İçeriğe atla

busuu

Busuu
TürüDil öğrenimi
Screenshot of busuu's current Home screen (January 2011)
MerkezLondra, İngiltere[1]
Girişimci(ler)Bernhard Niesner (Kurucu) & Adrian Hilti (Kurucu)[2]
MülkiyetBusuu Online S.L.
Slogan(lar)Dil öğrenimi topluluğu
Websitewww.busuu.com
TescilGerekli (ücretsiz)
Kullanıcılar35 milyon (Ağustos 2013)
Dillerİngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Brezilya Portekizcesi, Rusça, Lehçe, Türkçe, Arapça, Japonca ve Çince
Başlangıç16 Mayıs 2008

busuu, dil öğrenimi için kurulmuş bir sosyal ağdır.[3] Site, daha fazla özellik için satın alma opsiyonlu bedava (freemium) özellikli bir iş modelini uygulamaktadır.[4] Sitede yer alan diller şunlardır: İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Brezilya Portekizcesi, Rusça, Lehçe, Türkçe, Arapça, Japonca ve Çince. Kullanıcı bu dillerden birini veya birkaç tanesini seçip dil öğrenmeye başlamaktadır.

İsmin kökeni

Busuu, Kamerun'da konuşulan bir çeşit dildir. Etnolojik çalışmalara göre 1980'lerde sadece 8 kişi bu dili konuşabiliyordu. Busuu için ISO 639-3 kodu; bju şeklindedir.

Konsept

busuu, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı temelli A1, A2, B1 ve B2 düzeylerinde kurslar sunmaktadır. Kullanıcılar, bir veya daha fazla dil çalışmaya başlarken kayıt olurlar. Bir dil için çalışma üniteleri genellikle 150 civarında birime ayrılmıştır. Birimler çoktan seçmeli sorular, konuşma ödevleri ve yazma görevlerinden oluşur. Her ünite grubu, içinde kelime bilgisi, dil bilgisi, konuşma metinleri, yazma bölümleri, telaffuz bölümü ve çoktan seçmeli sorular gibi resimli ve sesli multimedya materyali içerir. Kullanıcılar birbirlerini düzelterek, hem bir öğrenci hem de bir öğretmen olarak hareket ederler. Ayrıca kullanıcılar birbirleriyle sohbet edebilmektedirler.

Sitede iki sınıf üye grubu vardır; normal üyelik ve ücretli premium üyelik. Gramer üniteleri ve video üniteleri, ses kaydı ve podcast gibi bazı multimedya fonksiyonlarını sadece premium üyeler kullanabilirler.[5]

busuu ayrıca iOS ve Android için de mobil uygulamalara 29 Nisan 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. sahiptir. Mobil versiyonlarda 12 dilde eğitim vardır. Uygulamalar ücretsiz indirebilir ancak kısıtlı sayıda öğrenme ünitesi içermektedir. Ek ünite ve içerik için satın alma seçenekleri bulunmaktadır. Tüm mobil uygulama içeriği busuu Premium üyeleri için ücretsizdir.

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ "busuu.com receives €3.5 million investment, moves its headquarters to London and welcomes lastminute.com co-founder Brent Hoberman as board adviser". advantageaustria.org. 6 Kasım 2012. 1 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2013. 
  2. ^ "About the founders". www.busuu.com. 15 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2008. 
  3. ^ "Busuu Online S.L.: Private Company Information - Businessweek". investing.businessweek.com. Erişim tarihi: 22 Ekim 2012. 
  4. ^ "Learn a new language with busuu". www.lifehacker.com. 13 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2008. 
  5. ^ "Bussu Free versus Premium membership matrix". 18 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2012. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">WordPress</span>

WordPress, PHP dilinde yazılmış ve HTTPS ile desteklenen bir MySQL veya MariaDB veritabanıyla eşleştirilen bir ücretsiz ve açık kaynaklı içerik yönetim sistemi (CMS)‘dir. Özellikler, WordPress içinde "Temalar" olarak adlandırılan bir eklenti mimarisi ve bir şablon sistemi içerir. WordPress başlangıçta bir blog yayınlama sistemi olarak oluşturuldu ancak daha geleneksel posta listeleri ve İnternet forumları, medya galerileri, üyelik siteleri, öğrenim yönetim sistemleri (LMS) ve çevrimiçi mağazalar dahil olmak üzere diğer web içeriği türlerini desteklemek için gelişti.

<span class="mw-page-title-main">.tk</span>

.tk Tokelau için internet ülke kodu üst seviye alan adıdır. (CcTLD) Dağıtımı dot.tk tarafından yapılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Arel Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Arel Üniversitesi, Kemal Gözükara eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 5656 sayılı Yasa ile kurulan, 18 Mayıs 2007 tarihli ve 26526 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak kuruluşunu tamamlayan, Yükseköğretim Yasası çerçevesinde kamu tüzel kişiliği, mali ve idari özerkliği olan vakıf üniversitesidir. İstanbul Arel Üniversitesinde eğitim dili genel olarak İngilizcedir. Öğrencilerin isteğine bağlı ikinci bir yabancı dil öğrenme olanağı da tanınmaktadır.

Spotify, İsveç merkezli bir müzik veri akışı ve podcast servisi olup aralarında Sony, EMI, Warner Müzik Grubu, The Orchard ve Universal'in de bulunduğu bir dizi seçkin bağımsız plak şirketlerinden seçilmiş müziklerin sınırsızca dinlenmesine izin veren, aylık abonelik sistemiyle çalışan bir dijital müzik platformudur. Sistem Windows, Mac OS X, Linux işletim sistemlerini kullanan bilgisayarların yanı sıra taşınabilir aygıtlardan Android, iOS, Symbian, Windows Mobile, S60 ve webOS işletim sistemlerini kullanan aygıtlar üzerinden erişilebilir.

<span class="mw-page-title-main">Google ürünleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Google ürünleri listesi Google tarafından satın alınan tüm ana masaüstü, mobil ve çevrimiçi ürünleri içerir. Bu ürünler son ürün ya da beta sürümler olabilir. Liste ayrıca kullanımdan kaldırılmış, birleştirilmiş ya da tekrar isimlendirilmiş ürünleri de içerir. Ürünlerin içinde olan özellikler ayrıca listelenmemiştir.

<span class="mw-page-title-main">İpek Üniversitesi</span>

İpek Üniversitesi, Koza İpek Eğitim Sağlık Hizmet Yardım Vakfı tarafından 2011 yılında Ankara'da kurulmuş bir vakıf üniversitesiydi. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 03. 03. 2011 tarih ve 27863 sayılı resmî gazetede yayınlanmıştır. Türkiye'nin ilk ve tek sanat ve sosyal bilimler üniversitesi olma özelliğini taşımaktaydı. 2013-2014 akademik yılında ilk öğrencilerini almıştı. Kurucu rektörü Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan'dı. Kampüsü, Turan Güneş Bulvarı 648. Cadde, 651. Sokak No: 4, 06550 Oran, Çankaya/Ankara adresinde bulunmaktaydı. Bilkan, üniversiteyi "Özel sektörün şimdiye kadar sosyal bilimler alanına yaptığı en büyük yatırım" şeklinde tanımlamaktadır. Üniversitenin disiplinler arası çalışmalarla yabancı dillere ağırlık verirdi ve senaryo yazarlığı, moda tasarım, animasyon gibi programları vardı. 23 Temmuz 2016 tarihinde, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle üniversite kapatılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Line</span> WhatsApp`a benzeyen bir anlık sosyal medya uygulaması

LINE, Japonlara ait bir mobil mesajlaşma uygulamasıdır, "Line Corporation" tarafından yapılmıştır. LINE, aralarında etiketler, home, timeline ve resmi hesaplar da bulunan çeşitli interaktif öğelerle entegre bir şekilde ücretsiz metin ve sesli mesajlaşma, sesli arama ve grup sohbeti sunar. LINE uygulaması iOS, Android, BlackBerry, Nokia Asha ve Windows Phone dahil olmak üzere birden fazla platform arasında kullanılabilir ve akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlardan erişilebilir. Ağustos 2013 itibarıyla LINE'ın 230 ülkede 230 milyon kullanıcısı bulunmaktadır. İngilizce, Japonca, Korece, Basitleştirilmiş Çince, Geleneksel Çince, Tayca, Endonezyaca, Malayca, Türkçe, Vietnamca, İspanyolca, Fransızca, Portekizce (Brezilya), Portekizce (Portekiz), Almanca ve İtalyanca başta olmak üzere çeşitli dilleri destekleyen LINE; ayrıca 52 ülkede uygulama mağazalarının "ücretsiz uygulamalar" kategorisinde birinci sırada yer almaktadır.

Webnode Brno, Çek Cumhuriyeti'nde bulunan Westcom s.r.o tarafından geliştirilmiş çevrimiçi olarak web site oluşturma sistemidir. Weebly gibi diğer sistemler ile karşılaştırılabilir.

<span class="mw-page-title-main">BiP</span> Mesajlaşma ve iletişim uygulaması

BiP; Turkcell tarafından iOS ve Android kullanıcıları için geliştirilen, herkesin ücretsiz şekilde kullanabileceği anlık mesajlaşma uygulamasıdır. BiP; App Store, Google Play ve Huawei AppGallery üzerinden ücretsiz indirilebilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Windows Phone Mağazası</span> Microsoft Windows Phone işletim sistemindeki uygulama mağazası

Bu madde Windows Phone Store ile ilgilidir. Microsoft Windows için Windows Store sayfasına bakın.

<span class="mw-page-title-main">Google Sites</span> Web sayfası oluşturma aracı

Google Siteler, Google tarafından sunulan Google Apps üretkenlik paketinin bir parçası olarak, yapılandırılmış bir viki ve Web sayfası oluşturma aracıdır. Google Sitelerin amacı herkesin bir ekip odaklı bir site oluşturmak mümkün olabilmesi ve birden fazla kişinin iş birliği ve dosyalarınızı paylaşabilmesidir.

<span class="mw-page-title-main">Windows Mobile 2003</span>

Windows Mobile 2003 kod ismi "Ozone" Microsoft şirketinin Windows Mobile işletim sisteminin 3. sürümüdür. 23 Haziran 2003 tarihinde yayımlandı, Pocket PC 2000 ve Pocket PC 2002 sistemlerinden sonra "Windows Mobile" adlı ilk Microsoft işletim sistemi oldu. Windows CE 4.20 sistemine dayanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">My Phone</span> Microsoftun bir arkadaş mobil istemci uygulaması ile çevrim içi bir hizmeti

My Phone Windows Mobile mobil platformu için Microsoftun bir arkadaş mobil istemci uygulaması ile online bir hizmetidir. 6 Ekim 2009 tarihinde başlatılan hizmet rehber, takvim randevuları, görevleri, metin mesajları, tarayıcı favorileri, fotoğraf, müzik, video ve belgeleri kablosuz senkronize etmekle ücretsiz cep telefonuna yedekleme çözümünü sunar. Bunu kullanıcıların kendi bilgilerine erişmesi ve yönetmesi için olan parola korumalı çevrimiçi portali ile yapıyor. Servis ayrıca fotoğraf paylaşımı sağlar ve bazı pazarlarda, bir kayıp telefon ile başa çıkmak için bir kerelik ücret gerektiren bir Premium Paket olarak satılmaktadır. Microsoft 16 Şubat 2009 tarihinde Mobil Dünya Kongresi'nde My Phone beta sürümünü açıkladı ve başlattı. My Phone, Windows Mobile mobil işletim sisteminin 6.0, 6.1 ve 6.5 sürümlerinde desteklener ve 25 dilde dünya çapında kullanılabilir. Servis kimlik doğrulaması için Windows Live ID ve kullanıcı bilgilerini depolamak için Windows Live sunucu altyapısı kullanır. 8 Haziran 2011 tarihinde, Microsoft My Phone telefonlarından senkronizenin 7 Ağustos 2011 tarihinde kesileceğini ve verilere İnternet sitesine erişimin, 6 Ekim 2011 tarihinde sona ereceğini duyurdu. Veriler SkyDrive-ye taşınacaktır.

<span class="mw-page-title-main">Bing Mobile</span>

Bing Mobile Microsoft'un Bing arama motorunun bir parçası olarak taşınabilir mobil cihazları için bir arama aracıdır. Mobil cihaz ekranları için tasarlanmıştır. Bing Mobileye, Windows phone 7 ve Windows Phone 8 aygıtlarında Arama anahtarı aracılığıyla erişilir, tescilli yazılım olarak Windows Mobile ve Windows Phone'ye dahildir. Ayrıca, Windows Phone 8.1'de mevcuttur ve iOS ve Android de dahil olmak üzere diğer platformlar için indirilebilir.

MobileMe Apple tarafından sunulan çevrimiçi hizmetlerin ve yazılımların aboneliğe dayalı bir koleksiyonuydu. Tüm hizmetler kademeli olarak değiştirildi ve yerini iCloud aldı. iCloud'a yapılan transferler 31 Temmuz 2012'ye kadar geçerli olmak üzere 30 Haziran 2012'den itibaren hizmet kesildi.

<span class="mw-page-title-main">Google Play Müzik</span>

Google Play Müzik Android işletim sistemi için Google tarafından işletilen bir müzik akışlı hizmet ve çevrimiçi müzik dolabıydı. Google Play hizmetine dahildi. Aylık 9.99 ABD doları karşılığında YouTube Red ile birlikte satılan bir "Tüm Erişim" aboneliği, kullanıcılara coğrafi bölge ve müzik aletleri oluşturma özelliğiyle Google Play Müzik kataloğundaki herhangi bir şarkıyı isteğe bağlı olarak yayınlama olanağı tanır. En fazla 6 aile üyesi için "Tam Erişim" için aylık hizmet 14,99 ABD Dolardır. Kullanıcılar, Google Play'in müzik mağazası bölümünden kitaplıkları için ek parçalar satın alabilirler. Standart hesaplara sahip kullanıcılar kişisel kütüphanelerinden en fazla 50.000 şarkı yükleyebilir ve ücretsiz olarak dinleyebilir. İnternet'e bağlı cihazlar için müzik akışını sunmanın yanı sıra Google Play Müzik mobil uygulaması, müziklerin çevrimdışı olarak saklanmasına ve dinlenmesine olanak tanır.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Office Mobile</span> Microsoft Officein akıllı telefonlar için geliştirilmiş sürümü

Microsoft Office Mobile Microsoft tarafından Windows 10, Windows 10 Mobile, iOS, Android ve Chrome OS için geliştirilen yaratıcılık yazılımı mobil uygulamalarıdır. Çekirdek uygulamalar Word, Excel, PowerPoint ve OneNote'dur. Office Sway, Skype for Business ve SharePoint gibi diğer Office uygulamaları, desteklenen cihazlar ve platformlardaki mobil uygulama mağazasından indirilebilir.

<span class="mw-page-title-main">Picnik</span> Fotoğraf düzenleme hizmeti

Picnik Google tarafından 2010 yılında satın alınan çevrimiçi bir fotoğraf düzenleme hizmetidir. Merkezi, Washington, Downtown şehrindedir.

<span class="mw-page-title-main">Vikipedi mobil uygulamalarının listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Wikimedia Vakfı dahil, mobil cihaz işletim sistemi üzerinde Vikipedi kullanmak için Wikimedia Vakfı resmi yayınlar. Bunların tümü uygun aracılığıyla ücretsiz olarak edinilebilir. Ayrıca, herhangi bir üçüncü taraf mağazasından bağımsız olarak, Wikimedia Vakfı'nın eski ve beta sürümlerini de içeren yayın web sitesinden indirilebilir.

<span class="mw-page-title-main">Nokia 5320</span>

Nokia 5320 XpressMusic, Nokia tarafından XpressMusic taşınabilir cihaz serisinin bir parçası olarak 2008 yılında piyasaya sürülen bir Symbian OS S60 akıllı telefonudur. Telefon, ana hatları belirlenmiş tuş takımlarına sahip sağlam bir şeker çubuğu gövdesine sahiptir. Müzik ve multimedya oynatımını vurgular. Öne çıkan özellikler arasında daha iyi ses kalitesi için özel bir 3D ses yongası, 24 saat müzik çalma, 3.5 mm ses jakı, N-Gage uyumluluğu ve müzik/oyun tuşları vardır. Piyasaya sürüldüğü sırada telefon ABD, Avrupa ve Asya pazarlarında 220 dolara mal oldu.