
Los Glaciares Ulusal Parkı Arjantin'in Patagonya bölgesinde Santa Cruz eyaletinde bulunan ulusal parktır. 726.927 hektar (7.27 km2) bir alanı kaplamaktadır. Arjantin'in en büyük ikinci ulusal parkıdır. 11 Mayıs 1937'de kurulan park, Macellan subpolar ormanlarına ve Patagonya bozkırlarının biyoçeşitliğine sahiptir. 1981 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınmıştır.

Nahanni Millî Parkı, Kanada'nın Kuzeybatı Toprakları'nda bulunan bir millî parktır. Park 30.000 km² alan kaplar.

Amerikan Havayolları ile birleştirilen havayolları için, Trans World Airlines'a bakın
Güney Afrika Twa halkları için, Pigmeler sayfasına bakın

Morne Trois Pitons Milli Parkı, Dominika'da, 1997'den beri Dünya Miraslarını Koruma listesindedir. Dominika hükûmeti tarafından doğal park olarak Haziran 1975'te ülkenin ilk yasal doğal parkı olarak kurulmuştur. Park, içinde bulunan en yüksek dağ olan Morne Trois Pitons dağına atfedilerek adlandırılmıştır, üç büyük yükselti anlamına gelmektedir. Parkta hatırı sayılır yoğunlukta volkanik aktivite olmaktadır.
Mgahinga Gorilla Ulusal Parkı, güneybatı Uganda'da, Kisoro kenti yakınında bulunan ulusal parktır.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Afrika'da 145 Dünya Mirası belirlemiştir. Bu sit alanları 35 ülkede yer almaktadır.

Dağ gorili doğu gorillerinin iki alt türünden biridir. Şu an iki popülasyonu bulunmaktadır. Birisi Orta Afrika'daki Uganda'nın güney batısındaki Mgahinga Ulusal Parkı, Ruanda'nın kuzey batısındaki Volcanoes ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Virunga'yı içinde barındıran Virunga volkanik dağlarında bulunmuştur. Diğeri ise Uganda'nın Bwindi Impenetrable Ulusal Park'ndadır. Kasım Haziran 2018 itibarıyla yaşayan dağ gorili sayısı 1000'den fazladır.

Sangay Ulusal Parkı, Ekvador'un Santiago, Pico ve Tungurahua illeri arasında yer alan bir millî parktır. Milli park içinde iki aktif ve bir sönmüş volkan bulunmaktadır ve milli park içinde tropikal yağmur ormanlarından buzullara uzanan geniş bir ekosistem bulunmaktadır.

Virunga Millî Parkı, eski adıyla Albert Millî Parkı, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusunda, güneyde Virunga Dağlarından kuzeyde Rwenzori Dağlarına uzanan; Ruanda'daki Volkanlar Ulusal Parkı ve Rwenzori Dağları Millî Parkı ile Uganda'daki Kraliçe Elizabeth Millî Parkı'nın sınırları arasında yer alan 7,800 kilometrekarelik bir millî parktır.

Kahuzi-Biéga Milli Parkı, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nni doğusundaki Bukavu kasabası yakınlarında yer alan bir koruma alanıdır. Ruanda sınırı ile Kivu Gölü'nün batı kıyısında yer alır. 1970 yılında Belçikalı fotoğraf sanatçısı ve koruma uzmanı Adrien Deschryver tarafından kurulan park, adını sınırları içinde kalan iki sönmüş yanardağ olan Kahuz Dağı ve Biega Dağı'ndan almaktadır. 6.000 kilometre karelik bir alana sahip olan Kahuzi-Biéga, ülkenin en büyük ulusal parklarından biridir. Hem dağlık hem de ovalık arazilerinden oluşan bu bölge, IUCN Kırmızı Listesine göre nesli tükenme tehlikesi altında olan Doğu ova gorilinin nadir bulunan türlerinin son sığınaklarından biridir. Park, benzersiz yağmur ormanı yaşam alanı ve Doğu ova gorillerinin varlığı nedeniyle 1980 yılında UNESCO tarafından bir Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.

Keoladeo Millî Parkı veya Keoladeo Ghana Millî Parkı eski adıyla Bharatpur Kuş Koruma Alanı, Hindistan'ın, Rajasthan Eyaletine bağlı Bharatpur'da, özellikle kış mevsiminde binlerce kuşa ev sahipliği yapan önemlibir kuş gözleme alanıdır. Bölgede 230 kuş türünün ikamet ettiği bilinmektedir. Ayrıca kış sezonunda buraya gelen kuş bilimcileri ile önemli bir turizm merkezidir. 1971'de Koruma Alanı ilan edilmiştir. Aynı zamanda bir Dünya Mirası alanıdır.

Rwenzori Dağları Milli Parkı, Rwenzori Dağları'nda yer alan bir Uganda ulusal parkı ve UNESCO Dünya Mirası alanıdır. Yaklaşık 1,000 km2 (386 mi2) büyüklüğünde olan parkta, Afrika'nın üçüncü en yüksek dağının yanı sıra birçok şelale, göl ve buzul bulunmaktadır. Park, güzel bitki örtüsü ile bilinmektedir.

Iguaçu Ulusal Parkı, Brezilya'nın Paraná Eyaletindeki millî parktır. Toplam alanı 185,2625 ha ve uzunluğu 300 km (190 mi)'lik bölümü Brezilya ile Arjantin arasındaki doğal sınır olmak üzere yaklaşık 420 km (260 mi)'dir ve birlikte 260,000 ha alan kaplamaktadır. Iguaçu Milli Parkı 10 Ocak 1939'da 1035 sayılı federal kararname ile kurulmuş ve 1986'da UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir. Park, Chico Mendes Biyolojik Çeşitliliğin Korunması Enstitüsü (ICMBio) tarafından yönetilmektedir. }}

Blue ve John Crow Dağları Ulusal Parkı, Jamaika'daki bir millî parktır. Park 495.2 km2 alan kaplar ve Jamaika'nın kara yüzeyinin %4.5'ini oluşturur.

Altın-Emel Milli Parkı Kazakistan'da yer alan bir milli parktır. 1996 yılında kurulmuştur. Park, Kapchagai Gölü yakınındaki Ili Nehri ile Akdağ sıradağları arasında yaklaşık 4600 kilometrekarelik bir alanı kaplar ve çoğunlukla çöl ve kayalık araziden oluşur.

Retezat Milli Parkı, Romanya'nın Hunedoara ilindeki Retezat Dağları'nda bulunan bir koruma alanıdır.

Kolşik Yağmur Ormanları ve Sulak Alanlar, Gürcistan'ın Karadeniz kıyı şeridinin yaklaşık 80 kilometrelik kısmı ve Kolhis Ovası'nın bazı kesimlerini içeren, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki yağmur ormanlarıdır. 26 Temmuz 2021 tarihinde Dünya Mirası listesine eklenen ormanlar, Gürcistan'da UNESCO'nun listeye dahil ettiği ilk doğal yapılardır.

Rakiura Millî Parkı, Yeni Zelanda'nın Stewart Adası'nda bulunan bir millî parktır. 9 Mart 2002 tarihinde kurulmuş olup Yeni Zelanda'nın en yeni millî parkıdır. 1.399,6 km²'lik alana sahiptir ve adanın %85'ini kapsamaktadır.

Whanganui Millî Parkı, Yeni Zelanda'nın Kuzey Adası'nın güneyinde bulunan bir millî parktır. 1986 yılında kurulmuş olup 742 km²'lik alana sahiptir ve Taç arazisi, eski devlet ormanı ve bir dizi eski rezerv alanlarını içermektedir.

1972 yılında imzalanan UNESCO Dünya Mirası Sözleşmesi ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), kültürel veya doğal miras açısından önem taşıyan yerler olan Dünya Mirasları kavramını tanımladı. Doğal özellikler, jeolojik ve fizyografik oluşumlar ve bilim, koruma veya doğal güzellik açısından önemli olan doğal alanlar doğal miras olarak tanımlanır. Malezya'nın, Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına İlişkin Sözleşmeyi 3 Ağustos 1983'te onaylamasıyla ülkedeki alanlar listeye dahil edilmiştir.