
Avustralya, resmî adıyla Avustralya Milletler Topluluğu, Güney Yarımkürede yer alan bir kıta ülkesidir. Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında uzanır. Okyanusya kıtasında bulunur ve kıtanın çok büyük bir bölümünü kaplar. Komşuları Endonezya, Doğu Timor, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Vanuatu, Yeni Kaledonya ve Yeni Zelanda'dır. Başkenti Canberra, en büyük şehri ise Sidney'dir.

Tasmanya ya da Tazmanya, Avustralya'nın güneydoğusunda bulunan bir ada. Avustralya'nın bir eyaleti olup, başkenti Hobart, en büyük ikinci şehri ise Launceston'dur.

Cape Town, Güney Afrika'daki en eski şehirdir. Halk dilinde "Anne Şehir" olarak anılmaktadır. Güney Afrika'nın yasama başkentidir ve Batı Kap eyaletinin en büyük kentidir. Şehir, Cape Town Şehri adlı Metropoliten alan'ın sadece bir parçasını oluşturur.

Yeni Güney Galler, Avustralya'nın güneydoğusunda eyalet. Başkenti Sidney. Kuzeyinde Queensland, batısında Güney Avustralya, güneyinde Victoria eyaletleri yer alır. Doğuda Büyük Okyanus'a kıyısı vardır. Avustralya Başkent Bölgesi eyalet içerisinde bir enklav oluşturur. Eyaletin başkenti Sidney'dir ve şehir hem eyaletin hem de Avustralya'nın en kalabalık şehridir. 2019 verilerine göre eyalet nüfusu 8 milyonu aşkın olup, bu nüfusun yaklaşık 5,1 milyonu Büyük Sidney bölgesinde yaşamaktadır.

İrlandalılar, kökeni İrlanda Adasına dayanan bir Kelt halkıdır.
Avustralya yerlileri ya da Avustralya Aborjinleri, Avustralya kıtası yerlilerine verilen ad. Aborjinler, Avustralya'ya Güneydoğu Asya'dan gelmişlerdir. Bir göçebe hayatı sınırları boyunca hareket halinde yaşamışlardır. Avlanırken mızrak ve bumerang, balık avında ise kanolar kullanmışlar, meyve ve sebze toplamışlardır. Yazılı bir dilleri olmamasına rağmen şarkılar yoluyla ağızdan ağza birçok bilgi aktarılmıştır.

Tasmanya Soykırımı, Avustralya kıtasının güneyinde eyalet olarak ona bağlı Tasmanya adasında yaşamış olan ve 48 kabileden oluşan avcı ve toplayıcı Tasmanya yerlilerine karşı 1803-1847 yıllarında Britanyalı yerleşimciler tarafından uygulanan soykırım. 1828-1832 yılları arasında yapılan Kara Savaş, kaydedilen ilk modern soykırım örneğidir. Kara Savaş çatışmaları safkan Tasmanyalıları yok etmeye yönelik bir soykırımdır. Tasmanya olayı Avustralya'daki soykırımın bilinen tek örneğidir. Tasmanya olayları çağdaş Avustralyalılar için «soykırım» (genocide) yerine ondan daha ciddi olan «imha» (') biçiminde görülür. Türkçe kaynaklarda Tasmanya adasındakiler ile Avustralya adasındakiler Aborjin Soykırımı adı altında da ele alınır.

Güney Asya Bölgesel İşbirliği Teşkilatı, Güney Asya ülkeleri arasında uluslararası örgüt ve jeopolitik bir birliktir. Örgüt 1985 yılında Dakka'da kurulmuş olup ekonomik ve bölgesel entegrasyonun gelişimini desteklemektedir. Merkezi Katmandu'da yer almaktadır.

Eskiden Orta Doğu Yağmur Ormanı Koruma Alanları olarak bilinen Avustralya'nın Gondvana Yağmur Ormanları, dünyadaki en zengin subtropikal yağmur ormanı alanıdır. Dünya Mirası alanı yağmur ormanları, Newcastle'dan Brisbane'e elli ayrı koruma alanı içerir ve koruma alanlarının toplam alanı 366,500 hektardır.

Avustralya Mahkûm Siteleri, 18. ve 19. yüzyıllar boyunca Sidney, Tasmanya, Norfolk Adası ve Fremantle'deki Avustralya sahil şeridinde yer alan ve İngiliz İmparatorluğu döneminde inşa edilen 11 cezaevi kalıntısından oluşan bir Dünya Mirası alanıdır.

Wagga Wagga, Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde yer alan bir şehirdir. Şehrin nüfusu 2021 yılı itibarıyla 57.003'tür. Wagga Wagga, eyaletin okyanusa kıyısı olmayan en büyük şehridir ve Avustralya'nın önemli bir tarım, askeri ve ulaşım merkezidir. Avustralya'nın okyanusa kıyısı olmayan dokuzuncu büyük şehri olan Wagga Wagga, Avustralya'nın en büyük iki şehri olan Sydney ve Melbourne arasında bulunur ve Riverina ve South West Slopes bölgeleri için ana bölgesel merkezdir.
Avustralya'nın federasyonlaşması, Avustralya'da bulunan altı kendini yöneten Britanya kolonisinin federasyon oluşturacak şekilde birleşerek tek bir yönetim oluşturulması sürecidir. Queensland, Yeni Güney Galler, Victoria, Tasmanya, Güney Avustralya ve Batı Avustralya'nın birleşmesi, 1 Ocak 1901'de yürürlüğe giren Avustralya Anayasası ile tamamlanmıştır. Başlarda bu sürecin parçası olan Fiji ile Yeni Zelanda ise ilerleyen zamanda süreçten ayrılmıştır.
Abrakurrie Mağarası, Batı Avustralya'daki Nullarbor Düzlüğü'nde bulunan bir mağaradır. Eucla'nın yaklaşık 48 kilometre (30 mi) kuzey batısında yer alır ve Güney Yarımküre'deki en büyük tek mağara odasına sahip olduğu ve mağaradaki modellerin Avustralya'daki herhangi bir mağara sistemi içindeki Aborijin sanatının en derin etkiye sahip olduğu bildirilmektedir.

Carpentaria Körfezi, Avustralya'nın kuzeyinde yer alan, kuzeyinde Arafura Denizi'nin doğrusu ile sınırlanmış körfezdir. Kuzey sınırı genellikle kuzeydoğuda Queensland, Slade Point'ten batıdaki Kuzey Bölgesi Cape Arnhem'e doğru bir çizgi olarak tanımlanır.

Avustralya'daki COVID-19 pandemisi ile ilgili ilk vaka 25 Ocak 2020'de Victoria'da onaylandı. Çin'den dönen bir adamın SARS-CoV-2 testi pozitif çıktı.

Sir Edward Phillip Solomon, Transvaal Kolonisi ve Güney Afrika Birliği'nin başarılı bir avukatı ve politikacısıydı.

Westpac Banking Corporation, Avustralya merkezli çok uluslu bir bankadır. Banka, 8 Nisan 1817 tarihinde Bank of New South Wales adıyla kurulmuş olup Commercial Bank of Australia'yı satın alması sonucunda 4 Mayıs 1982 tarihinde günümüz adını almıştır. Merkezi Sidney'de Westpac Place'te yer almaktadır.

Güney Avustralya Sanat Galerisi, Avustralya'nın Adelaide kentinde bulunan bir sanat müzesidir. Müze, 1881 yılında Güney Avustralya Ulusal Galerisi adıyla kurulmuş olup Güney Avustralya eyaletindeki en önemli görsel sanatlar müzesidir.

Eyre Yarımadası, Avustralya'nın Güney Avustralya eyaletinde bulunan bir yarımadadır. Yarımada, üçgen bir yapıda olup doğuda Spencer Körfezi ile batıda Büyük Avustralya Körfezi ile çevrilidir.

Devonport, Avustralya'nın Tasmanya eyaletinde bulunan bir şehirdir. Şehir, eyalet başkenti Hobart'ın 277 km kuzeyinde Bass Boğazı'nın kıyısında Mersey Nehri'nin ağzında yer almaktadır. Yüzölçümü 111 km² olan kentin nüfusu 2018 yılı itibarı ile 25.415'tir.