İçeriğe atla

CLIÉ

CLIÉ N760C Audio

Sony CLIÉ (latince "KLEE-AY" diye okunuyor) Sony tarafından 2000'den 2005'e kadar üretilen kişisel dijital asistandır. Üründe Palm OS kullanılmıştır. Ayrıca üründe yüksek çözünürlüklü ekran, hafıza kartı girişi ve ATRAC3 ses formatını çalma gibi özellikler bulunuyordu. Çoğu model Japonya'da dizayn edilip üretilmiştir.

Dış bağlantılar

  • CLIÉ 5 Aralık 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. - Originally the site for Sony's line-up of CLIÉ products in the USA, this page now redirects to the Sony Support pages for CLIÉ products
  • Sony repair/parts replacement website 23 Temmuz 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. - Buy replacement parts for current un-supported Sony CLIÉS.
  • One Source - Formerly Clie Source, One Source is a CLIÉ enthusiast site which changed its name when Sony ended the CLIÉ line. It is still the more popular site that still talks about the Sony CLIÉ line of products through its forums.
  • SonyClie.org 27 Ekim 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. - Downloadable PC-Clie drivers which are no longer provided by Sony.
  • Openomics - Step-by-step instructions to add Apple iSync support for a Sony Clié TH55

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Palm OS</span> Mobil işletim sistemi

PalmOS, PalmSource şirketi tarafından cep bilgisayarları (PDA'lar) için tasarlanan bir işletim sistemidir. PalmSource firması Palm isim hakkını Mayıs 2005'te PalmOne şirketine satmıştır. Kasım 2004'te PalmSource, Linux tabanlı bir PalmOS sürümü üzerinde çalıştıklarını duyurmuş, Eylül 2005'te PalmSource, Access Co. şirketi tarafından satın alındıktan sonra Linux tabanlı sistem Access Linux Platform olarak adlandırılıp PalmOS'un yerini almıştır. Ayrıca, 2009 yılında Palm OS'un ana lisans sahibi Palm, Inc., gelecek cihazları için Palm OS'tan WebOS'a geçmişti. Günümüzde LG tarafından geliştirilen WebOS, Akıllı televizyonlarda kullanılmaktadır.

Bir resmin çerçeve oranı eni ve boyu arasındaki oransal ilişkiyi tarif eder.

<span class="mw-page-title-main">Metro-Goldwyn-Mayer</span> Film ve TV programları üretimiyle dağıtımını yapan medya şirketi

Metro-Goldwyn-Mayer, Inc., (MGM) daha çok film ve TV programları üretimi ve dağıtımında faaliyet gösteren bir medya şirketidir. Sessiz film döneminin sonundan II. Dünya Savaşı'na kadarki süreçte Metro-Goldwyn-Mayer stüdyoları, sağladığı imkânlar ile Hollywood'daki en önemli film stüdyosu olmuştur. Amazon tarafından 8,45 milyar dolar karşılığında satın alınmıştır.

İnterlingua, Uluslararası Yapay Dil Derneği (IALA) tarafından 1951 yılında tasarlanmış bir dildir. Genel olarak biyolojik adlandırmada kullanılır. İnterlingua basit bir dilbilgisi yapısını en çok sayıdaki dilin sözcük dağarcığı ile buluşturmayı amaçlayan, yüz milyonlarca insanın ilginç bir şekilde anlayabildiği bir dildir. Aynı şekilde doğal dilleri ayırmak için bir referans olarak da kullanılabilir ve kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Makedonlar</span> Güney Slav etnik grubu

Makedonlar, Balkan Yarımadası'nda çoğunlukla Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nde yaşayan bir Güney Slav etnik grubudur. Güney Slav dili olan Makedoncayı konuşurlar. Makedon etnik unsurunun yaklaşık üçte ikisi Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nde yaşar. Ancak diğer ülkelerde bir dizi topluluklar da vardır.

<span class="mw-page-title-main">Max Delbrück</span> Biyolog, Bilim insanı

Max Ludwig Henning Delbrück Alman asıllı Amerikalı biyolog, moleküler genetiğin öncülerinden sayılır. Bakteriyofajlara ilişkin çalışmaları nedeniyle 1969 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü Alfred Day Hershey ve Salvador Luria ile paylaşmıştır.

<span class="mw-page-title-main">İran halkları</span> çeşitli Hint-Avrupa etno-linguistik grubu

İran halkları, Hint-Avrupa dil ailesine bağlı Hint-İran dillerinin, bir alt grubu olan İran dillerini konuşan dilsel ve etnik toplulukların bir toplamıdır. İran platosu boyunca Hindukuş Dağları'ndan Anadolu'ya kadar ve Orta Asya'dan Basra Körfezi'ne dek yayılmışlardır. İran halkları veya İrani halklar ifadeleri, bugünkü İran devletinin sınırları içinde yaşayan İran vatandaşları ile karıştırılmaması için "İranlı" yerine kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Sony Music</span>

Sony Music Entertainment, Amerikalı bir küresel müzik şirketidir. Japonya konglomeratı Sony'nin sahibi olduğu şirket, Sony Corporation of America'nın sahibi olduğu Sony Music Group'un bir parçasıdır.

OpenID : Kelime tam Türkçe anlam karşığının "AçıkOturum" şeklinde olması için TDK'ya başvuru yapılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Coca-Cola Zero</span> diyet kola

Coca-Cola Zero Sugar veya Coke Zero Sugar, The Coca-Cola Company'nin çıkarmış olduğu, Coca-Cola'nın diyet versiyonu ürün. Bazı ülkelerde Coca-Cola Şekersiz olarak satılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Walkman</span> Taşınabilir bir müzik çalma aygıtı

Walkman Sony tarafından üretilen, geliştirilen ve pazarlanan tescilli bir markadır. Taşınabilir müzik çalar olduğu gibi akıllı telefonları için üretilen bir yazılımdır.

<span class="mw-page-title-main">Ses konuşma tanımlayıcı yazılımlar</span>

Sesli konuşmayı yazıya çeviren bilgisayar yazılımları veya daha yaygın ve bilinen İngilizce adıyla "Speech recognition"

<span class="mw-page-title-main">CMS Made Simple</span>

CMS Made Simple (CMSMS) açık kaynak (GPL) lisansıyla yayınlanan bir içerik yönetim sistemidir (CMSMS) web geliştiricileri ve site sahipleri tarafından kullanılmaktadır. Bilişim kitapları alanında dünyanın en saygın yayın evlerinden Packt Publishing tarafından 2010 yılı içerisinde yapılan ankette PHP ile geliştirilmiş en iyi açık kaynak içerik yönetim sistemi seçilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">İkinci Tapınak</span>

İkinci Tapınak, Kudüs'teki Tapınak Tepesi'nde bulunan Yahudi kutsal tapınağıydı. MÖ 516 ve y. MS 70 arasında ayakta kaldı. İkinci Tapınak dönemine adını vermiştir.

<i>The World Factbook</i>

ISSN1553-8133The World Factbook Amerika Birleşik Devletleri Merkezi Haberalma Teşkilatı - CIA tarafından dünyada ülkeleri hakkında toplanan bilgilerin almanak stilinde yayımlandığı bir referans kaynak kitabıdır. Resmi basılmış versiyonuna Ulusal Teknik Bilgi Servisi ve Devlet Matbaası gibi kuruluşlardan ulaşılabileceği gibi Skyhorse Publishing gibi farklı özel matbaalardan da ulaşılabilmektedir. Factbook her hafta kısmi olarak olsa da güncellenen hali ile web sitesi olarak yayımlanmaktadır. Ayrıca bilgisayarda çevrimdışı çalışabilmek için yüklenebilecek şekilde de sunulmaktadır. Yayım, ABD tarafından diplomatik olarak tanınmış olan devletler dahil 267 entitinin demographisi, coğrafyası, iletişim yolları, hükûmet yapısı, ekonomisi ve askeri yapısı hakkında 2-3 sayfalık özet bilgiler vermektedir.

Bu sayfadaki tablolar ile özgür ve açık kaynak işletim sistemleri karşılaştırılmaktadır. Tablolarda EOL olmayanüm sürümlerin bir özelliği desteklemediği durumlarda aronu destekleyen ilk sürüm listelenir.

Özel mülk yazılım ya da sahipli yazılım, yazılımın yaratıcısının, yayıncısının veya diğer hak sahibi ortaklarının fikrî mülkiyet hakkını ve telif hakkını kendi elinde tuttuğu bilgisayar yazılımıdır. Yazılımın alıcılarına, yazılımı özgürce paylaşma veya değiştirme hakkı vermez. Özel mülk yazılımlar, mülk sahipleri tarafından ücretli ya da ücretsiz olarak yayınlanabilir.

<span class="mw-page-title-main">Marksist-Leninist ateizm</span> Diyalektik-Materyalist Ateizm

Marksist-Leninist ateizm ya da bilinen diğer adıyla Marksist-Leninist bilimsel ateizm, Marksizm-Leninizm'in antiklerikal ve dinsizlik unsurudur. Sovyetler Birliği'nin resmi devlet ideolojisi idi.

<span class="mw-page-title-main">Zümrüt Levha</span>

Zümrüt Levha, Levhu'z-zümürrüd ya da Tabula Smaragdina, Hermetica'nın, prima materianın yani ilk maddenin ve dönüşümünün sırrını içerdiği söylenen kompakt ve şifreli bir parçasıdır. Avrupalı simyacılar tarafından sanatlarının ve Hermetik geleneğinin temeli olarak kabul edildi. Zümrüt Levha'nın orijinal kaynağı bilinmemektedir. Her ne kadar Hermes Trismegistus metinde adı geçen yazar olsa da, bilinen ilk görünümü altıncı ve sekizinci yüzyıllar arasında yazılmış Arapça bir kitapta. Metin ilk olarak onikinci yüzyılda Latince'ye çevrildi. Bunu çok sayıda çeviri ve yorum izledi.