ve diğer yardımcı kaynaklardan yararlanılarak son görünümüne sahip olur ve işlevsellik kazanır. Birden fazla web sayfasının bir araya gelmesi ile ortaya çıkan web sitesi ile karıştırılmamalıdır. Günlük konuşma dilinde internet sayfası terimi de çoğunlukla web sitesi anlamında kullanılmaktadır.
Netscape Communications Corporation Mountain View, Kaliforniya ve daha sonra Dulles, Virginia merkezli Amerikan bağımsız bir bilgisayar hizmetleri şirketidir. Netscape web tarayıcısı bir zamanlar baskındı 1990'ların ortalarında pazar payı yüzde 90'ın üstündeyken 2006'da yüzde 1'in altına indi. Rakipleri Microsoft Internet Explorer ve diğer tarayıcılara yenik düştü. Aynı zamanda Netscape, en yaygın programlama dili JavaScript'i oluşturan şirkettir.
FreeDOS, Microsoft'un 1999'da MS-DOS'u geliştirmeyi durdurması üzerine serbest DOS'u yaşatmak için doğmuş GNU Genel Kamu Lisansı kapsamında açık kaynaklı gelişmiş bir DOS tabanlı işletim sistemidir. Amacı DOS ile %100 uyumlu olmaktır ve bu hedefe neredeyse tümüyle ulaşılmıştır. Bu işletim sistemi ile yine açık kaynaklı Arachne web tarayıcısını kullanarak, çok eski bilgisayarlar ile internete bağlanmak mümkündür.
KHTML, KDE projesi dahilinde oluşturulmuş olan, birçok ağ tarayıcısı yazılımın merkezinde bulunan ve sayfaları yorumlayıp ekrana yansıtan ana bileşendir. Bu tarayıcılar arasında Konqueror, ABrowse ve hatta Apple Safari ile Nokia Series 60 browser sayılabilir.
XHTML, açılımıyla Extensible HyperText Markup Language Türkçesi Genişletilebilir Büyütülmüş Metin İşaretleme Dili istemci taraflı(client side) bir metin işaretleme dilidir. XHTML 26 Haziran 2000'den beri bir web standartıdır. Kodlama olarak oldukça büyük farklar yaratan bu dil için:'XML sözdiziminin HTML içinde kullanılması.' diyebiliriz. HTML dilinin farklı tarayıcılarda farklı yorumlanması ve sözdiziminde fazla düzensizlik ve hata olduğu için XHTML W3C(World Wide Web Consortium - WWW) tarafından önerilmiştir. XHTML'nin diğer bir özelliği de kodlama yapanları CSS teknolojisini kullanmaya özendirmesidir.
Hiper Metin İşaretleme Dili web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin işaretleme dilidir. Dilin son sürümü HTML5'tir.
Microformat, İnternet'teki bilgilerin bilgisayar tarafından da anlaşılabilmesi amacı ile belirli bilgilerin üzerinde önceden anlaşılan yapılar aracılığı ile işaretlenmesi için kullanılan bir biçimdir. XHTML üzerine kurulmuş olan bu
Chrome OS, Google tarafından geliştirilen Linux çekirdeğini kullanan, web uygulamaları ile çalışan işletim sistemidir. 7 Temmuz 2009 tarihinde duyurulan Chrome OS, 15 Haziran 2011 tarihinde Chromebook ile piyasaya çıkmıştır. Chrome OS bilinenin aksine özgür yazılım değildir.
Mozilla Firefox'un özellikleri onu diğer tarayıcılardan ayırır.
Internet Explorer 8 (IE8). Microsoft tarafından geliştirilen Internet Explorer Web tarayıcısının 8. sürümüdür. 19 Mart 2009 yılında sunuldu. 2006 yılında tanıtılmış olan Internet Explorer 7'nin yerini aldı. 2011 yılında ise yerini Internet Explorer 9 aldı. Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 işletim sistemleri için varsayılan tarayıcıdır. Internet Explorer 8, IE'nin Acid2 testini geçen ilk sürümüdür. Daha sonraki Acid3 testinde yalnızca 24/100 puan aldı. Microsoft'a göre, güvenlik, kullanım kolaylığı, RSS, CSS, Ajax, Web sayfası bildirimcisi olan Web Slice desteğindeki iyileştirmeler IE8 için öncelikleriydi. Internet Explorer 8, Internet Explorer'ın Windows XP ve Windows Server 2003'te desteklenen son sürümüdür.
KompoZer, açık kaynak kodlu ve özgür bir HTML editorüdür. Artık geliştirilmeyen Nvu adlı programın devamı niteliğindedir.
Tizen; akıllı telefonlar, tabletler, araç içi bilgi sistemleri ve akıllı TV'ler için geliştirilen, açık kaynak kodlu, Linux tabanlı bir işletim sistemidir.
Nokia N9, 2011 yılında Nokia tarafından duyurulmuş ilk MeeGo akıllı telefondur.
Google Siteler, Google tarafından sunulan Google Apps üretkenlik paketinin bir parçası olarak, yapılandırılmış bir viki ve Web sayfası oluşturma aracıdır. Google Sitelerin amacı herkesin bir ekip odaklı bir site oluşturmak mümkün olabilmesi ve birden fazla kişinin iş birliği ve dosyalarınızı paylaşabilmesidir.
Microsoft Expression Web, Kod adlı Quartz, Microsoft tarafından hazırlanmış bir HTML düzenleyici ve genel web tasarım yazılım ürünüdür. Microsoft'tan ücretsiz olarak edinilebilir ve durdurulan Microsoft Expression Studio'nun bir bileşenidir. Expression Web, HTML5, CSS 3, ASP.NET, PHP, JavaScript, XML + XSLT ve XHTML kullanarak web sayfaları tasarlayabilir ve geliştirebilir. Expression Web 4-ü yüklemek ve çalıştırmak için .NET Framework 4.0 ve Silverlight 4.0 gerektirir. Expression Web, Internet Explorer'ın Microsoft Trident motorundan farklı, kendi standartlarına dayalı işleme motorunu kullanıyor
WebStrom çapraz platform bir JavaScript, TypeScript ve web için tümleşik geliştirme ortamıdır (IDE). Grafiksel hata ayıklamacısı (debugger) ve sürüm kontrol sistemi (VSC) ile entegredir. JetBrains şirketi tarafından geliştirilmektedir. Özel mülk bir yazılımdır. 30 günlük deneme sürümü de bulunmaktadır.