
Çorlu, Tekirdağ'a bağlı olan en büyük ilçedir. Çorlu, İstanbul'dan sonra Türkiye Trakyası'ndaki en büyük ikinci yerleşim yeridir.

Ahmet Mazhar Kansu, Türk devlet adamı, vali, milletvekili ve yönetici.

Seymen, eski ismi Büyük Sekban, Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Sarılar, Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesine bağlı bir mahalledir.Çorlu Tren Kazası bu mahallenin yakınlarında meydana gelmiştir.

Önerler, Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Şahpaz, Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesine bağlı bir mahalledür.

Deregündüzlü, Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mehmet Hayri Mumcuoğlu, Türk siyasetçidir.

M. Faik Öztırak, Türk siyasetçi, eski Türkiye İçişleri Bakanı.
A. Orhan Öztrak, Türk siyasetçidir.

Çerkezköyspor, 1956 yılında Tekirdağ ilinin Çerkezköy ilçesinde kurulmuş eski bir futbol kulübüdür.
Ahmet Paker,, Türk siyasetçi.
Ahmet Cemal Tarlan -, Türk siyasetçidir.

Ergene, Tekirdağ sınırları içinde bir ilçedir. 12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile kuruldu. Çorlu'dan ayrılan 16 mahalleden oluşmaktadır. Ergene ilçesi, tamamı Çorlu ilçesine bağlı Sağlık ve Yeşiltepe mahalleleri, Marmaracık, Misinli, Ulaş ve Velimeşe beldeleri ile 10 köyün birleştirilmesiyle Marmaracık merkezli olmak üzere kurulmuştur.
Hasan Peker, Türk siyasetçi.

Mustafa Şentop, Türk hukukçu, siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili. İlk defa 2011 Türkiye genel seçimlerinde TBMM'ye giren Şentop, 2012-2015 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
Ünal Baysan, Türk diş hekimi, siyasetçi ve eski Çorlu Belediye Başkanıdır. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Çorlu belediye başkanı seçilmiştir. 1989 - 1999 yılları arasında 2 dönem Çorlu belediye başkanı olarak görev yapmıştır. 2009 - 2018 arasında 2 dönem daha Çorlu belediye başkanlığı yapmıştır.

Candan Yüceer, Türk siyasetçi, hekim ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkanıdır.

Trakya Bisiklet Turu, Türkiye'nin kuzeybatısındaki Doğu Trakya'da Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen uluslararası çok etaplı yol bisikleti yarışı. 2.2 kategoride UCI Avrupa Turu'nun bir parçasıdır. Trakya Turunun başlangıcı 1980'lere kadar uzanıyor. 28-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ve 74 yarışmacının yarıştığı ilk baskısıyla 2010 yılında uluslararası bir statü kazandı. Tur, toplam 524 kilometre (326 mi) uzunluktaki dört etaptan oluşmaka ve Tekirdağ çevresindeki ilçelerden geçmektedir. 2013 yılında yarış iptal edildi veya UCI bisiklet takviminden kaldırıldı.
27 Mart 1994 Yerel Seçimleri'nde Tekirdağ Belediyesi ile 8 ilçenin ve 19 beldenin belediye başkanı seçilmiştir.